Ухвала
від 26.07.2011 по справі 5016/2311/2011(11/21)
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5016/2311/2011(11/21)

   

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

УХВАЛА

 

"26" липня 2011 р.Справа №  5016/2311/2011(11/21)

м.Миколаїв

Боржник: Товариства з обмеженою відповідальністю «КОНТРВЕГАЮГ», 54001, м.Миколаїв, вул.Велика Морська, 63/2 код 37104903

Державний реєстратор  –Виконком Миколаївської міської ради

Установа банку: ПАТ «Індекс-Банк», 01004, м.Київ, вул.Пушкінська, 42/4а

Миколаївське обласне відділення з питань банкрутства, м. Миколаїв, 54001, а/с 156

Суддя Василяка К.Л.

Представники:

від боржника:  Черепенко В.Г., голова ліквідкомісії.

в судовому засіданні приймає участь:  

СУТЬ СПРАВИ: про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «КОНТРВЕГАЮГ».

12 липня 2011 року ТОВ «Контрвегаюг»звернулось до суду з заявою про визнання банкрутом у порядку ст.51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Ухвалою суду від 13.07.2011р. було порушено провадження у справі та призначено справу до розгляду для прийняття постанови про банкрутство та відкриття ліквідаційної процедури.

Приймаючи рішення, судом взято до уваги наступне.

Пункт 1 ст. 5 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»встановлює, що провадження у справах про банкрутство регулюється Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно ч. 1 ст. 51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така   юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор  (ліквідаційна  комісія) зобов`язані звернутися в господарський  суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. У разі виявлення обставин, зазначених у абзаці першому цієї частини, після  прийняття рішення про ліквідацію  до створення ліквідаційної комісії (призначення ліквідатора) заява про порушення справи про  банкрутство  подається  власником  майна боржника (уповноваженою ним особою).

Приписами ч.5 ст. 60 Господарського кодексу України передбачено, що ліквідаційна комісія оцінює наявне майно суб'єкта господарювання, який ліквідується, і розраховується з кредиторами, складає ліквідаційний баланс та подає його власнику або органу, який призначив ліквідаційну комісію. Достовірність та повнота ліквідаційного балансу повинні бути перевірені у встановленому законодавством порядку з обов'язковою перевіркою органом державної податкової служби, у якому перебуває на обліку суб'єкт господарювання.

Отже, враховуючи вищезазначені вимоги закону, необхідними передумовами для звернення із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство боржника у порядку статті 51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»є: оцінка вартості наявного майна боржника, публікація оголошення згідно з вимогами статті 105 Цивільного кодексу України з метою виявлення кредиторів та встановлення повного обсягу кредиторської заборгованості, повідомлення органу державної податкової служби про ліквідацію підприємства, складання проміжного ліквідаційного балансу та направлення його на перевірку до органу ДПІ, а також проведення обов'язкової перевірки органом державної податкової служби, у якому перебуває на обліку суб'єкт господарювання.

До матеріалів заяви додано лист голови ліквідаційної комісії ТОВ «КОНТРВЕГАЮГ»(а.с.17) про направлення проміжного ліквідаційного балансу на перевірку до ДПІ у Центральному районі м.Миколаєва.

Доказів проведення органом ДПІ зазначеної перевірки заявником до суду не надано.

За таких обставин суд приходить до висновку, що провадження у справі про його банкрутство було порушено передчасно.

З огляду на викладене, провадження у справі підлягає припиненню на підставі п.1 ст.80 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись п.1 ст.80, ст.86 ГПК України, господарський суд –

УХВАЛИВ:

Провадження у справі припинити.

Суддя К.Л.Василяка

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення26.07.2011
Оприлюднено30.08.2011
Номер документу17855770
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5016/2311/2011(11/21)

Ухвала від 26.07.2011

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Василяка К.Л.

Ухвала від 13.07.2011

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Василяка К.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні