Постанова
від 12.07.2011 по справі 5023/1932/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІ ВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. ка нцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідац ійного балансу

"12" липня 2011 р. Справа № 5023/1932/11

вх. № 1932/11

Суддя господарського суд у Швидкін А.О.

при секретарі судового за сідання Трофименко С.В.

за участю:

представника ліквідатора - ОСОБА_1. дов. від 17.06.11р.

представника ДПІ у Жовтнев ому районі м.Харкова - ОСО БА_2. дов.№5887/10/10-13 від 07.06.11р.

По справі за заявою ТОВ "Біз нес-Консалтінг Плюс", м. Харків

до ПП "Бізнесінвестактив", м . Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ліквідатор приватно го підприємства «БІЗНЕСІНВЕ СТАКТИВ» надав суду звіт про виконану роботу з ліквідаці ї банкрута, ліквідаційний ба ланс і документи, що свідчать про завершення ліквідаційно ї процедури банкрута.

ДПІ у Жовтневому районі м. Х аркова звернулася до суду з к лопотанням про зупинення лік відаційної процедури. Зазнач ене клопотання ДПІ обґрунтов ує тим, що вона не має можливос ті провести позапланову пере вірку фінансово - господарсь кої діяльності ПП «БІЗНЕСІНВ ЕСТАКТИВ» у зв'язку з тим, що п ідприємство відсутнє за юрид ичною адресою.

Присутній в судовому засід анні представник ДПІ підтрим ує клопотання про зупинення ліквідаційної процедури.

Присутній в судовому засід анні представник ліквідатор а проти клопотання заперечує та пояснив, що законом не пере дбачено зупинення ліквідаці йної процедури.

Перевіривши матеріали спр ави, вислухавши пояснення пр едставника ДПІ, представника ліквідатора, суд дійшов висн овку, що клопотання ДПІ у Жовт невому районі м. Харкова не пі длягає задоволенню з наступн их підстав.

У відповідності до ст. 79 ГПК У країни, - господарський суд зу пиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду даної справи до вирішення по в'язаної з нею іншої справи, що розглядається іншим судом. Г осподарський суд має право з упинити провадження у справі за клопотанням сторони, прок урора, який бере участь в судо вому процесі, або за своєю іні ціативою у випадках - п. 1 ст. 79 ГП К України, - призначення госпо дарським судом судової експе ртизи.

Суд зазначає, що господарсь ким судом Харківської област і у справі про банкрутство ПП «БІЗНЕСІНВЕСТАКТИВ» не приз началося жодних експертиз. Т акож, суду не надано інформац ії, що на розгляді в судах є сп рави пов'язані зі справою про банкрутство ПП «БІЗНЕСІНВЕС ТАКТИВ».

Крім того, суд зазначає, що ч инним законодавством не пере дбачено зупинення такої судо вої процедури, як ліквідація банкрута.

Посилання представника ДП І у Жовтневому районі м. Харко ва на обов' язковість провед ення перевірки боржника у ві дповідності до податкового к одексу України не може бути п рийнято судом до уваги, оскіл ьки у відповідності до п.1.3 ст. 1 Податкового кодексу України зазначено, що цей кодекс не ре гулює питання погашення пода ткових зобов' язань або стяг нення податкового боргу з ос іб, на яких поширюється судов і процедури, визначені Закон ом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ».

У відповідності до ст. 33 Госп одарського процесуального к одексу України, кожна сторон а повинна довести ті обстави ни, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і зап еречень.

Суд зазначає, що ДПІ в обґру нтування клопотання не надал а жодних доказів. Таким чином , суд вважає за необхідне в зад оволенні клопотання ДПІ відм овити та розглянути звіт лік відатора.

Присутній у судовому засід анні представник ліквідатор а пояснив, що ліквідатором бу ли здійснені всі заходи щодо ліквідації банкрута.

Розглянувши наданий суду з віт ліквідатора і ліквідацій ний баланс, документи, що свід чать про виконання ліквідаці йної процедури, вислухавши п ояснення представника лікві датора, суд встановив, що післ я визнання приватного підпри ємства «БІЗНЕСІНВЕСТАКТИВ» банкрутом, призначення лікв ідатора і відкриття ліквідац ійної процедури, ліквідаторо м будь-яке майно банкрута не в иявлено. Ліквідатором суду н адані документи, що свідчать про відсутність у банкрута б удь - яких активів. Ліквідатор ом документи довгостроковог о зберігання не передавалися до архіву в зв'язку з їх відсу тністю, печатки і штампи банк рута, його установчі докумен ти визнані недійсними, про що суду надані відповідні дока зи, розрахунковий рахунок за критий, ліквідатор сповістив державні органи про заверше ння ліквідаційної процедури . У зв'язку з відсутністю актив ів, які можна було б направити на погашення кредиторської заборгованості, вимоги креди торів не задовольнялись.

На підставі вищевикладено го, враховуючи, що ліквідатор здійснив всі заходи з ліквід ації банкрута, суду надані до кументи, що свідчать про заве ршення ліквідаційної процед ури, у тому числі, баланс з неп огашеною кредиторською забо ргованістю, у зв'язку з відсут ністю активів, які можна було б направити на погашення кре диторської заборгованості, с уд вважає за необхідне затве рдити звіт ліквідатора і лік відаційний баланс, ліквідува ти ПП «БІЗНЕСІНВЕСТАКТИВ» та припинити провадження у спр аві.

Керуючись ст. ст. 32, 40, 52 Закону У країни «Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом», ст. 86 ГПК України, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопота ння ДПІ у Жовтневому районі м . Харкова про зупинення лікві даційної процедури відмовит и.

Затвердити наданий с уду звіт ліквідатора і лікві даційний баланс.

Ліквідувати юридичну особ у - приватне підприємство „ БІЗНЕСІНВЕСТАКТИВ”, зареєст роване виконкомом Харківськ ої міської ради, номер запису 14801070021044075 від 01.10.2008року, місцезнахо дження якого: м. Харків, пров. М етизний, 5, код ЄДРПОУ 36130246.

Вимоги, не задоволені за недостатністю майна вваж ати погашеними.

Провадження у справі припинити.

Зобов'язати реєструючий ор ган і інші державні органи, в я ких знаходиться на обліку ба нкрут, виключити його з держа вних реєстрів.

Ухвалу направити лік відатору, власнику майна бан крута, державному реєстратор у, Управлінню з питань банкру тства у Харківській області Державного департаменту з пи тань банкрутства, ДПІ у Жовтн евому районі м. Харкова.

Суддя Швидкін А.О.

Дата ухвалення рішення12.07.2011
Оприлюднено26.07.2011
Номер документу17152969
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5023/1932/11

Постанова від 04.04.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 24.03.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 01.11.2011

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Плахов О.В.

Постанова від 12.07.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні