Постанова
від 29.07.2011 по справі 32/17-2737-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання банкрутом

"29" липня 2011 р. Справа № 32/17-2737-2011

За заявою боржника Товари ства з обмеженою відповідаль ністю „Техносервіс+” (65058, м.Оде са, проспект Шевченка, 8/5; код ЄД РПОУ 31893608) про визнання банкрут ом

Суддя Гр абован Л.І.

Представники сторін:

від заявника (боржника): ОС ОБА_1. за довіреністю від 31.05.2011 р.

Суть спору: про визнання банкрутом

Голова ліквідаційної ком ісії Товариства з обмеженою відповідальністю „Техносер віс+ звернувся до суду із заяв ою про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю „Техносервіс+” банкрутом у з в`язку з недостатністю майна для повного задоволення вим ог кредитора у порядку ст.51 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”.

Ухвалою суду від 12.07.2011р. пору шено провадження у справі №32/1 7-2737-2011 про визнання банкрутом То вариства з обмеженою відпові дальністю „Техносервіс+” у п орядку ст. 51 Закону України “П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом”.

Представник заявника у суд овому засіданні від 29.07.2011р. усно просив суд призначити лікві датор Товариства з обмеженою відповідальністю „Техносер віс+” з кола арбітражних керу ючих.

Від арбітражного керуючог о ОСОБА_6 до суду надійшла заява про участь у справі №32/17- 2737 у якості ліквідатора Товар иства з обмеженою відповідал ьністю „Техносервіс+”.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши пояснення пр едставника заявника, суд вст ановив:

Товариство з обмеженою ві дповідальністю „Техносерві с+” згідно свідоцтва про держ авну реєстрацію юридичної ос оби серії А00 №265533 зареєстрован е Виконавчим комітетом Одесь кої міської ради 04.03.2002р.

Згідно п. 1.3.2. Статуту Товарис тва з обмеженою відповідальн істю „Техносервіс+”, затверд женого 04.03.2002р., засновниками тов ариства є гр. ОСОБА_2. та гр. ОСОБА_3.

10.03.2011р. засновниками Товарист во з обмеженою відповідальні стю „Техносервіс+” гр. ОСОБ А_2. та гр. ОСОБА_3. було при йнято рішення, оформлене про токолом загальних зборів зас новників №2, про припинення д іяльності товариства шляхом його ліквідації; призначенн я головою ліквідаційної комі сії гр. ОСОБА_3. та встановл ення строку для прийняття за яв кредиторів.

До Єдиного державного реєс тру юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців було вне сено запис про прийняття ріш ення засновників (учасників) юридичної особи або уповнов аженого ними органу щодо при пинення юридичної особи, що п ідтверджено Витягом з ЄДР ст аном на 24.02.2011р.

В межах добровільної лікві дації товариства поза межами процедури банкрутства, лікв ідатором було вжито наступни х заходів.

На виконання вимог ч.4 ст. 105 ЦК України оголошення про прип инення товариства, подане лі квідаційною комісією про лі квідацію Товариство з обмеже ною відповідальністю „Техно сервіс+”, опубліковане у Бюле тені державної реєстрації №1 74 (9) від 31.03.2011р.

30.05.2011р. ліквідатором боржника направлено заяву по формі №8-О ПП про припинення платника п одатку до ДПІ у Приморському районі м. Одеси.

На виконання наказу від 18.03.2011 р. проведено інвентаризацію майна боржника, за якою відпо відно до інвентаризаційного опису №1 від 31.03.2011р. майно та інші засоби виробництва у Товари ства з обмеженою відповідаль ністю „Техносервіс+” повніст ю відсутні.

Згідно довідок голови лікв ідаційної комісії №2503/2 від 25.03.2011 р., №2503/3 від 25.03.2011р., №2503/1 від 25.03.2011р. у То вариства з обмеженою відпові дальністю „Техносервіс+” заб оргованість по заробітній пл аті, перед бюджетом по податк ам та зборам відсутня; праців ники у штаті - відсутні.

За довідкою філії ПАТ „Марф ін Банк” у м. Києві №239/04 від 30.03.2011р . банківський рахунок Товари ства з обмеженою відповідаль ністю „Техносервіс+” закрито 09.06.2010р.

14.03.2011р. до боржника надійшли п ретензії від СПД ОСОБА_4. н а суму 148 500 грн. та від СПД ОСОБ А_5. на суму 148 000 грн.

За даними бухгалтерського обліку та результатами пров еденої роботи ліквідаційною комісією було складено пром іжний ліквідаційний баланс, з якого вбачається, що за Това риством з обмеженою відповід альністю „Техносервіс+” облі ковується кредиторська забо ргованість за товари, роботи , послуги на загальну суму 296 500 г рн. Актив боржника за даними б алансу повністю відсутній.

31.05.2011р. ліквідаційною комісіє ю Товариства з обмеженою від повідальністю „Техносервіс +” на підставі результатів пр оведених ліквідаційних захо дів було прийнято рішення, оф ормлене протоколом №1,про зве рнення до господарського суд у із заявою про порушення про вадження у справі про банкру тство Товариства з обмеженою відповідальністю „Техносер віс+” у порядку, передбаченом у ст. 51 Закону України „Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом”.

Згідно ч.4 ст. 105 Цивільного ко дексу України комісія з прип инення юридичної особи поміщ ає в друкованих засобах масо вої інформації, в яких публік уються відомості про державн у реєстрацію юридичної особи , що припиняється, повідомлен ня про припинення юридичної особи та про порядок і строк з аявлення кредиторами вимог д о неї. Цей строк не може станов ити менше двох місяців з дня п ублікації повідомлення про п рипинення юридичної особи.

Частиною 1 ст. 111 ЦК України пе редбачено, що ліквідаційна к омісія після закінчення стро ку для пред'явлення вимог кре диторами складає проміжний л іквідаційний баланс, який мі стить відомості про склад ма йна юридичної особи, що лікві дується, перелік пред'явлени х кредиторами вимог, а також п ро результати їх розгляду. Пр оміжний ліквідаційний балан с затверджується учасниками юридичної особи або органом , який прийняв рішення про лік відацію юридичної особи.

Зі змісту ч. 5 ст. 60 Господарсь кого кодексу України, яка рег улює загальний порядок лікві дації суб'єкта господарюванн я, вбачається, що ліквідаційн а комісія оцінює наявне майн о суб'єкта господарювання, як ий ліквідується, і розрахову ється з кредиторами, складає ліквідаційний баланс та под ає його власнику або органу, я кий призначив ліквідаційну к омісію. Достовірність та пов нота ліквідаційного балансу повинні бути перевірені у вс тановленому законодавством порядку.

Згідно ч. 4 ст. 205 Господарсько го кодексу України у разі нес проможності суб'єкта госпо дарювання через недостатніс ть його майна задовольнити в имоги кредиторів він може бу ти оголошений за рішенням су ду банкрутом.

За положеннями ч.1 ст. 209 Госпо дарського кодексу України у разі нездатності суб'єкта пі дприємництва після настання встановленого строку викона ти свої грошові зобов'язання перед іншими особами, терит оріальною громадою або держ авою інакше як через відновл ення його платоспроможност і цей суб'єкт (боржник) відпо відно до частини четверто ї статті 205 цього Кодексу ви знається неспроможним.

Відповідно до ч.1 ст.51 Закону України “Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом” як що вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого п рийнято рішення про ліквідац ію, недостатньо для задоволе ння вимог кредиторів, така юр идична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим З аконом.

Частиною 2 ст.51 вищевказаног о Закону передбачено, що за ре зультатами розгляду заяви пр о порушення справи про банкр утство юридичної особи, майн а якої недостатньо для задов олення вимог кредиторів, гос подарський суд визнає боржни ка, який ліквідується, банкру том, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквіда тора. Обов'язки ліквідатора м ожуть бути покладені на голо ву ліквідаційної комісії (лі квідатора) незалежно від ная вності в нього ліцензії.

Приймаючи до уваги проведе ння ліквідаційною комісією р оботи під час добровільної л іквідації товариства поза ме жами процедури банкрутства у відповідності з вимогами ч.4 с т. 105, ч.1 ст. 111 ЦК України, ч.5 ст. 60 ГК України, з урахуванням наявн ості в матеріалах справи док азів, що свідчать про виявлен ня кредиторської заборгован ості та недостатності майнов их активів для її задоволенн я, суд вважає за необхідне виз нати Товариство з обмеженою відповідальністю „Техносер віс+” банкрутом, відкрити від носно нього ліквідаційну про цедуру.

Розглянувши заяву арбітра жного керуючого ОСОБА_6. т а додані до неї копії ліцензі ї, свідоцтва про державну реє страцію суб' єкта підприємн ицької діяльності, диплому п ро вищу освіту, суд встановив , що ОСОБА_6 є підприємцем з 24.11.2009р. (свідоцтво про державну реєстрацію фізичної особи-п ідприємця серія НОМЕР_2, й ому видана ліцензія Державно го Департаменту з питань бан крутства серія НОМЕР_1 від 11.03.2010р. на право провадження ді яльності арбітражних керуюч их (розпорядників майна, керу ючих санацією, ліквідаторів) , місцезнаходженням арбітраж ного керуючого є АДРЕСА_1; має вищу юридичну освіту; не є заінтересованою особою стос овно боржника та кредиторів відповідно до ст.1 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом”; управл іння боржником раніше не зді йснював; судимості за вчинен ня корисливих злочинів та за борони суду займатись діяльн істю арбітражного керуючого не має. Суд задовольняє заяву арбітражного керуючого ОС ОБА_6. та призначає його лікв ідатором Товариства з обмеже ною відповідальністю „Техно сервіс+”.

Відповідно до положень ч.1 с т.23 Закону України “Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом” з дня прийняття госпо дарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної п роцедури, серед іншого: строк виконання всіх грошових зоб ов' язань банкрута та зобов ' язання щодо сплати податкі в і зборів (обов' язкових пла тежів) вважається таким, що на став; припиняється нарахуван ня неустойки (штрафу, пені), пр оцентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборг ованості банкрута; вимоги за зобов' язаннями боржника, в изнаного банкрутом, що виник ли під час проведення процед ур банкрутства, можуть пред' являтись тільки в межах лікв ідаційної процедури.

Частина 2 ст.23 Закону Україн и “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом” передбаче но, що з дня прийняття господа рським судом постанови про в изнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної про цедури припиняються повнова ження органів управління бан крута щодо управління банкру том та розпорядження його ма йном, якщо цього не було зробл ено раніше, керівник банкрут а звільняється з роботи у зв' язку з банкрутством підприєм ства, про що робиться запис у й ого трудовій книжці, а також п рипиняються повноваження вл асника (власників) майна банк рута, якщо цього не було зробл ено раніше.

При цьому, суд припиняє повн оваження органів управління банкрута щодо управління ба нкрутом та розпорядження йог о майном, зобов' язує керівн ицтво протягом п' ятнадцяти днів з дня прийняття цієї пос танови забезпечити передачу ліквідатору бухгалтерської та іншої документації боржн ика, печаток, штампів, матеріа льних та інших цінностей; та з обов' язує ліквідатора опуб лікувати відомості про визна ння банкрутом Товариство з о бмеженою відповідальністю „ Техносервіс+” (оголошення по винно містити відомості, вка зані у ч.5 ст.23 Закону України “П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом”: найменуванн я та інші реквізити боржника , визнаного банкрутом; наймен ування господарського суду, в провадженні якого знаходит ься справа про банкрутство; д ату прийняття господарським судом постанови про визнанн я боржника банкрутом і відкр иття ліквідаційної процедур и; відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію) та пос илання на спрощену процедуру банкрутства згідно ст.51 вказа ного Закону) і відкриття лікв ідаційної процедури у офіцій них друкованих органах за ра хунок банкрута у десятиденни й строк з дня прийняття поста нови відповідно до п.п.3, 5 ст.23 З акону України “Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом”, докази опублікування на дати суду.

Керуючись ст. ст. 22-25, ч.1, ч.2 ст.51 З акону України “Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом”, ст.ст. 205, 209 Господарського к одексу України, ст. 82 Господар ського процесуального кодек су України суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати банкруто м Товариство з обмеженою від повідальністю „Техносервіс +” (65058, м.Одеса, проспект Шевченк а, 8/5; код ЄДРПОУ 31893608).

2. Відкрити відносно То вариства з обмеженою відпові дальністю „Техносервіс+” (65058, м .Одеса, проспект Шевченка, 8/5; ко д ЄДРПОУ 31893608) ліквідаційну про цедуру.

3. Ліквідатором Товари ства з обмеженою відповідаль ністю „Техносервіс+” (65058, м.Оде са, проспект Шевченка, 8/5; код ЄД РПОУ 31893608) призначити арбітраж ного керуючого ОСОБА_6 (лі цензія серії НОМЕР_1 від 11.0 3.2010р.; ідентифікаційний номер НОМЕР_3; місце проживання: АДРЕСА_1).

4. Припинити повноваже ння органів управління банкр ута щодо управління банкруто м та розпорядження його майн ом.

5.Зобов' язати ліквідатора банкрута подати в десятиден ний строк оголошення про виз нання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю „Техносервіс+” (65058, м.Одеса, про спект Шевченка, 8/5; код ЄДРПОУ 31 893608) та відкриття відносно ньог о ліквідаційної процедури у офіційний друкований орган ( газети “Голос України” чи “У рядовий кур`єр”) з метою виявл ення всіх кредиторів, докази подачі оголошення надати су ду. Оголошення повинно місти ти відомості, вказані у ч.5 ст.23 Закону України “Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том”: найменування та інші ре квізити боржника, визнаного банкрутом; найменування госп одарського суду, в проваджен ні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийня ття господарським судом пост анови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквід аційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідацій ну комісію) та посилання на сп рощену процедуру банкрутств а згідно ст.51 вказаного Закону .

6.Зобов' язати ліквідатора провести ліквідаційні заход и, передбачені ст.ст.25-31, 51 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”, т а надати суду звіт.

7.Ліквідатору не рідше одног о разу на місяць надавати до г осподарського суду та кредит орам письмову інформацію щод о проведення ліквідаційної п роцедури.

8.Зобов' язати ліквідатора у процесі ліквідаційної про цедури виявляти ознаки фікти вного банкрутства чи доведен ня до банкрутства боржника, п ро що повідомляти суд та прав оохоронні органи.

9.Вважати строк виконання вс іх грошових зобов' язань бан крута таким, що настав.

10.Скасувати арешт, накладен ий на майно боржника, визнано го банкрутом, чи інші обмежен ня щодо розпорядження майном такого боржника. Накладання нових арештів або інших обме жень щодо розпорядження майн ом банкрута не допускається.

11.Виконання зобов' язань бо ржника, визнаного банкрутом, здійснювати у випадках і пор ядку, передбаченому Розділом ІІІ - (Ліквідаційна процедура ), Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом”.

Копію ухвали надіслати: банкруту, ліквідатору, держа вному реєстратору Одеської м іської ради, Першому ВДВС у Пр иморському районі м. Одеси.

Суддя Грабован Л.І.

Повну постанову ск ладено 01.08.2011р.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення29.07.2011
Оприлюднено08.08.2011
Номер документу17324002
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —32/17-2737-2011

Ухвала від 19.10.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 04.10.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 21.09.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 21.09.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 12.09.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Постанова від 29.07.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 12.07.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні