Ухвала
від 11.07.2011 по справі 1/17-1461-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

1/17-1461-2011

                                                                         

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ЗВІТУ ЛІКВІДАТОРА

ТА ПРИПИНЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"11" липня 2011 р.                                                                     Справа  № 1/17-1461-2011

За заявою боржника: Підприємства об'єднання громадян „Фар-Сі” (65125, м. Одеса, вул. Базарна, буд. 68, кв. 2; код ЄДРПОУ 33658430)

про визнання банкрутом

                                                                                                

           Суддя                                                                                           Найфлейш В.Д.

Представники сторін

Ліквідатор: Камінський А.М.(постанова).

 СУТЬ СПОРУ: про визнання банкрутом.

11.04.2011 р. до господарського суду Одеської області надійшла заява Підприємства об'єднання громадян „Фар-Сі” про порушення провадження у справі про банкрутство Підприємства об'єднання громадян „Фар-Сі”  у порядку ст. 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 14.04.2011 р. порушено провадження у справі №1/17-1461-2011  про визнання Підприємства об'єднання громадян „Фар-Сі” банкрутом.

В судовому засіданні 08.07.2011 року було оголошено перерву до 11.07.2011 року у відповідності до статті 77 Господарського процесуального кодексу України.  

Розглянувши матеріали справи та вислухавши представника заявника, суд встановив:

Підприємство об'єднання громадян „Фар-Сі” зареєстровано 25.11.2008 р. виконавчим комітетом Одеської міської ради.

24.01.2011 р. протоколом № 10 загальних зборів членів Громадської організації „НАДІЯ ІНВАЛІДІВ” вирішено припинити діяльність Підприємства об'єднання громадян „Фар-Сі”, призначено ліквідаційну комісію у складі Камінського Андрія Миколайовича.

24.02.2011 р. ліквідатором Підприємства об'єднання громадян „Фар-Сі” прийнято рішення про звернення до господарського суду Одеської області із заявою про порушення провадження у справі про визнання Підприємства об'єднання громадян „Фар-Сі”  банкрутом в порядку ст. 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у зв'язку з неможливістю погашення кредиторської заборгованості.

В межах добровільної ліквідації товариства поза межами процедури банкрутства, ліквідаційною комісією було вжито наступних заходів.

На виконання вимог ч.4 ст. 105 ЦК України оголошення про припинення товариства, подане ліквідаційною комісією  про ліквідацію Підприємства об'єднання громадян „Фар-Сі”, опубліковано у офіційному спеціалізованому друкованому засобі масової інформації „Бюлетені державної реєстрації” №168(3) від 01.02.2011 року.  

Боржник має кредиторську заборгованість перед ТОВ „Тарост” на суму 401 150, 00 грн., що підтверджується договором поставки продукції №23/08-01 від 23.08.2010 р., податковою накладною № 519 від 31.08.2010 р., актом звірки взаєморозрахунків станом на 01.11.2010 р.,  претензією № 1 від 12.11.2010 р., претензією № 2 від 28.11.2010 р.

Згідно довідки КП „ОМБТІ та РОН” № 4268-06/939 від 29.04.11 р. станом на 28.04.2011 р. за Підприємством об'єднанням громадян „Фар-Сі” нерухоме майно не зареєстровано та не було зареєстровано.

Згідно довідки РЕВ з обслуговування Київського та Приморського районів м. Одеси при УДАІ ГУМВС України в Одеській області №42/1 вих.1441 від 30.04.2011 р. за Підприємством об'єднанням громадян „Фар-Сі” станом на 26.04.2011 р. транспортні засоби не зареєстровані та раніше не реєструвались.

Згідно довідки РЕВ з обслуговування Київського та Приморського районів м. Одеси при УДАІ ГУМВС України в Одеській області №42/1 вих. 1500 від 11.05.2011 р. за Підприємством об'єднанням громадян „Фар-Сі” станом на 11.05.2011 р. транспортні засоби не зареєстровані.

Згідно ч.4 ст. 105 Цивільного кодексу України комісія з припинення юридичної особи поміщає в друкованих засобах масової інформації, в яких публікуються відомості про державну реєстрацію юридичної особи, що припиняється, повідомлення про припинення юридичної особи та про порядок і строк заявлення кредиторами вимог до неї. Цей строк не може становити менше двох місяців з дня публікації повідомлення про припинення юридичної особи.

Частиною 1 ст. 111 ЦК України передбачено, що ліквідаційна комісія після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, який містить відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідується, перелік пред'явлених кредиторами вимог, а також про результати їх розгляду. Проміжний ліквідаційний баланс затверджується учасниками юридичної особи або органом, який прийняв рішення про ліквідацію юридичної особи.

Зі змісту ч. 5 ст. 60 Господарського кодексу України, яка регулює загальний порядок ліквідації суб'єкта господарювання, вбачається, що ліквідаційна комісія оцінює наявне майно суб'єкта господарювання, який ліквідується, і розраховується з кредиторами, складає ліквідаційний баланс та подає його власнику або органу, який призначив ліквідаційну комісію. Достовірність та повнота ліквідаційного балансу повинні бути перевірені у встановленому законодавством порядку.

Згідно ч. 4 ст. 205 Господарського кодексу України у разі неспроможності  суб'єкта   господарювання через недостатність його майна задовольнити вимоги кредиторів він може бути оголошений за рішенням  суду  банкрутом.

За положеннями ч.1 ст. 209 Господарського кодексу України у разі нездатності суб'єкта підприємництва після настання встановленого строку виконати свої грошові  зобов'язання  перед іншими  особами,  територіальною  громадою  або державою інакше як через відновлення його  платоспроможності  цей  суб'єкт  (боржник) відповідно   до   частини   четвертої  статті  205  цього  Кодексу визнається неспроможним.

Відповідно до ч.1 ст.51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” якщо вартості майна боржника –юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом.

Частиною 2 ст.51 вищевказаного Закону передбачено, що за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності в нього ліцензії.

Постановою суду від 11.05.2011р. боржника визнано банкрутом, відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором банкрута Камінського Андрія Миколайовича, зобов'язано провести ліквідаційні заходи, передбачені Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, надати суду ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора на затвердження.

З метою виявлення кредиторів ліквідатором було подано до офіційних друкованих органів оголошення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, яке опубліковано в газеті „Урядовий кур'єр” N 102 від 07.06.2011 року

На виконання постанови суду від 11.05.2011р. за результатами роботи ліквідатором надано суду ліквідаційний баланс, в якому активи не відображені, та звіт ліквідатора з підтверджуючими документами, які свідчать про відсутність у банкрута майна, транспортних засобів, грошових коштів та інших активів, у зв'язку з чим неможливе погашення грошових вимог кредитора в порядку ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Вимоги, які не задоволені за недостатністю майна вважати погашеними відповідно до ч. 6 ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Вимоги, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, не розглядаються і вважаються погашеними відповідно до ч. 5 ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Приймаючи до уваги ознаки, що свідчать про відсутність підприємницької  діяльності боржника, а також враховуючи, відсутність у банкрута майна та грошових коштів для погашення кредиторської заборгованості і платоспроможність відновити неможливо, суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута і ліквідувати Підприємство об'єднанням громадян „Фар-Сі”, припинити юридичну особу з виключенням з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб відповідно до ст. 39 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”.

Керуючись п. 6 ст. 40, ст. 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Підприємства об'єднанням громадян „Фар-Сі” (65125, м. Одеса, вул. Базарна, буд. 68, кв. 2; код ЄДРПОУ 33658430).

2. Ліквідувати та припинити юридичну особу Підприємство об'єднанням громадян „Фар-Сі” (65125, м. Одеса, вул. Базарна, буд. 68, кв. 2; код ЄДРПОУ 33658430), з виключенням його з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.

3. Вимоги, які не задоволені за недостатністю майна вважати погашеними відповідно до ч. 6 ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

4. Зобов'язати ліквідатора провести заходи щодо ліквідації підприємства, забезпечити збереженість архівних документів банкрута і, за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або уповноваженою ним архівною установою, визначити місце подальшого їх зберігання у відповідності з ч.2 ст.34 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, про що повідомити суд.

5. Повноваження ліквідатора припинити.

6. Провадження у справі  1/17-1461-2011 припинити.

Копію ухвали надіслати: ліквідатору, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору Виконавчого комітету Одеської міської ради

Суддя                                                                                 Найфлейш В.Д.

           

Дата ухвалення рішення11.07.2011
Оприлюднено20.07.2011
Номер документу17069064
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —1/17-1461-2011

Ухвала від 11.07.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 11.07.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 20.06.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Постанова від 11.05.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 14.04.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні