Постанова
від 27.07.2011 по справі 2а/0470/4111/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 липня 2011 р. Справа № 2а/0470/4111/11

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Горбалінського В.В.

розглянувши у письмовом у провадженні у місті Дніпро петровську адміністративну справу за адміністративним позовом Державної податково ї інспекції у Ленінському ра йоні м. Дніпропетровська до т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Селеритас - 7" про п рипинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова ін спекція у Ленінському районі м. Дніпропетровська просить суд припинити юридичну особ у - товариства з обмеженою від повідальністю «Селеритас-7» (код ЄДРПОУ 35681985).

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач перебуває на обліку в Державній податк овій інспекції у Ленінському районі м. Дніпропетровська, я к платник податків та інших о бов'язкових платежів, проте п ри здійсненні своєї діяльнос ті порушує вимоги діючого за конодавства, а саме: не подає з вітність про отримані доходи з жовтня 2008 року та здійснює ді яльність яка заборонена зако ном, що відповідно до ст. 38 Зако ну України «Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців» є підставами для постановлен ня судового рішення про прип инення юридичної особи.

Представник позивача в суд ове засідання не з' явився, б ув належним чином повідомлен ий про дату, час та місце розгл яду адміністративної справи та надав до суду клопотання п ро розгляд справи без його уч асті.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, про дату, час і місце розгляду справи неод норазово повідомлявся належ ним чином, що підтверджуєтьс я конвертами з відміткою про неможливість вручення пошто вого відправлення.

Суд вважає, що вжив усі зале жні від нього заходи для пові домлення відповідача належн им чином про розгляд даної ад міністративної справи із йог о участю та реалізації ним пр ава судового захисту своїх п рав та інтересів.

Відповідно до ч.6 ст.128 КАС Укр аїни якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому з асіданні, визначених цією ст аттею, але прибули не всі особ и, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином по відомлені про дату, час і місц е судового розгляду, суд має п раво розглянути справу у пис ьмовому провадженні у разі в ідсутності потреби заслухат и свідка чи експерта.

Отже, враховуючи зазначені вище підстави, суд вирішив ро зглянути справу у письмовому провадженні.

Вивчивши матеріали справи та письмові докази в ній суд в становив.

Матеріалами справи підтве рджено, що товариство з обмеж еною відповідальністю «Селе ритас-7», код ЄДРПОУ 35681985, зареєс троване виконавчим комітето м Дніпропетровської міської ради Дніпропетровської обла сті 23.01.2008 року за адресою: м. Дніп ропетровськ, вул. Народна, 7.

24.01.2008 року відповідача взято на облік платників податків у Державній податковій інспе кції у Ленінському районі м. Д ніпропетровська.

Підпункт 16.1.3 пункту 16.1 статі 16 Податкового кодексу України зобов' язує подати до держа вних податкових органів та і нших державних органів відпо відно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, п ов' язані з обчисленням і сп латою податків і зборів (обов ' язкових платежів).

В порушення вимог чинного з аконодавства підприємство н е подає до Державної податко вої інспекції у Ленінському районі м. Дніпропетровська п одаткову звітність з будь-як ого податкового платежу, з жо втня 2008 року, тобто більш ніж од ин рік.

У зв'язку з цим, позивачем по дано позов до суду про припин ення юридичної особи відпові дача.

Згідно п.67.2 ст. 67 Податкового к одексу України органи держав ної податкової служби в уста новленому законом порядку ма ють право звертатися до суду про винесення судового ріше ння щодо припинення юридични х осіб або підприємницької д іяльності фізичних осіб - під приємців.

Позивачем надано довідку, п ро відсутність у товариства з обмеженою відповідальніст ю «Селеритас-7» заборгованос ті перед бюджетом та розпоря дження начальника Державної податкової інспекції у Лені нському районі м. Дніпропетр овська Саранцева В.О. «Щод о припинення юридичної особи - ТОВ «Селеритас-7» від 28.03.2011р. з а №137-р.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних і фізичних о сіб - підприємців» підстава ми для постановлення судовог о рішення про припинення юри дичної особи є неподання про тягом року органам державної податкової служби податкови х декларацій, документів фін ансової звітності відповідн о до закону.

Юридична особа втрачає сві й статус з дати внесення до Єд иного державного реєстру зап ису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

На підставі викладеного ви моги про припинення юридично ї особи відповідача правомір ні та обґрунтовані, тому позо в підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 11, 14, 70, 71, 86, 159-163 Код ексу адміністративного судо чинства України, ст. 38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців», суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Селеритас - 7», к од ЄДРПОУ 35681985.

Копію постанови направити управлінню з питань державн ої реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців для внесення державним р еєстратором відповідного за пису до ЄДРПОУ.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропет ровського апеляційного адмі ністративного суду шляхом по дання апеляційної скарги чер ез Дніпропетровський окружн ий адміністративний суд з од ночасним направленням копії апеляційної скарги особою, я ка її подає, до суду апеляційн ої інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі складення постанови у повно му обсязі, а також прийняття п останови у письмовому провад женні апеляційна, скарга под ається протягом десяти днів з дня отримання копії постан ови.

У разі якщо справа розгляда лась судом за місцезнаходжен ням суб'єкта владних повнова жень і він не був присутній у с удовому засіданні під час пр оголошення судового рішення , але його було повідомлено пр о можливість отримання копії постанови суду безпосереднь о у суді, то десятиденний стро к на апеляційне оскарження п останови суду обчислюється з наступного дня після закінч ення п'ятиденного строку з мо менту отримання суб'єктом вл адних повноважень повідомле ння про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова суду набирає за конної сили відповідно до ви мог ст. 254 Кодексу адміністрат ивного судочинства України.

Суддя

В.В. Горбалінський

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.07.2011
Оприлюднено02.08.2011
Номер документу17295438
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/4111/11

Ухвала від 08.04.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Горбалінський Володимир Володимирович

Постанова від 27.07.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Горбалінський Володимир Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні