Постанова
від 27.12.2010 по справі 2а-15487/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01025, м. Київ, вул. Десятинна , 4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

27 грудня 2010 року № 2а-15487/10/2670

Окружний адміністратив ний суд міста Києва у складі г оловуючого судді Федорчука А.Б. розглянувши адміністрат ивну справу та додані до неї м атеріали

за позовом Державної податкової інс пекції у Печерському районі м. Києва

до Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Авантаж мене джмент"

про звернення стягнення на акт иви в розмірі 434 193,00грн.

На підставі ч. 6 ст. 128 КАС Укр аїни, Суд розглядає справу у п исьмовому провадженні.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Державна податкова ін спекція у Печерському районі міста Києва звернулась до Ок ружного адміністративного с уду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відпо відальністю «Авантаж менедж мент»про стягнення податков ої заборгованості у розмірі 434193,00 грн.

Позовні вимоги обґрунтова но тим, що у відповідача виник ла заборгованість з узгоджен ого податкового зобов' язан ня з податку на додану вартіс ть у сумі 434193,00 грн., яка останнім не погашена, що є підставою дл я її стягнення в судовому пор ядку.

В судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав повністю та про сив суд задовольнити адмініс тративний позов у повному об сязі.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, відзив на по зовну заяву не надав.

Відповідно до частини вось мої статті 35 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни вважається, що повістку вр учено юридичній особі, якщо в она доставлена за адресою, вн есеною до відповідного держа вного реєстру, або за адресою , яка зазначена її представни ком, і це підтверджується під писом відповідної службової особи. Позивачем надано витя г з Єдиного державного реєст ру юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців, відпов ідно до якого відповідач зна ходиться за адресою, на яку су дом надсилались ухвали про в ідкриття провадження у справ і та призначення її до судово го розгляду, а також повістки - виклики. Відповідач до суд у не з' явився, хоча був належ ним чином повідомлений про с удовий розгляд справи, відпо відно до вимог статей 35, 37 Кодек су адміністративного судочи нства України. Заперечень пр оти позову до суду не надавав .

У відповідності до ч. 6 ст. 128 Ко дексу адміністративного суд очинства України встановлен о, що якщо немає перешкод для р озгляду справи у судовому за сіданні, але прибули не всі ос оби, які беруть участь у справ і, хоча і були належним чином п овідомлені про дату, час і міс це судового розгляду, суд має право розглянути справу у пи сьмовому провадженні у разі відсутності потреби заслуха ти свідка чи експерта.

Розглянувши подані сторон ами документи і матеріали сп рави, всебічно і повно з' ясу вавши всі фактичні обставини , на яких ґрунтується позов, об ' єктивно оцінивши докази, я кі мають юридичне значення д ля розгляду справи і вирішен ня спору по суті, Окружний адм іністративний суд м. Києва, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інсп екція у Печерському районі м іста Києва звернулась до Окр ужного адміністративного су ду міста Києва з позовом про с тягнення податкової заборго ваності у розмірі 434193,00 грн. з То вариства з обмеженою відпові дальністю «Авантаж менеджме нт».

Відповідач - Товариство з об меженою відповідальністю «А вантаж менеджмент», ідент.ко д 36757185, перебуває на податково му обліку у Державній податк овій інспекції у Дніпровсько му районі міста Києва.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Авантаж мене джмент»зареєстроване Печер ською районною державною адм іністрацією м. Києва, як суб'єк т підприємницької діяльност і 12.10.2009 р., присвоєно ідентифіка ційний код №36757185 та взяте на обл ік в ДПІ у Печерському районі м. Києва як платник податків 1 3.10.2009 року за № 53039.

Відповідно до самостійно п оданої Відповідачем до ДПІ у Печерському районі м. Києва Д екларації з податку на додан у вартість №667413 від 30.01.10, Відпові дачем була визначена сума по даткового зобов'язання на су му 60000,00 грн.

Відповідно до Акту докумен тальної невиїзної (камеральн ої) перевірки податкової дек ларації з податку на додану в артість за грудень 2009 року №0012/15 -06 від 18.02.2010 р. та прийнятого на йо го підставі повідомлення-ріш ення форми «Р» № 0000121506/0 від 18.02.2010р. В ідповідачу було нараховане д о сплати до бюджету податков е зобов'язання в сумі 373683,00 грн.

Відповідно до Акту про резу льтати невиїзної документал ьної перевірки своєчасності подання податкової звітност і №1666/15-3 від 27.02.2010 р. та прийнятого н а його підставі повідомлення -рішення форми «Р»№ 0018241503 ві д 27.02.2010 р. Відповідачу було нара ховане до сплати до бюджету п одаткове зобов'язання в сумі 170,00 грн.

Відповідно до Акту про резу льтати невиїзної документал ьної перевірки своєчасності подання податкової звітност і №2697/15-3 від 08.04.2010 р. та прийнятого н а його підставі повідомлення -рішення форми «Р»№0028251503 від 08.04.201 0р. Відповідачу було нарахова не до сплати до бюджету подат кове зобов'язання в сумі 340,00 гр н.

У відповідності до довідки від 11.10.2010 р. Відповідач має пода тковий борг перед бюджетом, з агальна сума якого складає 4341 93,00 грн.

Відповідно до статті 3 Закон у України «Про державну пода ткову службу в Україні»орган и державної податкової служб и України у своїй діяльності керуються Конституцією Укр аїни законами України, іншим и нормативно-правовими актам и органів державної влади, а також рішеннями Верховної Ра ди Автономної Республіки Кри м і Ради міністрів Автономно ї Республіки Крим, органів мі сцевого самоврядування з пит ань оподаткування, виданими у межах їх повноважень.

Згідно з підпунктом 17.1.1 пунк ту 17.1 статті 17 Закону України « Про порядок погашення зобов' язань платників податків пер ед бюджетами та державними ц ільовими фондами»у разі коли платник податків не подає по даткову декларацію у строки, визначені законодавством, с плачує штраф у розмірі десят и неоподаткованих мінімумів доходів громадян за кожне та ке не оподаткування або її за тримку.

Підпунктом 6.2.3 пункту 6.2 стат ті 6 Закону України «Про поряд ок погашення зобов'язань пла тників податків перед бюджет ами та державними цільовими фондами»визначено, що перша податкова вимога надсилаєт ься не раніше першого робоч ого дня після закінчення г раничного строку сплати уз годженої суми податкового зобов'язання.; друга податков а вимога - не раніше тридцятог о календарного дня від дня н аправлення (вручення) першої податкової вимоги, у разі не погашення платником податк ів суми податкового боргу у встановлені строки. Перш а податкова вимога містить п овідомлення про факт узгодже ння податкового зобов'язанн я та виникнення права податк ової застави на активи платн ика податків, обов'язок пога сити суму податкового боргу та можливі наслідки непогаше ння його у строк, друга подат кова вимога додатково до в ідомостей, викладених у перш ій податковій вимозі, може мі стити повідомлення про дату та час проведення опису акти вів платника податків, що пер ебувають у податковій застав і, а також про дату та час пров едення публічних торгів з їх продажу.

Державною податковою інсп екцією направлялись відпові дачу податкові вимоги № 1/1109 від 04.02.2010 р., № 2/3165 від 19.03.2010р., що підтверд жується матеріалами справи. Однак після проведених позив ачем заходів податковий борг залишився несплаченим.

Відповідно до статті 9 Закон у України «Про систему опода ткування»платники податків і зборів (обов'язкових пла тежів) зобов'язані вести бухг алтерський облік, складати з вітність про фінансово-госпо дарську діяльність і забезпе чувати її зберігання у термі ни, встановлені законами, под авати до державних податков их органів та інших державни х органів відповідно до зако нів декларації, бухгалт ерську звітність та інші док ументи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою пода тків і зборів (обов'язкових пл атежів), сплачувати належні с уми податків і зборів (обов'яз кових платежів) у встановлен і законами терміни, допускат и посадових осіб державних п одаткових органів до обстеже ння приміщень, що використов уються для одержання доходів чи пов'язані з утриманням об 'єктів оподаткування, а також для перевірок з питань обчис лення і сплати податків і збо рів (обов'язкових платежів).

Якщо платник податків не сп лачує узгоджену суму податко вого зобов'язання в установл ені строки то відповідно до п ідпункту 6.2.1 пункту 6.2 статті 6 за значеного Закону податковий орган надсилає такому платн ику податків податкові вимог и.

Відповідно до підпункту 6.2.4 н азваного пункту передбачено , що у разі коли податковий орг ан або пошта не може вручити п латнику податків податкове п овідомлення або податкові ви моги у зв'язку з незнаходженн ям посадових осіб, їх відмово ю прийняти податкове повідом лення або податкову вимогу, н езнаходженням фактичного мі сця розташування (місцезнахо дження) платника податків, по датковий орган розміщує пода ткове повідомлення або подат кові вимоги на дошці податко вих оголошень, встановленій на вільному для огляду місці біля входу до приміщення под аткового органу.

Враховуючи всі заходи пода ткового органу з належного п овідомлення відповідача про наявність податкового боргу , заборгованість відповідача є узгодженою.

Відповідно до статті 3 Зако ну України «Про порядок пога шення зобов' язань платникі в податків перед бюджетами т а державними цільовими фонда ми»активи платника податків можуть бути примусово стягн ені в рахунок погашення його податкових зобов' язань вик лючно за рішенням суду.

У підпункті 2.3.1. пункту 2.3 стат ті 2 цього Закону передбачено , що органами, уповноваженими здійснювати заходи з погаше ння податкового боргу, є викл ючно податкові органи, а тако ж державні виконавці у межах їх компетенції.

Згідно з вимогами статті 71 К одексу адміністративного су дочинства України кожна стор она повинна довести ті обста вини, на яких ґрунтуються її в имоги та заперечення. В адмін істративних справах про прот иправність рішень, дій чи без діяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо д оказування правомірності св ого рішення, дії чи бездіяльн ості покладається на відпові дача, якщо він заперечує прот и адміністративного позову.

Доказів сплати зазначеної суми станом на день розгляду спору суду не надано.

Враховуючи всі наведені об ставини в їх сукупності, суд д ійшов висновку, що позовні ви моги підлягають задоволенню в повному обсязі.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб'єкта владних повн оважень, звільненого від спл ати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважен ь, пов'язаних із залученням св ідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (су довий збір) стягненню з відпо відача не підлягають.

Керуючись статтями 69, 70, 71 та 1 58-163 Кодексу адміністративног о судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Адміністративний позо в задовольнити повністю.

2. Стягнути з Товариства з об меженою відповідальністю «А вантаж менеджмент» (м. Київ, ву л. Арсенальна, 14/1, код ЄДРПОУ 36757185 ) на користь Державного бюдже ту України суму податкового боргу в розмірі 434 193,00 грн. (чотир иста тридцять чотири тисячі сто дев' яносто три гривні 00 к оп.) шляхом перерахування на б юджетний рахунок одержувач а №31112029700007 (одержувач: УДК у Печер ському р-ні м. Києва, код 26077922, в ГУ ДКУ у м. Києві, МФО 820019, код плате жу 14010100.

Згідно ст.ст. 185-186 КАС України, апеляційна скарга на постан ову суду першої інстанції по дається протягом десят и днів з дня її проголошення. У разі застосування судом час тини третьої статті 160 цього К одексу, а також прийняття пос танови у письмовому провадже нні апеляційна скарга подаєт ься протягом десяти дні в з дня отримання копії поста нови.

Згідно ст. 254 КАС України Пост анова, якщо інше не встановле но КАС України, набирає закон ної сили після закінчення ст року подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо таку з аяву не було подано. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скасо вано, набирає законної сили п ісля закінчення апеляційног о розгляду справи.

Суддя А.Б. Федорчук

Дата ухвалення рішення27.12.2010
Оприлюднено03.08.2011
Номер документу17314426
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-15487/10/2670

Ухвала від 01.11.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

Постанова від 27.12.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні