Постанова
від 12.08.2011 по справі 2а-6204/11/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Категорія №10.1

ПОСТАНОВА

Іменем України

12 серпня 2011 року Справа № 2а-6204/11/1270

Луганський окружний адміністративний суд у скла ді:

Головуючого судді: Кисельової Є.О..

при секретарі: Гришиній О.Ю.

за відсутністю сторін

розглянувши у відкритом у судовому засіданні адмініс тративну справу за позовом У правління Пенсійного Фонду У країни в м. Сєвєродонецьку Лу ганської області до Приватно го підприємства «ПРСП «Альба трос М» про стягнення заборг ованості з єдиного внеску на загальнообов' язкове держа вне соціальне страхування,

В С Т А Н О В И В :

19 липня 2011 року Управління Пенсійного Фонду України в м . Сєвєродонецьку Луганської області звернувся до суду з а дміністративним позовом до П риватного підприємства «ПРС П «Альбатрос М» про стягненн я заборгованості з єдиного в неску на загальнообов' язко ве державне соціальне страху вання, в якому зазначив, що ві дповідно до п. 1 ч. 2 ст. 6 Закону Ук раїни “Про збір та облік єдин ого внеску на загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування” платники єдиного внеску зобов' язані своєчас но та в повному обсязі нарахо вувати, обчислювати і сплачу вати єдиний внесок. Відповід ач своєчасно не сплатив єдин ий внесок, у зв' язку з чим ста ном на 01.05.2011 року утворилась заб оргованість перед УПФУ за сп лати внесків згідно звіту за березень 2011 року в розмірі 574, 61 г рн. Зазначену суму заборгова ності позивач просив стягнут и з відповідача.

Позивач у судове засідан ня не прибув, був повідомлени й належним чином, від нього на адресу суду надійшло клопот ання в якому він зазначив, що п росить розглянути справу без участі представника управлі ння та позовні вимоги підтри мує в повному обсязі.

Представник відповідач а в судове засідання не прибу в, Ухвала про відкриття прова дження була напралена на адр есу відповідача зазначену у позові. Однак поштове відпра влення було повернуто до суд у з відміткою поштвого відді лення - «за зазначеною адре сою не проживає», тобто ухвал а не вручена адресату з незал ежних від суду причин, а тому в ідповідно до частини 11 статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України вважаєт ься, що останній належним чин ом був повідомлений про розг ляд справи. Тому керуючись ви могами ст.. 35 та ст.. 128 КАС Україн и суд вважає можливим виріше ння справи на підставі наявн их в ній доказів.

Дослідивши матеріали справи, розглянувши справу в межах заявлених позовних ви мог і наданих доказів, оцінив ши докази відповідно до вимо г ст. 69-72 КАС України, суд прийшо в до наступного.

Судом встановлено, що П риватне підприємство «ПРСП « Альбатрос М» є юридичною осо бою та перебуває на обліку в У правлінні Пенсійного Фонду У країни в м. Сєвєродонецьку Лу ганської області як платник страхових внесків на загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування. (а.с.5).

Згідно з п. 3 розділу VIII Пр икінцеві та перехідні положе ння Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на за гальнообов' язкове державн е соціальне страхування”від 08.07.2010 року № 2464-VI, з дня набрання чи нності цим Законом платники страхових внесків на загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування вважаються платниками єдиного внеску.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 6 З акону України “Про збір та об лік єдиного внеску на загаль нообов' язкове державне соц іальне страхування”платник и єдиного внеску зобов' язан і своєчасно та в повному обся зі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

Пунктом 4 ч. 2 ст. 6 зазначен ого Закону встановлено, що пл атник єдиного внеску зобов' язаний, зокрема, подавати зві тність до територіального ор гану Пенсійного фонду у стро ки, в порядку та за формою, вст ановленими Пенсійним фондом за погодженням з відповідни ми фондами загальнообов' яз кового державного соціально го страхування та центральни м органом виконавчої влади у галузі статистики.

Згідно п. 8 ст. 9 цього Зак ону платники єдиного внеску зобов' язані сплачувати єди ний внесок, нарахований за ві дповідний базовий звітний пе ріод, не пізніше 20 числа місяц я, що настає за базовим звітни м періодом. Базовим звітним п еріодом для відповідача є ка лендарний місяць.

За відповідачем утворил ась заборгованість по єдином у внеску на загальнообов' яз кове державне соціальне стра хування за березень 2011 року в р озмірі 574, 61 грн., що підтверджує ться звітом відповідача про нарахування єдиного внеску н а загальнообов' язкове держ авне соціальне страхування, карткою особового рахунку п латника та розрахунком суми позову. (а.с.4-9).

У відповідності з п. 4 ст. 2 5 Закону України “Про збір та о блік єдиного внеску на загал ьнообов' язкове державне со ціальне страхування” позива чем на адресу відповідача бу ла направлена вимога від 06.05.2011 р оку № Ю-25 У.

Відповідач в установле ному порядку вимоги не оскар жував та не узгодив з органам и Пенсійного фонду суму забо ргованості.

Оскільки до теперішньо го часу відповідач заборгова ність не сплатив, суд вважає з а необхідне стягнути з Прива тного підприємства «ПРСП «Ал ьбатрос М» заборгованість з єдиного внеску на загальнооб ов' язкове державне соціаль не страхування в розмірі 574, 574, 61 грн.

Таким чином, позовні вим оги є обґрунтованими, підтве рджені наданими суду доказам и, а тому підлягають задоволе нню в повному обсязі.

Питання по судових витра тах не вирішується, оскільки позивач звільнений від їх сп лати у встановленому порядку , а ст. 94 Кодексу адміністратив ного судочинства України не передбачено їх стягнення у д аних випадках.

Керуючись ст. ст. 158-163 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд,

ПОСТАНОВИВ

Позов Управління Пенсій ного Фонду України в м. Сєвєро донецьку Луганської області до Приватного підприємства «ПРСП «Альбатрос М» про стяг нення заборгованості з єдино го внеску на загальнообов' я зкове державне соціальне стр ахування задовольнити повні стю.

Стягнути з Приватног о підприємства "ПРСП "Альбатр ос М" (код ЄДРПОУ 34434553, місцезнах одження: 93400 Луганська область , м. Сєвєродонецьк, вул.. Федоре нка, 8/61) на користь Управління П енсійного фонду України в м. С євєродонецьку Луганської об ласті (місцезнаходження: 93400 Лу ганська область, м. Сєвєродон ецьк, вул.. Шевченка, 9, р/р 37196049001216, 3719 5084001216, 37196083001216, 37198070001216, 37195073001216 у відділенн і Державного казначейства, М ФО 804013) стягнути борг по сплаті єдиного внеску на загальноо бов'язкове державне соціальн е страхування в сумі 574, 61 грн. (п' ятсот сімдесят чотири гривні 61 коп.).

Постанова може бути о скаржена в апеляційному поря дку до Донецького апеляційно го адміністративного суду.

Апеляційна скарга под ається до Донецького апеляці йного адміністративного суд у через Луганський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасн о надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної ін станції.

Апеляційна скарга на п останову суду першої інстанц ії подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом част ини третьої статті 160 КАС Укра їни, а також прийняття постан ови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня от римання копії постанови.

Якщо суб' єкта владни х повноважень у випадках та п орядку, передбачених частино ю четвертою статті 167 КАС Укра їни, було повідомлено про мож ливість отримання копії пост анови суду безпосередньо в с уді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження поста нови суду обчислюється з нас тупного дня після закінчення п' ятиденного строку з моме нту отримання суб' єктом вла дних повноважень повідомлен ня про можливість отримання копії постанови суду.

У разі подання апеляці йної скарги судове рішення, я кщо його не скасовано, набира є законної сили після поверн ення апеляційної скарги, від мови у відкритті апеляційног о провадження або набрання з аконної сили рішенням за нас лідками апеляційного провад ження.

Суддя Є.О. Кисельова

Дата ухвалення рішення12.08.2011
Оприлюднено22.08.2011
Номер документу17774332
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6204/11/1270

Постанова від 12.08.2011

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні