Ухвала
від 10.08.2011 по справі 5013/102/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ С У Д

Кір овоградської області

ПОСТАНОВА

"10" серпня 2011 р. № 5013/10 2/11

Господарський суд Кіро воградської області в складі судді Поліщук Г.Б. розглянув с праву № 5013/102/11

за заявою - акціонерного тов ариства "Сведбанк" (публічне), 01032, м. Київ, вул. С. Пет люри, 30

до боржника - приватного під приємства "Агро-Надія", 27613, Кіро воградська область, Кіровогр адський район, с. Кандаурове, в ул. Леніна, 25

про банкрутство, -

ПРЕДСТАВНИКИ:

від кредитора Акціонерног о товариства "Сведбанк" (публі чне) - ОСОБА_1, довіреність № 323 від 24.11.10 року;

від боржника - участі не бра ли;

розпорядник майна, арбітра жний керуючий Ноговський І.Л . в судовому засіданні участі не брав.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою від 17.05.2011 року господ арський суд визнав грошові в имоги кредитора та затвердив реєстр вимог кредиторів бор жника приватного підприємст ва "Агро-Надія". Також даною ух валою господарський суд зобо в'язав розпорядника майна бо ржника, арбітражного керуючо го Ноговського І.Л., в порядку, визначеному ст. 16 Закону Укра їни "Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом" (далі - За кон), скликати перші загальні збори кредиторів; подати суд у звіт про свою діяльність в я кості розпорядника майном бо ржника, відомості про фінанс ове становище боржника, а так ож інформацію про виявлення ознак фіктивного банкрутств а боржника чи доведення до ба нкрутства у відповідності із Методичними рекомендаціями щодо виявлення ознак неплат оспроможності підприємства та ознак дій з приховування б анкрутства, фіктивного банкр утства чи доведення до банкр утства, затвердженими наказо м Міністерства економіки Укр аїни від 19.01.2006 № 14. Зобов'язав бор жника та розпорядника майна боржника арбітражного керую чого Ноговського І.Л. організ увати обрання представника п рацівників боржника в порядк у, встановленому абз. 20 ст. 1 Зак ону, та надати йому можливіст ь представляти інтереси прац івників боржника при проведе нні послідуючих процедур бан крутства. Копію протоколу за гальних зборів про обрання п редставника працівників бор жника подати господарському суду. Повідомити суду адресу місця проживання представни ка працівників боржника. Зап ропонував комітету кредитор ів боржника подати суду клоп отання про відкриття процеду ри санації, або визнання борж ника банкрутом і відкриття л іквідаційної процедури, укла дення мирової угоди; про приз начення керуючого санацією ч и ліквідатора з пропозиціями щодо їх кандидатур.

Представником розпорядник а майна 15.06.2011 року надіслано на адресу господарського суду п ротокол від 06.06.2011 року загальни х зборів кредиторів приватно го підприємства "Агро-Надія", н а яких було заслухано звіт ар бітражного керуючого Ноговс ького І.Л. про діяльність в яко сті розпорядника майна боржн ика та обрано комітет кредит орів у складі: АТ "Сведбанк" (пу блічне).

Крім того, представником ро зпорядника майна боржника на дано суду протокол зборів ко мітету кредиторів, відповідн о до якого обрано голову комі тету кредиторів - АТ "Сведбанк " (публічне).

На засіданні комітету кред иторів, яке відбулося 22.06.2011 року (протокол № 2 від 22.06.2011 року), арбі тражний керуючий доповів заг альним зборам кредиторів про те, що вимога ухвали господар ського суду від 17.05.2011 року щодо організації обрання предст авника працівників боржника та надати йому можливість пр едставляти інтереси працівн иків боржника при проведенні послідуючих процедур банкру тства не може бути виконана, у зв'язку з відсутністю веденн я господарської діяльності б оржника та працівників на пі дприємстві боржника. На дано му засіданні комітет кредито рів прийняв рішення подати д о господарського суду Кірово градської області клопотанн я про визнання приватного пі дприємства "Агро-Надія" банкр утом, відкриття ліквідаційно ї процедури та призначення л іквідатором банкрута арбітр ажного керуючого Ноговськог о І.Л. До господарського суду н адійшло відповідне клопотан ня арбітражного керуючого.

Комітет кредиторів (проток ол від 06.06.2011 року № б/н) прийняв рі шення встановити арбітражно му керуючому Ноговському І.Л . оплату послуг в розмірі дво х мінімальних заробітних пла т та відшкодування понесених ним господарських витрат зг ідно наданих ним підтверджую чих документів.

Відповідно до ч. 12 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом" опл ата послуг арбітражного керу ючого (розпорядника майна, ке руючого санацією, ліквідатор а) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встан овлюється та виплачується в розмірі, встановленому коміт етом кредиторів і затверджен ому господарським судом, якщ о інше не встановлено цим Зак оном, але не менше двох мініма льних заробітних плат та не б ільше середньомісячної заро бітної плати керівника боржн ика за останні дванадцять мі сяців його роботи перед пору шенням провадження у справі про банкрутство.

Враховуючи дану норму Зако ну України "Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом", г осподарський суд вважає за н еобхідне затвердити розмір о плати послуг арбітражного ке руючого Ноговського І.Л. в роз мірі двох мінімальних заробі тних плат за кожен місяць зді йснення ним своїх повноважен ь.

Із матеріалів справи вбача ється, що загальна сума грошо вих вимог кредиторів, включе них до реєстру вимог кредито рів, складає 785003,20 грн.

Арбітражним керуючим Ного вським І.Л. 15.06.2011 року було надан о господарському суду звіт п ро свою діяльність в якості р озпорядника майном приватно го підприємства "Агро-Надія", в якому, в тому числі, міститься висновок про відсутність оз нак фіктивного банкрутства ч и доведення до банкрутства.

Ініціюючим кредитором - АТ " Сведбанк" (публічне) 10.08.2011р. нада но господарському суду копію вироку Ленінського районног о суду м. Кіровограда від 06.12.2010 р оку у кримінальній справі № 1-4 99/10 по обвинуваченню директор а приватного підприємства "А гро-Надія" Бобрік Тетяни Вікт орівни. Зі змісту отриманого вироку вбачається, що судом п ри розгляді кримінальної спр ави встановлені наступні фак ти.

ОСОБА_2 спільно з іншими сп івучасниками організованої групи, своїм рішенням заснув ала в с. Кандаурове Кіровогра дського району Кіровоградсь кої області, по вул.Леніна, 23, пр иватне підприємство "Агро-На дія", призначивши себе його ди ректором. Реалізовуючи злочи нний план у складі організов аної групи ОСОБА_2, будучи службовою особою даного під приємства та обіймаючи посад у, пов'язану з виконанням орга нізаційно-розпорядчих та адм іністративно-господарських обов'язків, достовірно знаюч и про те, що будь-яка господарс ька діяльність на очолюваном у нею підприємстві не здійсн ювалась, цивільно-правові уг оди не укладались та докумен ти з цього приводу не складал ись, з метою одержання кредит у та в подальшому заволодінн я кредитними грошовими кошта ми шляхом обману (шахрайства ) в особливо великих розмірах , 01.10.2007 року особисто надала до К іровоградської обласної філ ії АКБ "ТАС-Комерцбанк", правон аступником якого є АТ "Сведба нк" (публічне), заяву про надан ня приватному підприємству " Агро-Надія" кредиту у вигляд і відновлюваної кредитної лінії в сумі 750 000 грн. та анк ету позичальника, до яких дол учила завідомо неправдиві оф іційні документи. На підстав і поданих ОСОБА_2 документ ів 01.10.2007 року кредитною комісіє ю Кіровоградської філії АКБ "ТАС-Комерцбанк" було прийнят о рішення про надання кредит у у вигляді кредитної лінії, щ о поновлюється приватному пі дприємству "Агро-Надія" в сумі 750 000 грн. за умови забезпечення виконання зобов'язань за кре дитним договором шляхом офор млення передачі приватним пі дприємством "Агро-Надія" в зас таву насіння соняшника в кіл ькості 687 тон, яке згідно надан их ОСОБА_2 документів ніби то належали приватному підпр иємству "Агро-Надія", однак фак тично у власності очолюваног о нею підприємства ніколи не перебували. Таким чином, ОС ОБА_2 спільно з іншими співу часниками злочинної групи от римала доступ до коштів кред итної лінії на загальну суму 750 000 грн., спричинивши тяжкі нас лідки АКБ "ТАС-Комерцбанк" (пра вонаступником якого є АТ "Све дбанк" (публічне) у вигляді мат еріальних збитків на суму 750 000 грн.

Проаналізувавши зібрані у кримінальній справі докази, місцевий суд ОСОБА_2 визн ав винною у вчиненні злочині в передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28 ч . 2 ст. 205, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 366 Криміналь ного кодексу України та приз начив відповідне покарання.

Таким чином, у зв'язку з відс утністю майна суб'єкта госпо дарювання - приватного підпр иємства "Агро-Надія", задоволе ння вимог визнаних судом кре диторів неможливе, даний фак т підтверджується наявними м атеріалами справи.

Викладене свідчить про май нову неспроможність боржник а задовольнити вимоги визнан их судом кредиторів інакше, я к через застосування ліквіда ційної процедури. Вказані об ставини відповідно до ч. 4 ст. 205 , ст. 209 Господарського кодексу України є підставою для визн ання приватного підприємств а "Агро-Надія" банкрутом.

Крім того, враховуючи полож ення Закону України "Про держ авну реєстрацію юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців" та ст. 25 Закону України "Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом", господарськи й суд вважає за необхідне зоб ов'язати державного реєстрат ора Кіровоградської міської ради внести до Єдиного держа вного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємці в відповідні відомості про з аміну керівника боржника на ліквідатора банкрута.

Враховуючи викладене, керу ючись ст.ст. 3-1, 22-24, 26, 32 Закону Укра їни "Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом", ст. 4-1, 86 Гос подарського процесуального кодексу України, господарсь кий суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати приватне підприє мство "Агро-Надія" (ідент. код 351 89697) банкрутом.

2. Відкрити ліквідаційну пр оцедуру щодо банкрута при ватного підприємства "Агро- Надія".

3. Припинити повноваження розпорядника майном арбі тражного керуючого Ноговсь кого І.Л., призначеного ухвало ю суду від 28.02.2011 року, з 10.08.2011 року.

4. Призначити ліквідатором б анкрута - приватного підприє мства "Агро-Надія" арбітражно го керуючого Ноговського Іго ря Леонідовича, ліцензія НО МЕР_1 від 03.11.2010р., який проживає за адресою: АДРЕСА_1.

5. Затвердити розмір оплати послуг арбітражного керуючо го Ноговського І.Л. в розмірі д вох мінімальних заробітних п лат за кожен місяць здійснен ня ним своїх повноважень.

6. Зобов'язати ліквідатора, а рбітражного керуючого Ногов ського І.Л.:

- здійснити в установленому Законом порядку опублікуван ня в офіційних друкованих ор ганах відомості про визнання банкрутом приватного підпри ємства "Агро-Надія", відкриття ліквідаційної процедури і д окази публікації подати госп одарському суду до 10.09.2011 року;

- до 10.09.2011 року подати господар ському суду погоджене з комі тетом кредиторів банкрута кл опотання про призначення чле нів ліквідаційної комісії ба нкрута;

- до 10.11.2011 року та 10.02.2012 року подат и господарському суду відомо сті (інформацію) про виконану роботу по проведенню ліквід аційної процедури;

- не пізніше 10.08.2012 року подати г осподарському суду звіт лікв ідатора та ліквідаційний бал анс банкрута, що відповідают ь вимогам ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом"; подати госп одарському суду для затвердж ення звіт про оплату послуг, в ідшкодування витрат арбітра жного керуючого, затверджени й рішенням комітету кредитор ів (до звіту додати копію прот околу засідання комітету кре диторів).

7. Зобов'язати державного ре єстратора Кіровоградської р айонної державної адміністр ації відповідно до ст. 25 Закон у України "Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом" та Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб т а фізичних осіб-підприємців" внести до Єдиного державног о реєстру юридичних осіб та ф ізичних осіб-підприємців від омості про заміну керівника приватного підприємства "Агр о-Надія" на ліквідатора арбіт ражного керуючого Ноговсько го Ігоря Леонідовича.

8. Примірники цієї постанови направити кредиторам, включ еним до реєстру вимог кредит орів (п. 1 ухвали від 17.05.2011 року), ба нкруту, сектору з питань банк рутства у Кіровоградській об ласті Державного департамен ту з питань банкрутства, лікв ідатору - арбітражному керую чому Ноговському І.Л., відділу ДВС Кіровоградського районн ого управління юстиції, Кіро воградській районній держав ній адміністрації для держав ного реєстратора.

Суддя Г.Б. Поліщук

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення10.08.2011
Оприлюднено29.08.2011
Номер документу17848421
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5013/102/11

Ухвала від 23.12.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 06.12.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 10.08.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 02.08.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 14.07.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 17.05.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 28.02.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Постанова від 31.01.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні