Ухвала
від 22.07.2011 по справі 21/5009/4160/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

22.07.11 Справа № 21/5009/4160/11

Суддя Черкаськ ий В.І., розглянувши матері али заяви

кредитора - Фізично ї особи - підприємця ОСОБА _1 (91055, АДРЕСА_1, ідентифіка ційний код НОМЕР_1)

до боржника - Приватно го акціонерного товариства « Обухівський завод «Металоке рамік»(69063, м. Запоріжжя, вул. Гог оля, буд. 38, код ЄДРПОУ 02970576)

про банкрутство

встановив, що заява підля гає поверненню без розгляду з таких підстав.

Згідно із ч. 1 ст. 5 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” прова дження у справах про банкрут ство регулюється цим Законом , Господарським процесуальни м кодексом України, іншими за конодавчими актами України.

Відповідно до ч. 2 ст. 41 Господ арського процесуального код ексу України господарські су ди розглядають справи про ба нкрутство у порядку провадже ння, передбаченому цим Кодек сом, з урахуванням особливос тей, встановлених Законом Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”.

Частиною 1 ст. 9 Закону Україн и “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом” передбаче но, що суддя не пізніше п'яти д нів з дня надходження поверт ає заяву про порушення справ и про банкрутство і додані до неї документи без розгляду, п ро що виносить ухвалу, якщо за яву підписано особою, яка не м ає права її підписувати, або о собою, посадове становище як ої не вказано.

Відповідно до ст . 52 Закону України “Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом” (далі - Закон “Про від новлення платоспроможності …”), на якій ґрунтується заява кредитора, відсутність кері вних органів боржника - юрид ичної особи за її місцезнахо дженням, ненадання протягом року до органів державної по даткової служби згідно із за конодавством податкових дек ларацій та документів бухгал терської звітності, наявніст ь інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницько ї діяльності боржника, є підс тавами для визнання боржника банкрутом незалежно від роз міру вимог кредитора.

Стаття 1 Закону визначає, щ о боржник - це суб' єкт підп риємницької діяльності, несп роможний виконати свої грошо ві зобов' язання перед креди торами, у тому числі зобов' я зання щодо сплати страхових внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування та інші види загально обов' язкового державного с оціального страхування, пода тків і зборів (обов' язкових платежів), протягом трьох міс яців після настання встановл еного строку їх сплати.

За приписами ст.ст. 33, 3 4 Господарського процесуальн ого кодексу України обов' яз ок доказування та подання до казів покладається на сторон и. Обставини справи, які відпо відно до законодавства повин ні бути підтверджені певними засобами доказування, не мож уть підтверджуватися іншими засобами доказування.

Стосовно зазначеної забо ргованості перед ФОП ОСОБА _1 в сумі 14000,00 грн. - цієї суми нед остатньо для порушення прова дження у справі про банкрутс тво, оскільки відповідно до ч .3 статті 6 Закону України “Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом” справа про бан крутство порушується господ арським судом якщо безспірні вимоги кредиторів до боржни ка сукупно складають не ме нше 300 мінімальних розмірів за робітної плати, які не бул и задоволені боржником протя гом трьох місяців після вста новленого для їх погашення с троку.

При цьому належними доказ ами неспроможності боржника погасити вимоги кредиторів являються заходи примусовог о стягнення через органи дер жавної виконавчої служби або інші органи, яким надано прав о на примусове стягнення кош тів.

Таким чином, доказів неплат оспроможності ПрАТ «Обухівс ький завод «Металокерамік», наявності його безспірних кр едиторських вимог в розмірі не менше як 300 мінімальних роз мірів заробітної плати, які н е задоволені протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, заяв а не містить.

Правові підстави для пору шення справи про банкрутство ПрАТ «Обухівський завод «Ме талокерамік»за поданою заяв ою не мають місця.

Крім того, доказів відсутно сті підприємницької діяльно сті боржника до заяви не дода но.

Згідно із абз. 3 ч. 1 ст.9 Закону суддя не пізніше п'яти днів з д ня надходження повертає заяв у про порушення справи про ба нкрутство і додані до неї док ументи без розгляду, про що ви носить ухвалу, якщо у заяві не вказано повне найменування сторін, їх поштову адресу та і нші відомості, перелічені в с татті 7 цього Закону.

Заява про порушення пров адження у справі про банкрут ство боржника не містить док азів, передбачених абз. 4 ч.7 ст.7 Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом”.

На підставі викладеного, ке руючись ст.9 Закону України “П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом”, ст. 86 ГПК Укра їни, суд

УХВАЛИВ:

Повернути Фізичній ос обі - підприємцю ОСОБА_1 з аяву про порушення проваджен ня у справі про банкрутство б оржника і додані до неї докум енти.

Додаток: на 10 аркушах , в тому числі квитанція № К12/4/119 від 04.03.2011 р. про сплату державно го мита та квитанція № К12/4/122 від 04.03.2011 р. про сплату витрат на ін формаційно-технічне забезпе чення судового процесу.

Суддя В.І. Черкаський

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення22.07.2011
Оприлюднено01.08.2011
Номер документу17289776
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —21/5009/4160/11

Ухвала від 22.07.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні