Постанова
від 09.06.2008 по справі 8/331-ап-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

8/331-АП-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"09" червня 2008 р.                                                           Справа № 8/331-АП-08

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Хом'якової В.В. при секретарі Шульженко Г. М., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу  

за позовом Управління Пенсійного фонду України у Суворовському районі м.Херсона

до відкритого акціонерного товариства "Проектно-конструкторський технологічний інститут "Аметист"  

про  стягнення 6297 грн. 39 коп. заборгованості по витратах на доставку та виплату пенсій, призначених на пільгових умовах.

за участю представників сторін:

від позивача - гол. спец. ю/к Жалдак Н.М. дов. №1606/07 від 10.04.08 р.

від відповідача - представник Ревера І.К. дов. 15.03.07 р.

Управління Пенсійного фонду України у Суворовському районі м. Херсона (позивач) звернулось до господарського суду з адміністративним позовом про стягнення з відкритого акціонерного товариства "Проектно-конструкторський технологічний інститут "Аметист" (відповідач) 6297 грн. 39 коп. заборгованості по витратах на доставку та виплату пенсій за березень - квітень 2008 року, призначених  працівникам підприємства відповідача: у відповідності до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність" (Ковальову Л. Б., Лебедю В. М., Канаршу З. Б., Вяловій Н. П., Іпатову В. А., Воронцову А. П., Нікітіну В. М., Клєєву О. В., Поляку В. Е., Ломовацькому В. І., Гусєву В. Ф., Пономаренко О. Г., Бушуєву С. М., Удовіченку Є. І., Воробченку В. Л., Климакову Ю. П., Баранцю Б. І., Луппо Б. Г., Ротову В. С., Колишкіну В. О., та Остістовій В. М.) Представник позивача підтримав позовні вимоги.

Відповідач позов не визнав, у наданих запереченнях посилається на те, що перелік видів збору та відрахувань, які перераховуються підприємством Пенсійному фонду України (ПФУ) визначено Законом України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування". До зазначеного переліку не віднесені виплати, які складають різницю в пенсіях наукових працівників. Отже, зазначені виплати не є обов'язковими для підприємства, тому їх не можна віднести до складу валових витрат або компенсувати за рахунок собівартості власної продукції (робіт, послуг). Відповідач має єдину можливість сплатити таку різницю за рахунок чистого прибутку, натомість фінансова діяльність підприємства є збитковою. Представник відповідача просить відмовити в задоволенні позову.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представників сторін, суд

в с т а н о в и в:

Відповідно до статті 6 Закону України "Про пенсійне забезпечення" № 1788-ХІІ від 05.11.1991р. зі змінами і доповненнями, особам, які мають одночасно право на різні державні пенсії за їх вибором призначається будь-яка з цих пенсій.

Закон України від 20.11.2003р. № 1316-ІV "Про внесення змін до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність" (далі Закон № 1316), який набрав чинності з 01.01.2004р. надає право на призначення наукової пенсії особам, які працюють (працювали) в наукових установах усіх форм власності. Зокрема, ст.24 Закону № 1316 передбачено, що дія цієї статті поширюється на наукових та науково-педагогічних працівників наукових установ та організацій недержавної форми власності, які пройшли державну атестацію згідно з цим Законом.  Пенсія          науковому (науково-педагогічному) працівнику призначається при досягненні пенсійного віку: чоловікам - за наявності стажу роботи не менше 25 років, у тому числі стажу наукової роботи не менше 20 років; жінкам - за наявності стажу роботи не менше 20 років, у тому числі стажу наукової роботи не менше 15 років. Пенсії науковим (науково-педагогічним) працівникам призначаються у розмірі 80 відсотків від сум заробітної плати наукового (науково-педагогічного) працівника, яка визначається відповідно до частини другої статті 23 цього Закону та статті 40 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" та на яку відповідно до законодавства нараховується збір на обов'язкове державне пенсійне страхування (внески). За кожний повний рік роботи понад стаж наукової роботи, визначений частиною другою цієї статті, пенсія збільшується на один відсоток заробітної плати, але не може бути більше 90 відсотків середньомісячної заробітної плати.

Різниця між розміром пенсії, на який має право особа  відповідно  до  зазначеного  Закону, та розміром пенсії із солідарної системи відповідно до цього Закону  фінансується  за рахунок коштів,  спрямованих із джерел, визначених Законом України "Про наукову та науково-технічну діяльність". Зокрема,  для наукових працівників державних бюджетних установ, організацій та вищих навчальних закладів Ш-1У рівнів акредитації різниця між сумою пенсії,  призначеною згідно із Законом України "Про наукову і науково-технічну діяльність", та сумою пенсії, обчисленої відповідно до інших законодавчих актів, на яку має право науковий працівник, фінансується за рахунок коштів державного бюджету. Що стосується наукових (науково-педагогічних) працівників інших державних підприємств, установ, організацій та вищих навчальних закладів ІІ1-ІУ рівнів акредитації,  то ця різниця фінансується за рахунок коштів цих підприємств, установ, організацій та закладів, а також коштів державного бюджету з розрахунку на одну особу 50% різниці пенсії, призначеної згідно із Законом №1977. Порядок фінансування різниці між сумами пенсій, фінансується для наукових (науково-педагогічних) працівників інших підприємств і організацій за рахунок коштів цих підприємств і організацій визначає Кабінет Міністрів України. Постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2004р. № 372 затверджено Порядок фінансування різниці між сумою пенсії, призначеної науковим (науково-педагогічним) працівникам підприємств, установ, організацій та вищих навчальних закладів ІІІ-ІУ рівнів акредитації згідно із Законом №1977 та сумою пенсії обчисленою відповідно до інших законодавчих актів, на яку мають право зазначені особи. Відповідно до п. 2 цього Порядку фінансування 50 % різниці між сумою пенсії, призначеної науковим (науково-педагогічним) працівникам державних небюджетних підприємств, установ, організацій та вищих навчальних закладів ІП-ІУ рівнів акредитації  та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів, на яку мають право зазначені особи, відбувається  за рахунок коштів державного бюджету, інша частина фінансується за рахунок коштів цих підприємств, установ, організацій та закладів.

Згідно з пунктом 5 Порядку, розмір витрат на виплату різниці у розмірі пенсії, що підлягають фінансуванню за рахунок державних не бюджетних підприємств і організацій, визначається із розрахунку на рік органами ПФУ до 20 січня поточного року та протягом 10 днів після призначення пенсії згідно із Законом №1977, про що надсилається повідомлення відповідному підприємству, організації.

Стаття 6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до ПФУ (затверджено постановою правління ПФУ 19.12.2003р. №21-1) передбачає відшкодування фактичних витрат на виплати і доставку пенсій..

     Згідно з заявою гр. Ковальова Л. Б. про перерахунок пенсії та наданої ВАТ ПКТІ "Аметист" довідки № 037/06 від 05.03.2003, яка є підставою для призначення пенсії наукового працівника, проведено перерахунок пенсії відповідно до Закону № 1977. Загальний трудовий стаж гр. Ковальова Л. Б. складає 42 роки 1 місяць 12 днів, з яких 21 рік 8 місяців 3 дні - стаж наукової роботи, в тому числі  на підприємстві відповідача - 14 років 7 місяців 3 дні.  Згідно з наданим розрахунком відповідач зобов'язаний покрити витрати на доставку та виплату  пенсії гр. Ковальову Л. Б. за період березень 2008 року - квітень 2008 року, в розмірі 377 грн. 88 коп.

          Згідно з заявою гр. Лебедя В. М. про перерахунок пенсії та наданої ВАТ ПКТІ "Аметист" довідки № 032/06 від 05.03.2003р., яка є підставою для призначення пенсії наукового працівника, проведено перерахунок пенсії відповідно до Закону № 1977. Загальний трудовий стаж гр. Лебедя В. М. складає 44 роки 4 місяці 8 днів, з яких 20 років 7 місяців 29 днів - стаж наукової роботи, в тому числі  на підприємстві відповідача - 10 років 9 місяців 13 днів.  Згідно з наданим розрахунком відповідач зобов'язаний відшкодувати 48 грн. 26 коп. витрат на доставку та виплату  пенсії призначеної  гр. Лебедь В. М. за період березень  - квітень 2008 року.

          Згідно з заявою гр. Канарш З. Б. про перерахунок пенсії та наданої ВАТ ПКТІ "Аметист" довідки № 035/06 від 05.03.2003, яка є підставою для призначення пенсії наукового працівника, проведено перерахунок пенсії відповідно до Закону № 1977. Загальний трудовий стаж гр. Канарша З. Б. складає 46 років 9 місяців 9 днів, з яких 24 роки 4 місяці 6 днів - стаж наукової роботи, в тому числі  на підприємстві відповідача - 24 роки 4 місяці 6 днів.  До сплати відповідачу пред'явлено 61 грн. 91 коп. витрат на доставку та виплату  пенсії призначеної для гр. Канарш З. Б. за період березень - квітень 2008 року.

          Згідно з заявою гр. Вялової Н. П. про перерахунок пенсії та наданої ВАТ ПКТІ "Аметист" довідки № 060/06 від 19.03.2003, яка є підставою для призначення пенсії наукового працівника, проведено перерахунок пенсії відповідно до Закону № 1977. Загальний трудовий стаж гр. Вялової Н. П. складає 36 років 4 місяці 21 день, з яких 20 років 6 місяців 10 днів - стаж наукової роботи, в тому числі  на підприємстві відповідача - 20 років 6 місяців 10 днів.  Відповідачу пред'явлено до відшкодування 345 грн. 34 коп.   50% різниці між сумою пенсії, призначеної Вяловій Н.П. як науковому працівнику та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів,  за період березень  - квітень 2008 року.

          Згідно з заявою гр. Іпатова В. А. про перерахунок пенсії та наданої ВАТ ПКТІ "Аметист" довідки № 051/06 від 12.03.2003р., яка є підставою для призначення пенсії наукового працівника, проведено перерахунок пенсії відповідно до Закону № 1977. Загальний трудовий стаж гр. Іпатова В. А. складає 36 років 27 днів, з яких 25 років 9 днів - стаж наукової роботи, в тому числі  на підприємстві відповідача - 25 років 9 днів.            Згідно з наданим розрахунком половина різниці між сумою пенсії, призначеної Іпатову В.А. як науковому працівнику та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів,   за період березень  - квітень 2008 року,  склає 416 грн. 71 коп.

          Згідно з заявою гр. Воронцова А. П. про перерахунок пенсії та наданої ВАТ ПКТІ "Аметист" довідки № 057/06 від 12.03.2003р., яка є підставою для призначення пенсії наукового працівника, проведено перерахунок пенсії відповідно до Закону № 1977. Загальний трудовий стаж гр. Воронцова А. П. складає 42 роки 9 місяців, 5 днів, з яких 26 років 6 місяців 12 днів - стаж наукової роботи, в тому числі  на підприємстві відповідача - 26 років 6 місяців 12 днів.  До відшкодування пред'явлено  витрати на доставку та виплату пільгової пенсії  гр. Воронцову А. П. за період березень 2008 року - квітень 2008 року в розмірі 136 грн. 37 коп.

          Згідно з заявою гр. Нікітіна В. М. про перерахунок пенсії та наданої ВАТ ПКТІ "Аметист" довідки, яка є підставою для призначення пенсії наукового працівника, проведено перерахунок пенсії відповідно до Закону № 1977.           Загальний трудовий стаж гр. Нікітіна В. М. складає 46 років 1 місяць, 24 дні, з яких 25 років 7 місяців 20 днів - стаж наукової роботи, в тому числі  на підприємстві відповідача - 11 років 6 місяців.  Половина різниці між сумою пенсії, призначеної Нікітіну як науковому працівнику та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів,  . за період березень  - квітень 2008 року, становить 273 грн. 19 коп.

          Згідно з заявою гр. Клюєва О. В. про перерахунок пенсії та наданої ВАТ ПКТІ "Аметист" довідки № 055/06 від 12.03.2003р., яка є підставою для призначення пенсії наукового працівника, проведено перерахунок пенсії відповідно до Закону № 1977. Загальний трудовий стаж гр. Клюєва О. В. складає 29 років 3 місяці 4 дні, з яких 22 роки 3 місяці 3 дні - стаж наукової роботи, в тому числі  на підприємстві відповідача - 22 роки 3 місяці 3 дні.            Згідно з наданим розрахунком розмір витрат на доставку та виплату пільгової пенсії призначеної для гр. Клюєва О. В. за період березень  - квітень 2008 року, що має відшкодувати відповідач, складає 799 грн. 44 коп.

          Згідно з заявою гр. Поляка В. Е. про перерахунок пенсії та наданої ВАТ ПКТІ "Аметист" довідки № 089/06 від 14.12.2005р., яка є підставою для призначення пенсії наукового працівника, проведено перерахунок пенсії відповідно до Закону № 1977. Загальний трудовий стаж гр. Поляка В. Е. складає 41 рік 11 місяців 22 дні, з яких 25 років 5 місяців 21 день - стаж наукової роботи, в тому числі  на підприємстві відповідача - 25 років 5 місяців 21 день.  Позивач пред'являє до відшкодування 50 % різниці між сумою пенсії, призначеної Поляку В.Е. як науковому працівнику та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів,  за період березень  - квітень 2008 року в сумі  593 грн. 08 коп.

          Згідно з заявою гр. Ломовацького В. І. про перерахунок пенсії та наданої ВАТ ПКТІ "Аметист" довідки № 089/06 від 14.12.2005р., яка є підставою для призначення пенсії наукового працівника, проведено перерахунок пенсії відповідно до Закону № 1977. Загальний трудовий стаж гр. Ломовацького В. І. складає 42 роки 6 місяців 14 днів, з яких 20 років 7 місяців 1 день - стаж наукової роботи, в тому числі  на підприємстві відповідача - 20 років 7 місяців 1 день. 50 % різниці між сумою пенсії, призначеної . як науковому працівнику та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів,    гр. Ломовацькому В. І. за період березень 2008 року - квітень 2008 року, які позивач просить стягнути з відповідача. складають 52 грн. 21 коп.

          Згідно з заявою гр. Гусєва В. Ф. про перерахунок пенсії та наданої ВАТ ПКТІ "Аметист" довідки № 071/06 від 07.04.2003р., яка є підставою для призначення пенсії наукового працівника, проведено перерахунок пенсії відповідно до Закону № 1977. Загальний трудовий стаж гр. Гусєва В. Ф. складає 44 роки 7 місяців 27 днів, з яких 21 рік 17 днів - стаж наукової роботи, в тому числі  на підприємстві відповідача - 21 рік 17 днів.  Витрати на доставку та виплату ї наукової пенсії  гр. Гусєву В. Ф. за період березень 2008 року - квітень 2008 року склала 553 грн. 62 коп.

          Згідно з заявою гр. Пономаренко О. Г. про перерахунок пенсії та наданої ВАТ ПКТІ "Аметист" довідки, яка є підставою для призначення пенсії наукового працівника, проведено перерахунок пенсії відповідно до Закону № 1977.           Загальний трудовий стаж Пономаренко Ю.М. склав 44 роки сім місяців 27 днів. 27 років 8 місяців 14 днів - стаж наукової роботи , в тому числі  на підприємстві відповідача - 27 років 8 місяців 14 днів.            Згідно з наданим розрахунком частина різниці між сумою пенсії по втраті годувальника, призначеної жінці  гр. Пономаренко Ю.М. - Пономаренко О.Г. за період березень 2008 року - квітень 2008 року, яку просить стягнути позивач,  складає 208 грн. 19 коп.

          Згідно з заявою гр. Бушуєва С. М. про перерахунок пенсії та наданої ВАТ ПКТІ "Аметист" довідки, яка є підставою для призначення пенсії наукового працівника, проведено перерахунок пенсії відповідно до Закону № 1977.           Загальний трудовий стаж гр. Бушуєва С. М. складає 39 років 2 місяці 6 днів, з яких 25 років 5 місяців 11 днів - стаж наукової роботи, в тому числі на підприємстві відповідача - 9 років 2 місяці 8 днів.            Згідно з наданим розрахунком позивач просить стягнути 58 грн. 82 коп. частини різниці між сумою пенсії, призначеної гр. Бушуєву С.М. як науковому працівнику та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів,    за період березень 2008 року - квітень 2008 року.

          Згідно з заявою гр. Удовіченка Є. І. про перерахунок пенсії та наданої ВАТ ПКТІ "Аметист" довідки № 062/06 від 25.03.2003р., яка є підставою для призначення пенсії наукового працівника, проведено перерахунок пенсії відповідно до Закону № 1977.          Загальний трудовий стаж гр. Удовіченка Є. І. складає 43 роки 15 днів, з яких 20 років 3 місяці 17 днів - стаж наукової роботи, в тому числі  на підприємстві відповідача - 20 років 3 місяці 17 днів.            Згідно з наданим розрахунком витрати на доставку та виплату пенсії призначеної  гр. Удовіченка Є. І. за період березень 2008 року - квітень 2008 року склала 164 грн. 47 коп.

          Згідно з заявою гр. Воробченка В. Л. про перерахунок пенсії та наданої ВАТ ПКТІ "Аметист" довідки № 097/06 від 19.05.2003р., яка є підставою для призначення пенсії наукового працівника, проведено перерахунок пенсії відповідно до Закону № 1977. Загальний трудовий стаж гр. Воробченка В. Л. складає 49 років 2 місяці, 3 дні, з яких 20 років 2 місяці 23 дні - стаж наукової роботи, в тому числі  на підприємстві відповідача - 20 років 2 місяці 23 дні.  Позивач просить стягнути витрати в сумі 396 грн. 50 коп., заподіяні внаслідок виплати пенсії гр. Воробченка В. Л. за період березень 2008 року.

          Згідно з заявою гр. Климакова Ю. П. про перерахунок пенсії та наданої ВАТ ПКТІ "Аметист" довідки № 076/06 від 14.04.2003р., яка є підставою для призначення пенсії наукового працівника, проведено перерахунок пенсії відповідно до Закону № 1977. Загальний трудовий стаж гр. Климакова Ю. П. складає 41 рік 17 днів, з яких 27 років 4 місяці 5 днів - стаж наукової роботи, в тому числі  на підприємстві відповідача - 27 років 4 місяці 5 днів.  Згідно з наданим розрахунком витрати на доставку та виплату  пенсії призначеної для гр. Климакова Ю. П. за період березень 2008 року - квітень 2008 року, які має відшкодувати відповідач, склали 435 грн. 74 коп.

          Згідно з заявою гр. Баранця Б. І. про перерахунок пенсії та наданої ВАТ ПКТІ "Аметист" довідки № 038/06 від 05.03.2003р., яка є підставою для призначення пенсії наукового працівника, проведено перерахунок пенсії відповідно до Закону № 1977. Загальний трудовий стаж гр. Баранця Б. І. складає 45 років 23 дні, з яких 30 років 3 місяці - стаж наукової роботи, в тому числі  на підприємстві відповідача - 30 років 3 місяці. Позивач просить стягнути частину різниці між сумою пенсії, призначеної  гр. Баранець Б. І. як науковому працівнику, та звичайної пенсії за віком за період березень 2008 року - квітень 2008 року в сумі  151 грн. 31 коп.

          Згідно з заявою гр. Луппо Б. Г. про перерахунок пенсії та наданої ВАТ ПКТІ "Аметист" довідки № 046/06 від 11.03.2003р., яка є підставою для призначення пенсії наукового працівника, проведено перерахунок пенсії відповідно до Закону № 1977. Загальний трудовий стаж гр. Луппо Б. Г. складає 43 роки 9 місяців 8 днів, з яких 21 рік 10 місяців 16 днів - стаж наукової роботи, в тому числі  на підприємстві відповідача - 21 рік 10 місяців 16 днів.           Згідно з наданим розрахунком позивач просить стягнути 111 грн. 10 коп. частини різниці між сумою пенсії, призначеної гр. Луппо Б. Г. як науковому працівнику та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів,    за період березень 2008 року - квітень 2008 року.

          Згідно з заявою гр. Ротова В. С. про перерахунок пенсії та наданої ВАТ ПКТІ "Аметист" довідки № 039/06 від 05.03.2003р., яка є підставою для призначення пенсії наукового працівника, проведено перерахунок пенсії відповідно до Закону № 1977. Загальний трудовий стаж гр. Ротова В. С. складає 38 років 8 місяців 28 днів, з яких 26 років 6 місяців 27 днів - стаж наукової роботи, в тому числі  на підприємстві відповідача - 26 років 6 місяців 27 днів.           Згідно з наданим розрахунком позивач просить стягнути 307 грн. 04 коп.  частини різниці між сумою пенсії, призначеної гр. Ротову В.С. як науковому працівнику та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів,    за період березень 2008 року - квітень 2008 року.

          Згідно з заявою гр. Колишкіна В. О. про перерахунок пенсії та наданої ВАТ ПКТІ "Аметист" довідки № 040/06 від 05.03.2003р., яка є підставою для призначення пенсії наукового працівника, проведено перерахунок пенсії відповідно до Закону № 1977. Загальний трудовий стаж гр. Колишкіна В. О. складає 48 років 11 місяців 27 днів, з яких 28 років 3 місяці 10 днів - стаж наукової роботи, в тому числі  на підприємстві відповідача - 28 років 3 місяці 10 днів. Згідно з наданим розрахунком позивач просить стягнути  220 грн. 70 коп.  частини різниці між сумою пенсії, призначеної гр. Колишкіну В.О. як науковому працівнику та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів,    за період березень 2008 року - квітень 2008 року.

          Згідно з заявою гр. Остістової Л. М. про перерахунок пенсії та наданої ВАТ ПКТІ "Аметист" довідки № 005/06 від 07.02.2007р., яка є підставою для призначення пенсії наукового працівника, проведено перерахунок пенсії відповідно до Закону № 1977. Загальний трудовий стаж гр. Остістової Л. М. складає 39 років 5 місяців 17 днів, з яких 17 років 1 місяць 22 дні - стаж наукової роботи, в тому числі  на підприємстві відповідача - 17 років 1 місяць 22 дні. Згідно з наданим розрахунком позивач просить стягнути 584 грн. 52 коп. частини різниці між сумою пенсії, призначеної гр. Остістовій Л.М. як науковому працівнику та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів,    за період березень 2008 року - квітень 2008 року.

          З врахуванням викладеного, вимоги позивача ґрунтуються на нормах чинного законодавства, фактичних обставинах справи і підлягають задоволенню.

          Доводи відповідача до уваги, не приймаються з огляду на їх безпідставність та невідповідність вищенаведеним правовим нормам.

          Відповідно до п.13 розд. ХV Прикінцевих положень Закону № 1058 у разі, якщо особа має право на отримання пенсії відповідно до Закону України "Про наукову та науково-технічну діяльність" та цього Закону призначається одна пенсія за її вибором. При цьому різниця між розміром пенсії, на який має право особа відповідно до зазначеного Закону, та розміром пенсії із солідарної системи відповідно до цього Закону фінансується за рахунок коштів, спрямованих із джерел, визначених Законом України "Про наукову та науково-технічну діяльність".

          Загальна сума заборгованості відповідача по витратах на виплату та доставку пільгових пенсій зазначеним вище працівникам підприємства відповідача, станом на час розгляду справи, не погашена, та складає 6297 грн. 39 коп.

          Доказів сплати заборгованості суду не надано. Позовні вимоги, обґрунтовані належними доказами, задовольняються у повному обсязі. Судові витрати, згідно з ст.94 КАС України, не стягуються.

          На підставі ст. 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" та керуючись ст. ст. 94, 159 - 163, 167 Кодексу адміністративного судочинства  України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

          1. Позов задовольнити у повному обсязі. Стягнути з відкритого акціонерного товариства "Проектно-конструкторський технологічний інститут "Аметист" ( м. Херсон, вул. Червонофлотська, 17, р/р 26004131 в ХОД РБ "Аваль", МФО 352093, код ЄДРПОУ 14311689) 6297 грн. 39 коп. заборгованості по витратах на доставку та виплату пенсій, призначених на пільгових умовах на користь Управління Пенсійного фонду України в Суворовському районі м. Херсона, (м. Херсон, вул. Кременчуцька, 69, р/р 256033011202 в ОПЕРВ ХОУ ВАТ "ДОБУ", МФО 352457, код ЄДРПОУ 21294856).

          Виконавчий лист надіслати позивачеві після набрання постановою законної сили.

          2. Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.  

          3. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

          Суддя                                                                  В.В. Хом'якова

          Постанову складено у повному обсязі

          та підписано  13 червня 2008 року.

Дата ухвалення рішення09.06.2008
Оприлюднено21.06.2008
Номер документу1732371
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/331-ап-08

Постанова від 09.06.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Хом'якова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні