Вирок
від 15.02.2011 по справі 1-490/11
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 1-490/11

В И Р О К

іменем України

"15" лютого 2011 р. Ш евченківський районний суд м . Києва в складі:

головуючого - судді Реть ман О.А.

при секретарі - Яку бовій Е.К.

з участю прокурора - Влас ова І.В.

захисника - О СОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду в м.Києві кримінальну спра ву за обвинуваченням

ОСОБА_2,

ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця м.Києва, єврея, громадянина Ук раїни, з вищою освітою, одруже ного, працюючого: ТОВ «Аржус» на посаді менеджера, зареє строваного та проживаючого з а адресою: АДРЕСА_1, раніше не судимого,

у вчиненні злочину, передб аченого ч.2 ст.28, ч.2 ст.205 КК Україн и,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_2 22.02.2007 року за попе редньою змовою з особами мат еріали відносно яких виділен і в окреме провадження, 22.02.2007 ро ку, подав до Шевченківської у м.Києві РДА форму № 1 на провед ення державної реєстрації юр идичної особи, утвореної шля хом заснування нової юридичн ої особи, статут ТОВ «Компані я «Терра ПП Плюс»затверджени й протоколом зборів засновни ків товариства від 22.02.2007 року.

На підставі наданих докуме нтів 22.02.2007 року ТОВ «Компанія «Т ерра ПП Плюс»було зареєстров ане у відділі державних реєс траторів Шевченківської у м. Києві РДА за №13061020000000626, товариств у присвоєно ідентифікаційни й код 34965177 суб' єкта підприємн ицької діяльності в Єдиному Державному реєстрі та видано свідоцтво про державну реєс трацію.

Внаслідок вчинення таких д ій ОСОБА_2, діючи умисно, пр отиправно, за попередньою зм овою з особами матеріали спр ави відносно, яких виділені в окреме провадження, створив суб' єкт підприємницької ді яльності - ТОВ «Компанія «Те рра ПП Плюс», з метою прикритт я незаконної діяльності, а ос оби матеріали відносно яких виділені в окреме провадженн я набули можливості керувати його діяльністю і впливати н а прийняття рішень його дире ктором або від його імені. О СОБА_2 фактично не здійснюв ав керівництво підприємство м, а дане підприємство викори стовувалось особами відносн о яких матеріали справи виді лені в окреме провадження, з м етою прикриття незаконної ді яльності, внаслідок чого бул о спричинено велику матеріал ьну шкоду державі.

Допитаний у судовому засід анні підсудний ОСОБА_2 сво ю вину в пред' явленому обви нуваченні визнав повністю, щ иро розкаявся, підтвердив об ставини вчинення злочину, ви кладені вище. Вказав, що втрат ив роботу та був у пошуках нов ої. Випадково зустрів ОСОБА _3, який дізнавшись про те, що він у пошуках роботи,запропо нував йому за його допомогою зареєструвати підприємство та стати його директором. Він погодився на пропозицію ОС ОБА_3 та створив ТОВ «Компан ія «Терра ПП Плюс». Будучи дир ектором ТОВ «Компанія Терра ПП «Плюс»будь-якої фінансово -господарської діяльності ос обисто він не здійснював. Фак тично не керував підприємств ом, а підписував документи як і свідчили про те, що ведеться господарська діяльність під приємства та звітну документ ацію, за що отримував від ОС ОБА_3 грошову винагороду.

За згодою учасників судового розгляду судом виз нано недоцільним дослідженн я доказів стосовно тих факти чних обставин, які ніким не ос порюються, в порядку ст. 299 КПК У країни.

Оцінивши зібрані по с праві та досліджені в судово му засіданні докази, суд вваж ає повністю доведеним пред' явлене підсудному обвинувач ення.

Дії ОСОБА_2 досудо вим слідством правильно квал іфіковані за ч.2 ст.28, ч.2 ст.205 КК Ук раїни, як фіктивне підприємн ицтво, тобто створення суб' єкта підприємницької діяльн ості, з метою прикриття незак онної діяльності, щодо яких є заборона, за попередньою змо вою групою осіб.

З юридичного формулю вання обвинувачення слід вик лючити вказівку на придбання суб' єкта підприємницької д іяльності, як зайву, вказану с лідчим помилково.

Обираючи підсудному вид і міру покарання, суд врах овує характер і ступінь сусп ільної небезпеки скоєного, т яжкість вчиненого, дані про й ого особу, вік підсудного, те , що він раніше до кримінально ї та адміністративної відпов ідальності не притягувався, займається суспільно-корисн ою працею, за місцем роботи та проживання характеризуєтьс я позитивно, страждає рядом х ронічних захворювань.

В якості обставини, що пом ' якшує покарання підсудног о, суд вважає, можливим врахув ати - щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

Обставин, які б обтяжували п окарання підсудного судом не встановлено.

З урахуванням викладеного , суд приходить до висновку, що необхідним та достатнім для виправлення підсудного та п опередження вчинення ним нов их злочинів буде призначення йому покарання у виді позбав лення волі на певний строк в м інімальних межах передбачен их санкцією ст. 205 КК України.

Однак виходячи з характери зуючих даних про особу підсу дного, враховуючи те, що, він з лочини вчинив вперше, розкаю ється у вчиненому, має постій не місце проживання та реєст рації в м.Києві, вік підсудног о, наявність хронічних захво рювань, суд приходить до висн овку про можливість виправле ння підсудного без ізоляції від суспільства, а тому вважа є можливим звільнити його ві д відбування призначеного по карання з випробуванням і іс питовим строком, на підставі ст.75 КК України, з покладенням на нього обов' язків, передб ачених п.п. 2,3,4 ст.76 КК України.

На підставі викладе ного, керуючись ст.ст. 323, 324 КПК У країни, суд

з а с у д и в :

ОСОБА_2 визнати винним у вчиненні злочину, передбач еного ч.2 ст.28, ч.2 ст.205 КК України, і призначити йому покарання у виді 3 (трьох) років позбавле ння волі.

На підставі ст.75 КК Ук раїни звільнити ОСОБА_2 ві д відбування покарання з вип робуванням і іспитовим строк ом 1 рік.

Зобов' язати ОСОБА _2 без дозволу кримінально-в иконавчої інспекції не виїжд жати за межі України на пості йне проживання, повідомляти про зміну місця проживання, п еріодично з' являтись на реє страцію.

Запобіжний захід у ви гляді підписки про невиїзд ОСОБА_2до набрання вироком законної сили залишити без з міни.

На вирок може бути подана апеляція до Апеляційного суд у м.Києва на протязі 15 діб з дня , наступного після його прого лошення, через районний суд.

Суддя

Дата ухвалення рішення15.02.2011
Оприлюднено15.08.2011
Номер документу17666690
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-490/11

Постанова від 16.09.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Решетар В. І.

Постанова від 22.06.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Папаценко П. І.

Постанова від 12.01.2012

Кримінальне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Ліпчанський С. М.

Постанова від 08.08.2011

Кримінальне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Ліпчанський С. М.

Постанова від 10.06.2011

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Щербина С. В.

Постанова від 12.09.2011

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кочко В. К.

Вирок від 21.09.2011

Кримінальне

Дзержинський міський суд Донецької області

Копилова С. Є.

Постанова від 28.02.2012

Кримінальне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Громов І. Б.

Постанова від 15.03.2012

Кримінальне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Громов І. Б.

Постанова від 02.09.2011

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кочко В. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні