Ухвала
від 10.08.2011 по справі 5013/101/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ С У Д

Кір овоградської області

ПОСТАНОВА

"10" серпня 2011 р. № 5013/10 1/11

Господарський суд Кіров оградської області в складі судді Поліщук Г.Б. розглянув справу № 5013/101/11

за заявою - акціонерного тов ариства "Сведбанк" (публічне), 01032, м. Київ, вул. С. Пет люри, 30,

до боржника - приватного під приємства "Стиглий Лан", 25009, м. Кіровоград, вул. К омарова, 66,

про банкрутство, -

ПРЕДСТАВНИКИ:

від кредитора Акціонерног о товариства "Сведбанк" (публі чне) - ОСОБА_1, довіреність № 323 від 24.11.10;

від боржника - участі не бра ли;

розпорядник майна, арбітра жний керуючий Ноговський І.Л . в судовому засіданні участі не брав.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою від 17.05.2011 року господ арський суд визнав грошові в имоги кредитора та затвердив реєстр вимог кредиторів бор жника приватного підприємст ва "Стиглий Лан". Також дан ою ухвалою господарський суд зобов'язав розпорядника май на боржника, арбітражного ке руючого Ноговського І.Л., в пор ядку, визначеному ст. 16 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (дал і - Закон), скликати перші зага льні збори кредиторів; подат и суду звіт про свою діяльніс ть в якості розпорядника май ном боржника, відомості про ф інансове становище боржника , а також інформацію про виявл ення ознак фіктивного банкру тства боржника чи доведення до банкрутства у відповіднос ті із Методичними рекомендац іями щодо виявлення ознак не платоспроможності підприєм ства та ознак дій з приховува ння банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затвердженими н аказом Міністерства економі ки України від 19.01.2006 № 14. Зобов'яз ав боржника та розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Ноговського І.Л. ор ганізувати обрання представ ника працівників боржника в порядку, встановленому абз. 20 ст. 1 Закону, та надати йому мож ливість представляти інтере си працівників боржника при проведенні послідуючих проц едур банкрутства. Копію прот околу загальних зборів про о брання представника працівн иків боржника подати господа рському суду. Повідомити суд у адресу місця проживання пр едставника працівників борж ника. Запропонував комітету кредиторів боржника подати с уду клопотання про відкриття процедури санації, або визна ння боржника банкрутом і від криття ліквідаційної процед ури, укладення мирової угоди ; про призначення керуючого с анацією чи ліквідатора з про позиціями щодо їх кандидатур .

Представником розпорядник а майна 15.06.2011 року надіслано на адресу господарського суду п ротокол від 06.06.2011 року загальни х зборів кредиторів приватно го підприємства "Стиглий Ла н", на яких було заслухано зв іт арбітражного керуючого Но говського І.Л. про діяльність в якості розпорядника майна боржника та обрано комітет к редиторів у складі: АТ "Сведба нк" (публічне).

Крім того, представником ро зпорядника майна боржника на дано суду протокол зборів ко мітету кредиторів, відповідн о до якого обрано голову комі тету кредиторів - АТ "Сведбанк " (публічне).

На засіданні комітету кред иторів, яке відбулося 22.06.2011 року (протокол № 2 від 22.06.2011 року), арбі тражний керуючий доповів заг альним зборам кредиторів про те, що вимога ухвали господар ського суду від 17.05.2011 року щодо організації обрання предст авника працівників боржника та надати йому можливість пр едставляти інтереси працівн иків боржника при проведенні послідуючих процедур банкру тства не може бути виконана у зв'язку з відсутністю веденн я господарської діяльності б оржника та працівників на пі дприємстві боржника. На дано му засіданні комітет кредито рів прийняв рішення подати д о господарського суду Кірово градської області клопотанн я про визнання приватного пі дприємства "Стиглий Лан" б анкрутом, відкриття ліквідац ійної процедури та призначен ня ліквідатором банкрута арб ітражного керуючого Ноговсь кого І.Л. До господарського су ду надійшло відповідне клопо тання арбітражного керуючог о.

Комітет кредиторів (проток ол від 06.06.2011 року № б/н) прийняв рі шення встановити арбітражно му керуючому Ноговському І.Л . розмір оплати послуг в розмі рі двох мінімальних заробіт них плат та відшкодування по несених ним господарських ви трат згідно наданих ним підт верджуючих документів.

Відповідно до ч. 12 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом" опл ата послуг арбітражного керу ючого (розпорядника майна, ке руючого санацією, ліквідатор а) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встан овлюється та виплачується в розмірі, встановленому коміт етом кредиторів і затверджен ому господарським судом, якщ о інше не встановлено цим Зак оном, але не менше двох мініма льних заробітних плат та не б ільше середньомісячної заро бітної плати керівника боржн ика за останні дванадцять мі сяців його роботи перед пору шенням провадження у справі про банкрутство.

Враховуючи дану норму Зако ну України "Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом", г осподарський суд вважає за н еобхідне затвердити розмір о плати послуг арбітражного ке руючого Ноговського І.Л. в роз мірі двох мінімальних заробі тних плат за кожен місяць зді йснення ним своїх повноважен ь.

Із матеріалів справи вбача ється, що загальна сума грошо вих вимог кредиторів, включе них до реєстру вимог кредито рів, складає 756509,96 грн.

Арбітражним керуючим Ного вським І.Л. 15.06.2011 року було надан о господарському суду звіт п ро свою діяльність в якості р озпорядника майном приватно го підприємства "Стиглий Ла н", в якому, в тому числі, міст иться висновок про відсутніс ть ознак фіктивного банкрутс тва чи доведення до банкрутс тва.

На адресу господарського с уду Кіровоградської області надійшла копія вироку Ленін ського районного суду м. Кіро вограда від 17.02.2010 року у криміна льній справі №1-94/11 по обвинув аченню директора приватного підприємства "Стиглий Лан " ОСОБА_2. Зі змісту отрим аного вироку вбачається, що с удом при розгляді кримінальн ої справи встановлені наступ ні факти.

ОСОБА_2 спільно з іншими сп івучасниками організованої групи, своїм рішенням заснув ав в м. Кіровограді, по вул. Ком арова, 66, приватне підприємств о "Стиглий Лан", призначив ши себе його директором. Реал ізовуючи злочинний план у ск ладі організованої групи О СОБА_2, будучи службовою осо бою даного підприємства та о біймаючи посаду, пов'язану з в иконанням організаційно-роз порядчих та адміністративно -господарських обов'язків, до стовірно знаючи про те, що буд ь-яка господарська діяльніст ь на очолюваному ним підприє мстві не здійснювалась, циві льно-правові угоди не уклада лись та документи з цього при воду не складались, з метою од ержання кредиту та в подальш ому заволодіння кредитними г рошовими коштами шляхом обма ну (шахрайства) в особливо вел иких розмірах, 16.08.2007 року особис то надав до Кіровоградської обласної філії АКБ "ТАС-Комер цбанк", правонаступником яко го є АТ "Сведбанк" (публічне), за яву про надання приватному п ідприємству "Стиглий Лан " кредиту у вигляді віднов люваної кредитної лінії в сумі 750 000грн. та анкету поз ичальника, до яких долучив за відомо неправдиві офіційні д окументи. На підставі подани х ОСОБА_2 документів 29.08.2007 ро ку кредитною комісією Кірово градської філії АКБ "ТАС-Коме рцбанк" було прийнято рішенн я про надання кредиту у вигля ді кредитної лінії, що поновл юється приватному підприємс тву "Стиглий Лан" в сумі 724 000 грн. за умови забезпечення ви конання зобов'язань за креди тним договором шляхом оформл ення передачі приватним підп риємством "Стиглий Лан" в заставу олії соняшникової в кількості 200 тон та рапсу в кіл ькості 300 тон, які згідно надан их ОСОБА_2 документів ніби то належали приватному підпр иємству "Стиглий Лан", одн ак фактично у власності очол юваного ним підприємства ні коли не перебували. Таким чин ом, ОСОБА_2 спільно з іншим и співучасниками злочинної г рупи отримав доступ до кошті в кредитної лінії на загальн у суму 724 000 грн., спричинивши тяж кі наслідки АКБ "ТАС-Комерцба нк" (правонаступником якого є АТ "Сведбанк" (публічне) у вигл яді матеріальних збитків на суму 724 000 грн.

Проаналізувавши зібрані у кримінальній справі докази, місцевий суд ОСОБА_2 визнав винним у вчиненні зло чинів передбачених ч. 4 ст. 190; ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366 Кримінального код ексу України та призначив ві дповідне покарання.

Таким чином, у зв'язку з відс утністю майна суб'єкта госпо дарювання - приватного підпр иємства "Стиглий Лан", зад оволення вимог визнаних судо м кредиторів неможливе, дани й факт підтверджується наявн ими матеріалами справи.

Викладене свідчить про май нову неспроможність боржник а задовольнити вимоги визнан их судом кредиторів інакше, я к через застосування ліквіда ційної процедури. Вказані об ставини відповідно до ч. 4 ст. 205 , ст. 209 Господарського кодексу України є підставою для визн ання приватного підприємств а "Стиглий Лан" банкрутом.

Крім того, враховуючи полож ення Закону України "Про держ авну реєстрацію юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців" та ст. 25 Закону України "Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом", господарськи й суд вважає за необхідне зоб ов'язати державного реєстрат ора Кіровоградської міської ради внести до Єдиного держа вного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємці в відповідні відомості про з аміну керівника боржника на ліквідатора банкрута.

Враховуючи викладене, керу ючись ст.ст. 3-1, 22-24, 26, 32 Закону Укра їни "Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом", ст. 4-1, 86 Гос подарського процесуального кодексу України, господарсь кий суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати приватне підприє мство "Стиглий Лан" (ідент . код 35192720) банкрутом.

2. Відкрити ліквідаційну пр оцедуру щодо банкрута при ватного підприємства "Сти глий Лан".

3. Припинити повноваження розпорядника майном арбі тражного керуючого Ноговсь кого І.Л., призначеного ухвало ю суду від 28.02.2011 року, з 10.08.2011 року.

4. Призначити ліквідатором б анкрута - приватного підприє мства "Стиглий Лан" арбітр ажного керуючого Ноговськог о Ігоря Леонідовича, ліцензі я НОМЕР_1 від 03.11.2010р., який про живає за адресою: АДРЕСА_1 .

5. Затвердити розмір оплати послуг арбітражного керуючо го Ноговського І.Л. в розмірі д вох мінімальних заробітних п лат за кожен місяць здійснен ня ним своїх повноважень.

6. Зобов'язати ліквідатора, а рбітражного керуючого Ногов ського І.Л.:

- здійснити в установленому Законом порядку опублікуван ня в офіційних друкованих ор ганах відомості про визнання банкрутом приватного підпри ємства "Стиглий Лан", відк риття ліквідаційної процеду ри і докази публікації подат и господарському суду до 10.09.2011 р оку;

- до 10.09.2011 року подати господар ському суду погоджене з комі тетом кредиторів банкрута кл опотання про призначення чле нів ліквідаційної комісії ба нкрута;

- до 10.11.2011 року та 10.02.2012 року подат и господарському суду відомо сті (інформацію) про виконану роботу по проведенню ліквід аційної процедури;

- не пізніше 10.08.2012 року подати г осподарському суду звіт лікв ідатора та ліквідаційний бал анс банкрута, що відповідают ь вимогам ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом"; подати госп одарському суду для затвердж ення звіт про оплату послуг, в ідшкодування витрат арбітра жного керуючого, затверджени й рішенням комітету кредитор ів (до звіту додати копію прот околу засідання комітету кре диторів).

7. Зобов'язати державного ре єстратора Кіровоградської м іської ради відповідно до ст . 25 Закону України "Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом" та Закону України "Про де ржавну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців" внести до Єдиного держ авного реєстру юридичних осі б та фізичних осіб-підприємц ів відомості про заміну кері вника приватного підприємст ва "Стиглий Лан" на ліквід атора арбітражного керуючог о Ноговського Ігоря Леонідов ича.

8. Примірники цієї постанови направити кредиторам, включ еним до реєстру вимог кредит орів (п. 1 ухвали від 17.05.2011 року), ба нкруту, сектору з питань банк рутства у Кіровоградській об ласті Державного департамен ту з питань банкрутства, лікв ідатору - арбітражному керую чому Ноговському І.Л., Кіровсь кому відділу ДВС Кіровоградс ького міського управління юс тиції, виконавчому комітету Кіровоградської міської рад и для державного реєстратора .

Суддя Г.Б. Поліщук

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення10.08.2011
Оприлюднено29.08.2011
Номер документу17848409
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5013/101/11

Ухвала від 23.12.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 06.12.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 10.08.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 02.08.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 14.07.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 17.05.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 28.02.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Постанова від 31.01.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні