Постанова
від 28.01.2010 по справі 2а-7047/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 

   

ц

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ  ОКРУЖНИЙ  АДМІНІСТРАТИВНИЙ  СУД

                                       Справа № 2а-7047/09/0470

    ПОСТАНОВА    

ІМЕНЕМ   УКРАЇНИ

28 січня 2010 року                     м. Дніпропетровськ

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді     Єфанової О.В.

при секретарі         Попович Н.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом Державної податкової інспекції у Жовтневому районі у м. Дніпропетровська

до Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельні панелі системи

про припинення юридичної особ и,-

в с т а н о в и в:

 Державна податкова інспекція у Жовтневому районі м.Дніпропетровська звернулась із адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельні панелі системиз позовними вимогами про припинення юридичної особи –товариства.

Позов обґрунтовано тим,  що відповідач порушує вимоги чинного законодавства, а саме не знаходиться за зареєстрованим місцезнаходженням, у зв’язку  з чим в Єдиному державному реєстрі наявний запис про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням, заборгованості перед бюджетом не має.

Представник Державної податкової інспекції у Жовтневому районі у м.Дніпропетровська (далі –ДПІ у Жовтневому  районі) подав заяву про розгляд справи без його участі та просив задовольнити позовні вимоги у повному обсязі.

Відповідач заперечень на позовну заяву та повноважного представника у судове засідання не направив. Про час і місце розгляду справи відповідач повідомлявся належним чином. Однак на адресу суду повернувся конверт з відміткою по вказаній адресі адресат не проживає. Частиною 1 ст. 18 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємцівпередбачено, що якщо відомості, які внесені до Єдиного державного реєстру, були внесені до нього, то такі відомості вважаються достовірними і можуть бути використані в спорі з третьою особою. Крім того, згідно цього ж Закону на юридичну та фізичну особу - підприємця покладено обов'язок вносити зміни до Єдиного державного реєстру підприємців установ та організацій України у разі зміни місця проживання, місцезнаходження фізичної особи - підприємця або юридичної особи відповідно. Згідно із ч.8 ст. 35 Кодексу адміністративного судочинства України вважається, повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою вказаною у довідці з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України, тому суд вважає, що він здійснив всіх заходів для повідомлення відповідача про судовий розгляд справи.

Таким чином, за можливе розглянути справу без участі відповідача відповідно до положень ст.128 КАС України.

Дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до наступних висновків.

З матеріалів справи виходить, що Товариство з обмеженою відповідальністю Будівельні панелі системиперебуває на обліку у ДПІ у Жовтневому районі.

Як вбачається із довідки ДПІ у Жовтневому районі, заборгованості по платежам до бюджету відповідач не має.

Згідно довідки з єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб –підприємців 13.11.2008 року внесено запис про відсутність юридичної особи за вказаною  в реєстрі адресою –м.Дніпропетровськ, вул..О.Гончара б.8.

Відповідно до статті 9 Закону України Про систему оподаткування№77/97 від 18.02.1997 року (зі змінами і доповненнями), платник податків зобов'язаний подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Відповідно до пункту 17 статті 11 Закону України Про державну податкову службу України№509-ХІІ від 04.12.1990 року (зі змінами і доповненнями) органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядок встановлений законами України, мають право звертатися до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Відповідно до частини 2 статті 38 Закону України Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб –підприємців№755-IV від 15.05.2003 року (зі змінами і доповненнями), підставами для постановлення судового рішення  щодо припинення юридичної  особи,  що  не  пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: визнання недійсним запису про проведення державної реєстрації через порушення закону, допущені при створенні  юридичної особи, які не можна усунути; провадження нею діяльності, що суперечить установчим документам, або такої, що заборонена законом; невідповідність мінімального розміру статутного фонду юридичної особи вимогам закону; неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону; наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

В Єдиному державному реєстрі наявний запис про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням, що є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної  особи.

На підставі викладеного, керуючись статтями 11, 14, 70, 71, 72, 86, 159-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Адміністративний позов задовольнити.

Припинити юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельні панелі системи(49030, м. Дніпропетровська, вул. О.Гончара, б.8, код ЄДРПОУ 35934684).

У день набрання постановою законної сили направити її копію державному реєстратору за місцезнаходженням особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку на апеляційне оскарження відповідно статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови в повному обсязі відповідно до статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України –з дня складення в повному обсязі, та подальшої подачі апеляційної скарги протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд в порядку статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова складена в повному обсязі 2.02.2010 року.

Суддя                     (підпис)                             О.В. Єфанова

Дата ухвалення рішення28.01.2010
Оприлюднено15.08.2011
Номер документу17681445
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7047/09/0470

Постанова від 28.01.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Єфанова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні