Постанова
від 12.08.2011 по справі 7/17-3041-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

про визнання банкрутом від сутнього боржника

"12" серпня 2011 р. Справа № 7/17-3041-2011

За заявою кредитора: П П „ЛКМ”, м.Вишгород, Київська о бласть

до боржника: ТОВ „Мікр оінвест”, м.Одеса

про визнання банкрут ом

Суддя Лепеха Г .А.

Представники:

від кредитора - ОСОБА_1 , за довіреністю.

від боржника - не з' явивс я.

СУТЬ СПОРУ: Приватн е підприємство „ЛКМ” (далі - Кредитор) звернулось до господарського суду з заяво ю про визнання товариства з о бмеженою відповідальністю „ Мікроінвест” (далі - Боржник ) банкрутом в порядку ст.52 Зако ну України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ”, оскільки останнє неспромо жне сплатити заборгованість після настання встановленог о строку у сумі 5 000,00 грн.

Представник кредитора зая ву підтримує, наполягає на св оїх вимогах.

Представник боржника у суд ове засідання не з' явився, в ідзив на заяву не надав.

Розглянувши у відкритому с удовому засіданні заяву та м атеріали справи, заслухавши представника кредитора, суд встановив - заява кредитора про наявність і безспірніст ь боргу та неплатоспроможніс ть боржника обгрунтована і п ідтверджена матеріалами спр ави:

25.10.2010р. між Кредитором та Борж ником було укладено договір про надання послуг № 25/10-10 (далі - Договір), відповідно до якого Кредитор (виконавець) надав, а Боржник (замовник) отримав по слуги на загальну суму 5 000,00 грн ., що підтверджується актом пр ийому-передачі виконаних роб іт №1 від 05.11.2010р.

Відповідно до умов зазначе ного Договору Боржник зобов' язався сплатити вартість отр иманих послуг протягом п' ят и робочих днів з моменту підп исання акту прийому-передачі виконаних робіт.

Незважаючи на зазначене, Бо ржник умови даного договору стосовно оплати за отримані послуги не виконав.

28.12.2010р. Боржник надав гаранті йний лист, у якому підтвердив свою заборгованість у розмі рі 5 000,00 грн. перед Кредиторо м, однак у зв' язку з відсутні стю грошових коштів, сплатит и заборгованість за отримані послуги не в змозі

Кредитором були здійснені заходи по одержанню заборго ваності з Боржника у встанов леному законодавством поряд ку - 18.03.2011р. була направлена пре тензія на адресу боржника, як а залишилась без відповіді т а задоволення.

В подальшому, в ході перевір ки щодо знаходження Боржника за юридичною адресою було вс тановлено, що боржник та його керівні органи за юридичною адресою не знаходяться, факт ичне місцезнаходження не вия влено, про що 17.01.2011р., 23.03.2011р та 26.05.2010р. Кредитором були складені ві дповідні акти.

Відповідно до пункту 1 статт і 52 Закону України „Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом” у разі, якщо громадяни н-підприємець - боржник або керівні органи боржника - юр идичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у раз і ненадання боржником протяг ом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових д екларацій, документів бухгал терської звітності, а також з а наявності інших ознак, що св ідчать про відсутність підпр иємницької діяльності боржн ика, заява про порушення спра ви про банкрутство відсутньо го боржника може бути подана кредитором незалежно від ро зміру його вимог до боржника та строку виконання зобов' язань.

Згідно пункту 2 статті 52 зазн аченого Закону господарськи й суд у двотижневий строк з дн я винесення ухвали про поруш ення провадження у справі пр о банкрутство відсутнього бо ржника виносить постанову пр о визнання відсутнього боржн ика банкрутом, відкриває лік відаційну процедуру і призна чає ліквідатором ініціюючог о кредитора за згодою останн ього.

Таким чином, суд вважає за м ожливе визнати ТОВ „Мікроінв ест” банкрутом як відсутньог о боржника та відкрити лікві даційну процедуру.

Враховуючи клопотання іні ціюючого кредитора про призн ачення його ліквідатором бан крута, суд вважає, що відповід но до п.2 ст.52 Закону України „Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом” ліквідатором ТОВ „Мікроінвест” слід приз начити ПП „ЛКМ”.

Господарський суд наголош ує та привертає увагу сторін , усіх зацікавлених та посадо вих осіб, що застосований ним Закон України „Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том” - є спеціальним, одним з основних принципів якого є п ріоритет цього Закону над ін шими нормативними актами.

Усі інші нормативні акти ді ють лише у певній частині - з а умови зазначення про це у са мому Законі, тобто субсидіар но.

У разі протиріч норм цього З акону іншим нормативним акта м повинні діяти норми Закону .

Крім того, прийнята судом на підставі положень Закону Ук раїни „Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” дана постанова превалює над будь- якими ухвалами, рішеннями, по становами та розпорядженням и інших установ та організац ій, а невиконання пунктів її р езолютивної частини тягне за собою відповідальність, вст ановлену чинним законодавст вом України.

Керуючись ст.ст. 22-25, 52 Закону У країни „Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, ст.68 ГПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати банкрутом т овариство з обмеженою відпов ідальністю „Мікроінвест” (м. Одеса, вул. Космонавтів, буд. 33. Код ЄДРПОУ 32921500).

2. Відкрити відносно то вариства з обмеженою відпові дальністю „Мікроінвест” лік відаційну процедуру.

3. Ліквідатором банкру та призначити ініціюючого кр едитора у справі - приватне підприємство „ЛКМ” (код ЄДРП ОУ 31861906).

4. Зобов' язати ліквід атора письмово повідомити пр о визнання товариства з обме женою відповідальністю „Мік роінвест” (Код ЄДРПОУ 32921500) банк рутом усіх відомих йому кред иторів відсутнього боржника , здійснити інші заходи, перед бачені ст.52 Закону України „Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом”, та надати суд у звіт.

5. Скасувати арешт, нак ладений на майно боржника чи інші обмеження щодо розпоря дження майном боржника. Забо ронити накладення нових ареш тів або інших обмежень щодо р озпорядження майном товарис тва з обмеженою відповідальн істю „Мікроінвест”.

6. Призначити засідання с уду на „06” жовтня 2011р. о 09:30. Засідання відбудеться у пр иміщенні господарського суд у (м.Одеса, пр-т Шевченка, 29, зал № 14, тел. (0482) 307-965).

7. Зобов' язати предста вити:

ліквідатора банкрута - відомості про хід ліквідацій ної процедури.

8. Визнати явку у су дове засідання обов' язково ю.

Примірник постанови н адіслати: ініціюючому кредит ору (ліквідатору банкрута), Пе ршій ДВС Приморського району м.Одеси, відділу державної ре єстрації юридичних осіб та ф ізичних осіб-підприємців м.О деси.

Суддя Лепеха Г.А.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення12.08.2011
Оприлюднено26.08.2011
Номер документу17864762
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/17-3041-2011

Ухвала від 06.10.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Постанова від 12.08.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 04.08.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні