Постанова
від 19.07.2011 по справі 7543/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адмі ністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнська, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

"19" липня 2011 р. № 2а- 7543/11/2070

Харківський окружни й адміністративний суд у скл аді:

головуючого судді - Піскун В .О.,

при секретарі судового зас ідання - Мараєвій О.В.,

за участі:

прокурора - Горюнової І.В.,

представника позивача - І лейка В.П.,

відповідача - ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміще нні суду адміністративну спр аву за позовом Прокурора Зач епилівського району Харківс ької області в інтересах дер жави в особі

Управління Пенсійного фонду України в З ачепилівському районі Харкі вської області до Фізичної особи - підприємця ОСОБА_2 про стягнення суми,-

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Зачепилівс ького району Харківської обл асті в інтересах держави в ос обі Управління Пенсійного фо нду України в Зачепилівськом у районі Харківської області звернувся до Харківського о кружного адміністративного суду з адміністративним поз овом, в якому просив суд з урах ування уточнень стягнути з Ф ізичної особи - підприємця ОСОБА_2 на користь Управлін ня Пенсійного фонду України в Зачепилівському районі Хар ківської області кошти в сум і 890.66 грн. Прокурор та позивач, посилаючись на факти, виклад ені в позовній заяві, просили суд позов задовольнити у пов ному обсязі.

Прокурор та представник по зивача у судовому засіданні адміністративний позов підт римали у повному обсязі та пр осили його задовольнити.

Відповідач у судовому засі данні проти позову не запере чував та пояснив, що заборгов аність виникла у зв'язку з фін ансовою неспроможністю.

Суд, вислухавши прокурора, п редставника позивача, предст авника відповідача, дослідив ши матеріали справи, дійшов н аступного висновку.

ФОП ОСОБА_2 зареєстрова ний в Управлінні Пенсійного фонду України в Зачепилівськ ому районі Харківської облас ті як платник внесків на зага льнообов' язкове державне п енсійне страхування за реєст раційним № НОМЕР_1.

Порядок обчислення і сплат и внесків до Пенсійного фонд у України визначається Інстр укцією «Про порядок обчислен ня і сплати страхувальниками та застрахованими особами в несків на загальнообов' язк ове державне пенсійне страху вання до Пенсійного фонду Ук раїни» затвердженою Постано вою правління ПФУ від 19.12.2003 року № 21-1 та зареєстрованою в Мініс терстві юстиції України 16.01.2004 р оку за № 64/8663, розробленою у відп овідності до Закону України «Про загальнообов' язкове д ержавне пенсійне страхуванн я» та Закону України «Про збі р на обов' язкове державне п енсійне страхування».

Відповідно до Інструкції « Про порядок обчислення і спл ати страхувальниками та заст рахованими особами внесків н а загальнообов' язкове держ авне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України» в ід 19.12.2003р. № 21-1, платник страхових внесків щомісяця зобов' яза ний скласти розрахунок страх ових внесків на загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування, самостійно обчис лених і нарахованих за відпо відний базовий період, що дор івнює календарному місяцю. С трахові внески повинні бути сплачені платником не пізніш е ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього пері оду. Суми страхових внесків с воєчасно не сплачені страхув альником у визначений термін вважаються простроченою заб оргованістю (недоїмкою).

В порушення вимог Закону Ук раїни «Про загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування» ФОП ОСОБА_2 не вик онав своїх зобов'язань перед Пенсійним фондом України, в р езультаті чого утворилась не доїмка по внесках на загальн ообов'язкове державне пенсій не страхування в сумі 1465,20 грн. Н едоїмка утворилась станом на 01.02.2011 року.

Відповідно до п. 8.2 «Інструкц ії про порядок обчислення і с плати страхувальниками та за страхованими особами внескі в на загальнообов'язкове дер жавне пенсійне страхування д о Пенсійного фонду України», затвердженою Постановою Пра вління ПФУ № 21-1 від 19.12.2003 року та з ареєстрованою в Міністерств і юстиції України № 64/8663 від 16.01.2004 року, страхувальнику, який на кінець звітного періоду має недоїмку зі сплати страхови х внесків, органи Пенсійного фонду надсилають вимогу пр о сплату недоїмки.

Згідно ч. 3 ст. 106 Закону Україн и “Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я” у разі, якщо страхувальник , який одержав вимогу територ іального органу Пенсійного ф онду про сплату недоїмки і пр отягом десяти робочих днів п ісля її отримання не сплатив зазначену у вимозі суму недо їмки разом з застосованою до нього санкцією, включеною до вимоги, або не узгодив вимогу з відповідним органом Пенсі йного фонду, або не оскаржив в имогу в судовому порядку, а та кож якщо страхувальник узго див вимоги, але не сплатив узг оджену суму недоїмки протяго м десяти робочих днів після о тримання узгодженої вимоги, відповідний орган Пенсійног о фонду звертається у встано вленому законом порядку і по дає вимогу про сплату недоїм ки до відповідного підрозділ у виконавчої служби. У зазнач ених випадках орган Пенсійно го фонду також має право звер нутися до суду з позовом про с тягнення недоїмки.

Управління Пенсійного фон ду України в Зачепилівськом у районі Харківської області надіслало до ФОП ОСОБА_2 в имогу про сплату боргу: № Ф-53 У в ід 02.02.2011 року. Відомостей про ос карження відповідачем вимог и не надходило тому борг є узг одженим.

З матеріалів справи вбачає ться, що відповідачем було по рушено термін звітування за 2010 рік до системи персоніфіко вано обліку фізичною особою - суб'єктом підприємницької д іяльності ОСОБА_2 ідентиф ікаційний код НОМЕР_2. Зві т до відділу персоніфіковано го обліку, інформаційних сис тем та мереж був наданий 04.04.2011 р оку. Фізичною особою - суб'єкто м підприємницької діяльност і ОСОБА_2 було порушено ви моги пункту 2.2 «Порядка формув ання та подання страхувальни ками звіту щодо сум нарахова них внесків загальнообов'язк ове державне пенсійне страху вання органам Пенсійного фон ду України", затвердженого По становою правління Пенсійно го фонду України від 05.11.2009 року №26-1, про що начальником відділ у персоніфікованого обліку, інформаційних систем та мере ж складено акт № 1 від 04.04.2011 року.

До ФОП ОСОБА_2 Рішенням У ПФУ № 32 від 07.04.2011 року за неподанн я розрахунку сум страхових в несків на обов'язкове держав не пенсійне страхування у ст роки, визначені законодавств ом до відповідача застосован о фінансові санкції у розмір і 170 грн. Зазначене рішення в ус тановленому Законом порядку не оскаржені.

На теперішній час сума забо ргованості ФОП ОСОБА_2 час тково погашена.

Таким чином, остаточна сума заборгованості складає 890,66 гр н.

Відповідач не надав до суду доказів щодо сплати боргу у п овному обсязі.

За таких обставин, суд знахо дить позов обґрунтованим, до веденим і таким, що підлягає задоволенню в повному обсязі .

Судові витрати підлягають розподілу відповідно до ст. 94 КАС України.

На підставі вищенаведеног о, керуючись ст.ст. 94, 160, 161, 162, 163, 167, 254 Ко дексу адміністративного суд очинства України, Харківськи й окружний адміністративний суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Прокурора Зачепилівськог о району Харківської області в інтересах держави в особі У правління Пенсійного фонду У країни в Зачепилівському рай оні Харківської області до Ф ізичної особи - підприємця ОСОБА_2 про стягнення суми - з адовольнити у повному обсязі .

Стягнути з Фізичної особи - підприємця ОСОБА_2 (ідент ифікаційний номер НОМЕР_2 , АДРЕСА_1) на користь Управ ління Пенсійного фонду Украї ни в Зачепилівському районі Харківської області (р/р 256073122496, 2 56063132496, філія ХОУ ВАТ "Ощадбанк" м. Харків, код 22645275, МФО 351823, вул. Радя нська, 56, смт. Зачепилівка, Харк івська область) кошти в сумі 890.66 грн. (вісімсот дев'яноста гр н.) 66 коп.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної с карги постанова, якщо її не ск асовано, набирає законної си ли після повернення апеляцій ної скарги, відмови у відкрит ті апеляційного провадження або набрання законної сили р ішенням за наслідками апеляц ійного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Харківського апеляційного адміністративного суду чере з Харківський окружний адмін істративний суд шляхом подач і апеляційної скарги протяго м десяти днів з дня її проголо шення. У разі застосування су дом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийнятт я постанови у письмовому про вадженні апеляційна скарга п одається протягом десяти дні в з дня отримання копії поста нови.

Повний текст постанови виг отовлено 21.07.2011 року.

Суддя Піскун В.О.

Дата ухвалення рішення19.07.2011
Оприлюднено03.08.2011
Номер документу17299509
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —7543/11/2070

Ухвала від 23.06.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Піскун В.О.

Постанова від 19.07.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Піскун В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні