Постанова
від 29.06.2011 по справі 2а/0470/3935/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 червня 2011 р. Справа № 2а/0470/3935/11

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі судді Кононенко О . В. , розглянувши в порядку ско роченого провадження адміні стративний позов Державної податкової інспекції у м. Дні продзержинську до Приватно го підприємства "Зоряний вог онь" про припинення юридичн ої особи , -

ВСТАНОВИВ:

05 квітня 2011 року Державн а податкова інспекція у м. Дні продзержинську звернулась д о Дніпропетровського окружн ого адміністративного суду з позовною заявою, в якій проси ть припинити юридичну особу - Приватне підприємство «Зор яний вогонь».

В обґрунтування позовних в имог позивач зазначає, що від повідач перебуває на обліку в Державній податковій інспе кції у м. Дніпродзержинську я к платник податків та інших о бов'язкових платежів, проте п ри здійсненні своєї діяльнос ті порушує вимоги діючого за конодавства, а саме не подає з вітність про отримані доходи з 07.05.2008 року, що не дає можливост і контролюючим органам здійс нювати контроль за додержанн ям вимог податкового та іншо го законодавства, заборгован ості по платежам до бюджету н е має.

Відповідач належним чином повідомлений про розгляд сп рави Дніпропетровським окру жним адміністративним судом , що підтверджується поштови м конвертом, що повернувся до суду з відміткою про неможли вість вручення відповідачу 2 4.05.2011 року. Відповідач протягом десяти днів не надав до суду з аперечень проти позову та по зов не визнав.

Згідно пункту 2 частини 5 ста тті 183-2 Кодексу адміністратив ного судочинства України спр ава повинна бути розглянута у порядку скороченого провад ження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, перед баченого для надання запереч ень або заяви про визнання по зову, якщо до суду не було пода но заперечення відповідача т а за умови, що справа розгляда ється судом за місцезнаходже нням відповідача.

Суд, дослідивши матеріали с прави та оцінивши їх у сукупн ості, вважає за необхідне зад овольнити позов повністю з н аступних підстав.

Відповідач, зареєстровани й Виконавчим комітетом Дніпр одзержинської міської ради Д ніпропетровської області (а. с. - 8).

Відповідно до підпункту 16.1.3 пункту 16.1 статті 16 Податкового кодексу України, платник под атків зобов' язаний подава ти до контролюючих органів у порядку, встановленому пода тковим та митним законодавст вом, декларації, звітність та інші документи, пов' язані з обчисленням і сплатою подат ків та зборів.

Згідно довідки Державної п одаткової інспекції у м. Дніп родзержинську відповідач з 0 7.05.2008 року не подає декларації т а документи податкової звітн ості, що є грубим порушенням ч инного законодавства Україн и, порушенням законних інтер есів держави (а.с. - 6).

Відповідно до частини 2 стат ті 38 Закону України «Про держа вну реєстрацію юридичних і ф ізичних осіб - підприємців» підставами для постановле ння судового рішення щодо припинення юридичної особи , що не пов'язано з банкрутс твом юридичної особи є непод ання протягом року органам д ержавної податкової служби п одаткових декларацій, докуме нтів фінансової звітності ві дповідно до закону.

Як вбачається з матеріалів справи відповідач не надає п ередбаченої податкової звіт ності більше одного року (а.с. - 6).

Згідно пункту 11.10. Порядку об ліку платників податків, збо рів (обов'язкових платежів) за твердженого наказом Державн ої податкової адміністрації України № 979 від 22.12.10 р., якщо плат ник податків не має заборгов аності перед бюджетом, та у ра зі неподання протягом одного року в органи державної пода ткової служби податкових дек ларацій, документів податков ої звітності, то керівник орг ану державної податкової слу жби приймає рішення у вигляд і розпорядження відносно пла тника податків - про зверненн я до суду або господарського суду із заявою (позовною заяв ою) про припинення юридичної особи чи підприємницької ді яльності фізичної особи - п ідприємця.

Позивачем надано довідку, п ро відсутність у Приватного підприємства «Зоряний вогон ь» заборгованості перед бюдж етом (а.с. - 6) та розпорядження н ачальника Державної податко вої інспекції у м. Дніпродзер жинську від 16.12.2010 року № 909/10/15-339 (а.с. - 5) про звернення з відповід ним позовом до суду.

Згідно підпункту 41.1.1 пункту 41.1 статті 41 Податкового кодекс у України контролюючими орга нами є, зокрема, органи держав ної податкової служби - щод о податків, які справляються до бюджетів та державних ціл ьових фондів, крім зазначени х у підпункті 41.1.2 цього пункту, а також стосовно законодавс тва контроль за дотриманням якого покладається на органи державної податкової служби .

Тобто, позивач - орган держа вної податкової служби є суб 'єктом владних повноважень, я кий у спірних правовідносина х реалізує надані йому владн і управлінські функції по ве денню оперативного обліку по датків і зборів (обов'язкових платежів) до бюджетів та держ авних цільових фондів на під ставі законодавства.

За положеннями пункту 5 част ини четвертої статті 50 Кодекс у адміністративного судочин ства України суб'єкти владни х повноважень можуть бути по зивачами у справі у випадках , встановлених законом.

Відповідно до підпункту 67.2 с татті 67 Податкового кодексу У країни органи державної пода ткової служби в установленом у законом порядку мають прав о звертатись до суду про вине сення судового рішення щодо припинення юридичних осіб аб о підприємницької діяльност і фізичних осіб-підприємців.

Таким чином органам держав ної податкової служби законо м надано право на звернення д о суду з позовом про припинен ня юридичних осіб або підпри ємницької діяльності фізичн их осіб-підприємців.

Керуючись ст.ст. 11, 14, 70, 71, 86, 159-163, 183-2 К одексу адміністративного су дочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Державної податкової інсп екції у м. Дніпродзержинську до Приватного підприємства «Зоряний вогонь» про припине ння юридичної особи задоволь нити.

Припинити юридичну особу - П риватне підприємство «Зорян ий вогонь» (51912, Дніпропетровс ька область, м. Дніпродзержин ськ, вул. Менделєєва, б. 8 А, кв. 7, к од ЄДРПОУ 31523100).

Копію постанови направити управлінню з питань державн ої реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців для внесення державним р еєстратором відповідного за пису до ЄДРПОУ.

Постанова підлягає негайн ому виконанню відповідно до статті 256 Кодексу адміністрат ивного судочинства України.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оків подання апеляційної ска рги, якщо вона була подана у вс тановлені строки. У разі пода ння апеляційної скарги поста нова, якщо її не скасовано, наб ирає законної сили після зак інчення апеляційного розгля ду справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через суд першої інстанці ї шляхом подачі в десятиденн ий строк з дня отримання копі ї постанови апеляційної скар ги, з подачею її копій відпові дно до кількості осіб, які бер уть участь у справі.

Постанова, прийнята у скоро ченому провадженні, крім вип адків її оскарження в апеляц ійному порядку, є остаточною .

Суддя

О.В. Кононенко

Дата ухвалення рішення29.06.2011
Оприлюднено03.08.2011
Номер документу17294832
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/3935/11

Ухвала від 07.04.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кононенко Олександр Володимирович

Постанова від 29.06.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кононенко Олександр Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні