Постанова
від 27.07.2011 по справі 1170/2а-2438/11
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

27 липня 2011 року                                                             Справа № 1170/2а-2438/11

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді              Ясенової Т.І., розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом заступника Знам'янського міжрайонного прокурора в інтересах держави, уповноваженим органом якої виступає  управління Пенсійного фонду України в м. Знам'янці до споживчого товариства "Чорноліське" про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

Заступник Знам'янського міжрайонного прокурора в інтересах держави, уповноваженим органом якої виступає управління Пенсійного фонду України в м. Знам'янці звернувся до суду з позовом до споживчого товариства "Чорноліське", в якому просить стягнути з відповідача  на користь управління Пенсійного фонду України в м.Знам'янці заборгованість по єдиному внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в сумі 3009,75 грн.

В обґрунтування своїх позовних вимог позивач посилається на те, що  позивач зареєстрований в органах Пенсійного фонду України 23.02.2009р.

Згідно звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за квітень 2011р., що підлягають сплаті на підставі вимог статті 9 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", відповідач повинен був до 20.05.2011р. сплатити 3009,75 грн.

Зазначена заборгованість відповідачем не сплачена.

В судове засідання представники позивачів не з'явилися, надавши до суду заяви про розгляд справи без участі представника. (а.с.27,32)

На адресу відповідача зазначену в ЄДРПОУ, рекомендованими повідомленнями про вручення поштової кореспонденції направлялись судові повістки проте були повернуті на адресу суду з довідками пошти "за закінченням терміну зберігання". (а.с.29,31)

Відповідно до ч.8 ст.35 КАС України відповідач вважається повідомлений належним чином.

Згідно ч.6 ст.12,ч.1 ст.41 КАС України фіксування судового  засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши письмові докази у справі, вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню, виходячи з наступних підстав.

Судом встановлено, що СП "Чорноліське" зареєстроване виконавчим комітетом Знам'янської  міської ради Кіровоградської області 23.02.2009р., що підтверджується свідоцтвом про державну реєстрацію юридичної особи серії АОО №675726 та перебуває на обліку в УПФУ в м.Знам'янці, як платник страхових внесків. (а.с.6)

Відповідно до п.1 ч.1 ст.4 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування" від 08.07.2010р. №2464-IV (далі за текстом –Закон №2464-IV) платниками єдиного внеску є підприємства, установи, організації, фізичні особи, які використовують найману працю.

Згідно п.1 ч.2 ст.6 даного Закону платник єдиного внеску зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

В частині 8 ст.9  Закону №2464-IV зазначено, що платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом. Базовим звітним періодом є календарний місяць. Базовим звітним періодом є календарний місяць

Порядок нарахування і строки сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування здійснюється згідно Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України 27.09.2010р. № 21-5 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 27.10.2010р. за           № 994/18289.

Відповідно до пункту 3.1 даної Інструкції платники єдиного внеску зобов'язані формувати та подавати до органів Пенсійного фонду звіт не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом. Базовим звітним періодом є календарний місяць.

Частиною 12 Закону №2464-IV встановлено, що єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

Згідно з частиною 4 статті 25 Закону №2464-IV територіальний орган Пенсійного фонду у порядку, за формою і в строки, встановлені Пенсійним фондом за погодженням з центральним органом виконавчої влади у сфері праці та соціальної політики, надсилає платникам єдиного внеску, які мають недоїмку, вимогу про її сплату, яка у відповідності до абзацу 2 цієї частини є виконавчим документом і має бути оплачена платником єдиного внеску протягом десяти робочих днів з дня надходження вимоги.

Територіальний орган Пенсійного фонду також має право звернутися до суду з позовом про стягнення недоїмки.

Згідно звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування відповідачем подано до органу Пенсійного фонду звіт про суми нарахованої заробітної плати застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до УПФУ в м.Знам'янці за квітень 2011р., відповідного до якого сума єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, яка підлягає сплаті відповідачем за квітень 2011р., становить 3009,75 грн. Фактичної сплати не було. (а.с.8-9)

Сума заборгованості по сплаті страхових внесків по С.Т. "Чорноліське", яка підлягає перерахуванню до бюджету Пенсійного фонду України становить 3009,75 грн., в тому числі  по єдиному внеску –3009,75 грн., що підтверджується розрахунком суми заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове пенсійне страхування. (а.с.7)

Доказів сплати суми боргу по сплаті страхових внесків відповідачем не надано.

На підставі пункту 7 частини 1 статті 13 Закону, Пенсійний фонд та його територіальні органи мають право стягувати з платників несплаченої суми єдиного внеску.

На підставі викладеного, суд дійшов висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 159 –163, 167 КАС України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з споживчого товариства "Чорноліське" (ідентифікаційний код 35980615) на користь управління Пенсійного фонду України в м.Знам'янці заборгованість по єдиному внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в сумі 3009 (три тисячі дев'ять) гривень 75 коп.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подання в 10-денний  строк з дня її  проголошення, а у разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України – протягом десяти днів з дня отримання копії постанови, апеляційної скарги, копія якої одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

           

        

            Суддя                                                                                Ясенова Т.І.

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.07.2011
Оприлюднено03.08.2011
Номер документу17296410
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1170/2а-2438/11

Ухвала від 24.06.2011

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.І. Ясенова

Постанова від 27.07.2011

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.І. Ясенова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні