Постанова
від 19.07.2011 по справі 24/5005/7900/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

в порядку ст. 51 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності

боржника або визнання його банкрутом"

19.07.11р. Справа № 24/5005/7900/2011

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Калиниченко Л.М.

при секретарі судового за сідання Германич І.Ю.

за участю представників ст орін:

від боржника - ОСОБА_1 , дор. № б/н від 25.02.11р.

Набієв Ш.Ш.О., голова ліквіда ційної комісії

розглянувши справу

за заявою Голови ліквід аційної комісії Комунальног о підприємства "Житлово-експ луатаційна контора - 6", м.Нікоп оль, Дніпропетровська област ь

до боржника Комунально го підприємства "Житлово-екс плуатаційна контора - 6", 53200, м.Ні кополь, Дніпропетровська обл асть, вул.Чубаря, буд.11 А (ЄДРПОУ 31760984)

про визнання банкрутом

СУТЬ СПРАВИ:

Провадження у справі про банкрутство Комунального пі дприємства "Житлово-експлуат аційна контора - 6", м. Нікополь, Дніпропетровська область (да лі - боржник) порушено 22.06.11 року за заявою голови ліквідаційн ої комісії боржника відповід но до процедури, передбачено ї статтею 51 Закону України «Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом»(далі - Закон).

Підставою для звернення д о суду із заявою про порушенн я провадження у справі вказа но те, що рішенням засновника боржника прийнято рішення п ро ліквідацію, і ліквідаторо м встановлено недостатність вартості майна боржника для задоволення вимог кредиторі в.

Вивчивши матеріали справи , господарський суд встанови в наступне.

Рішенням сесії Нікопольсь кої міської ради V скликання в ід 14.05.10р. було прийнято рішення по припинення діяльності та ліквідацію підприємства бор жника..

Наказом № 1/1 від 15.06.10р. була ств орена ліквідаційна комісія т а проведення інвентаризації . Головою ліквідаційної комі сії призначено Набієва Ш.Ш.О.

Боржник діє у формі комунал ьного підприємства.

Відповідно до вимог ст.105 Цив ільного кодексу України в бю летені державної реєстрації № 151 (11) від 11.06.2010р. було опубл іковано оголошення про лікві дацію Комунального підприєм ства "Житлово-експлуатаційна контора - 6", м. Нікополь.

Головою ліквідаційної ком ісії встановлено, що кредито рська заборгованість склада є 244 183,04грн., заборгова ність по відрахуванням на за гальнообов'язкове пенсійне с трахування, по податках та зб орах (обов'язкових платежах), з аборгованість по відшкодува нню шкоди, заподіяної життю т а здоров'ю, виплаті заробітно ї плати та вихідної допомоги працівникам боржника, випла ті авторської винагороди, ва ртість майна, що належить під приємству боржника складає 6 0 800,00грн. (за даними головної кни ги), дебіторська заборговані сть складає 45 311,08грн..

На засіданні ліквідаційно ї комісії від 20.01.11р. (протокол № 2) було прийнято рішення про зв ернення голові ліквідаційно ї комісії до господарського суду Дніпропетровської обла сті з заявою про порушення сп рави про банкрутство Комуна льного підприємства "Житлово -експлуатаційна контора - 6", м. Н ікополь та призначення лікві датором у справі Набієва Ш.Ш. О., за згодою останнього.

В заяві про порушення прова дження у справі про банкрутс тво голова ліквідаційної ком ісії Набієв Ш.Ш.О. просить приз начити його ліквідатором у с праві.

Відповідно до ст. 51 Закону Ук раїни «Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом», якщо вартості майна боржника- юр идичної особи, щодо якого при йнято

рішення про ліквідацію, не достатньо для задоволення ви мог кредиторів, така юридичн а особа ліквідується в поряд ку, передбаченому цим Законо м. За результатами розгляду з аяви про порушення справи пр о банкрутство юридичної особ и, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторі в, господарський суд визнає б оржника, який ліквідується, б анкрутом, відкриває ліквідац ійну процедуру, призначає лі квідатора. Обов' язки ліквід атора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комі сії (ліквідатора) незалежно в ід наявності в нього ліцензі ї.

Враховуючи викладене, гос подарський суд прийшов до ви сновку про необхідність визн ання боржника банкрутом, від криття ліквідаційної процед ури строком на 1 рік, з поклада нням обов' язків ліквідатор а на голову ліквідаційної ко місії Набієва Шафагата Ширін Огли.

Згідно до ст. 23 Закону У країни «Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом» з дн я прийняття господарським су дом постанови про визнання б оржника банкрутом і відкритт я ліквідаційної процедури: п ідприємницька діяльність б анкрута завершується закін ченням технологічного циклу з виготовлення продукції у р азі можливості її продажу; ст рок виконання всіх грошови х зобов'язань банкрута та з обов'язання щодо сплати стра хових внесків на загальнообо в'язкове державне пенсійне страхування та інші види заг альнообов'язкового державно го соціального страхуван ня, податків і зборів (обо в'язкових платежів) вважаєт ься таким, що настав; припин яється нарахування неустойк и (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборговано сті банкрута; відомості про ф інансове становище банкрут а перестають бути конфіденці йними чи становити комерційн у таємницю; укладення угод, п ов'язаних з відчуженням майн а банкрута чи передачею йог о майна третім особам, допу скається в порядку, передба ченому цим розділом; скасову ється арешт, накладений на ма йно боржника, визнаного банк рутом, чи інші обмеження що до розпорядження майном так ого боржника. Накладення но вих арештів або інших обме жень щодо розпорядження май ном банкрута не допускається ; вимоги за зобов'язаннями бо ржника, визнаного банкрутом , що виникли під час провед ення процедур банкрутства , можуть пред'являтися тільк и в межах ліквідаційної проц едури; виконання зобов'язань боржника, визнаного бан крутом, здійснюється у випад ках і порядку, передбаченому цим розділом.

З дня прийняття госп одарським судом постанови пр о визнання боржника банкру том і відкриття ліквідац ійної процедури припиняють ся повноваження органів уп равління банкрута щодо упра вління банкрутом та розпоря дження його майном, якщо цьог о не було зроблено раніше, ке рівник банкрута звільняєтьс я з роботи у зв'язку з банкрут ством підприємства, про що ро биться запис у його трудовій книжці, а також припиняють ся повноваження власника (в ласників) майна банкрута, якщ о цього не було зроблено рані ше.

Опублікування відомо стей про визнання боржника б анкрутом і відкриття ліквід аційної процедури здійснює ться ліквідатором у офіційн их друкованих органах за р ахунок банкрута у п'ятиденни й строк з дня прийняття поста нови про визнання боржника б анкрутом.

Не дозволяється опуб лікування або розголошення і ншим чином відомостей про в изнання боржника банкрутом до дня прийняття господарс ьким судом постанови про в изнання боржника банкрутом.

Відомості про визн ання боржника банкрутом і пр о відкриття ліквідаційної п роцедури повинні містити: на йменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрут ом; найменування господар ського суду, в провадженні якого знаходиться справа пр о банкрутство; дату прийнятт я господарським судом пост анови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквід аційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідацій ну комісію).

Порядок пред' явлення ви мог кредиторів, виявлення ма йна банкрута, його реалізаці ї і задоволення вимог кредит орів визначений ст.ст.26, 29, 30, 31 Зак ону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом », які не передбачають можлив ості звернення стягнення на майно боржника та задоволенн я вимог кредиторів поза межа ми провадження у справі про б анкрутство, у тому числі в пор ядку, встановленому Законами України «Про заставу», «Про і потеку», «Про задоволення ви мог кредиторів та реєстрацію обтяжень».

Ліквідатор з дня с вого призначення здійснює такі повноваження: приймає до свого відання майно борж ника, вживає заходів по забез печенню його збереження; в иконує функції з управлінн я та розпорядження майном банкрута; здійснює інвентар изацію та оцінку майна бан крута згідно з законодавство м; аналізує фінансове станов ище банкрута; виконує повнов аження керівника (органів уп равління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та фор мує ліквідаційну масу; пред'я вляє до третіх осіб вимоги що до повернення дебіторської з аборгованості банкруту; має право отримувати кредит дл я виплати вихідної допомоги працівникам, що звільняютьс я внаслідок ліквідації банкр ута, який відшкодовується в п ершу чергу згідно зі статтею 31 цього Закону за рахунок кош тів, одержаних від продажу ма йна банкрута; з дня визнання б оржника банкрутом та відкрит тя ліквідаційної процедури повідомляє працівників ба нкрута про звільнення та зд ійснює його

відповідно до законодавс тва України про працю. Випла та вихідної допомоги звіл ьненим працівникам банкру та провадиться ліквідаторо м у першу чергу за рахунок коштів, одержаних від прода жу майна банкрута або отрима ного для цієї мети кредиту; заявляє в установленому пор ядку заперечення по заявлени х до боржника вимогах поточ них кредиторів за зобов'яза ннями, які виникли під час провадження у справі про б анкрутство, і є неоплаченим и; з підстав, передбачених ча стиною десятою статті 17 цьо го Закону, подає до господарс ького суду заяви про визнанн я недійсними угод боржника; вживає заходів, спрямован их на пошук, виявлення та пове рнення майна банкрута, що зна ходиться у третіх осіб; перед ає у встановленому порядку на зберігання документи ба нкрута, які відповідно до нормативно-правових докуме нтів підлягають обов'язковом у зберіганню; реалізує майно банкрута для задоволення ви мог, включених до реєстру вим ог кредиторів, у порядку, пере дбаченому цим Законом; повід омляє про своє призначення державний орган з питань ба нкрутства в десятиденний строк з дня прийняття ріше ння господарським судом та надає державному органу з питань банкрутства інфор мацію для ведення єдиної б ази даних щодо підприємств- банкрутів; здійснює інші пов новаження, передбачені цим З аконом.

Протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення лікві датора відповідні посадов і особи банкрута зобов'яз ані передати бухгалтерську та іншу документацію банкру та, печатки і штампи, матері альні та інші цінності банкр ута ліквідатору. У разі ухиле ння від виконання зазначени х обов'язків відповідні пос адові особи банкрута несуть відповідальність відповідн о до законів України. З дня пр изначення ліквідатора до н ього переходять права керів ника (органів управління) юри дичної особи - банкрута. Лікві датор (арбітражний керуючи й) має право замовити виго товлення дубліката печатки т а штампів у разі їх втрати.

Дії ліквідатора (лі квідаційної комісії) можуть бути оскаржені до господа рського суду власником май на (органом, уповноваженим уп равляти майном) банкрута; осо бою, яка відповідає за зобов' язаннями банкрута; кожним кр едитором окремо або комітето м кредиторів; особою, яка, по силаючись на свої права влас ника або іншу підставу, пере дбачену законом чи догово ром, оспорює правомірність віднесення майнових акти вів або коштів до ліквідац ійної маси.

При здійсненні своїх повноважень ліквідатор ма є право заявити вимоги до т ретіх осіб, які відповідно до законодавства несуть субсид іарну відповідальність за зо бов'язаннями боржника у зв'я зку з доведенням його до банк рутства. Розмір зазначених в имог визначається виходячи з різниці між сумою вимог кр едиторів і ліквідаційною ма сою.

Стягнені суми включають ся в ліквідаційну масу і можу ть бути використані тільки д ля задоволення вимог креди торів у порядку черговості, встановленої статтею 31 цього Закону.

Відповідно до вимог п .3 ст.51 Закону України "Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом" кредитори мають прав о заявити свої претензії до б оржника, який ліквідується, в місячний строк з дня публік ації оголошення про визнання боржника, який ліквідується , банкрутом.

Відповідно до вимог с т.26 Закону України "Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом" усі види майнових ак тивів (майно та майнові пра ва) банкрута, які належать й ому на праві власності або повного господарського від ання на дату відкриття лікві даційної процедури та виявле ні в ході ліквідаційної проц едури, включаються до складу ліквідаційної маси, за виня тком об'єктів житлового фонд у, в тому числі гуртожитків, дитячих дошкільних заклад ів та об'єктів комунальної і нфраструктури, які в разі ба нкрутства підприємства пере даються в порядку, встано вленому законодавством, до комунальної власності від повідних територіальних гр омад без додаткових умов і фі нансуються в установленому п орядку. Речі, визначені родов ими ознаками, що належать бан круту на праві володіння а бо користування, включають ся до складу ліквідаційної маси. Майно банкрута, що є пре дметом застави, включається до складу ліквідаційної ма си, але використовується виключно для першочергово го задоволення вимог заставо держателя. Індивідуально виз начені речі, що належать ба нкруту на підставі речових прав, крім права власнос ті і повного господарськог о відання, не можуть бути в ключені до складу ліквідац ійної маси.

Оцінка майна банкрут а проводиться відповідно до вимог ст.29 Закону України "Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом".

Після проведення інв ентаризації та оцінка майна банкрута ліквідатор розпочи нає продаж майна банкрута, пе редбаченою ст.30 вищевказаног о закону.

Ліквідатор зобов'язаний ви користовувати при проведенн і ліквідаційної процедури ті льки один рахунок банкрута в банківській установі. Інші р ахунки, виявлені при проведе ні ліквідаційної процедури, підлягають закриттю. Залишки коштів на цих рахунках перер аховуються на основний рахун ок банкрута.

Кошти, які надходят ь при проведенні ліквідац ійної процедури, зараховують ся на основний рахунок боржн ика. З основного рахунку здій снюються виплати кредиторам у порядку, передбаченому ста ттею 31 цього Закону. Продаж м айна банкрута оформляєть ся договорами купівлі-прод ажу, які укладаються між лі квідатором і покупцем відпо відно до законів України.

Кошти, одержані від пр одажу майна банкрута, спрямо вуються на задоволення вимог кредиторів, у порядку, встано вленому ст.31 цього Закону.

Після завершення усі х розрахунків з кредиторами, ліквідатор подає до господа рського суду звіт та ліквіда ційний баланс, до якого додаю ться всі документи, пов'язані з ліквідаційною процедурою у справі.

Виходячи із положень статті 11-1 Закону України «Про державну податкову службу в Україні»копію цієї постанов и направити до органу держав ної податкової служби за міс цезнаходженням банкрута для розгляду питання щодо прове дення позапланової перевірк и своєчасності, достовірнос ті, повноти нарахування та сп лати податків та зборів (обов ' язкових платежів). Матеріа ли за результатами перевірки направити для долучення до с прави про банкрутство.

Керуючись ст.86 Господа рського процесуального коде ксу України, ст. 23-26, 29-31, 51 Закону У країни «Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом», суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати Комуналь не підприємство "Житлово-екс плуатаційна контора - 6", 53200, м. Ні кополь, Дніпропетровська обл асть, вул. Чубаря, буд.11 А (ЄДРПО У 31760984) банкрутом.

2. Відкрити щодо Комун ального підприємства "Житлов о-експлуатаційна контора - 6", м . Нікополь ліквідаційну пр оцедуру строком на 1 рік до 19.07.12р ..

3. Призначити ліквідатор ом Комунального підприєм ства "Житлово-експлуатаційна контора - 6", м. Нікополь голову ліквідаційної комісі ї Набієва Шафагата Ширін Огл и (53200, АДРЕСА_1, ідентифік аційний номер НОМЕР_1).

4. Припинити повноваження ліквідаційної комісії пі дприємства та інших органів, щодо управління банкрутом т а розпорядження його майном, повноваження власника (влас ників) майна ліквідатора пок ласти на ліквідатора.

5. Голові ліквідаційної комі сії Комунального підприємст ва "Житлово-експлуатаційна к онтора - 6", м. Нікополь пр отягом п' ятнадцяти днів з дня призначення ліквідато ра передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатку і штамп, матеріальні та інші цінності банкрута лі квідатору.

6. Зобов' язати ліквід атора Комунального підприєм ства "Житлово-експлуатаційна контора - 6", м. Нікополь у п' ятиденний термін опублік увати у офіційних друкованих органах (газети «Голос Украї ни»або «Урядовий кур' єр») о голошення про визнання Комун ального підприємства "Житлов о-експлуатаційна контора - 6", м . Нікополь банкрутом і відкри ття ліквідаційної процедури . Докази опублікування ого лошення надати суду у строк д о 19.08.11р.. Оголошення повинно містити найменування та інші реквізити боржника, визнано го банкрутом, найменування г осподарського суду, в провад женні якого знаходиться спра ва про банкрутство, дату прий няття господарським судом по станови про визнання боржник а банкрутом і відкриття лікв ідаційної процедури, відомос ті про ліквідатора.

7. З дня прийняття господарс ьким судом постанови про виз нання боржника банкрутом і в ідкриття ліквідаційної проц едури:

- підприємницька діяльніст ь банкрута завершується закі нченням технологічного цикл у з виготовлення продукції у разі можливості її продажу;

- строк виконання всіх грошо вих зобов'язань банкрута та з обов'язання щодо сплати стра хових внесків на загальнообо в'язкове державне пенсійне с трахування та інші види зага льнообов'язкового державног о соціального страхування, п одатків і зборів (обов'язкови х платежів) вважається таким , що настав;

- припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), проц ентів та інших економічних с анкцій по всіх видах заборго ваності банкрута;

- відомості про фінансове ст ановище банкрута перестають бути конфіденційними чи ста новити комерційну таємницю;

- укладення угод, пов'язаних з відчуженням майна банкрут а чи передачею його майна тре тім особам, допускається в по рядку, передбаченому цим роз ділом;

- скасовується арешт, наклад ений на майно боржника, визна ного банкрутом, чи інші обмеж ення щодо розпорядження майн ом такого боржника. Накладен ня нових арештів або інших об межень щодо розпорядження ма йном банкрута не допускаєтьс я;

- виконання зобов'язань борж ника, визнаного банкрутом, зд ійснюється у випадках і поря дку, передбаченому розділом ІІІ Закону України «Про відн овлення платоспроможності б оржника або

визнання його банкрутом».

8. Ліквідатору На бієву Ш.Ш.О. розглянути претен зії до боржника, які надійдут ь в місячний строк з дня публі кації оголошення про визнанн я боржника, який ліквідуєтьс я банкрутом, та повідомити кр едиторів про результати розг ляду їх вимог.

9. Зобов' язати л іквідатора Набієва Ш.Ш.О. післ я прийняття до свого відання майна боржника, вживати захо дів по забезпеченню його збе реження, виконувати функції з управління та розпорядженн я майном банкрута, здійснити інвентаризацію та оцінку ма йна банкрута, згідно з законо давством, виконувати повнова ження керівника (органів упр авління) банкрута, формувати ліквідаційну масу у порядку , передбаченому Розділом ІІІ Законом України “Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом”, здійснювати інші пов новаження, передбачені цим З аконом.

10. Ліквідатору Набіє ву Ш.Ш.О. використовувати п ри проведенні ліквідаційної процедури тільки один рахун ок боржника в банківській ус танові. Інші рахунки боржник а підлягають закриттю ліквід атором.

11. Ліквідатору На бієву Ш.Ш.О. задоволення вимог кредиторів боржника здійсню вати виключно в порядку, визн аченому ст. 31 Закону України “ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом".

12.Зобов'язати ліквідат ора Набієва Ш.Ш. у строк до 19. 07.12р. подати на затвердження до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс з до кументами, які підтверджують заходи щодо здійснення лікв ідаційної процедури, копії д оговорів купівлі-продажу, ак ти приймання-передач і майна , документи, які підтверджуют ь погашення вимог кредиторів , тощо.

13. Ліквідатору Набієву Ш.Ш.О. раз на місяць надавати госпо дарському суду звіт про свою діяльність, інформацію про фінансове становище і майно боржника на день відкритт я ліквідаційної процедури т а при проведенні ліквідаційн ої процедури, використання к оштів боржника, а також інш у інформацію, щодо здійсненн я ліквідаційної процедури б оржника.

Суддя

Л.М. Калиниченко

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення19.07.2011
Оприлюднено22.07.2011
Номер документу17080537
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —24/5005/7900/2011

Ухвала від 21.02.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 15.09.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 05.09.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 12.08.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Постанова від 19.07.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 22.06.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні