Ухвала
від 01.07.2008 по справі б15/121-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Б15/121-08

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

 

01.07.08р.

Справа № Б15/121-08

За заявою  Товариства з обмеженою відповідальністю "Комерційне підприємство Фалькон", м.Дніпропетровськ        

До боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія Аріадна", м.Дніпропетровськ

про визнання банкрутом

Суддя Петренко Н.Е.

Представники сторін:

від кредитора-ліквідатора:  Висотіна В.Ю., представник ТОВ "Комерційне підприємство Фалькон", довіреність № 8 від 10.06.08р.

СУТЬ СПРАВИ:

Провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія Аріадна", м.Дніпропетровськ порушено  04.04.08 р. за заявою   Товариства з обмеженою відповідальністю "Комерційне підприємство Фалькон", м.Дніпропетровськ        

Постановою від  10.04.08 р. боржника визнано банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура у справі, призначено ліквідатора - Товариство з обмеженою відповідальністю "Комерційне підприємство Фалькон", м.Дніпропетровськ.

В ході здійсненні ліквідаційної процедури ліквідатором крім вимог ініціюючого кредитора ТОВ "Комерційне підприємство Фалькон", м. Дніпропетровськ в розмірі 153384,00грн., інших вимог кредиторів не виявлено.

Встановлені вимоги кредиторів залишились незадоволеними у зв'язку з відсутністю майна боржника.

Згідно п.6 ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

  Крім того, до господарського суду надійшов лист ДПІ у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська № 21968/10/23-3 від 19.05.08р. з проханням зобов'язати ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія Аріадна", м. Дніпропетровськ вжити всіх можливих заходів щодо виявлення майна відсутнього боржника та здійснити заходи передбачені п. 6 ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з метою винесення господарським судом ухвали про припинення спрощеної процедури ліквідації та переходу до загальних судових процедур у справі про банкрутство.

    У судове засідання представник податкової інспекції не з'явився.

Під час розгляду звіту ліквідатора судом встановлено, що директором ТОВ "Комерційне підприємство Фалькон", м.Дніпропетровськ,  з метою виконання вимог п. 5 ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", направлявся відповідний запит на адресу ДПІ у Бабушкінському районі, яка в свою чергу відповіді про наявність чи відсутність грошових вимог до боржника у місячний строк не надала.  

Також, необхідно зазначити, що відповідно до ст. 1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” учасниками провадження у справі про банкрутство є сторони (кредитори та боржник), арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор), власник майна (орган, уповноважений управляти майном боржника), а також у випадках, передбачених цим Законом, інші особи, які беруть участь у провадженні у справі про банкрутство, Фонд державного майна України, державний орган з питань банкрутства, представник органу місцевого самоврядування, представник працівників боржника.

ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська не належить до жодної категорії учасників провадження у справі про банкрутство, визначених ст. 1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, тобто не є стороною у справі.

Таким чином, господарський суд не вбачає підстав для задоволення клопотання викладеного в листі ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська № 21968/10/23-3 від 19.05.08р.

Розглянувши звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, суд знаходить достатньо підстав щодо його затвердження.

За результатами ліквідаційного балансу у банкрута відсутнє майно, тому слід прийняти рішення про ліквідацію юридичної особи банкрута.

Згідно до п. 6 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справі про банкрутство підлягає припиненню, якщо затверджено звіт ліквідатора у порядку, передбаченому ст.32 цього Закону.

Керуючись ст.86 ГПК України, ст.ст.22, 32, п.6 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", -

УХВАЛИВ:

Затвердити ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія Аріадна", м.Дніпропетровськ.

Ліквідувати юридичну особу –Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія Аріадна", м.Дніпропетровськ  (ЄДРПОУ 33807332).

Провадження у справі припинити.

Копії цієї ухвали направити кредиторам банкрута та державним органам відповідно до п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Суддя

Н.Е. Петренко

            

Вик.Шевцова В.В.

Дата ухвалення рішення01.07.2008
Оприлюднено04.07.2008

Судовий реєстр по справі —б15/121-08

Ухвала від 23.06.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петренко Н.Е.

Ухвала від 01.07.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петренко Н.Е.

Постанова від 10.04.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петренко Н.Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні