Постанова
від 26.07.2011 по справі 2а-1670/5915/11
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 липня 2011 року < ЧАС > м. Полтава Справа № 2а-1670/5915/11

Полтавський окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого судді - Чесн окової А.О.,

при секретарі - Пшенишно му В.С.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні справу за адміністративним позовом Уп равління Пенсійного фон ду України в Семенівському р айоні Полтавської області д о Приватної агрофірми "Жовте нь" про відшкодування витрат на виплату і доставку пільго вих пенсій, -

В С Т А Н О В И В:

08 липня 2011 року позивач УПФУ в Семенівському районі Полтавської області звернув ся до Полтавського окружного адміністративного суду з ад міністративним позовом до ПА "Жовтень" про відшкодування в итрат на виплату і доставку п ільгових пенсій в розмірі 10375,23 грн.

В обґрунтування позовних в имог позивачем зазначено, що на відповідача покладено об ов'язок сплачувати збір на об ов'язкове державне пенсійне страхування у розмірі 100% від о б'єкта оподаткування яким є ф актичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначени х відповідно до пунктів "б" - "з" статті 13 Закону України "Про п енсійне забезпечення" до дос ягнення працівниками пенсій ного віку, передбаченого ста ттею 12 Закону України "Про пен сійне забезпечення". Суми, які належать до відшкодування в изначаються органом ПФУ. Під приємства щомісяця до 25-го чис ла вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомле нні місячну суму фактичних в итрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільг ових умовах. Відповідач не ві дшкодував витрати на виплату та доставку пільгових пенсі й за період з лютого 2011 року по червень 2011 року, у зв' язку із ч им утворилась заборгованіст ь сумі 10375,23 грн.

В судове засідан ня позивач не з'явився, про час та місце розгляду справи пов ідомлявся належним чином, на дав суду клопотання в якому п росив розглядати справу за й ого відсутності.

В судове засідання ві дповідач не з'явився, про час т а місце розгляду справи пові домлявся належним чином, про що свідчить розписка, наявна в матеріалах справи, причини неявки суду не повідомив.

Судом визнано за можливе ро зглядати справу за даної явк и на підставі документів, ная вних у матеріалах справи, в по рядку статті 128 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни.

Вивчивши та дослідивши мат еріали справи, повно з' ясув авши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об' єктивно оцінивш и докази, які мають юридичне з начення для розгляду справи і вирішення спору по суті суд ом встановлено наступне.

ПА "Жовтень" зареєстрована як юридична особа та перебув ає на обліку в УПФУ у Семенівс ькому районі Полтавської обл асті як платник страхових вн есків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня.

Згідно з пунктами "б-з" статт і 13 Закону України "Про пенсій не забезпечення" на пільгови х умовах мають право на пенсі ю за віком незалежно від місц я останньої роботи працівник и, зайняті повний робочий ден ь на роботах з шкідливими і ва жкими умовами праці, - за списк ом № 2 виробництв, робіт, профе сій, посад і показників, затве рдженим Кабінетом Міністрів України, і за результатами ат естації робочих місць.

Відповідно до пункту 2 части ни 1 статті 4 Закону України "Пр о збір на обов'язкове державн е пенсійне страхування" та пі дпункту 6.1 пункту 6 Інструкції про порядок обчислення і спл ати страхувальниками та заст рахованими особами внесків н а загальнообов'язкове держав не пенсійне страхування до Пенсійного фонду України в ід 19 грудня 2003 року № 21-1 зареєстр ованої в Мін'юсті України від 16 січня 2004 року № 64/8663 суб'єкти під приємницької діяльності нез алежно від форм власності, їх об'єднання, бюджетні, громадс ькі та інші установи і органі зації, об'єднання громадян та інші юридичні особи, а також ї х філії, відділення та інші ві докремлені підрозділи, що не мають статусу юридичної осо би повинні відшкодовувати витрати Пенсійного ф онду на виплату та доставк у пенсій, призначених на пільгових умовах відповідн о до частини 2 "Прикінцевих пол ожень" Закону України "Про заг альнообов'язкове державне пе нсійне страхування", а саме пр изначених відповідно до пунк тів "б-з" статті 13 Закону Україн и "Про пенсійне забезпечення " до досягнення працівниками пенсійного віку, передбачен ого статтею 12 Закону України " Про пенсійне забезпечення" в розмірі 100% фактичних витрат н а виплату і доставку пенсій, п ризначених застрахованим ос обам, які працювали або працю ють на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за сп иском № 2 виробництв, робіт, пр офесій, посад і показників, за тверджених Кабінетом Мініст рів України та за результата ми атестації робочих місць, н а посадах, що дають право на пр изначення пенсії за віком на пільгових умовах.

Витрати на виплату та доста вку пенсій, призначених на пі льгових умовах особам, які ма ють стаж, що дає право на призн ачення цих пенсій на декільк ох підприємствах, покривають ся цими підприємствами пропо рційно стажу роботи. При цьом у стаж роботи на останньому п ідприємстві враховується у п овному розмірі, а з попередні х місць роботи осіб він додає ться до стажу, необхідного дл я призначення пенсій на піль гових умовах.

Пунктом 6 Інструкції передб ачено, що розмір сум до відшко дування на поточний рік визн ачається відділами доходів о рганів Пенсійного фонду України щорічно в повідомле ннях про розрахунок сум факт ичних витрат на виплату та до ставку пільгових пенсій, при значених відповідно до части ни 2 "Прикінцевих положень" Зак ону України "Про загальнообо в'язкове державне пенсійне с трахування", які надсилаютьс я підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 д нів з новопризначених пенсій . Повідомлення складаються н а підставі відомостей відділ ів з призначення пенсій орга нів Пенсійного фонду Укр аїни, до 01 січня поточного рок у та протягом 10 днів з дня прий няття рішення про призначенн я нової пенсії.

Відповідач порушив по рядок відшкодування витрат н а виплату і доставку пільгов их пенсій, встановлений вище вказаною Інструкцією та не в ідшкодував такі витрати, вна слідок чого за період з лютог о 2011 року по червень 2011 року неві дшкодована відповідачем Пенсійному фонду сума ви плачених пенсій складає 10375,23 г рн.

Розрахунки сум фактичних витрат на виплату та доставк у пільгових пенсій, призначе них за страхованим особам ві дповідно до пунктів "б-з" статт і 13 Закону України "Про пенсій не забезпечення" надсилались відповідачу, проте останнім оплачені не були.

Таким чином, позивач право мірно звернувся до суду з вим огою про стягнення з відпові дача сум витрат на виплату пі льгових пенсій в розмірі 10375,23 г рн.

Матеріали справи у їх сукуп ності свідчать про те, що позо вні вимоги обґрунтовані, під тверджені матеріалами справ и та підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, к еруючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-163 Кодексу адміністративного с удочинства України, -

П О С Т А Н О В И В:

Позовні вимоги Управл іння Пенсійного фонду Ук раїни в Семенівському районі Полтавської області до Прив атної агрофірми "Жовтень" про відшкодування витрат на вип лату і доставку пільгових пе нсій - задовольнити.

Стягнути з Приватної агроф ірми "Жовтень" (38240, Полтавська о бласть, Семенівський район, с . Жовтневе, р/р 26001301010658 в ОПЕРВ Полт авського облуправління ВАТ "Державний ощадний банк Укра їни", МФО 331467, код ЄДРПОУ 03770141) на ко ристь Управління Пенсійно го фонду України в Семенівс ькому районі Полтавської обл асті (38200, смт. Семенівка, вул. Лен іна, 44, код ЄДРПОУ 22532938, р/р 25600301296 в ОП ЕРВ Полтавського облуправлі ння ВАТ "Державний ощадний ба нк України", МФО 331467) заборгован ість по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пільго вих пенсій в розмірі 10375 (десять тисяч триста сімдесят п'ять) г рн. 23 коп.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного про вадження або набрання законн ої сили рішенням за наслідка ми апеляційного провадження .

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня пр оголошення постанови з одноч асним поданням її копії до су ду апеляційної інстанції. У р азі складення постанови у по вному обсязі відповідно до с татті 160 Кодексу адміністрат ивного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апе ляційна скарга подається про тягом десяти днів з дня отрим ання копії постанови.

Повний текст по станови виготовлено 29 липня 20 11 року.

Суддя А.О. Чеснокова

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.07.2011
Оприлюднено03.08.2011
Номер документу17297980
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/5915/11

Постанова від 26.07.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Ухвала від 11.07.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Ухвала від 11.07.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні