Постанова
від 13.07.2011 по справі 2-а-819-4098/11
ОРІХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Оріхівський районний с уд Запорізької області

Справа № 2-а-819-4098/11

Категорія 93

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.07.2011

Оріхівський районни й суд Запорізької області у с кладі:

головуючого судді Галчанського С.В.,

при секретарі Фе доренко О.В.,

за участю:

представника позивача Бе режка С.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, адмініс тративну справу за адміністр ативним позовом Оріхівськог о районного центру зайнятост і до ОСОБА_2 про стягнення допомоги по безробіттю,

встановив:

Позивач звернувся до суду з цим позовом в якому заз начено наступне.

08 грудня 2010 року відповідач а зареєстровано в Оріхівсько му районному центрі зайнятос ті як особу, яка шукає роботу т а на підставі поданої ним зая ви, 15 грудня 2010 року йому присво єно статус безробітного та р озпочато виплату допомоги по безробіттю відповідно до ч.1 с т.22, ч.1 ст. 23 Закону України "Про з агальнообов'язкове державне соціальне страхування на ви падок безробіття".

Допомогу по безробіттю від повідач отримував у період ч асу з 08 грудня 2010 року по 16 берез ня 2011 року та загалом отримав 36 32,34 грн.

Відповідно до Порядку розс лідування страхових випадкі в та обґрунтованості виплат матеріального забезпечення , затвердженого Наказом Міні стерства праці та соціальної політики від 13 лютого 2009 року № 60/62 Оріхівським районним цент ром зайнятості встановлено, що ОСОБА_2 зареєстрований як фізична особа-підприємец ь з 04 квітня 2003 року, про що склад ено акт перевірки № 1 від 28 бере зня 2011 року.

У зв' язку з тим, що відпов ідач безпідставно отримував допомогу по безробіттю, він з обов' язаний повернути допо могу по безробіттю, отриману за період зайнятості з 08 груд ня 2010 року по 16 березня 2011 року в с умі 3632,34 грн. Оріхівським район ним центром зайнятості був в иданий відповідний наказ про повернення коштів.

До даного часу допомогу по безробіттю відповідачем не повернено.

Позивач просить стягнути з відповідача виплачені кош ти та покласти на відповідач а судові витрати.

У судовому засіданні предс тавник позивача на позовних вимогах наполягає, коротко в иклавши обставини позову.

Відповідач, належним чином повідомлений про час і місце судового розгляду, у судове з асідання не прибув та не пові домив про причину неприбуття . Відтак, суд розглядає справу за відсутності відповідача на підставі наявних у ній док азів.

Суд, дослідивши позов, пояс нення представника позивача , наявні письмові докази, а сам е: реєстраційні документи юр идичної особи, довідку, акт, св ідоцтво, витяг з наказів, заяв у, лист-повідомлення, поштове повідомлення, приходить до н аступних висновків.

Відповідно до ч. 3 ст. 1 ЗУ «П ро зайнятість населення»до з айнятого населення належать громадяни, що проживають на т ериторії держави на законних підставах: які самостійно за безпечують себе роботою, вкл ючаючи підприємців. Отже від повідач ОСОБА_2 відносить ся до категорії зайнятого на селення.

Відповідно до ч.2 ст. 36 Закону України «Про загальнообов'я зкове державне соціальне стр ахування на випадок безробіт тя»застраховані особи, зареє стровані в установленому пор ядку як безробітні, зобов' я зані своєчасно подавати відо мості про обставини, що вплив ають на умови виплати їм забе зпечення та надання соціальн их послуг.

Відповідно до ч.3 ст. 36 Закону України «Про загальнообов'я зкове державне соціальне стр ахування на випадок безробіт тя»сума виплаченого забезпе чення та вартості наданих со ціальних послуг застрахован ій особі внаслідок умисного невиконання нею своїх обов' язків та зловживання ними ст ягується з цієї особи відпов ідно до законодавства Україн и з моменту виникнення обста вин, що впливають на умови вип лати їй забезпечення та нада ння соціальних послуг.

Відповідно до п.6 Порядку розслідування страхових вип адків та обґрунтованості вип лат матеріального забезпече ння відповідно до Закону Укр аїни “Про загальнообов' язк ове державне соціальне страх ування на випадок безробіття , затвердженого Постановою К МУ від 20 березня 2006 року №357 у раз і встановлення центрами зайн ятості відповідно до цього П орядку належності безробітн ої особи до категорії зайнят их така особа знімається з об ліку як безробітна в установ леному законодавством поряд ку та повертає суму незаконн о отриманого матеріального з абезпечення і вартості надан их соціальних послуг з момен ту виникнення обставин, що вп ливають на умови виплати мат еріального забезпечення та н адання соціальних послуг.

На підставі викладеног о, керуючись ст.ст.160, 161-163 КАС Укра їни, ст.36 Закону України «Про з агальнообов'язкове державне соціальне страхування на ви падок безробіття», ст.1 Закону України «Про зайнятість нас елення», п.6 Порядку розслідув ання страхових випадків та о бґрунтованості виплат матер іального забезпечення відпо відно до Закону України “Про загальнообов' язкове держа вне соціальне страхування на випадок безробіття, затверд женого Постановою КМУ від 20 бе резня 2006 року №357, Суд,

Постановив:

Адміністративний п озов задовольнити повністю .

Стягнути з ОСОБА_2 вип лачену допомогу по безробітт ю в розмірі 3632 грн. 34 коп. на р/р №37 170300901211 ГУДКУ в Запорізькій обла сті, код ЄДРПОУ 20524076, МФО 813015, одерж увач - державний бюджет.

Стягнути з ОСОБА_2 держа вне мито в доход держави в роз мірі 3,40 грн.

Постанова суду набирає з аконної сили після закінченн я строку для подання апеляці йної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги п останова, якщо її не скасован о, набирає законної сили післ я повернення апеляційної ска рги, відмови у відкритті апел яційного провадження або наб рання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на пост анову суду подається до Дніп ропетровського апеляційног о адміністративного суду чер ез Оріхівський районний суд Запорізької області протяго м десяти днів з моменту отрим ання копії постанови. Копія а пеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її п одає, до суду апеляційної інс танції.

Суддя Оріхівського район ного суду

Запорізької області С.В.Галчанський

СудОріхівський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення13.07.2011
Оприлюднено29.08.2011
Номер документу17815043
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-819-4098/11

Постанова від 13.07.2011

Адміністративне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Галчанський С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні