Ухвала
від 08.08.2011 по справі 2а-8763/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



      

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

           "08" серпня 2011 р.р.                                                   №   2а-8763/11/1370

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Кравчук Володимир Миколайович, ознайомившись з позовною заявою   

 Управління Пенсійного фонду України у Золочівському районі Львівської області    

до

 ТзОВ ім. Б. Хмельницького      

про стягнення заборгованості,   

В С Т А Н О В И В:

          03.08.2011 року надійшла позовна заявава  Управління Пенсійного фонду України у Золочівському районі Львівської області  до   ТзОВ ім. Б. Хмельницького   про стягнення заборгованості в сумі 3 347,46 грн.

Відповідно до ст. 25 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»територіальний орган Пенсійного фонду у порядку, за формою і в строки, встановлені Пенсійним фондом за погодженням з центральним органом виконавчої влади у сфері праці та соціальної політики, надсилає платникам єдиного внеску, які мають недоїмку, вимогу про її сплату. Вимога про сплату недоїмки є виконавчим документом. Платник єдиного внеску зобов'язаний протягом десяти робочих днів з дня надходження вимоги про сплату недоїмки сплатити суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею. У разі незгоди з розрахунком суми недоїмки платник єдиного внеску узгоджує її з органом Пенсійного фонду в порядку, встановленому Пенсійним фондом за погодженням з центральним органом виконавчої влади у сфері праці та соціальної політики. У разі якщо згоди з органом Пенсійного фонду не досягнуто, платник єдиного внеску зобов'язаний сплатити суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею протягом десяти робочих днів з дня надходження рішення відповідного органу Пенсійного фонду або оскаржити вимогу до органу Пенсійного фонду вищого рівня чи в судовому порядку. У разі якщо платник єдиного внеску протягом десяти робочих днів з дня надходження вимоги не сплатив зазначені у вимозі суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею, не узгодив вимогу з органом Пенсійного фонду, не оскаржив вимогу в судовому порядку або не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом десяти робочих днів з дня надходження узгодженої вимоги, територіальний орган Пенсійного фонду надсилає в порядку, встановленому законом, до підрозділу державної виконавчої служби вимогу про сплату недоїмки. У цих випадках територіальний орган Пенсійного фонду також має право звернутися до суду з позовом про стягнення недоїмки.

Таким чином, орган Пенсійного фонду набуває право на звернення до суду лише у разі, якщо платник не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом десяти робочих днів після отримання узгодженої вимоги.

Проте, з тексту позовної заяви та доданих суду документів не вбачається, чи грунтується стягнення грошових сум на рішеннях суб'єкта владних повноважень, щодо яких завершився встановлений цим Кодексом строк оскарження, зокрема чи виносилася і надсилалася відповідачеві вимога про сплату недоїмки відповідно до ст. 106 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», а тому не можливо встановити чи виникло у позивача право на звернення до суду, а також в порядку якого провадження –загального чи скороченого, слід розглядати адміністративну справу.

Відповідно до ст. 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Для усунення недоліків позовної заяви та усунення перешкод у відкритті провадження, позивачеві слід запропонувати надати докази надіслання відповідачеві вимоги про сплату недоїмки. Для виконання ухвали та усунення недоліків позивачеві слід надати час до 23 серпня 2011 року.

Роз‘яснити, що відповідно до ст. 108 КАС України якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду. Позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху.

          Керуючись ст.ст. 106, 108, 165 КАС України, суддя  -

У Х В А Л И В:

1. Позовну заяву залишити без руху.

2. Позивачу надати строк до 23.08.11 для усунення зазначених в мотивувальній частині ухвали недоліків.

3. Запропонувати позивачеві надати докази надіслання відповідачеві вимоги про сплату недоїмки.

 4. Роз‘яснити позивачеві, що якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, позовна заява повертається позивачеві.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п’яти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

           Суддя                                                                              Кравчук В.М.                     

З оригіналом згідно

          Суддя                                                                                 Кравчук В.М.                                                                   

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.08.2011
Оприлюднено22.08.2011
Номер документу17773355
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-8763/11/1370

Ухвала від 30.08.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравчук Володимир Миколайович

Постанова від 25.10.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравчук Володимир Миколайович

Ухвала від 08.08.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравчук Володимир Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні