Постанова
від 29.05.2008 по справі 01/831а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКА СЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"29" травня 2008 р. Справа № 01/831а

Господарський суд Че ркаської області в складі го ловуючого судді - Чевгуза О. В., при секретарі - Олійник І.С ., за участю представників сто рін:

від позивача - Сотніченко О.М. - представник за довіре ністю,

від відповідача - предст авник не з' явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черка си справу за позовом управлі ння Пенсійного фонду України в Монастирищенському районі

до багатопрофільного прив атного малого підприємства “ Victor” смт. Монастирище, Черкаськ ої області

про стягнення 74 грн. 14 коп., -

ВСТАНОВИВ:

Заявлено позов про стяг нення з відповідача заборгов аності по внесках на загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування на загальну суму 74 грн. 14 коп. за період з 01.11.200 7 року по 20.12.2007 року.

Представник позивача в су довому засіданні позовні вим оги підтримав та просив задо вольнити.

Відповідач представника в судове засідання, відкладен е на 29.05.2008 року, не направив, хоча належним чином був повідомл ений про час та місце розгляд у справи, про що свідчить відм ітка на зворотній стороні ух вали від 08.05.2008 року.

Справа розглянута на підст аві ч. 2 ст. 128 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и.

Вислухавши в судовому засі данні доводи представника по зивача, з' ясувавши всі обст авини справи, суд вважає за не обхідне позов задовольнити п овністю.

Відповідач має заборгован ість перед позивачем зі спла ти збору на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування за період з 01.11.2007 року по 20.12.2007 року за тарифом 33,2% - 73 грн. 04 ко п., за тарифом 0,5-2 % - 1 грн. 10 коп., заг альна сума боргу становить - 74 грн.14 коп., що підтверджується розрахунком суми страхових внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування за листопад 2007 року.

Збір на обов' язков е державне пенсійне страхува ння та страхові внески на заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування платн ики сплачують до Пенсійного фонду України в установлені строки та в повному обсязі, ві дповідно до ст. 3 Закону Україн и „Про збір на обов' язкове д ержавне пенсійне страхуванн я”, ст.ст. 18, 20 Закону України „Пр о загальнообов' язкове держ авне пенсійне страхування”.

Згідно п. 2 ст. 106 Закону, суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплач ені страхувальниками у строк и, визначені статтею 20 цього З акону, в тому числі обчислені територіальними органами Пе нсійного фонду у випадках, пе редбачених частиною третьою статті 20 цього Закону, вважаю ться простроченою заборгова ністю із сплати страхових вн есків (далі - недоїмка) і стягу ються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових са нкцій.

Згідно з ч. 6 ст. 20 Закону Укра їни „Про загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання”, страхувальники зобов' язані сплачувати страхові вн ески, нараховані за відповід ний базовий період, не пізніш е ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього пері оду.

Таким чином, заборгованіс ть відповідача по сплаті стр ахових внесків на обов' язко ве державне пенсійне страхув ання за листопад 2007 року стано вить 74 грн. 14 коп.

Згідно п. 3 ст. 106 Закону Україн и „Про загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня”, розділу 8 Інструкції про п орядок обчислення і сплати с трахувальниками та застрахо ваними особами внесків на за гальнообов' язкове державн е пенсійне страхування до Пе нсійного фонду України терит оріальний орган Пенсійного ф онду надсилає страхувальник ам, які мають недоїмку, вимогу про її сплату. Протягом десят и робочих днів з дня одержанн я вимоги про сплату недоїмки страхувальник зобов' язани й сплатити суми недоїмки.

Відповідачем заборгованіс ть у добровільному порядку п огашена не була.

Суд не приймає до уваги запе речення відповідача про те, щ о через орган ДВС останнім сп лачено борг в сумі 74 грн. 14 коп., оскільки позивачем, як поясн ив його представник, цю суму з араховано за борги минулих п еріодів.

Господарським судом зобов ' язано сторони провести зві рку розрахунків. Як йдеться і з акту звірки, відповідач виз нає борг зі страхових внескі в за листопад 2007 року в сумі 74 гр н. 14 коп.

З відповідача на користь Де ржавного бюджету України під лягають стягненню судові вит рати у розмірі 74 коп.

На підставі викладеного, к еруючись ст.ст. 94, 161, 163, 186 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повн істю.

Стягнути з багатопр офільного приватного малого підприємства “Victor” вул. Щорса, 52, смт. Монастирище, Черкасько ї області, код ЄДРПОУ 21376086, р/р не відомий,:

- 74 грн. 14 коп. - заборгов аності на користь управління Пенсійного фонду України в М онастирищенському районі, ву л. Леніна,125, смт. Монастирище, Ч еркаської області, р/р 256043121739 в Че ркаському обласному управлі нні ВАТ “Державний Ощадний б анк України”, МФО 354507, код ЄДРПО У 21366685;

- в доход Державного бюджету України через державну пода ткову інспекцію в Монастирищ енському районі судові витра ти в сумі 74 коп.

Постанова може бути оскар жена до Київського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез господарський суд Черка ської області шляхом подання заяви про апеляційне оскарж ення на протязі 10 днів з дня ск ладення повного тексту поста нови та наступного подання а пеляційної скарги протягом 2 0 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апел яційна скарга може бути пода на без попереднього подання заяви про апеляційне оскарже ння у строк, встановлений для подання заяви про апеляційн е оскарження.

СУДДЯ О.В. Чевгуз

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення29.05.2008
Оприлюднено24.06.2010
Номер документу1729908
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —01/831а

Постанова від 29.05.2008

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні