Постанова
від 15.07.2011 по справі 2а/0270/2923/11
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ А ДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 липня 2011 р. Справа № 2а/0270/2923/11

Вінницький окружний адм іністративний суд в складі г оловуючого судді Альчука Максима Петровича, розгля нувши в порядку скороченого провадження матеріали справ и

за позовом: управління П енсійного фонду України у Не мирівському районі

до: товариства з обмеже ною відповідальністю "Брік"

про: стягнення боргу

ВСТАНОВИВ :

Управління Пенсійног о фонду України у Немирівськ ому районі Вінницької област і звернулось до Вінницького окружного адміністративног о суду з адміністративним по зовом до товариства з обмеже ною відповідальністю "Брік" п ро стягнення боргу.

Позов мотивований тим, що за відповідачем рахується забо ргованість по сплаті єдиного соціального внеску на загал ьнообов' язкове державне со ціальне страхування в сумі 5962 ,62 грн.

Справа розглядається в пор ядку скороченого провадженн я, оскільки в силу п. 4 ч. 1 ст. 183-2 КА С України в адміністративни х справах щодо стягнення гр ошових сум, які ґрунтуються на рішеннях суб' єкта влад них повноважень, щодо яких за вершився встановлений цим Ко дексом строк оскарження, зас тосовується скорочене прова дження.

Ухвала про відкриття скоро ченого провадження у адмініс тративній справі від 17.06.2011 року судом направлялась відповід ачеві за адресою: вул. Горько го, 149, м. Немирів, Вінницька обл асть, 22800, проте конверт поверну вся з відміткою поштового ві дділення зв' язку "за закінч енням терміну зберігання".

Положенням ч. 11 ст. 35 КАС Украї ни передбачено, що у разі пове рнення поштового відправлен ня із повісткою, яка не вручен а адресату з незалежних від с уду причин, вважається, що так а повістка вручена належним чином.

Отже, суд вважає, що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача на лежним чином про строк подан ня заперечення проти позову, порядок його подання, а також наслідки неподання такого з аперечення.

Товариство з обмеженою від повідальністю "Брік", зареєст рована в управлінні Пенсійно го фонду в Немирівському рай оні Вінницької області та є п латником єдиного внеску на з агальнообов' язкове держав не соціальне страхування.

Відповідачем своєчасно не сплачувався нарахований за відповідний базовий звітний період єдиний внесок, в резул ьтаті чого виникла недоїмка в сумі 5962,62 грн. за січень-квітен ь 2011року. Відповідачу була над іслана вимога № Ю - 08 від 05.05.2011 рок у на суму 5962,62 грн.

Загальна сума боргу станом на 25.05.2011 року складає 5962,62 грн.

Відповідно до п. 3 розділу VII П рикінцевих та перехідних пол ожень Закону України "Про збі р та облік єдиного внеску на з агальнообов' язкове держав не соціальне страхування" з дня набрання чинності цим Законом платники страхових внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне стр ахування, загальнообов' яз кове державне соціальне ст рахування на випадок безро біття, загальнообов' язков е державне соціальне страхув ання у зв' язку з тимчасово ю втратою працездатності та витратами, зумовленими похов анням, загальнообов' язкове державне соціальне страхува ння від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинил и втрату працездатності, вв ажаються платниками єдиного внеску.

Перереєстрація платників страхових внесків та застра хованих осіб не здійснюєть ся.

Відповідно до пп. 1.2 п. 1 ст. 1 Зак ону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальноо бов' язкове державне соціал ьне страхування" єдиний внес ок на загальнообов' язкове державне соціальне страхув ання (далі - єдиний внесок) - кон солідований страховий внесо к, збір якого здійснюється до системи загальнообов' язк ового державного соціально го страхування в обов' язко вому порядку та на регулярні й основі з метою забезпече ння захисту у випадках, пер едбачених законодавством, п рав застрахованих осіб та ч ленів їхніх сімей на отриман ня страхових виплат (послуг ) за діючими видами загально обов' язкового державного с оціального страхування.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 6 Зако ну України "Про збір та облік є диного внеску на загальнообо в' язкове державне соціальн е страхування" платник єдино го внеску зобов' язаний пода вати звітність до територіал ьного органу Пенсійного фонд у у строки, в порядку та за фор мою, встановленими Пенсійним фондом за погодженням з відп овідними фондами загальнооб ов' язкового державного соц іального страхування та цент ральним органом виконавчої в лади у галу зі статистики.

Частина 8 ст. 9 Закону України "Про збір та облік єдиного вне ску на загальнообов' язкове державне соціальне страхува ння" передбачає, що платники є диного внеску зобов' язані сплачувати єдиний внесок, на рахований за відповідний б азовий звітний період, не піз ніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом .

При цьому платники, зазнач ені у пункті 1 частини перш ої статті 4 цього Закону, під час кожної виплати заробітн ої плати (доходу, грошового з абезпечення), на суми якої (як ого) нараховується єдиний в несок, одночасно з видачею за значених сум зобов' язані сп лачувати нарахований на ці в иплати єдиний внесок у розм ірі, встановленому для таки х платників (авансові платеж і).

Відповідно до ч. 5 ст. 9 Закону України "Про збір та облік єди ного внеску на загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування" сплата єдиного вн еску здійснюється виключно у національній валюті шляхом внесення відповідних сум єд иного внеску на рахунки тери торіальних органів Пенсійн ого фонду, відкриті в орган ах Державного казначейства У країни для його зарахування.

Єдиний внесок підлягає спл аті незалежно від фінансово го стану платника відповідно до ч. 12 ст. 9 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов`язкове держ авне соціальне страхування".

Частиною 3 ст. 25 Закону Україн и "Про збір та облік єдиного вн еску на загальнообов' язков е державне соціальне страхув ання" передбачено, що суми нед оїмки стягуються з нарахув анням пені та застосування м штрафів.

Відповідно до ч. 4 ст. 25 Закону України "Про збір та облік єди ного внеску на загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування" територіальний ор ган Пенсійного фонду у поряд ку, за формою і в строки, вста новлені Пенсійним фондом з а погодженням з центральним органом виконавчої влади у с фері праці та соціальної по літики, надсилає платникам є диного внеску, які мають недо їмку, вимогу про її сплату.

Вимога про сплату недоїмки є виконавчим документом.

Відповідно до ст. 67 Конститу ції України кожен зобов' яза ний сплачувати податки і збо ри в порядку і розмірах, встан овлених законом.

Вчасна несплата заборгова ності зі страхових внесків п орушує інтереси держави, оск ільки ненадходження коштів н е дає змоги у повному обсязі з дійснювати завдання у сфері пенсійного забезпечення.

Згідно ст. 124 КАС України, юри сдикція судів поширюється на всі правовідносини, що виник ають у державі.

Відповідно до ст. ст. 11, 71 Кодек су адміністративного судочи нства України, кожна сторона повинна довести ті обставин и, на яких ґрунтуються її вимо ги та заперечення, а суд згідн о ст. 86 цього Кодексу, оцінює до кази, які є у справі, за своїм в нутрішнім переконанням, що ґ рунтується на їх безпосередн ьому, всебічному, повному та о б' єктивному дослідженні.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов до висновку, що зая влені позовні вимоги відпові дають дійсним обставинам спр ави, заявлена в позові сума пі дтверджується належними док азами, а тому позов підлягає з адоволенню у повному обсязі. Розмір заборгованості відпо відачем не оскаржується. Док азів в спростування заявлени х позовних вимог відповідач не надав.

Частиною 4 ст. 94 КАС України п ередбачено, що у справах, в яки х позивачем є суб' єкт владн ий повноважень, а відповідач ем - фізична чи юридична особа , судові витрати, здійснені по зивачем, з відповідача не стя гуються.

Керуючись ст.ст. 86, 94, 158, 162, 183-2, 256 КА С України, суд -

ПОСТАНОВИВ :

Адміністративний по зов задовольнити.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю "Брі к" (22800, Вінницька область, м. Неми рів, вул. Горького, 149, р/р 26000132426 у ВО Д АППБ "Райффайзен Банк Ав аль", МФО 380805, код за ЄДРПОУ 32513418) на рахунок управління Пенсійно го фонду України у Немирівсь кому районі Вінницької облас ті (22800, м. Немирів, вул. Горького, 88, код 20118413, р/р 37194024000214 ВАТ "Державний ощадний банк" МФО 302076) заборгов аність в сумі 5962,62 грн.

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Відповідно до ст.ст. 183-2, 186 КАС України постанова може б ути оскаржена протягом 10 днів з моменту отримання копії по станови.

Постанова, прийнята у скоро ченому провадженні, крім вип адків її оскарження в апеляц ійному порядку, є остаточною .

Постанова набирає законно ї сили в порядку ст. 254 КАС Украї ни

Суддя Альчук Максим Петрович

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.07.2011
Оприлюднено02.08.2011
Номер документу17294353
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0270/2923/11

Постанова від 15.07.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні