Постанова
від 06.07.2011 по справі 45/228б
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

донецький апеляційний го сподарський суд

Постанова

Іменем України

04.07.2011 р. справа №45/228б

Донецький апеляційний гос подарський суд у складі коле гії суддів:

Головуючого судді (доповід ача): М'ясищева А.М.

Суддів: Москальової І. В. , Склярук О.І.

Від представників сторін:

від скаржниа: не з'явились

від кредитора: ОСОБА_1 - за дов. ві д

22.03.2011р. №183

від банкрута: ліквідатор Гринько А.А.

розглянувши апеляційну с каргу: Державної податк ової інспекції у

Ленінському районі м. Донецька

на ухвалу господарського

суду: Донецької області від 31.05.2011р.

у справі: № 45/228б (суддя Плотні цький Б.Д.)

за заявою кредитора:

боржника: ЗАТ “КИЇВСТАР ДЖ .ЕС.ЕМ”м. Київ

ПП “ДОН СТАР”м. Доне цьк

про: банкрутство

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою від 31.05.2011р. по справ і №45/228б господарським судом До нецької області (суддя: Гринь ко А.А.) в порядку ст.31, ст.32, п.6 ст.40 Закону України “Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том” в затверджено звіт лікв ідатора та ліквідаційний бал анс Приватного підприємства “ДОН СТАР” м.Донецьк Ліквідо вано юридичну особу - Приват не підприємство “ДОН СТАР” м .Донецьк, припинено провадже ння по справі про банкрутств о Приватного підприємства “Д ОН СТАР” м.Донецьк. Зобов' яз ано ліквідатора повідомити п ро завершення ліквідаційної процедури державний орган з питань банкрутства. Зобов' язано ліквідатора закрити ра хунок банкрута в банківській установі; знищити печатки, шт ампи, докази надати в 10-денний строк. Зобов' язано орган де ржавної реєстрації виключит и підприємство - банкрута з ЄД РПОУ.

Ухвала господарського суд у мотивована тим, що ліквідат ором здійснювались повноваж ення, передбачені ст.25 Закону України „Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, зо крема, було виявлене майно: оф існі меблі та комп' ютерна т ехніка, які перебували у кори стуванні банкрута; тим, що лік відатором було проведено екс пертну оцінку майна банкрута . За рахунок коштів, отриманих від реалізації майна боржни ка, в ході ліквідаційної проц едури частково погашена кред иторська заборгованість пер шої черги.

Господарський суд при прий нятті оскарженої ухвали тако ж виходив з того, згідно резул ьтатів інвентаризації та отр иманих відповідей Управлінн я державної автомобільної ін спекції, м. Донецьк, Комунальн ого підприємства „Бюро техні чної інвентаризації м. Донец ька”, Управління Держкомзему у м.Донецьку Донецької облас ті, м.Донецьк ліквідатором вс тановлено, що нерухоме майно , земельні ділянки та транспо ртні засоби за боржником не з ареєстровані; що у банкрута в ідсутні майнові активи та гр ошові кошти, щоб задовольнит и кредиторську заборгованіс ть у сумі 3064,60 тис. грн. Відповідн о до п. 6 ст. 31 Закону України “Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом” вимоги, не зад оволені за недостатністю май на, вважаються погашеними.

Оскаржуючи ухвалу господа рського суду ДПІ у Ленінсько му районі м.Донецька просить її скасувати, посилаючись в о бгрунтування вимог на положе ння п.6 ч.6 ст.11-1 Закону України “П ро державну податкову службу в Україні”. Заявника фактичн о позбавлено можливості пров едення позапланової виїзної перевірки щодо своєчасності , повноти та сплати податків і зборів в зв' язку з відсутні стю підприємства та його кер івних органів за його юридич ною адресою. Ініціюючим кред итором на момент звернення д о суду з заявою про порушення справи про банкрутство не на дано суду належних доказів б езспірності грошових вимог д о боржника.

Розглянувши матеріали сп рави та заслухавши доводи та заперечення учасників проце су, судова колегія встановил а:

Ухвалою господарського су ду Донецької області від 09.11.2010р . на підставі ст.6, ст.7, ст.8, ст.11 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м” порушено справу про банкр утство Приватного підприємс тва “ДОН СТАР” м.Донецьк, введ ено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено пр оцедуру розпорядження майно м на 6 місяців до 09.05.2011р. та призна чено розпорядником майна арб ітражного керуючого Гринько Анатолія Анатолійовича, вжи то заходів до забезпечення в имог кредиторів.

Ухвалою господарського су ду Донецької області від 18.01.211р . за результатами попередньо го засідання визнано вимоги кредиторів до боржника та вк лючено до реєстру вимоги ЗАТ „КИЇВСТАР ДЖ.ЕС.ЕМ.” м.Київ в о собі Філії ЗАТ „КИЇВСТАР ДЖ.Е С.ЕМ.” у м.Дніпропетровську на суму основного боргу - 3 064617 гр н. 95 коп.; затверджено реєстр ви мог кредиторів на суму основ ного боргу 3 064 617 грн. 95 коп.

Постановою від 01.02.2011р боржник а - Приватне підприємство “Д ОН СТАР” м.Донецьк. визнано б анкрутом. Відкрито ліквідаці йну процедуру та призначено ліквідатором арбітражного к еруючого Гринько А.А. за письм овою згодою. Зобов' язано лі квідатора у 5-денний строк опу блікувати оголошення про виз нання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної про цедури в офіційних друковани х органах. Зобов' язано лікв ідатора до закінчення строку ліквідаційної процедури над ати суду звіт та ліквідаційн ий баланс з доданими докумен тами, передбаченими ст.32 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”.

В газеті “Голос України” № 35 (5035) від 21.02.2011р. опубліковане ого лошення про визнання банкрут ом ПП “ДОН СТАР”.

Як вбачається з матеріалів справи, ліквідатором на вико нання вимог ст.25 Закону Україн и “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом” проведені наступні дії: проведена інве нтаризація майнових активів банкрута; проведено експерт ну оцінку майна банкрута; вжи то заходів щодо виявлення ма йна банкрута: наявні офісні м еблі та комп' ютерна техніка ; згідно довідок БТІ, ВРЕР ДАЇ, Управління Держкомзему у м.Д онецьку Донецької області, м .Донецьк майнових активів пі дприємства не виявлено.

Згідно звіту ліквідатора н е погашеними через відсутніс ть майнових активів та грошо вих коштів банкрута залишили сь вимоги ЗАТ „КИЇВСТАР ДЖ.ЕС .ЕМ.” м.Київ в особі Філії Закр итого акціонерного товарист ва „КИЇВСТАР ДЖ.ЕС.ЕМ.” у м.Дні пропетровську в сумі 3064617,95грн., яка виникла на підставі вида чі простого векселю.

Відповідно до п.6 ст. 31 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” в имоги, не задоволені за недос татністю майна, вважаються п огашеними.

Тому відповідно до ст.32 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” у зв' язку з відсутністю ма йна у боржника, господарськи й суд дійшов обґрунтованого висновку про ліквідацію юрид ичної особи - банкрута та пр ипинив провадження у справі.

За даними довідки ДПІ у Лені нському районі м.Донецька ві д 12.03.2011р. заборгованість перед б юджетом відсутня.

Відповідно до преамбули За кону України “Про порядок по гашення зобов' язань платни ків податків перед бюджетами та державними цільовими фон дами” цей закон не регулює пи тання погашення податкових з обов' язань або стягнення по даткового боргу з осіб, на яки х поширюються процедури визн ачені Законом України “Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом”.

Отже, чинним законодавство м не обмежуються повноваженн я податкових органів на пров едення перевірок своєчаснос ті, достовірності, повноти на рахування та сплати податків та зборів (обов' язкових пла тежів) суб' єктів господарюв ання, які перебувають у проце дурах банкрутства, а тільки в становлюється особливий пор ядок погашення (задоволення) таких вимог у процедурах бан крутства.

В будь-якому випадку поруше ння провадження у справ про б анкрутство боржника не може бути перешкодою податковому органу у здійсненні ним план ової перевірки боржника.

Тому посилання скаржника н а порушення прав ДПІ у Ленінс ькому районі м.Донецька є нео бґрунтованим, оскільки орган державної податкової служби протягом всієї процедури ба нкрутства не позбавлен ий свого права, в межах компет енції, здійснити документаль ну планову перевірку своєча сності, достовірності, повно ти нарахування і сплати пода тків та зборів (обов'язкових платежів), додержання валю тного законодавства.

За таких обставин ухвала г осподарського суду Донецько ї області від 31.05.2011р. по справі № 45/228б відповідає вимогам закон у та фактичним обставинам сп рави і підстав для її скасува ння не вбачається.

З огляду на наведене та кер уючись ст.103, ст.104, ст.105, ст.106 ГПК У країни, суд

П О С Т А Н О В И В:

Ухвалу господарського с уду Донецької області від 31.05.20 11р. по справі №45/228б - залишити бе з зміни, апеляційну скаргу - б ез задоволення.

Головуючий суддя (доп овідач): А.М. М'ясищев

Судді: І.В. Москальова

О.І. Склярук

На друковано: 7 прим.

1. кредиторк

2. боржнику

3. ліквідатору

4. скаржнику

5. до справи

6 ДАГС

7. го сподарському суду

СудДонецький апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення06.07.2011
Оприлюднено28.07.2011
Номер документу17288499
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —45/228б

Постанова від 06.07.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 30.06.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 31.05.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 12.05.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Постанова від 01.02.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 18.01.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 12.01.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 29.01.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 22.01.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Постанова від 11.12.2008

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні