Ухвала
від 25.06.2011 по справі 02-03/729/10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

02-03/729/10

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м.Київ - 32, вул.Комінтерну, 16тел. 230-31-77

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

"25" червня 2011 р.                                                                  № 02-03/729/10

Суддя  Привалов А.І.,    розглянувши позовні матеріали

за позовом                      Державної екологічної інспекції України (01042, м. Київ, Новопечерський провулок, 3, корп. 24 код 05387386)

до відповідача                    Державного підприємства «Білоцерківське лісове господарство»(09113, Київська область, м. Біла Церква, вул. Січневого прориву, 63)                          

про                              відшкодування шкоди

                                                            

                                                            ВСТАНОВИВ:

Державна екологічна інспекція України звернулась до господарського суду Київської області з позовом до Державного підприємства «Білоцерківське лісове господарство»про відшкодування шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу.

Подана позовна заява не відповідає вимогам розділу VIII Господарського процесуального кодексу України.

Згідно з пунктом  6 ч. 1 ст. 63 ГПК України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо до позовної заяви не додано доказів надсилання відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Відповідно до ч. 2 ст. 36 ГПК України, письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії.

Відповідно до ст. 56 ГПК України, позивач, прокурор чи його заступник зобов'язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення. Відповідно до пункту 2 частини першої ст. 57 ГПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують відправлення відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Матеріали поданої позовної заяви не містять опису вкладення у цінний лист, що не дає можливості суду надати оцінку, чи були надіслані іншій стороні копії позовних матеріалів.   

Крім того, належними доказами надіслання копії позовної заяви іншій стороні у справі визнаються лише оригінали квитанцій, фінансових чеків та описи вкладень установ зв'язку, а не їх ксерокопії.

Ксерокопії поштових квитанцій, чеків описів вкладень можуть прийматися у якості належних доказів лише в разі їх засвідчення установою зв'язку.

Відповідно до п. 5.27 Національного стандарту України Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації «Вимоги до оформлювання документів»(ДСТУ 4163-2003), затвердженого наказом Держспоживстандарту України № 55 від 07.04.2003р., відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів «Згідно з оригіналом», назви, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна кожна сторінка документа з відтиском печатки підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи.

Як вбачається з поданих позовних матеріалів, позивачем до позовної заяви додано копію фіскального чеку, яка не завірена належним чином. Отже, надана копія фіскального чеку не може вважатися належним доказом відправлення копії позовної заяви відповідачу.

За таких обставин, позовна заява не може бути прийнятою до розгляду господарським судом Київської області та підлягає поверненню.

Враховуючи вищевикладене, керуючись п. 6 ч. 1 ст. 63, ст. 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Державної екологічної інспекції України, разом з доданими до неї матеріалами, всього на 29 аркушах повернути заявнику без розгляду.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущених порушень.

Суддя                                                                                              А.І. Привалов

Дата ухвалення рішення25.06.2011
Оприлюднено20.07.2011
Номер документу17067485
СудочинствоГосподарське
Суть                              відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —02-03/729/10

Ухвала від 25.06.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Привалов А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні