Постанова
від 27.07.2011 по справі 46/136-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банк рутом

27.07.2011 справа № 46/136-б

За заявою Фізичної особи - підприєм ця ОСОБА_1

До Товариства з обмеженою ві дповідальністю “Офіс Інстал ейшнз” (ідентифікаційний код 35948079)

Про банкрутство

Судд я Омельченко Л.В.

Представники:

Від заявника ОСОБА_1

Від боржника не з' явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Фізична особа - підпр иємець ОСОБА_1 (далі - зая вник) звернувся до суду з заяв ою про порушення провадження у справі про банкрутство від носно Товариства з обмеженою відповідальністю “Офіс Інст алейшнз” у зв' язку з неспро можністю підприємства сплат ити прострочену заборговані сть у розмірі 20 000,00 грн. та його в ідсутністю за місцезнаходже нням.

Провадження у справі за вка заною заявою порушено ухвало ю Господарського суду міста Києва № 46/136-б від 18.07.2011 р., яку призн ачено до розгляду на 27.07.2011 р.

У судове засідання, признач ене на 27.07.2011 р., боржник уповнова женого представника не напра вив, відзив на вищезазначену заяву і витребувані господа рським судом документи не по дав, а тому згідно з ст. 75 Господ арського процесуального код ексу України справа розгляда ється за наявними в ній матер іалами, оскільки боржник був у встановленому порядку пов ідомлений належним чином про дату, час та місце засідання с уду, а також зважаючи на строк и, встановлені ст. 52 Закону Укр аїни “Про відновлення платос проможності боржника або ви знання його банкрутом”.

У ході розгляду справи заяв ник надав усні пояснення по с уті заяви про порушення пров адження у справі про банкрут ство Товариства з обмеженою відповідальністю “Офіс Інст алейшнз” та, посилаючись на н аявність безспірної простро ченої заборгованості та немо жливість стягнення боргу чер ез відсутність підприємства за місцезнаходженням та не в иявлення його майна, просив в изнати боржника банкрутом, в ідкрити ліквідаційну процед уру щодо нього, ліквідатором призначити ініціюючого кред итора, який має ліцензію Держ авного департаменту з питань банкрутства на право діяльн ості арбітражних керуючих (р озпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів).

Розглянувши заяву фізично ї особи - підприємця ОСОБА _1 про визнання боржника - Т овариства з обмеженою відпов ідальністю “Офіс Інсталейшн з” банкрутом, заслухавши пре дставника заявника, вивчивши додатково подані документи, суд

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою в ідповідальністю “Офіс Інста лейшнз” було зареєстровано Г олосіївською районною у м. Ки єві державною адміністраціє ю 11.06.2008 р. з присвоєнням ідентиф ікаційного коду 35948079 за адресо ю: 01033, м. Київ, вул. Либідська, 1-а.

Згідно з даними Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб - підпри ємців основними видами діяль ності товариства є виробницт во меблів для сидіння, виробн ицтво інших меблів, оптова то ргівля меблями, покриттям пі длоги та неелектричними побу товими приладами, складське господарство, виробництво ме блів для офісів та підприємс тв торгівлі, роздрібна торгі вля меблями.

За твердженнями фізичної о соби - підприємця ОСОБА_1 у Товариства з обмеженою від повідальністю “Офіс Інстале йшнз” наявна прострочена заб оргованість у сумі 20 000,00 грн., що виникла через неоплату векс еля, який було пред' явлено д о оплати та в подальшому опро тестовано.

Дані твердження заявника з находять документальне підт вердження у матеріалах справ и, де міститься копія простог о векселя серії АА 1811150 з наступ ними реквізитами:

валюта - гривня,

сума - 20 000,00 грн.,

місце складання - м. Київ,

дата складання - 25.10.2010 р.,

дата платежу - за пред' яв ленням,

найменування бенефіціара - ФОП ОСОБА_1.

З матеріалів справи слідує , що заявник пред' явив вексе ль до виконання, але Товарист во з обмеженою відповідальні стю “Офіс Інсталейшнз” оплат у за вказаним векселем не зді йснило, у зв' язку з чим заявн ик звернувся до нотаріуса з з аявою про протест векселя.

17.02.2011 р. приватним нотаріусом Київського міського нотаріа льного округу ОСОБА_2 вчин ено протест про неоплату век селя № 180. Крім того, у подальшом у, нотаріусом вчинено викона вчий напис про неоплату векс еля (зареєстровано в реєстрі за № 181) та запропоновано стягн ути з Товариства з обмеженою відповідальністю “Офіс Інст алейшнз” 20 000,00 грн.

У подальшому заявник зверн увся до відділу Державної ви конавчої служби Голосіївськ ого районного управління юст иції у м. Києві для примусовог о виконання вказаного викона вчого напису, за наслідками ч ого було винесено постанову про відкриття виконавчого пр овадження ВП № 24616409.

16.03.2011 р. відділом Державної ви конавчої служби Голосіївськ ого районного управління юст иції у м. Києві винесено поста нову про повернення виконавч ого документу стягувачеві ві дповідно до п. 1 ч. 1 ст. 47 Закону У країни “Про виконавче провад ження”. У вказаній постанові вказано, що виходом державно го виконавця за адресою: м. Киї в, вул. Либідська, 1-а боржника н е розшукано.

За твердженнями заявника, о плата за опротестованим векс елем боржником не здійснена, у ході виконавчого провадже ння кошти не стягнуто, керівн і органи товариства за його м ісцезнаходженням відсутні, щ о зумовило звернення до суду з заявою про порушення прова дження у справі про банкрутс тво.

Виходячи з приписів Закону України “Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців” факт відсутності боржника повине н підтверджуватись витягом і довідкою із Єдиного державн ого реєстру юридичних осіб т а фізичних осіб - підприємці в.

Слід зазначити, що до матері алів справи заявником було п одано витяг з Єдиного держав ного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємц ів серії АЄ № 555998, згідно з яким с таном на 04.07.2011 р. у графі “статус відомостей про юридичну осо бу” вміщено запис про відсут ність юридичної особи - Това риства з обмеженою відповіда льністю “Офіс Інсталейшнз” з а місцезнаходженням.

Ухвалою про порушення пров адження у справі про банкрут ство Товариства з обмеженою відповідальністю “Офіс Інст алейшнз” судом було зобов' я зано податковий орган за міс цезнаходженням боржника над ати суду відомості про підпр иємницьку діяльність боржни ка, зокрема, щодо останньої да ти подання боржником докумен тів бухгалтерської звітност і та податкових декларацій, а також відомості щодо зміни а дреси боржника; надати відом ості про відкриття та закрит тя боржником рахунків у банк івських установах; відомості щодо наявності/відсутності у боржника заборгованості з податків, зборів та обов'язко вих платежів.

Зазначена ухвала направля лася на адресу податкового о ргану рекомендованим листом з повідомленням про врученн я, але станом на час розгляду с прави витребувані судом доку менти ним подані не були, заяв чи клопотань з цього приводу до суду не надійшло.

Відповідно до ч. 1 ст. 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” (далі - Закон) у разі, якщо гро мадянин-підприємець - боржни к або керівні органи боржник а - юридичної особи відсутн і за її місцезнаходженням , або у разі ненадання боржник ом протягом року до органів д ержавної податкової служби з гідно із законодавством пода ткових декларацій, документі в бухгалтерської звітності, а також за наявності інших оз нак, що свідчать про відсутні сть підприємницької діяльно сті боржника, заява про поруш ення справи про банкрутство відсутнього боржника може бу ти подана кредитором незалеж но від розміру його вимог до б оржника та строку виконання зобов'язань.

Виходячи з ч. 1 ст. 22 Закону у ви падках, передбачених цим Зак оном, господарський суд прий має постанову про визнання б оржника банкрутом і відкрива є ліквідаційну процедуру.

Згідно з ч. 2 ст. 52 Закону Украї ни господарський суд у двоти жневий строк з дня винесення ухвали про порушення провад ження у справі про банкрутст во відсутнього боржника вино сить постанову про визнання відсутнього боржника банкру том, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквід атором ініціюючого кредитор а за згодою останнього.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши пояснення зая вника, враховуючи наявні у ма теріалах справи докази, вста новлені в ході судового розг ляду обставини, суд приходит ь до висновку щодо наявності всіх підстав для визнання бо ржника банкрутом та відкритт я ліквідаційної процедури ві дповідно до особливостей, пе редбачених ст. 52 Закону.

Правова позиція суду щодо д остатності підстав для визна ння боржника банкрутом в пор ядку ст. 52 Закону при його відс утності за місцезнаходження м за наявності відповідного запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців ві дповідає правовій позиції Ви щого господарського суду Укр аїни (постанова від 07.12.2005 р. № Б 40/31 /05).

В порядку ч. 2 ст. 52 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або виз нання його банкрутом” заявни к клопотав перед судом про пр изначення ліквідатором борж ника ініціюючого кредитора з а згодою останнього, який має ліцензію на право діяльност і арбітражних керуючих (розп орядників майна, керуючих са нацією, ліквідаторів) НОМЕР _1 від 17.09.2008 р. та надав суду копі ю такої ліцензії.

У ході судового засідання с удом не було встановлено обс тавин, з якими ч. 3 ст. 3-1 Закону по в' язує неможливість призна чення ОСОБА_1 ліквідаторо м боржника у даній справі.

На підставі вищевикладено го, керуючись статтями 22, 23, 25, 52 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”, ст. 86 Господарського проце суального кодексу України, с уд

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкру том Товариство з обмеженою в ідповідальністю “Офіс Інста лейшнз” (01033, м. Київ, вул. Либідсь ка, 1-а, ідентифікаційний код 3594 8079).

2. Визнати кредиторськ і вимоги ініціюючого кредито ра - фізичної особи - підприє мця ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальніст ю “Офіс Інсталейшнз” у сумі 20 000,00 грн.

3. Відкрити ліквідацій ну процедуру.

4. Призначити ліквідат ором банкрута Товариства з о бмеженою відповідальністю “ Офіс Інсталейшнз” арбітражн ого керуючого ОСОБА_1 (ліц ензія НОМЕР_1 від 17.09.2008 р., міс це проживання: 03170, АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НО МЕР_2).

5. Зобов' язати ліквід атора у п' ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом подати до офіційного друков аного органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрі в України оголошення про виз нання боржника банкрутом і в ідкриття ліквідаційної проц едури з метою виявлення, вста новлення кредиторів відсутн ього боржника та повідомленн я їх (кредиторів) про визнання відсутнього боржника банкру том. Відомості про визнання б оржника банкрутом і про відк риття ліквідаційної процеду ри повинні містити: найменув ання та інші реквізити боржн ика, визнаного банкрутом, най менування господарського су ду, в провадженні якого знахо диться справа про банкрутств о, дату прийняття господарсь ким судом постанови про визн ання боржника банкрутом і ві дкриття ліквідаційної проце дури, відомості про ліквідат ора (ліквідаційну комісію).

6. Зобов' язати ліквід атора надати суду докази пуб лікації оголошення в офіційн ому друкованому органі про в изнання боржника банкрутом т а відкриття ліквідаційної пр оцедури протягом двох тижнів з моменту опублікування (ори гінал примірника газети).

7. Зобов' язати ліквід атора письмово повідомити пр о визнання господарським суд ом відсутнього боржника банк рутом усіх відомих йому кред иторів відсутнього боржника , які в місячний строк з дня од ержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута, зокре ма органи державної податков ої служби та інші державні ор гани, які здійснюють контрол ь за правильністю та своєчас ністю справляння страхових в несків на загальнообов' язк ове державне пенсійне страху вання та інші види зальнообо в' язкового держаного соціа льного страхування, податків і зборів (обов' язкових плат ежів).

8. Зобов' язати ліквід атора у разі отримання ним за яв з вимогами до банкрута пис ьмово повідомити про це суд, а також надати докази відпові дного реагування на такі зая ви.

9. Зобов'язати Державно го реєстратора за місцем зна ходження боржника внести до Єдиного державного реєстру ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців запис про в изнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної про цедури та відомості про лікв ідатора боржника.

10. Підприємницьку діял ьність банкрута завершити.

11. Строк виконання всіх грошових зобов' язань вважа ти таким, що настав з 27.07.2011 р.

12. Припинити нарахуван ня неустойки (штрафу, пені), пр оцентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборг ованості банкрута з 27.07.2011 р.

13. Припинити повноваже ння органів управління банкр ута щодо управління банкруто м та розпорядження його майн ом з 27.07.2011 р.

14. Зобов' язати ліквід атора надати суду ліквідацій ний баланс банкрута та звіт л іквідатора до 27.06.2012 р.

15. Копію постанови напр авити заявнику, боржнику та л іквідатору, а також для відом а до прокуратури Голосіївськ ого району м. Києва, Державної податкової адміністрації у м. Києві, державному реєстрат ору за місцем знаходження бо ржника для виконання.

Суддя Л.В. Омельченко

Фізична особа-підприє мець ОСОБА_1

Омельченко Л.В.

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення27.07.2011
Оприлюднено29.08.2011
Номер документу17871466
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —46/136-б

Ухвала від 19.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 24.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 27.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 18.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні