Постанова
від 12.08.2011 по справі 7/17-3003-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

про визнання банкрутом від сутнього боржника

"12" серпня 2011 р. Справа № 7/17-3003-2011

За заявою кредитора: ІП „Віндекс Проджект Україна”, м.Харків

до боржника: ПП „Адель трейд”, м.Одеса

про визнання банкрут ом

Суддя Лепеха Г.А.

Представники:

від кредитора - ОСОБА_1 , за довіреністю.

від боржника - не з' явивс я.

СУТЬ СПОРУ: Іноземн е підприємство „Віндекс Прод жект Україна” звернулось до господарського суду з заявою про визнання приватного під приємства „Адельтрейд” банк рутом в порядку ст.52 Закону Ук раїни „Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”, оскі льки останнє неспроможне спл атити заборгованість після н астання встановленого строк у у сумі 29 280,00 грн.

Представник кредитора зая ву підтримує, наполягає на св оїх вимогах.

Представник боржника у суд ове засідання не з' явився, в ідзив на заяву не надав.

Розглянувши у відкритому с удовому засіданні заяву та м атеріали справи, заслухавши представника кредитора, суд встановив - заява кредитора про наявність і безспірніст ь боргу та неплатоспроможніс ть боржника обгрунтована і п ідтверджена матеріалами спр ави:

01.06.2011р. між ІП „Віндекс Продже кт Україна” та ПП „Адельтрей д” було укладено договір пос тавки №63 (далі - Договір), за умо вами якого ІП „Віндекс Продж ект Україна” поставило, а ПП „Адельтрейд” отрим ало товар на загальну суму 29 280 ,00 грн., що підтверджується вид атковою накладною №РН-0000349 від 02.06.2011р. та податковою накладною №127 від 02.06.2011р.

Відповідно до умов Договор у ПП „Адельтрейд” зобов' яза лось сплатити вартість поста вленого товару до 10.06.2011р.

Незважаючи на зазначене, ПП „Адельтрейд” умови Договору стосовно оплати за поставле ний товар не виконало.

Кредитором були здійснені заходи по одержанню заборго ваності з боржника у встанов леному законодавством поряд ку - 04.07.2011р. була направлена пре тензія на адресу боржника, як а залишилась без відповіді т а задоволення.

В подальшому, в ході перевір ки щодо знаходження ПП „Адел ьтрейд” за юридичною адресою було встановлено, що боржник та його керівні органи за юри дичною адресою не знаходятьс я, фактичне місцезнаходження не виявлено, про що 01.08.2011р. та 11.08.201 1р. були складені відповідні а кти.

Відповідно до пункту 1 статт і 52 Закону України „Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом” у разі, якщо громадяни н-підприємець - боржник або керівні органи боржника - юр идичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у раз і ненадання боржником протяг ом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових д екларацій, документів бухгал терської звітності, а також з а наявності інших ознак, що св ідчать про відсутність підпр иємницької діяльності боржн ика, заява про порушення спра ви про банкрутство відсутньо го боржника може бути подана кредитором незалежно від ро зміру його вимог до боржника та строку виконання зобов' язань.

Згідно пункту 2 статті 52 зазн аченого Закону господарськи й суд у двотижневий строк з дн я винесення ухвали про поруш ення провадження у справі пр о банкрутство відсутнього бо ржника виносить постанову пр о визнання відсутнього боржн ика банкрутом, відкриває лік відаційну процедуру і призна чає ліквідатором ініціюючог о кредитора за згодою останн ього.

Отже, суд вважає за можливе визнати ПП „Адельтрейд” банк рутом як відсутнього боржник а та відкрити ліквідаційну п роцедуру.

Враховуючи клопотання іні ціюючого кредитора про призн ачення його ліквідатором бан крута, суд вважає, що відповід но до п.2 ст.52 Закону України „Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом” ліквідатором ПП „Адельтрейд” слід призна чити ІП „Віндекс Проджект Ук раїна”.

Господарський суд наголош ує та привертає увагу сторін , усіх зацікавлених та посадо вих осіб, що застосований ним Закон України „Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том” - є спеціальним, одним з основних принципів якого є п ріоритет цього Закону над ін шими нормативними актами.

Усі інші нормативні акти ді ють лише у певній частині - з а умови зазначення про це у са мому Законі, тобто субсидіар но.

У разі протиріч норм цього З акону іншим нормативним акта м повинні діяти норми Закону .

Крім того, прийнята судом на підставі положень Закону Ук раїни „Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” дана постанова превалює над будь- якими ухвалами, рішеннями, по становами та розпорядженням и інших установ та організац ій, а невиконання пунктів її р езолютивної частини тягне за собою відповідальність, вст ановлену чинним законодавст вом України.

Керуючись ст.ст. 22-25, 52 Закону У країни „Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, ст.68 ГПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати б анкрутом приватне підприємс тво „Адельтрейд” (м.Одеса, вул . Преображенська, буд. 21. Код ЄДР ПОУ 37420339).

2. Відкрити відн осно приватного підприємств а „Адельтрейд” ліквідаційну процедуру.

3. Ліквідатором б анкрута призначити ініціююч ого кредитора у справі - іно земне підприємство „Віндекс Проджект Україна” (код ЄДРПО У 36032854).

4. Зобов' язати лікві датора письмово повідомити п ро визнання ПП „Адельтрейд” (Код ЄДРПОУ 37420339) банкрутом усіх відомих йому кредиторів від сутнього боржника, здійснити інші заходи, передбачені ст.52 Закону України „Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом”, та надати суду звіт.

5. Скасувати аре шт, накладений на майно боржн ика чи інші обмеження щодо ро зпорядження майном боржника . Заборонити накладення нови х арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном п риватного підприємства „Аде льтрейд”.

6. Призначити за сідання суду на „06” жовтня 2011р. о 09:40. Засідання відбуде ться у приміщенні господарсь кого суду (м.Одеса, пр-т Шевчен ка, 29, зал №14, тел. (0482) 307-965).

7. Зобов' язати п редставити:

ліквідатора банкрута - відомості про хід ліквідацій ної процедури.

8. Визнати явк у у судове засідання обов' я зковою.

Примірник постанови н адіслати: кредитору (ліквіда тору банкрута), Другій ДВС При морського району м.Одеси, від ділу державної реєстрації юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців м.Одеси.

Суддя Лепеха Г.А.

Дата ухвалення рішення12.08.2011
Оприлюднено26.08.2011

Судовий реєстр по справі —7/17-3003-2011

Ухвала від 06.10.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Постанова від 12.08.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 02.08.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні