Ухвала
від 13.07.2011 по справі 5/193/10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇ ВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

УХВАЛА

"13" липня 2011 р. Справа № 5/193/10

Миколаїв

Кредитори:

1. Відділення викон авчої дирекції Фонду соціаль ного страхування від нещасни х випадків на виробництві та професійних захворювань Укр аїни в Центральному районі м .Миколаєва, 54020, м.Миколаїв, вул.Ч игрина, 3

2. Товариство з о бмеженою відповідальністю "С ОТОЛ", 57210, Миколаївська область ,

смт.Воскресенське, в ул.Дорожна, 5

Банкрут: Товариство з об меженою відповідальністю “К ОРТЕС-АВТО”, 54030, м.Миколаїв, вул . Велика Морська, 38, код 31821926

Ліквідатор: Михайличен ко Я.Г., 54056, м.Миколаїв, а/с 14

Установа банку: ПАТ КБ "П риватбанк", 49000, м.Дніпропетровс ьк, вул.Набережна Перемоги, 50

Суддя Міщенко В.І.

При секретарі: Маліченко А.А.

За участю представників:

від 1-го кредитора: ОСОБА_1 ., дов. від 04.01.11

від банкрута: ліквідатор Ми хайличенко Я.Г.

Суть справи: про банкру тство ТОВ “КОРТЕС-АВТО”

2-й кредитор, письмово повідомив суд, що здійснення процедури ліквідації банкру та відбувалось у відповіднос ті до вимог закону та просить судове засідання провести б ез його участі.

Розглянувши матеріа ли справи, - суд встановив:

Справу про банкрутст во боржника порушено ухвалою суду від 25.10.2010 р. за ознаками ст. 51 Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом” по особливостям застос ування процедури банкрутств а до боржника, що ліквідуєтьс я власником з урахуванням ви конаних ліквідатором вимог с т.ст. 105, 110, п. 1 ст. 111 Цивільного код ексу України.

Постановою від 02.11.2010 р. с уд визнав боржника банкрутом , відкрив ліквідаційну проце дуру та призначив ліквідатор ом голову ліквідаційної комі сії Михайличенко Я.Г.

Після публікації ого лошення в газеті “Голос Укра їни” від 20.11.2010 р. № 219(4969) до суду та б анкрута звернулися з заявами про визнання грошових вимог кредитори: Відділення викон авчої дирекції Фонду соціаль ного страхування від нещасни х випадків на виробництві та професійних захворювань Укр аїни в Центральному районі м .Миколаєва у сумі 20 901,89 грн. та То вариство з обмеженою відпові дальністю "СОТОЛ" у сумі 81606,00 грн ., які визнані ліквідатором у п овному обсязі.

Згідно п. 2 ст. 14 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, вим оги конкурсних кредиторів, щ о заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взаг алі, - не розглядаються і вважа ються погашеними.

Відповідно до постанови с уду від 02.11.2010 р. про визнання бор жника банкрутом, ліквідатор надав до суду ліквідаційний баланс банкрута станом на 01.05.20 11 р. та звіт ліквідатора про ви конану роботу по ліквідації банкрута.

Згідно листа Державної под аткової інспекції у Централь ному районі м. Миколаєва від 30.11.2010 р. за № 6398/М/29-037, довідки ПАТ "Ба нк "Столиця" від 08.02.2011 р. за № 11-1/171 та повідомлення про закриття р ахунку у фінансовій установі від 31.03.2010 р. банкруту закрито тр инадцять р/рахунків в устано вах банків.

Ліквідатор виконав вимоги, передбачені розділом III Закону України “Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом”.

Ліквідатором знищен о круглу печатку банкрута, що підтверджується актом від 19.0 5.2011 р.

Згідно листа Архіву з особ ового складу управління архі вної роботи та урочистих под ій виконавчого комітету Мико лаївської міської ради від 22.1 1.2010 р. № 277 архівні документи з ос обового складу банкрута на з берігання до архіву не надхо дили.

Наданий ліквідатор ом звіт та ліквідаційний бал анс банкрута свідчать про ві дсутність у банкрута основни х і оборотних засобів для вед ення господарської діяльнос ті, погашення заборгованості та можливості оздоровлення платоспроможності боржника , оскільки у банкрута відсутн є будь-яке майно, що підтвердж ується листом УДАІ УМВС Укра їни в Миколаївської області від 30.11.2010 р. № 9/7781, відміткою Інспе кції Держтехнагляду у Микола ївській області № б/н від 13.01.2011 р . на листі ліквідатора від 19.11.2010 р. за № 03/10-109, довідкою комунальн ого підприємства «ММБТІ»від 11.12.2010 р. за № 8092.

Згідно Витягу з держ авного реєстру земель від 24.12.20 10 р. в базі даних Державного ре єстру земель записів про про ведення реєстраційних дій не знайдено.

Згідно листа Відділ у ДВС Миколаївського РУЮ від 13.04.2011 р. за № 4362 на виконанні у від ділі відсутні будь які викон авчі документи у відношенні банкрута.

Вимоги кредиторів ба нкрута неможливо задовольни ти, у зв' язку з відсутністю м айна та грошових коштів у бан крута, тому згідно п. 6 ст. 32 Зако ну України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” ці вимоги вважаються погаш еними.

28.12.2010 р. від Державної податк ової інспекції у Центральном у районі м.Миколаєва надійшо в лист від 24.12.2010 р. за № 5052/9/10-024 в яком у вона просить вжити заходів щодо припинення процедури б анкрутства та запобігання лі квідації банкрута без провед ення перевірки.

Як зазначено в листі Вищого господарського суду України від 05.02.2010 р. за № 05-06/520/78 відп овідно до вимог ч. 1 ст. 51 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом", якщ о вартості майна боржника - юр идичної особи, щодо якого при йнято рішення про ліквідацію , недостатньо для задоволенн я вимог кредиторів, така юрид ична особа ліквідується в по рядку, передбаченому цим Зак оном. У разі виявлення зазнач ених обставин ліквідатор (лі квідаційна комісія) зобов'яз аний звернутися до господарс ького суду із заявою про пору шення справи про банкрутство такої юридичної особи. Необх ідною передумовою для зверне ння з такою заявою є дотриман ня ліквідатором (ліквідаційн ою комісією) вимог цивільног о та господарського законода вства щодо добровільної лікв ідації юридичної особи, зокр ема: оцінка вартості наявног о майна боржника, публікація оголошення, згідно з вимогам и ст. 105 ЦК України з метою виявл ення кредиторів та встановле ння повного обсягу кредиторс ької заборгованості, повідом лення органу державної подат кової служби про ліквідацію підприємства та складання пр оміжного ліквідаційного бал ансу. У зв'язку з чим органи де ржавної податкової служби пі сля публікації оголошення та отримання повідомлення про ліквідацію підприємства пов инні здійснити позапланову п еревірку суб'єкта господарюв ання в двомісячний термін (ч. 4 ст. 105 Цивільного кодексу Укра їни). Порядок виявлення креди торів по ст. 51 Закону України "П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом" передбачений шляхом опублікування оголош ення в офіційному друкованом у органі. У зв'язку з цим усі кр едитори, в т.ч. і органи держав ної податкової служби, зобов 'язані в місячний термін звер нутися з грошовими вимогами до ліквідатора банкрута. Інш ого порядку повідомлення кре диторів, ніж публікація в офі ційному друкованому органі, стаття 51 Закону України "Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом" не передбачає, в т .ч. і письмового повідомлення безпосередньо органів держа вної податкової служби. Якщо державна податкова служба в важає, що боржник неналежним чином виконував свої зобов'я зання щодо сплати податків, т о вона не позбавлена можливо сті здійснити позапланову пе ревірку банкрута в місячний термін з моменту відповідної публікації в офіційному дру кованому органі.

Крім того, згідно п. 11.2 наказу Державної податкової служби України від 22.12.2010р. за № 979 у зв'язк у з припиненням платника под атків органи державної подат кової служби розпочинають та проводять процедури, передб ачені цим розділом, у разі оде ржання хоча б одного з таких д окументів (відомостей): заяви за ф. N 8-ОПП від платника податк ів, поданою згідно з пунктом 11 .1 цього розділу; відомостей де ржавного реєстратора про вне сення до Єдиного державного реєстру запису про рішення з асновників (учасників) юриди чної особи, уповноваженого н ими органу про припинення юр идичної особи; відомостей з Є диного державного реєстру чи ЄДРПОУ, повідомлення органу державної реєстрації про за криття відокремленого підро зділу; судових рішень або від омостей з Єдиного державного реєстру, іншої інформації що до прийняття судом рішень пр о порушення провадження у сп раві про банкрутство чи визн ання банкрутом платника пода тків, порушення справи або пр ийняття рішення судом про пр ипинення юридичної особи, ви знання недійсною державної р еєстрації чи установчих доку ментів платника податків, зм іну мети установи, реорганіз ацію платника податків.

Згідно п. 11.3 наказу Держав ної податкової служби Україн и від 22.12.2010 р. за № 979 у разі отриман ня документів згідно з пункт ом 11.2 цього розділу та/або якщо розпочато процедуру реорган ізації юридичної особи (крім перетворення), припинення юр идичної особи або підприємни цької діяльності фізичної ос оби - підприємця, порушено про вадження у справі про визнан ня банкрутом платника податк ів або подано заяву про знятт я з обліку платника податків , органом державної податков ої служби приймається рішенн я про проведення документаль ної позапланової перевірки п латника податків, який переб уває на обліку в такому орган і. Призначається перевірка, я ку відповідні підрозділи роз починають протягом місяця пі сля одержання того документа , що надійшов до органу держав ної податкової служби першим .

Таким чином з дня п орушення провадження у справ і про банкрутство, подання ог олошення в офіційному друков аному органі про визнання бо ржника банкрутом та надходже ння листа ДПІ у Центральному районі м.Миколаєва пройшло д остатньо часу для проведення державними податковими інсп екціями перевірки банкрута.

Враховуючи наведен е, керуючись ст. 32, п. 6 ст. 40 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”, с т.ст. 80, 86 ГПК України, - господарс ький суд

УХВАЛИВ:

Затвердити звіт л іквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмежен ою відповідальністю “КОРТЕС -АВТО” станом на 01.05.2011 р.

Ліквідувати Товарист во з обмеженою відповідальні стю “КОРТЕС-АВТО” (54030, м.Микола їв, вул. Велика Морська, 38, код 3182 1926), зареєстроване виконкомом Миколаївської міської ради 14.01.2002 р. за № 1 522 120 0000 000040.

Зобов' язати лікв ідатора:

- примірники ліквід аційного балансу банкрута на діслати Головному управлінн ю статистики в Миколаївській області та Миколаївському м іськвиконкому;

- копію ухвали надісла ти власнику банкрута.

Зобов' язати ПА Т КБ "Приватбанк" закрити р /рахунки Товариства з обмеже ною відповідальністю “КОРТЕ С-АВТО”, про що повідомити пис ьмово господарський суд у 10-ти денний строк з дня винесення даної ухвали.

Ухвалу надіслати кре диторам, ліквідатору (два екз емпляра), установі банку, держ авній податковій інспекції з а місцезнаходженням банкрут а, державному реєстратору Ми колаївського міськвиконком у, державному органу з питань банкрутства.

Провадження у справі припинити.

Суддя В.І.Міщенко

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення13.07.2011
Оприлюднено29.08.2011
Номер документу17855515
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/193/10

Ухвала від 13.07.2011

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Міщенко В.І.

Ухвала від 04.07.2011

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Міщенко В.І.

Ухвала від 28.01.2011

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Міщенко В.І.

Постанова від 02.11.2010

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Міщенко В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні