Ухвала
від 12.05.2011 по справі б18/174-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16                                                   тел. 235-24-26

УХВАЛА

"12" травня 2011 р.                                                                  Справа № Б18/174-10

  За заявою  Товариства з обмеженою відповідальністю «Бєтулія», смт. Іванків

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Пойнт Томсон», смт. Іванків

про  порушення справи про банкрутство          

Суддя Кошик А. Ю.

за участю представників сторін

від завника: Селянко А.О.

від боржника: не з‘явився

кредитори: ОСОБА_1., ОСОБА_2, ОСОБА_3

Обставини справи:

Постановою господарського суду Київської області від 28.10.2010 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Пойнт Томсон»визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру.   

Відповідно до вимог ст. 32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника та визнання його банкрутом»до господарського суду Київської області Товариством з обмеженою відповідальністю «Бєтулія»- ліквідатором у справі подано ліквідаційний баланс та звіт по ліквідації Товариства з обмеженою відповідальністю «Пойнт Томсон».           

Відповідно до ст. 32  Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника та визнання його банкрутом” господарський суд заслуховує звіт ліквідатора та думку членів комітету кредиторів в судовому засіданні та виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.     

Відповідно до ухвали від 18.03.2011 року призначено судове засідання для слухання звіту ліквідатора та затвердження ліквідаційного балансу на 14.04.2011 року.

У судовому засіданні 14.04.2011 року розгляд справи відкладався на 28.04.2011 року.

Представник кредитора –Іванківської МДПІ у судовому засіданні 28.04.2011 року подав клопотання про зупинення провадження у справі №Б18/174-10 про банкрутство ТОВ «Пойнт Томсон»до вирішення справи №2-о-53/11 Солом‘янського районного суду м.Києва за заявою Іванківської МДПІ про розкриття АТ «Банк Велес»інформації, яка містить банківську таємницю щодо ТОВ «Пойнт Томсон»в апеляційному порядку та проведення позапланової перевірки ТОВ «Пойнт Томсон»Іванківською МДПІ.

Представник заявника у судовому засіданні 28.04.2011 року проти зупинення провадження у справі заперечив.

У судовому засіданні 28.04.2011 року оголошувалась перерва до 12.05.2011 року.

Розглянувши клопотання Іванківської МДПІ про зупинення провадження у даній справі до вирішення справи №2-о-53/11 Солом‘янського районного суду м.Києва за заявою Іванківської МДПІ про розкриття АТ «Банк Велес»інформації, яка містить банківську таємницю щодо ТОВ «Пойнт Томсон»в апеляційному порядку та проведення позапланової перевірки ТОВ «Пойнт Томсон»Іванківською МДПІ господарський суд дійшов висновку, що зазначене клопотання не підлягає задоволенню з наступних підстав.   

Відповідно до ст. 79 ГПК України господарський суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду даної справи до вирішення пов‘язаної з нею справи, що розглядається іншим судом, а також у разі звернення господарського суду із судовим дорученням про надання правової допомоги до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави. Господарський суд має право зупинити провадження у справі за клопотанням сторони, прокурора, який бере участь в судовому процесі, або за своєю ініціативою у випадках: призначення господарським судом судової експертизи; надсилання господарським судом матеріалів до слідчих органів; заміни однієї з сторін її правонаступником внаслідок реорганізації підприємства, організації.

Зазначений у ст. 79 ГПК України перелік підстав для зупинення провадження у справі у господарському судочинстві є вичерпним.

За таких обставин, проведення позапланової перевірки ТОВ «Пойнт Томсон»податковим органом не входить до переліку підстав для зупинення провадження у справі, тому не може бути підставою для зупинення провадження у справі №Б18/174-10.

Крім того, Іванківською МДПІ не необґрунтовано в чому саме полягає пов‘язаність справи №Б18/174-10 зі справою №2-о-53/11 та яке значення мають обставини, що будуть встановлені в рішення у справі №2-о-53/11 для вирішення справи №Б18/174-10.     

У судовому засіданні  12.05.2011 року  ліквідатор доповів про здійснені заходи по розшуку, виявленню та поверненню майна банкрута.  За наслідками  проведеної ліквідаційної процедури ліквідатором не виявлено майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, що підтверджено поданим  до суду уточненим  ліквідаційним балансом, крім того, встановлено, що діяльність  банкрута завершена,  не вносить змін до установчих документів, будь-якого майна чи прав на земельну ділянку за місцем державної реєстрації не виявлено.

На виконання абзацу дванадцятого частини першої статті 25 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», з метою виявлення належного боржника майна, ліквідатором були надані запити до відповідних установ, а саме

         12.11.2010 року в офіційному друкованому органі –газеті «Голос України» опубліковано оголошення про визнання банкрутом  ТОВ «Пойнт Томсон»та відкриття ліквідаційної процедури.

·            до УДАІ ГУ МВС України в Київській області направлено запит про наявність/відсутність зареєстрованих за боржником автомобільного транспорту;

·            до інспекції Держтехнагляду Київської ОДА направлено запит про наявність/відсутність зареєстрованих за боржником транспортних засобів;

·            до Київської обласної філії ДП Центру ДЗК направлено запит про наявність/відсутність зареєстрованих за боржником земельних ділянок;

·            до КП «Бюро технічної інвентаризації Києво –Святошинської районної ради Київської області»направлено запит про наявність/відсутність зареєстрованих за боржником об’єктів нерухомого майна;

·            до відділу державної виконавчої служби Іванківського районного  управління юстиції у Київській області направлено запит про наявність/відсутність відкритих виконавчих проваджень стосовно боржника;

·            до Київської обласної філії державного підприємства «Інформаційний центр»Міністерства юстиції України направлено запит про надання Витягу з Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна;

·            до Київської обласної філії державного підприємства «Інформаційний центр»Міністерства юстиції України направлено запит про надання Витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна;

На запити ліквідатора від вищезазначених установ були отримані наступні відповіді:

·             Листом за № 18/12281 від 23 листопада 2010 року УДАІ ГУ МВС України Київської області повідомило, що згідно з даними автоматизованої інформаційно –пошукової системи УДАІ Київської області за ТОВ «Пойнт Томсон»(код ЄДРПОУ 36475078) транспортні засоби серед зареєстрованих в Київській області не значаться.

·             Листом за № 410 від 17 листопада 2010 року інспекція Держтехнагляду Київської ОДА повідомила, що за ТОВ «Пойнт Томсон»не зареєстрована сільськогосподарська техніка.

·             Відповідно до довідки № 1640 від 18 листопада 2010 Київської обласної філії ДП Центру ДЗК відомості стосовно запису про наявність земельних ділянок у власності ТОВ «Пойнт Томсон»в базі даних АС ДЗК (по Київській області) відсутні.

·             Відповідно до довідки № 478 від 23 листопада 2010 року КП «Бюро технічної інвентаризації Києво –Святошинської районної ради Київської області»за даними Реєстру прав власності нерухомого майна за ТОВ «Пойнт Томсон»право власності на нерухомість у Іванівському районі Київської області не зареєстровано.

·             Відповідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців за № 8635802 записи щодо частки в статутних фондах інших юридичних осіб,  що  належать ТОВ «Пойнт Томсон»відсутні.

·            Листом за № 1078/02-23 від 23 листопада 2010 року відділ державної виконавчої служби Іванківського районного управління юстиції у Київській області повідомив про відсутність відкритих виконавчих проваджень стосовно ТОВ «Пойнт Томсон».

·             Згідно наданого Київською обласною філією державного підприємства «Інформаційний центр»Міністерства юстиції України Витягу з Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна за № 30362116 ТОВ «Пойнт Томсон»(код ЄДРПОУ 36475078) серед записів заборон відчуження об’єктів нерухомого майна відсутнє.

·             Згідно наданого Київською обласною філією державного підприємства «Інформаційний центр»Міністерства юстиції України Витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна за № 30361938 ТОВ «Пойнт Томсон»(код ЄДРПОУ 36475078) серед записів обтяжень рухомого майна відсутнє.

·            Листом за № 6002/10/29-008 від 18 листопада 2010 року Іванківською міжрайонною державною податковою інспекцією Київської області було повідомлено, що у ТОВ «Пойнт Томсон» є поточний рахунок № 260090011293 в національній валюті, доларах США, ЄВРО, Російських рублях  відкритий в АТ «Банк Велес», МФО 322799

·             Згідно довідки Публічного акціонерного товариства «Банк Велес»за № 04-1/395 від 17 лютого 2011 року ТОВ «Пойнт Томсон»закрито поточний рахунок № 260090011293 в національній валюті, доларах США, ЄВРО, Російських рублях, через відсутність коштів.

  Оскільки у боржника фактично відсутнє майно, інвентаризація майна не проводилась.

           Відповідно до вимог частини п’ятої статті 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ліквідатор письмово повідомляє про визнання  господарським судом  відсутнього боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього  боржника,  які  в  місячний  строк  з  дня  одержання повідомлення  можуть  направити  ліквідатору  заяви  з вимогами до банкрута.

           На виконання зазначеної правової норми ліквідатором направлено відповідні повідомлення, а саме:

·          до Іванківського районного центру зайнятості про наявність/відсутність заборгованості ТОВ «Пойнт Томсон»по сплаті страхових внесків на загальнообов’язкове соціальне страхування на випадок безробіття;

·          до управління Пенсійного фонду України в Іванківському районі Київської області про наявність/відсутність заборгованості ТОВ «Пойнт Томсон»по сплаті страхових внесків до фонду;

·          до ВД ФССНВВ в Іванківському районі Київської області про наявність/відсутність заборгованості ТОВ «Пойнт Томсон»по сплаті страхових внесків до фонду;

·          до відділу ФСС з тимчасової втрати працездатності в Іванківському районі Київської області про наявність/відсутність заборгованості ТОВ «Пойнт Томсон»по сплаті страхових внесків до фонду;

·          до Іванківської міжрайонної державної податкової інспекції в Київській області про наявність / відсутність заборгованості ТОВ «Пойнт Томсон»по сплаті податків та зборів;

           На повідомлення ліквідатора від вищезазначених установ надійшли наступні відповіді:

·          Відповідно до Довідки № 45/03 від 27 січня 2011 року Іванківського районного центру зайнятості у ТОВ «Пойнт Томсон»відсутня заборгованість по сплаті внесків на загальнообов’язкове соціальне страхування на випадок безробіття.

·          Відповідно до листа № 6283/03 від 25 листопада 2010 року управління Пенсійного фонду України в Іванківському районі Київської області повідомило, що у ТОВ «Пойнт Томсон»відсутня заборгованість по сплаті страхових внесків на загально обов’язкове державне пенсійне страхування.

·          Відповідно до листа № 04-02-277 від 16 листопада 2010 року відділення ВД ФССНВВ в Іванківському районі Київської області повідомило, що у ТОВ «Пойнт Томсон»відсутня заборгованість перед фондом.

·          Відповідно до Довідки № 153/01-13 від 13 січня 2011 року відділу ФСС з тимчасової втрати працездатності ТОВ «Пойнт Томсон»заборгованості по сплаті страхових внесків до фонду не має.  

·          Відповідно до листа Іванківської МДПІ Київської області від 18 листопада 2010 року за № 6002/10/29-008 ТОВ «Пойнт Томсон»має податкову заборгованість по податку на прибуток приватних підприємств у розмірі 340 грн. 00 коп. та з податку на додану вартість у розмірі 169 грн. 00 коп.

          До ліквідатора (з копією до суду вх№15957 від 10.12.2010р.) надійшла заява Іванківської МДПІ Київської області від 03 грудня 2010 року за № 41/10/10-003 з вимогами до боржника у сумі 16 грн. 75 коп., які визнані ліквідатором в повному обсязі.

          Відповідно до частини першої статті 14 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, протягом тридцяти днів від дня опублікування в офіційному друкованому органі оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують.

           На виконання зазначеної правової норми від товариства з обмеженою відповідальністю «Промгаз України»(код ЄДРПОУ 32851474) та товариства з обмеженою відповідальністю «Енерготорг»(код ЄДРПОУ 31467083) на адресу ліквідатора та суду надійшли заяви про визнання конкурсними кредиторами.

           Так, відповідно до заяви про визнання конкурсним кредитором товариства з обмеженою відповідальністю «Промгаз України»грошові вимоги до товариства «Пойнт Томсон»складають  69 173 801 грн. 06 коп., що виникли на підставі Договору №28/04 –10 від 28 квітня 2010 року купівлі –продажу природного газу та додаткової угоди № 1 від 28 липня 2010 року до цього договору на суму 2 143 801 грн. 06 коп., Договору № 15/06-10 від 15 червня 2010 року про надання поворотної фінансової допомоги на суму 1 000 000 грн. 00 коп., Договору № 211-СД від 22 грудня 2009 року купівлі –продажу природного газу на суму 34 630 000 грн. 00 коп. та Договору № 219 від 23 грудня 2009 року  купівлі –продажу природного газу на суму 31 400 000 грн. 00 коп.

           На виконання умов вищезазначених договорів товариством «Промгаз України» на розрахунковий рахунок товариства «Пойнт Томсон»було перераховано грошові кошти у сумі  67 030 000 грн. 00 коп., що підтверджується банківськими виписками наданими товариством «Промгаз України».

           Крім того, на виконання умов договору № 28/04 –10 від 28 квітня 2010 року купівлі –продажу природного газу та додаткової угоди № 1 від 28 липня 2010 року товариству «Промгаз України»було передано простий вексель серія АА 0837746 від 14 липня 2005 року на суму 2 143 801 грн. 06 коп., емітентом якого є ТОВ «Пойнт Томсон»зі строком платежу –по пред’явленню.

           Згідно поданої товариством з обмеженою відповідальністю «Енерготорг»(код ЄДРПОУ 31467083) заяви про визнання конкурсним кредитором грошові вимоги до товариства «Пойнт Томсон»складають 16 863 800 грн. 00 коп., що виникли на підставі Договору купівлі –продажу за № 1114/10-Т від 20 січня 2010 року. Згідно умов зазначеного договору товариство «Енерготорг»продало товариству «Пойнт Томсон»(боржник) газоаналізатор діелькометричний ОЗОН-4 на загальну суму 18 628 800 грн. 00 коп., що підтверджується накладною № 5 від 28 січня 2010 року. Проте, товариство «Пойнт Томсон» (боржник) лише частково сплатило товариству «Енерготорг»грошові кошти в сумі 1 765 000 грн. 00 коп., що підтверджується банківськими виписками наданими товариством «Енерготорг».

           Частиною першою статті 23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»визначено, що з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язання щодо сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів), повернення коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності вважається таким, що настав.

            Враховуючи приписи зазначеної правової норми, а також вищевказані документи на підтвердження наявності грошових зобов’язань боржника перед конкурсними кредиторами, зокрема, товариством «Промгаз України»у сумі 69 173 801 грн. 06 коп. та товариством «Енерготорг»у сумі 16 863 800 грн. 00 коп. вбачається, що такі грошові вимоги є обґрунтованими, у зв’язку з чим визнані ліквідатором в повному обсязі.

Відповідно до частини шостої статті 31 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» вимоги, які не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

           З огляду на викладене, у зв’язку з відсутністю у банкрута будь-яких активів, які можуть бути включені до ліквідаційної маси та розрахункових рахунків в установах банку, вимоги кредиторів – Іванківської МДПІ Київської області у сумі 16 грн. 75 коп., товариства з обмеженою відповідальністю «Промгаз України»(код ЄДРПОУ 32851474) у сумі 69 173 801 грн. 06 коп., товариства з обмеженою відповідальністю  «Енерготорг»(код ЄДРПОУ 31467083) у сумі 16 863 800 грн. 00 коп. та товариства з обмеженою відповідальністю «Бєтулія»(код ЄДРПОУ 34278728) у сумі 7 500 грн. 00 коп.   вважаються погашеними.

На дату складання ліквідаційного балансу майно підприємства –банкрута відсутнє, розрахункових рахунків в установах банку немає.

Витрати пов'язані з проведенням ліквідаційної процедури (поштові послуги, послуги телефонного зв’язку, відрядження, канцелярські витрати тощо) не відшкодовувались в зв’язку з відсутністю коштів.

  Згідно з ч. 5  ст. 32 Закону України „Про  відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають  включенню до ліквідаційної маси, він зобов’язаний подати  господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність майна у банкрута.

Господарський суду припиняє провадження у справі про банкрутство, як це передбачено п. 6 ст. 40  Закону України „Про  відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, якщо затверджено звіт ліквідатора відповідно до ст. 32 зазначеного Закону.

За таких обставин господарський суд затверджує ліквідаційний баланс і звіт по ліквідації Товариства з обмеженою відповідальністю «Пойнт Томсон», подані ліквідатором –Товариством з обмеженою відповідальністю «Бєтулія»та припиняє провадження у справі.

Керуючись ст. ст. 32, 40 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника та визнання його банкрутом”, господарський суд

УХВАЛИВ :

1.          Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс по ліквідації Товариства з обмеженою відповідальністю «Пойнт Томсон»(07200, Київська обл., Іванківський р-н, смт. Іванків, вул. Поліський шлях, 5, код ЄДРПОУ  36475078).

2.          Ліквідувати юридичну особу –Товариство з обмеженою відповідальністю «Пойнт Томсон»(07200, Київська обл., Іванківський р-н, смт. Іванків, вул. Поліський шлях, 5, код ЄДРПОУ  36475078).

3.          Провадження у справі № Б18/174-10 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Пойнт Томсон»припинити.      

4.          Зобов’язати ліквідатора –Товариство з обмеженою відповідальністю «Бєтулія»(07200, Київська обл., Іванківський р-н, смт. Іванків, вул. Поліський шлях, 5, код ЄДРПОУ 34278728) повідомити  державний орган з питань банкрутства про завершення ліквідаційної процедури.  

5.          Ухвалу  надіслати:  заявнику, боржнику, ліквідатору, кредиторам, державному реєстратору за місцезнаходженням боржника, Київському обласному управлінню статистики.

 Суддя                                                                                Кошик А. Ю.

Дата ухвалення рішення12.05.2011
Оприлюднено20.07.2011
Номер документу17067292
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство          

Судовий реєстр по справі —б18/174-10

Ухвала від 12.05.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Кошик А. Ю.

Ухвала від 14.04.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Кошик А. Ю.

Ухвала від 18.03.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Кошик А. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні