Ухвала
від 24.06.2008 по справі 4/116
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

4/116

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

УХВАЛА

          

24.06.08                                                                                 Справа№ 4/116

Господарський суд Львівської області у складі судді Гриців В.М. при секретарі Москалі Р.М. за участю представника боржника Стороженко Г.П. розглянув у відкритому судовому засіданні справу про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Анокс-Сервіс”, порушену з урахуванням особливостей, передбачених ст. 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”

ВСТАНОВИВ

Провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Анокс-Сервіс” порушене 11 червня 2008 року за заявою голови ліквідаційної комісії ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю „Анокс-Сервіс”.

При порушенні провадженння у справі суддя витребував у ліквідатора для долучення до матеріалів справи довідку з Єдиного державного реєстру, що міститиме всі передбачені п.2 ст.17 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” відомості щодо товариства з обмеженою відповідальністю „Анокс-Сервіс”, докази опублікування оголошення про прийняття рішення про ліквідацію товариства, докази звернення кредиторів згідно оголошення, проміжний ліквідаційний баланс, складений відповідно до вимог ст. 111 ЦК України.

Представник товариства з обмеженою відповідальністю „Анокс-Сервіс” надав суду довідку з ЄДР станом на 24.06.2008р. Решти витребуваних судом документів надати не зміг.

Як встановлено у судовому засіданні, 16 травня 2008 року загальні збори учасників ТзОВ „Анокс-Сервіс” прийняли рішення про припинення товариства шляхом ліквідації, створили ліквідаційну комісію у складв трьох чоловік, головою комісії призначили Дуган А.В.

Процедура ліквідації юридичної особи визначена ст.ст.110-111 ЦК України, ст.ст.33-41 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”.

Зокрема, юридична особа може ліквідовуватися за рішенням її учасників або органу юридичної особи, уповноваженого на це установчими документами, в тому числі у зв'язку із закінченням строку, на який було створено юридичну особу, досягненням мети, для якої її створено, а також в інших випадках, передбачених установчими документами.

Державний реєстратор за відсутності підстав для залишення документів, які подані для внесення до Єдиного державного реєстру запису про рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи, без розгляду повинен у день надходження цих документів внести до Єдиного державного реєстру запис про рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи та в той же день повідомити органи статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування відомості про внесення такого запису.

Про рішення про припинення юридичної особи дається оголошення у спеціалізованому друкованому засобі масової інформації, кредитори юридичної особи зобов'язані протягом двох місяців з дати публікації повідомлення зголоситися з заявами про кредиторські вимоги.

Ліквідаційна комісія після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, який містить відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідується, перелік пред'явлених кредиторами вимог, а також про результати їх розгляду.

Проміжний ліквідаційний баланс затверджується учасниками юридичної особи або органом, який прийняв рішення про ліквідацію юридичної особи.

Якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа ліквідується в порядку, встановленому законом про відновлення платоспроможності або визнання банкрутом.

Аналогічну норму містить ст.51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, яка встановлює обов'язок ліквідатора (ліквідаційної комісії) звернутися в господарський суд із заявою про порушення справи про банкрутство юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, якщо вартості її майна недостатньо для задоволення вимог кредиторів.

За результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора.

З аналізу вищевикладених норм законодавства випливає, що рішення ліквідаційної комісії про достатність/недостатність активів юридичної особи, що ліквідується, для задоволення вимог її кредиторів може бути прийняте лише після проведення всіх вищеперелічених встановлених законом процедур та затвердження проміжного ліквідаційного балансу. Лише аналіз статей такого проміжного ліквідаційного балансу дозволить порівнити розмір активів юридичної особи з сумою вимог її кредиторів вимог та визначити, чи виник в ліквідаційної комісії обов'язок звернутися в господарський суд із заявою про порушення справи про банкрутство юридичної особи.

Суд при дослідженні у підготовчому засіданні підставності та обгрунтованості заяви про проведення провадження у справі про банкрутство на підставі ст.51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” також повинен дослідити дотримання заявником вищеописаної процедури та дати оцінку належно оформленому проміжному ліквідаційному балансу.

Представником боржника не надано суду доказів: - внесення до Єдиного державного реєстру запису про рішення учасників ТзОВ „Анокс-Сервіс” щодо припинення юридичної особи; - опублікування оголошення про прийняття такого рішення у спеціалізованому спеціалізованому друкованому засобі масової інформації; - звернення кредиторів протягом двох місяців з дати публікації повідомлення з заявами про кредиторські вимоги; - складення ліквідаційною комісією після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторів проміжного ліквідаційного балансу (який містить відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідується, перелік пред'явлених кредиторами вимог, а також про результати їх розгляду); - затвердження учасниками товариства проміжного ліквідаційного балансу ТзОВ „Анокс-Сервіс”.

Відповідно до вимог ст.ст.33,34 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Господарський суд приймає тільки ті докази, які мають значення для справи. Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Статтею 81 ГПК України визначено, що господарський суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані господарським судом матеріали, необхідні для вирішення спору.

Після усунення обставин, що зумовили залишення позову без розгляду, позивач має право знову звернутися з ним до господарського суду в загальному порядку.

З огляду на те, що суду у підготовчому засіданні не надано належних доказів на підтвердження того, що є підстави провадження у справі про банкрутство ТзОВ „Анокс-Сервіс” проводити з урахуванням особливостей процедури, передбачених ст. 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, заяву ліквідатора ТзОВ „Анокс-Сервіс” слід залишити без розгляду.

Керуючись ст.ст. 7, 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суддя -

У Х В А Л И В:

1.          Заяву ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю „Анокс-Сервіс” про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Анокс-Сервіс” (м. Львів, вул. Польова, буд. 46; ідентифікаційний код 31215670) залишити без розгляду.

2.          Копію ухвали надіслати Львівському обласному відділу з питань банкрутства, Личаківському ВДВС Львівського МУЮ, державному реєстратору виконавчого комітету Львівської міської ради, боржнику.

          

Суддя                                                                                   Гриців В.М.                               

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення24.06.2008
Оприлюднено04.07.2008
Номер документу1778168
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/116

Ухвала від 29.05.2019

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резніченко Олена Юріївна

Ухвала від 21.05.2019

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резніченко Олена Юріївна

Ухвала від 20.05.2019

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резніченко Олена Юріївна

Ухвала від 03.12.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резніченко Олена Юріївна

Ухвала від 31.05.2016

Господарське

Господарський суд Луганської області

Старкова Г.М.

Ухвала від 26.07.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лугова Наталія Петрівна

Ухвала від 17.03.2010

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Дубник О.П.

Судовий наказ від 04.06.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Судовий наказ від 13.07.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.Ю. Гринько

Ухвала від 24.05.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Борисенко І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні