Постанова
від 13.07.2011 по справі 50/241-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

13.07.2011 справа № 50/241-б

За заявою відкритого акціонерного товариства "Киї вський радіозавод"

до приватного підприємст ва "Єврокоіл"

про визнання банкр утом

Суддя Головатюк Л.Д.

Представники:

Від заявника ОСОБА_1.(дов. від 29.06.2011)

Від боржника не з' яв ився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ :

Кредитор звернувся до суду із заявою про порушення справи про банкрутство відс утнього боржника, оскільки п риватне підприємство "Євроко іл" неспроможне виконати гро шове зобов"язання у сумі 229 610,31 г рн., безспірність яких підтве рджується рішеннями, судовим и наказами та постановами де ржавного виконавця.

Згідно наявних документі в боржник зареєстрований як приватне підприємство Печер ською РДА у м. Києві за адресою : 03150, м. Київ, вул. Предславинська , буд. 34-Б, код ЄДРПОУ 30264088, заборгу вав до бюджету 229 610,31 грн. і неспр оможний виконати свої грошов і зобов'язання щодо сплати по датків.

На виконання вимог ст.19 Зак ону України "Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців" в Єд иному державному реєстрі юри дичних осіб та фізичних осіб -підприємців наявний запис щ одо статусу відомостей про ю ридичну особу - вказано про відсутність ПП "Єврокоіл" за с воїм місцезнаходженням.

Ухвалою господарського суду м. Києва від 24.06.2011 порушено провадження у справі №50/241-б за спрощеною процедурою, перед баченою ст. 52 Закону України “ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом”, призначено до розгляду на 13.07.2011.

Представник боржника в су дове засідання 13.07.2011 не з' явив ся, витребувані судом докази не подав, причин неявки суд не повідомив, хоча про час та міс це розгляду справи був повід омлений належним чином.

Представник заявника в суд ове засідання з'явився та дав пояснення по справі.

В судовому засіданні 13.07.2011 пр едставник ініціюючого креди тора підтримав подану заяву про порушення справи про бан крутство, дав пояснення та на дав додаткові докази по суті справи. Представник ініціюю чого кредитора заявив усно к лопотання про винесення пост анови щодо визнання відсутнь ого боржника банкрутом, відк риття ліквідаційної процеду ри та подав клопотання про пр изначення ліквідатором борж ника арбітражного керуючого Кирика Віктора Кириловича (л іцензія Державного департам енту з питань банкрутства Н ОМЕР_1 від 02.11.2010, ідентифікацій ний номер фізичної особи - п латника податків та інших об ов' язкових платежів НОМЕ Р_2). Суд визнав дану вимогу о бґрунтованою та такою, що під лягає задоволенню.

Оцінивши подані документи , заслухавши пояснення креди тора, з' ясувавши актив і пас ив боржника, суд дійшов до вис новку, що в матеріалах справи містяться належні докази що до заборгованості боржника п еред кредитором та докази, що підтверджують неспроможніс ть боржника погасити заборго ваність.

Відповідно до абз. 4 ст. 1 Зак ону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” суб”єкт господарської діял ьності може бути визнаний ба нкрутом тільки в разі встано влення господарським судом й ого неспроможності відновит и свою платоспроможність та задовольнити визнані судом в имоги кредиторів не інакше я к через застосування ліквіда ційної процедури.

Поданими суду доказами пі дтверджена неспроможність б оржника виконати після наста ння встановленого строку йог о силами зобов' язання щодо сплати податків і зборів(обо в' язкових платежів), майна н е виявлено, кошти на рахунках боржника тривалий час відсу тні, автотранспортних засобі в та нерухомого майна за борж ником на праві власності не з ареєстровано, боржник від сутній за своїм місцезнаходж енням , наявні інші ознаки, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника. Вказані обставини є правовою підставою визнан ня боржника банкрутом.

Сукупність доказів, які міс тяться в матеріалах справи № 50/241-б, доводять безспірні сть грошових вимог заявника та неспроможність боржника в иконати свої зобов'язання пе ред кредитором у встановлени й Законом строк.

Відповідно до з ч.1 ст. 52 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” кредитор має право звернут ися до суду із заявою про пору шення справи про банкрутство незалежно від розміру його в имог до боржника та строку ви конання зобов' язань, якщо б оржник або керівні органи бо ржника - юридичної особи від сутні за її місцезнаходження м, або у разі, якщо громадянин -підприємець - боржник або к ерівник боржника - юридично ї особи, які фактично припини ли свою діяльність, відсутні та визначити їх місцезнаход ження неможливо, а також за на явності інших ознак, що свідч ать про відсутність підприєм ницької діяльності боржника .

Відповідно до ч. 2 ст. 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” г осподарський суд у двотижнев ий строк з дня винесення ухва ли про порушення провадження у справі про банкрутство від сутнього боржника виносить п останову про визнання відсут нього боржника банкрутом, ві дкриває ліквідаційну процед уру і призначає ліквідатора за згодою ініціюючого кредит ора.

Враховуючи вказані норми закону та дослідивши подані заявником докази у суду є пра вові підстави для визнання в ідсутнього боржника банкрут ом та відкриття ліквідаційно ї процедури.

Оскільки нормами ст. 52 Закон у не визначений порядок або о собливості здійснення лікві даційної процедури у справі про банкрутство, то ліквідац ійна процедура щодо відсутнь ого боржника здійснюється та кож відповідно до вимог, що пе редбачені розділом ІІІ Закон у - “Ліквідаційна процедура ”.

Керуючись ст.ст. 22 - 24, 52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, господарський суд м. Києва, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати відсутнього бор жника - приватне підприємст во "Єврокоіл" (03150, м. Київ, вул. Пре дславинська, буд. 34-Б, код ЄДРПО У 30264088) банкрутом.

2. Припинити процедуру розпо рядження майном і відкрити л іквідаційну процедуру.

3. Визнати відкрите акціонер не товариство "Київський рад іозавод"(код ЄДРПОУ 30722314) кредит ором до банкрута - приватног о підприємства "Єврокоіл" з м айновими вимогами на суму 229 6 10,31 грн.

4. Призначити ліквідатором б анкрута арбітражного керуюч ого Кирика Віктора Кирилович а (ліцензія Державного депар таменту з питань банкрутства НОМЕР_1 від 02.11.2010, ідентифіка ційний номер фізичної особи - платника податків та інших обов' язкових платежів НО МЕР_2).

5. З метою виявлення всіх кре диторів та осіб, які виявили б ажання взяти участь в ліквід ації боржника, зобов' яза ти ліквідатора у відповід ності до чинного законодавст ва подати до офіційного друк ованого органу Верховної Рад и України чи Кабінету Мініст рів України у десятиденний с трок за його рахунок оголоше ння про визнання боржника ба нкрутом і відкриття ліквідац ійної процедури боржника, на дати суду докази публікації вищевказаного оголошення пр отягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал при мірника газети). Газетне огол ошення має містити: найменув ання та інші реквізити боржн ика, визнаного банкрутом; най менування господарського су ду, в провадженні якого знахо диться справа про банкрутств о; дату прийняття господарсь ким судом постанови про визн ання боржника банкрутом і ві дкриття ліквідаційної проце дури; відомості про ліквідат ора (ліквідаційну комісію).

6. Зобов' язати ліквід атора письмово повідомити пр о визнання банкрутом усіх ві домих йому кредиторів відсут нього боржника, у тому числі органи пенсійного фонду, фон ду зайнятості, інших державн их органів, які здійснюють ко нтроль за правильністю та св оєчасністю справляння страх ових внесків на загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування та інші види зага льнообов' язкового державн ого соціального страхування , податків і зборів (обов' язк ових платежів ), тощо.

7. Підприємницьку діяльніст ь банкрута завершити.

8. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань банкрута т а зобов' язання щодо сплати податків і зборів (обов' язк ових платежів) вважати таким , що настав з 13.07.2011.

9. Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута з 13.07.2011.

10. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном з 13.07.2011.

11. Ліквідатору провести лік відаційну процедуру і надати суду свій звіт та ліквідацій ний баланс банкрута у строк д о 13.07.2012.

До звіту і балансу повинні б ути додані:

- показники виявленої лікві даційної маси ( дані її інвент аризації);

- відомості про реалізацію о б' єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені дог овори купівлі-продажу;

- копії договорів купівлі-пр одажу та акти приймання-пере дачі майна;

- реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів.

12. Копію постанови направ ити для виконання:

- сторонам;

- ліквідатору;

- Київському управлінню з пи тань банкрутства (вул. П.Любче нка, 15, м. Київ, 03150);

- державному реєстратору за місцем знаходження боржника для внесення до Єдиного держ авного реєстру запису про ві дповідне судове рішення (п 1 ст . 39 Закону України "Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в").

Суддя Л.Д.Головатюк

Дата ухвалення рішення13.07.2011
Оприлюднено26.08.2011
Номер документу17854746
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —50/241-б

Ухвала від 21.02.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 13.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні