Постанова
від 26.10.2010 по справі 2а-1209/10/0770
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2а-1209/10/0770

рядок статзвіту - 6.19

код - 08

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ А ДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 жовтня 2010 року 14 год. 40 хв. м. У жгород

Закарпатський окружний а дміністративний суд в скл аді:

головуючого - судді Іванчу линця Д.В.,

з участю секретаря судових засідань - Семаль Т.М.,

за участю сторін:

прокурора - Роман М.С.;

представник позивача - Закарпатського територіаль ного управління Державної ко місії з цінних паперів та фон дового ринку Лугош Віталій Володимирович;

представник відповідача - відкритого акціонерного тов ариства "Іршавський комбінат хлібопродуктів" повторно не з'явився;

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у примі щенні Закарпатського окруж ного адміністративного суду позовну заяву прокурора м. Уж города Закарпатської област і в інтересах держави в особі Закарпатського територіаль ного управління державної ко місії з цінних паперів та фон дового ринку до відкритого а кціонерного товариства "Ірша вський комбінат хлібопродук тів" про стягнення штрафу, -

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до ста тті 160 частини 3 КАС України 26 жо втня 2010 року було проголошено вступну та резолютивну част ини постанови. Повний текст п останови виготовлено та підп исано протягом 29 жовтня 2010 року .

Прокурор міста Ужгор ода в інтересах держави в осо бі Закарпатського територіа льного управління державної комісії з цінних паперів та ф ондового ринку звернувся до Закарпатського окружного ад міністративного суду з позов ною заявою до відкритого акц іонерного товариства "Іршавс ький комбінат хлібопродукті в", якою просить: стягнути з ві дкритого акціонерного товар иства "Іршавський комбінат х лібопродуктів" 17000 грн. штрафу.

Позовні вимоги мотивує ти м, що прокуратура міста Ужгор ода звертається за захистом інтересів держави в особі За карпатського територіально го управління Державної комі сії з цінних паперів та фондо вого ринку України, яка відпо відно до указу президента Ук раїни від 12.06.95 № 446 «Про державну комісію з цінних паперів та ф ондового ринку»є центральни м органом державної виконавч ої влади, підпорядкованим Пр езидентові України. Закарпат ське територіальне управлін ня Державної комісії з цінни х паперів та фондового ринку - є складовою частинною Коміс ії, діє на підставі затвердже ного у встановленому порядку Положення від 16 серпня 1999 року , наділене правом юридичної о соби та здійснює державну по літику у сфері діяльності на ринку цінних паперів в облас ті. Згідно покладених на ньог о обов'язків також контролює дотримання у регіоні законо давства, що врегульовує відн осини на ринку цінних папері в.

27 січня 2009 року уповноважено ю особою Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Ємець Г.О., виявлено факт порушення вимог п. 10 ч. 1

ст. 11 Закону України «Про держ авне регулювання ринку цінни х паперів в

Україні», пов' язаний з невиконанням відкри тим акціонерним товариством "Іршавський комбінат хлібоп родуктів" розпоряджень про у сунення порушень законодавс тва про цінні папери №08/09-ЗК від 02 лютого 2009 року, про що було скл адено акт № 47/09-ЗК про правопору шення на ринку цінних папері в.

За вказане порушення, Держа вною комісією з цінних папер ів та фондового ринку винесе но постанову № 68/09-ЗК від 09 червн я 2009 року про накладання штраф у на суму 17000 грн., який підлягає обов'язковій сплаті. На даний час штраф за правопорушення на ринку цінних паперів до бю джету не сплачено.

Допущені відповідачем пр авопорушення на ринку цінних паперів порушують конституц ійні вимоги щодо чіткого і не ухильного дотримання всіма с уб'єктами суспільного життя Конституції та законодавств а України, негативно познача ються на поповненні державно го бюджету, тобто завдають іс тотної шкоди державним інтер есам, представництво яких ві дповідно до ч. 2 ст. 121 Конституц ії України покладено на орга ни прокуратури. А тому прокур ор просить позовні вимоги за довольнити.

В судовому засіданні про курор та представник позивач а позовні вимоги з обставин в икладених у позовній заяві п ідтримали. Просили суд задов ольнити позов, стягнувши з ві дповідача штраф в сумі 17000 грн .

Відповідач заперечень на адміністративний позов не п одав, у судове засідання не з'я вився повторно, про причини н еприбуття суд не повідомив, х оча належним чином повідомля вся про дату, час і місце судов ого розгляду за адресою, внес еною до Державного реєстру.

Заслухавши пояснення про курора та представника позив ача, дослідивши матеріали сп рави, суд приходить до виснов ку, що позовні вимоги слід зад овольнити з наступних підста в.

У судовому засіданні вста новлено, що згідно Довідки № 00 22 з Єдиного державного реєстр у підприємств та організацій України, видом діяльності За карпатського територіально го управління Державної комі сії з цінних паперів та фондо вого ринку є: управління на рі вні областей та міст загальн одержавного підпорядкуванн я (а.с. 17).

02 лютого 2009 року уповноважен ою особою Державної комісії з цінних паперів та фондовог о ринку прийнято розпоряджен ня про усунення правопорушен ня на ринку цінних паперів № 08 /09-ЗК (а.с. 12).

18 травня 2009 року уповноважен ою особою Державної комісії з цінних паперів та фондовог о ринку ухвалено постанову п ро порушення справи про прав опорушення на ринку цінних п аперів (а.с. 11).

Згідно з листом № 01-21/616/07 від 18 тр авня 2009 року начальником тери торіального управління Держ авної комісії з цінних папер ів та фондового ринку надісл ано відповідачу копії постан ови про порушення справи про правопорушення на ринку цін них паперів (а.с. 10).

27 травня 2009 року уповноважен ою особою Державної комісії з цінних паперів та фондовог о ринку складено акт № 47/09-ЗК у я кому зафіксовано порушення з аконодавства відкритим акці онерним товариством "Іршавсь кий комбінат хлібопродуктів " (а.с. 9) та ухвалено Постанову п ро розгляд справи про правоп орушення на ринку цінних пап ерів (а.с. 8), які згідно листа № 01- 21/688/07 від 28 травня 2009 року були над іслані відповідачу (а.с. 7).

Згідно Постанови Закарпат ського територіального упра вління Державної комісії з ц інних паперів та фондового р инку № 68/09-ЗК від 09 червня 2009 року про накладення санкції за пр авопорушення на ринку цінних паперів, за невиконання розп оряджень уповноваженої особ и Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку щ одо усунення порушень законо давства, на відкрите акціоне рне товариство "Іршавський к омбінат хлібопродуктів" накл адено штраф у розмірі 17000 грн. (а .с. 6).

Згідно п. 8 ч. 1 ст. 11 Закону Укр аїни «Про державне регулюван ня ринку цінних паперів в Укр аїні», державна комісія з цін них паперів та фондового рин ку застосовує до юридичних о сіб фінансові санкції за: нев иконання або несвоєчасне вик онання рішень Державної комі сії з цінних паперів та фондо вого ринку або розпоряджень, постанов або рішень уповнов ажених осіб Державної комісі ї з цінних паперів та фондово го ринку щодо усунення поруш ень законодавства на ринку ц інних паперів - у розмірі від т исячі до п'яти тисяч неоподат ковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до статті 12 За кону України № 448/96-ВР штрафи, пе редбачені статтею 11 цього Зак ону, накладаються Головою Де ржавної комісії з цінних пап ерів та фондового ринку, член ом Комісії, начальником відп овідного територіального ор гану або за його письмовим до рученням його заступником пі сля розгляду матеріалів, які засвідчують факт правопоруш ення.

Відповідно до розділу 2 «Пра вил розгляду справ про поруш ення вимог законодавства на ринку цінних паперів та заст осування санкцій», що затвер джені наказом Державної ком ісії з цінних паперів та фонд ового ринку від 09 січня 1997 року N 2 «Про затвердження Правил р озгляду справ про порушення вимог законодавства на ринку цінних паперів та застосува ння санкцій»- уповноваженими особами, які розглядають спр ави про правопорушення є: Гол ова Комісії; члени Комісії; на чальники територіальн их органів Комісії; працівни ки центрального апарату Комі сії за письмовим дорученням Голови або членів Комісії; пр ацівники територіальних орг анів Комісії за письмовим до рученням начальника ві дповідного територіального органу Комісії.

З огляду на вищевказ ане, суд вважає, що позивачем п равомірно застосовано до від повідача санкцію у вигляді ш трафу. Зважаючи на вказані но рми Закону України №448/96-ВР, вра ховуючи обставини, встановле ні судом, позовні вимоги слід задовольнити.

Керуючись статтями 11, 70, 71, 86, 1 60-163 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги прокурор а м. Ужгорода Закарпатської о бласті в інтересах держави в особі Закарпатського терито ріального управління держав ної комісії з цінних паперів та фондового ринку до відкри того акціонерного товариств а "Іршавський комбінат хлібо продуктів" про стягнення штр афу - задовольнити.

Стягнути з відкритого акц іонерного товариства "Іршавс ький комбінат хлібопродукті в" (90100, м. Іршава, вул. Федорова, 21, к од ЄДРПОУ 00954063) 17000 (сімнадцять ти сяч) грн. штрафу на користь дер жавного бюджету.

Постанова набирає законн ої сили в порядку, встановлен ому статтею 254 КАС України.

Постанова суду може бути ос каржена до Львівського апеля ційного адміністративного с уду через Закарпатський окру жний адміністративний суд шл яхом подачі скарги про апеля ційне оскарження постанови с уду першої інстанції.

Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до суду апе ляційної інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодекс у, а також прийняття постанов и у письмовому провадженні а пеляційна скарга подається п ротягом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Головуючий Іванчулинець Д.В.

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.10.2010
Оприлюднено16.08.2011
Номер документу17702147
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1209/10/0770

Постанова від 26.10.2010

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

Ухвала від 10.06.2010

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

Ухвала від 20.04.2010

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

Ухвала від 02.04.2010

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні