Постанова
від 09.08.2011 по справі 2а-1670/6241/11
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

1

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 серпня 2011 року м. Полтава Справа № 2а-1670/6241/11

Суддя Полтавського окр ужного адміністративного су ду Алєксєєва Н.Ю., розглянувш и в порядку скороченого пров адження справу за адміністра тивним позовом Хорольсько ї міжрайонної державної по даткової інспекції до Колек тивного підприємства громад ського харчування про припи нення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

21 липня 2011 року позивач Хорольська міжрайонна дер жавна податкова інспекція з вернувся до Полтавського окр ужного адміністративного су ду з адміністративним позово м до Колективного підприємст ва громадського харчування про припинення юридичної осо би, посилаючись на наявність в Єдиному державному реєстр і юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходж енням, що є підставою для звер нення податкової інспекції д о суду про припинення юридич ної особи відповідно до ст. 38 З акону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”.

Конверт із копією ухвали пр о відкриття скороченого пров адження, направлений відпові дачу за адресою місцезнаходж ення відповідача: вул. Леніна , 49, м. Хорол, 37800, повернувся до суд у із відміткою “за зазначено ю адресою не проживає”. З огля ду на положення абзацу 2 ч. 3 ст. 167 КАС України копія ухвали пр о відкриття скороченого пров адження вважається врученою відповідачу. У строк, встанов лений частиною 3 статті 183-2 Коде ксу адміністративного судоч инства України, відповідачем не подано до суду заперечень проти позову.

Відтак, суд доходить виснов ку, що спір підлягає вирішенн ю на підставі наявних у матер іалах справи доказів, оскіль ки вони повно та всебічно вис вітлюють обставини спірних п равовідносин.

Розглянувши подані позива чем документи, об' єктивно о цінивши докази, які мають юри дичне значення для розгляду справи і вирішення спору по с уті, суд вважає, що позов підля гає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що відпо відач зареєстрований 01 лютог о 1999 року Виконавчим комітето м Хорольської міської ра ди (ідентифікаційний код 01550501).

Згідно довідки Хорольськ ої міжрайонної державної п одаткової інспекції від 03 сер пня 2011 року Колективне підпри ємство громадського харчува ння заборгованості перед бюд жетом не має.

Відповідно до п. 17 ст. 11 Закону України “Про державну подат кову службу” голови державни х податкових адміністрацій і начальники державних податк ових інспекцій та їх заступн ики мають право звертатися у передбачених законом випадк ах до судових органів із заяв ою (позовною заявою) про скасу вання державної реєстрації с уб'єкта підприємницької діял ьності.

Згідно із ч. 2 ст. 38 Закону Укра їни "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб" підставою для постановл ення судового рішення щодо п рипинення юридичної особи, щ о не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: вн есення до Єдиного державного реєстру запису про відсутні сть юридичної особи за вказа ним її місцезнаходженням.

З матеріалів справи вбачає ться, що державним реєстрато ром внесено до Єдиного держа вного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в запис про відсутність Коле ктивного підприємства грома дського харчування за його м ісцезнаходженням, що підтвер джується витягом з Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підпри ємців, копія якого наявна у ма теріалах справи.

Крім того, при винесенні ріш ення судом враховано, що оскі льки Колективне підприємств о громадського харчування ві дсутнє за місцезнаходженням , тобто за адресою, яка була вн есена до Єдиного державного реєстру, відповідач своїми д іями позбавляє можливості ор гани податкової служби здійс нювати контроль за додержанн ям податкового законодавств а України, правильністю обчи слення, повнотою та своєчасн істю сплати податків, зборів .

З огляду на викладене, суд д ійшов висновку, що вимоги поз ивача обґрунтовані та підляг ають задоволенню.

Відповідно до частини 1 стат ті 256 Кодексу адміністративно го судочинства України поста нови суду, прийняті в порядку скороченого провадження вик онуються негайно.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-162, 183- 2 Кодексу адміністративного судочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Хорольської міжрайонно ї державної податкової інспе кції до Колективного підпри ємства громадського харчува ння про припинення юридично ї особи задовольнити.

Припинити юридичну особу К олективне підприємство гром адського харчування, ідентиф ікацій код 01550501, що зареєстрова не 01 лютого 1999 року Виконавчим комітетом Хорольської м іської ради.

Копію постанови направити державному реєстратору за м ісцем державної реєстрації ю ридичної особи Колективного підприємства громадського х арчування (ідентифікацій код 01550501) для внесення до Єдиного де ржавного реєстру запису про судове рішення щодо припинен ня юридичної особи.

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання апеляційної скар ги. У разі подання апеляційно ї скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає за конної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного пр овадження або набрання закон ної сили рішенням за наслідк ами апеляційного провадженн я.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з момен ту отримання копії постанови з одночасним поданням її коп ії до суду апеляційної інста нції.

Суддя Н.Ю . Алєксєєва

Дата ухвалення рішення09.08.2011
Оприлюднено29.08.2011
Номер документу17873534
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/6241/11

Постанова від 09.08.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 22.07.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Постанова від 09.08.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Алєксєєва Н.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні