Постанова
від 15.07.2011 по справі 3087/11/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 липня 2011 р. Справа № 2-а-3087/11/2170

Херсонський окружний адм іністративний суд

у складі: головуючої судді: Кисильової О.Й.,

розглянувши в порядку скор оченого провадження адмініс тративну справу за позовом

державної податкової інсп екції у м. Херсоні до колект ивного підприємства "Тріада" про припинення юридичної ос оби,

встановив:

Державна податкова інсп екція у м. Херсоні (далі-позив ач, ДПІ у м. Херсоні) звернулас я до суду з адміністративни м позовом до колективного п ідприємства "Тріада" (далі-від повідач, КП "Тріада" ) про припи нення юридичної особи.

Позовні вимоги позивача об грунтовані тим, що відповіда ч не подає до ДПІ у м. Херсоні б ухгалтерську звітність та по даткові декларації. Податков ий борг відсутній. Це є підста вою для припинення юридичної особи, а тому представник ДП І просить припинити юридичну особу - КП "Тріада" та направит и копію постанови державному реєстратору.

Відповідач письмових запе речень на позов не надав. Разо м з тим, 06.06.2011 р. на юридичну адрес у відповідача була направлен а, рекомендованим листом, коп ія ухвали про відкриття скор оченого провадження.

Відповідно до ст. 33 Кодексу а дміністративного судочинст ва України юридичним особам та фізичним особам-підприємц ям судовий виклик або судове повідомлення надсилаються з а адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазнач ена в Єдиному державному реє стрі юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців. У раз і відсутності осіб, які берут ь участь у справі, за такою адр есою вважається, що судовий в иклик або судове повідомленн я вручене їм належним чином.

Враховуючи те, що поштовий к онверт з ухвалою про відкрит тя скороченого провадження у справі надісланий на адресу відповідача, зазначену в Єди ному державному реєстрі, пов ернувся до суду за причини - за закінченням терміну зберіга ння, то вважається, що відпов ідач був належним чином пові домлений про розгляд справи в порядку скороченого провад ження, строк та порядок подан ня заперечення проти позову, а також наслідки неподання т акого заперечення.

Дослідивши матеріали спра ви, суд дійшов висновку, що поз овні вимоги підлягають задов оленню з наступних підстав.

Колективне підприємство "Т ріада" зареєстровано як юрид ичну особу 09.11.1994 р. Місце знаход ження: вул. Горького, 25, кв. 1, м . Херсон, 73000.

Як платник податку відпові дач знаходиться на обліку в ДПІ у м. Херсоні з 25.12.1997 року за № 1710. Відповідно довідок, надани х ДПІ у м. Херсоні, відповідач більше року, а саме з 01.01.2001 року н е подає декларації, бухгалте рську звітність та не має под аткової заборгованості.

Згідно з вимогами ст. 9 Закон у України "Про систему оподат кування" від 25.06.1991 року № 1251-ХІІ ві дповідач, як платник податкі в, зобов'язаний надати податк овим органам декларації про доходи, бухгалтерську звітні сть, інші необхідні документ и, пов'язані із обчисленням та сплатою податків і зборів, сп лачувати податки та інші обо в'язкові платежі в порядку і в розмірах, встановлених зако ном. Строки подання податков их декларацій встановлені ст . 4 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платн иків податків перед бюджетом та державними цільовими фон дами".

Відповідно до п. 8 ст. 19 Господ арського кодексу України, ус і суб'єкти господарювання зо бов'язані здійснювати первин ний (оперативний) та бухгалте рський облік результатів сво єї роботи, складати статисти чну інформацію, а також надав ати відповідно до вимог зако ну фінансову звітність та ст атистичну інформацію щодо св оєї господарської діяльност і, інші дані, визначені законо м.

Статтею 51 Господарського ко дексу України передбачено пр ипинення підприємницької ді яльності на підставі рішення суду у випадках, передбачени х цим Кодексом та іншими зако нами.

Частина 2 ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців” від 15.05.2003 року № 755-І\/ передбачає однією з підс тав для припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкр утством юридичної особи, неп одання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, доку ментів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до ч.1 ст. 38 Закону України „Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців” суд, я кий постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутство м юридичної особи, у день набр ання таким рішенням законної сили направляє його копію де ржавному реєстратору за місц езнаходженням юридичної осо би для внесення до Єдиного де ржавного реєстру запису про судове рішення.

Підпунктом 20.1.12 п.20.1 ст.20 Податк ового кодексу України від 02.12.20 10 № 2755-VI встановлено, що органи державної податкової служби мають право у випадках, встан овлених законом, звертатися до суду щодо припинення юрид ичної особи та підприємницьк ої діяльності фізичної особи - підприємця про визнання нед ійсними установчих (засновни цьких) документів суб'єктів г осподарювання.

Оскільки відповідач поруш ив встановлені законодавств ом вимоги щодо подання декла рацій та звітності до податк ових органів, суд погоджуєть ся з вимогами позивача про пр ипинення юридичної особи - ко лективне підприємство "Тріад а".

Керуючись ст. ст. 2, 7, 17, 94, 158, 161, 162, 163, 183 -2 КАС України, ст. 38 Закону Укра їни “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців”, ст. 9 Закон у України “Про систему опода ткування”, ст.20 Податкового ко дексу України, суд,-

постановив:

Позов державної податко вої інспекції у м. Херсоні до колективного підприємства "Тріада" про припинення юриди чної особи задовольнити.

Припинити юридичну особ у - колективне підприємств о "Тріада", код ЄДРПОУ 22740275.

Копію постанови направити державному реєстратору та с торонам по справі.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Одеського апеляційного адм іністративного суду через су д першої інстанції шляхом по дачі апеляційної скарги в 10-де нний строк з моменту її отрим ання.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі по дання апеляційної скарги пос танова, якщо її не скасовано, н абирає законної сили після з акінчення апеляційного розг ляду справи.

Суддя Кисильова О.Й .

кат. 8.3.2

Дата ухвалення рішення15.07.2011
Оприлюднено03.08.2011
Номер документу17299730
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —3087/11/2170

Постанова від 15.07.2011

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кисильова О.Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні