Постанова
від 10.06.2008 по справі 12/20б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/20б

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


ПОСТАНОВА

Іменем України

                    

10.06.08                                                                                 Справа № 12/20б.

Суддя  Палей О.С,  розглянувши матеріали за заявою

кредитора - Алчевської об‘єднаної державної податкової інспекції в Луганській області

до боржника  - Приватного підприємства "Фінлайн", с.Ящикове

Про порушення провадження у справі про банкрутство

Представники сторін:

від кредитора - Лисенко Б.А., заступник начальника, довіреність № 42776/10  від 21.12.07,  Алчевська ОДПІ Луганської області;

розпорядник майна - Мельничук О.М.

          Обставини справи: банкрутство; розглядається питання щодо визнання боржника банкрутом.

          Розглянувши матеріали справи, представлені в судове засідання, суд

                                                  встановив:

          За заявою ініціюючого кредитора –Алчевської ОДПІ - порушено справу про банкрутство ПП "Фінлайн", с. Ящикове.

Ухвалою суду від 14.02.2008р. зобов'язано ініціюючого кредитора здійснити публікацію оголошення про порушення справи про банкрутство боржника ПП “Фінлайн”, с. Ящикове; введено процедуру розпорядження майном та призначено розпорядником майна арбітражного керуючого Мельничука О.М.

Оголошення про порушення справи про банкрутство ПП "Фінлайн", с. Ящикове надруковано в газеті "Голос України" №55(4305) від 21.03.2008р.; встановлений ст.14 Закону про банкрутство строк пред'явлення кредиторами майнових вимог до боржника сплинув 21.04.08.

Протягом зазначеного строку до суду із грошовими вимогами до боржника звернулися конкурсні кредитори:

- ініціюючий  - Алчевська ОДПІ Луганської області з додатковими грошовими вимогами в сумі 70850 грн. 59 коп. пені;

- Перевальський районний центр  зайнятості в сумі 9,36 грн.;

 Заяв від інших конкурсних кредиторів та пропозицій про санацію в межах встановленого Законом строку до суду не надійшло.

          Вимоги всіх кредиторів визнані безспірними та включені до реєстру.

          Ухвалою суду від 05.05.08 затверджено реєстр вимог кредиторів у справі; зобов‘язано розпорядника майна Мельничука О.М. відповідно до вимог ст. 16 Закону скликати та провести загальні збори кредиторів, обрати повноважний комітет кредиторів, якому на своєму засіданні визначити подальшу судову процедуру банкрутства у справі (відкриття процедури санації або ліквідаційної процедури, укладення мирової угоди) та рекомендувати суду узгоджену кандидатуру арбітражного керуючого –керуючого санацією або ліквідатора, відповідну письмову пропозицію та докази згоди арбітражного керуючого на участь у  справі –надати суду, протоколи загальних зборів кредиторів , засідання комітету кредиторів з цих питань, належним чином оформлені (разом з повідомлення кредиторам, членам комітету кредиторів, доказами їх надіслання або вручення повноважним представникам, довіреностями на осіб, що брали участь у зборах та засіданні,) представити суду.

          На виконання вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та суду, розпорядником майна представлені докази повідомлення всіх кредиторів про час та місце проведення загальних зборів кредиторів; протокол № 1 від 05.06.08 засідання загальних зборів кредиторів, на якому обрано комітет кредиторів у складі ініціюючого кредитора (вимоги Пере-вальського районного центру зайнятості складають менше 1 тис. грн.); протокол засідання комітету кредиторів від 05.06.2008 р. № 2, на якому були прийняті рішення  про :

          -звернення до суду з клопотанням про визнання ПП "Фінлайн" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури;

          -призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Мельничука О.М.;

          -затвердження оплати послуг арбітражному керуючому Мельничуку Олександру Михайловичу за виконання  обов‘язків розпорядника майна ПП "Фінлайн" в розмірі двох мінімальних  заробітних плат щомісячно за період з 14.02.08 р. по 04.06.08 за рахунок  ініціюючого кредитора –Алчевської  ОДПІ, з 05.06.2008 р. –за рахунок реалізації  майна  ПП "Фінлайн".

          Матеріалами справи підтверджується неплатоспроможність боржника та відсутність джерел для задоволення вимог конкурсних кредиторів.

          Боржник не знаходиться за юридичною адресою; будь-які відомості щодо  проведення боржником фінансово-господарської діяльності відсутні.

          Прийняте комітетом кредиторів рішення щодо встановлення арбітражному керуючому розміру оплати послуг за виконання повноважень розпорядника майна узгоджується з приписами Закону , пунктами 10 та 12 якого визначено  наступне.

          Оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв‘язку з виконанням ним своїх обов‘язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника.

          Оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за період від  дня винесення господарським судом ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство і до дня першого засідання комітету кредиторів, на якому встановлюється розмір оплати послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого, здійснюється кредитором або боржником, за заявою якого порушено справу, у максимальному розмірі, визначеному цією статтею.

          Оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та  виплачується  в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

          На підставі вищевикладеного суд визнає боржника банкрутом, відкриває      ліквідпроцедуру строком на 6 місяців та призначає ліквідатором боржника арбітражного керуючого Мельничука О.М., якого звільняє від обов‘язків розпорядника майна.

          Керуючись ст.ст.1,3-1,16,22-34 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст.86,87 ГПК України, суд

постановив:

1.Визнати банкрутом боржника –Приватне підприємство "Фінлайн", ідентифікаційний код 32783761, Луганська обл., Перевальський район, смт. Ящикове, вул. Олімпійська, буд. 6, кв.3 та відкрити ліквідаційну  процедуру терміном на 6 місяців, тобто до 10.12.2008 р.

2.Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Мельничука Олександра Михайловича, ліцензія АВ № 158345 від 26.10.06.

3.Звільнити арбітражного керуючого Мельничука О.М. від виконання обов‘язків розпорядника майна ПП "Фінлайн".

4. Ліквідатору здійснити публікацію оголошення про визнання боржника банкрутом у офіційних друкованих органах Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України (газеті "Голос України" чи "Урядовий кур"єр") в порядку, передбаченому п.п.3,5 ст. 23 Закону, провести ліквідаційну процедуру та у строк до 6 місяців, з дня винесення даної постанови, подати до суду звіт про роботу та ліквідаційний баланс банкрута.

          5.Затвердити оплату  послуг арбітражному керуючому Мельничуку     Олександру Михайловичу за виконання  обов‘язків розпорядника майна ПП     "Фінлайн" в розмірі двох мінімальних  заробітних плат щомісячно за період з 14.02.08 р. по 04.06.08 за рахунок  ініціюючого кредитора –Алчевської  ОДПІ, з 05.06.2008 р. –за рахунок реалізації  майна  ПП "Фінлайн".

6.Призначити розгляд справи на 02.10.08, 10 г.00 хв.

7.Ліквідатору представити суду поточний звіт щодо процедури ліквідації банкрута.

8.Дану постанову надіслати:

-кредитором за реєстром;

-банкруту та засновнику банкрута ( за адресою юрособи).

-арбітражному керуючому Мельничуку О.М.

-Державному реєстратору Перевальської райдержадміністрації;

-ВДВС Перевальського РУЮ (до відома);

-Луганському облуправлінню з питань банкрутства.

Суддя                                                                             О.С. Палей

Дата ухвалення рішення10.06.2008
Оприлюднено21.06.2008
Номер документу1729545
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/20б

Ухвала від 09.06.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 22.05.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Постанова від 09.04.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 11.03.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 04.12.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 27.10.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 02.10.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Постанова від 10.06.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 19.05.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 05.05.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні