Постанова
від 29.07.2011 по справі 8048/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



     

Харківський окружний адміністративний суд

61004  м. Харків  вул. Мар'їнська, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

 Харків  

 29 липня 2011 р.                                                                                 № 2-а- 8048/11/2070  

Суддя Харківського окружного адміністративного суду   Панов М.М.   розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за адміністративним позовом   

 Державної податкової інспекції у Комінтернівському районі міста Харкова     

до

 Закритого акціонерного товариства  "Харківвтормет"   

про

  скасування державної реєстрації ,

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Державна податкова інспекція у Комінтернівському районі міста Харкова , звернулся до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Закритого акціонерного товариства  "Харківвтормет", в якому просить  скасувати  державну реєстрацію ЗАТ  "Харківвтормет" .

Копія ухвали про відкриття скороченого провадження разом з копією позовної заяви та доданих до неї документів була надіслана відповідачу з поштовим повідомленням за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру та ним отримана 13.07.2011 р., що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення, яке міститься в матеріалах справи.

Відповідач у десятиденний строк з дня одержання ухвали про відкриття скороченого провадження та копій документів, заперечень проти позову та необхідних документів або заяву про визнання позову до суду не подав.

Таким чином, відповідач є належним чином повідомлений про наслідки неподання заперечень проти позову та необхідних документів або заяви про визнання позову до суду, з огляду на що суд, оцінивши повідомлені позивачем обставини, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку задоволення позову, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 4 ст. 183-2 КАС України, суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

ЗАТ «Харківвтормет»  зареєстроване   виконавчим комітетом Комінтернівської районної ради м. Харкова 19.04.2005 року  як юридична особа, про що свідчить витяг з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

Відповідно до довідки ДПІ у Комінтернівському районі м. Харкова від 15.12.2010р. № 21705/10/24-030 у ЗАТ «Харківвтормет» заборгованості зі сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів не має.

Згідно довідки ДПІ у Комінтернівському районі м. Харкова від 10.12.2010 року № 2184-10/29-012 у ЗАТ «Харківвтормет»відсутні відкрити рахунки у фінансових установах.

Відповідно до приписів п.2 ч.1 ст. 9 Закону України „Про систему оподаткування”, платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).  

В порушення вказаної норми, як свідчать матеріали справи, відповідач не подавав до податкових органів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).  

Згідно з п.17 ст.11 Закону України „Про державну податкову службу в Україні”, органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатись у передбачених законом випадках до суду із заявою про скасування державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності.

Виходячи зі змісту ч.2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” від 15.05.2003 року №755-ІV зазначено, що підставами для постановляння судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: визнання недійсним запису про проведення державної реєстрації через порушення закону, допущені при створенні юридичної особи, які не можна усунути; провадження нею діяльності, що суперечить установчим документам, або такої, що заборонена законом; невідповідність мінімального розміру статутного фонду юридичної особи вимогам закону; неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону; наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Таким чином, судом встановлено, що ЗАТ «Харківвтормет» не надає протягом року податкових декларацій, документів фінансової звітності, що є підставою для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Згідно ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", державна реєстрація припинення юридичної особи проводиться у разі: постановлення судового рішення про припинення юридичної особи.

При зазначених обставинах, суд вважає позовні вимоги про припинення юридичної особи  ЗАТ «Харківвтормет» документально та нормативно обґрунтованими, та такими, що підлягають задоволенню.    

Оскільки порушення вимог законодавства було вчинено відповідачем до набуття чинності Податковими кодексом України, суд при розгляді справи керується законодавством, яке діяло на час вчинення правопорушення.

Враховуючи викладене вище,  суд вбачає достатньо підстав для задоволення позову.

Згідно з ч. 1 ст. 256 КАС України негайно виконуються постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження.

Відповідно ч.4 ст. 94 КАС України  у справах, в яких позивачем є суб’єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа  судові витрати з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного, керуючись п.2 ст.9 Закону України “Про систему оподаткування”, ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”,   ст. 59 Господарського кодексу України, ст.ст. 9, 71, 94, 128, 159, 160–163, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд –   

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов  Державної податкової інспекції у Комінтернівському районі міста Харкова    до  Закритого акціонерного товариства  "Харківвтормет"  про скасування державної реєстрації - задовольнити в повному обсязі.   

Припинити юридичну особу - Закрите акціонерне товариство  "Харківвтормет"  (код ЄДРПОУ: 33478170, юридична адреса: 61124, м. Харків,  пров. Вишневий, буд.3).   

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-денний строк з дня отримання копії постанови апеляційної скарги.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                              Панов М.М.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.07.2011
Оприлюднено03.08.2011
Номер документу17299436
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —8048/11/2070

Ухвала від 30.06.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Постанова від 29.07.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні