Постанова
від 23.08.2011 по справі 2а/0470/3642/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 серпня 2011 р. Справа № 2а/0470/3642/11

Дніпропетровський окружний адміністративний с уд у складі:

головуючого судді Жукової Є.О.

при секретарі судового зас ідання Коваленко М.В.

за участю представника поз ивача Мішуровсь кої О.В.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні адмініс тративну справу за позовом Д ержавної податкової інспекц ії у Амур - Нижньодніпровськ ому районі м.Дніпропетровськ а до товариства з обмеженою в ідповідальністю фірми «Соло »про припинення юридичної ос оби,-

ВСТАНОВИВ:

29 березня 2011р. до Дніпро петровського окружного адмі ністративного суду надійшов адміністративний позов Держ авної податкової інспекції у Амур - Нижньодніпровському районі м.Дніпропетровська, в якому позивач просить припи нити юридичну особу - товарис тва з обмеженою відповідальн істю фірми «Соло» (код ЄДРПОУ 30493636).

Позовні вимоги обґрунтова но адміністративним позовом від 29.03.2011р.

Представник позивача в суд овому засіданні підтримала п озовні вимоги в повному обся зі та просила задовольнити п озов за викладених у ньому пі дстав.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, про час і міс це розгляду справи повідомля вся належним чином, що підтве рджується матеріалами справ и. Заперечень проти адмініст ративного позову суду не над ав. Однак, на адресу суду повер нувся конверт з відміткою по штового відділення «за закін ченням терміну зберігання».

Відповідно до ст.35 КАС Украї ни, вважається, що повістку вр учено юридичній особі, якщо в она доставлена за адресою, вн есеною до відповідного держа вного реєстру.

Частиною 1 ст.18 Закону Україн и «Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців» передбаче но, що якщо відомості, які внес ені до Єдиного державного ре єстру, були внесені до нього, т о такі відомості вважаються достовірними і можуть бути в икористані в спорі з третьою особою.

Всупереч вимогам ч.1 ст.19 Зако ну України «Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців», пр о зміну місцезнаходження від повідач контролюючі органи н е повідомив, тому відповідни х змін до Єдиного державного реєстру внесено не було.

Суд вважає, що вжив усі зале жні від нього заходи для пові домлення відповідача належн им чином про розгляд даної ад міністративної справи із йог о участю та реалізації ним пр ава судового захисту своїх п рав та інтересів.

Таким чином, суд вважає за м ожливе розглянути справу без участі відповідача відповід но до положень ст.128 КАС Україн и.

Судом були досліджені наст упні письмові докази, наявні в матеріалах справи: свідоцт во про державну реєстрацію Т ОВ фірми «Соло»; довідка з ЄДР №0095; довідка з ЄДР станом на 10.01.20 11р.; довідка від 16.02.2011р. №1; довідка про відсутність заборговано сті ТОВ фірми «Соло» перед де ржавним бюджетом від 30.11.2010р.; до відка про дату подання остан ньої податкової звітності ТО В фірмою «Соло» від 30.11.2010р.; пода ткова декларація з ПДВ ТОВ фі рми «Соло» за серпень 2009 року.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши пояснення пре дставника позивача та з' ясу вавши всі фактичні обставини , на яких ґрунтується адмініс тративний позов, суд встанов ив наступне.

Товариство з обмеженою від повідальністю фірма «Соло» з ареєстроване згідно із рішен ням Виконавчого комітету Дні пропетровської міської ради від 26.09.1999р. та взяте на облік пла тника податків в Державній п одатковій інспекції у Амур - Нижньодніпровському районі м.Дніпропетровська від 08.07.1999р., що підтверджується довідкою від 16.02.2011р. №1.

Починаючи з 15.09.2009р. відповіда ч не подавав до податкового о ргану документи податкової з вітності, станом на 16.02.2011р. това риства з обмеженою відповіда льністю фірми «Соло» не має з аборгованості перед бюджето м, із сплати податків, зборів ( обов' язкових платежів.)

Відповідно до п.11.10 ст.10 Порядк у обліку плутаників податків і зборів та визнання такими, щ о втратили чинність від 22.12.2010р. №979, якщо платник податків не м ає заборгованості перед бюдж етом та у разі неподання прот ягом одного року в органи дер жавної податкової служби под аткових декларацій, документ ів податкової звітності, кер івник органу державної подат кової служби приймає рішення у вигляді розпорядження від носно платника податків - про звернення до суду із заявою (п озовною заявою) про винесенн я судового рішення щодо прип инення юридичної особи чи пі дприємницької діяльності фі зичної особи - підприємця, від міни державної реєстрації пр ипинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, с касування державної реєстра ції змін до установчих докум ентів юридичної особи.

16.03.2011р. керівником податковог о органу було прийнято рішен ня №9-р про припинення юридичн ої особи - товариства з обме женою відповідальністю фірм а «Соло» (код ЄДРПОУ 30493636).

Згідно із пп.16.1.3 п.16.1 ст.16 Податк ового кодексу України платни к податків зобов' язаний под авати до контролюючих органі в у порядку, встановленому по датковим та митним законодав ством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою подат ків та зборів.

Стаття 104 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и наділяє особу, яка вважає, що порушено її права, свободи чи інтереси у сфері публічно-пр авових відносин правом на зв ернення до адміністративног о суду з позовом. Суб'єкти влад них повноважень уповноважен і звертатися до суду у випадк ах, встановлених законом.

Згідно із п.17 ст.11 Закону Укра їни «Про державну податкову службу України», органи держ авної податкової служби у ви падках, в межах компетенції т а у порядку, встановлених зак онами України, мають право зв ертатися у передбачених зако ном випадках до судових орга нів із заявою (позовною заяво ю) про скасування державної р еєстрації суб' єкта підприє мницької діяльності.

У відповідності до ч.7 ст.9 КАС України, у разі відсутності з акону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосо вує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія за кону).

Згідно ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юр идичних і фізичних осіб-підп риємців» від 15.05.2003р. №755 підстава ми для постановлення судовог о рішення щодо припинення юр идичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної ос оби, зокрема є: визнання недій сним запису про проведення д ержавної реєстрації через по рушення закону, допущені при створенні юридичної особи, я кі не можна усунути; провадже ння нею діяльності, що супере чить установчим документам, або такої, що заборонена зако ном; невідповідність мінімал ьного розміру статутного фон ду юридичної особи вимогам з акону; неподання протягом ро ку органам державної податко вої служби податкових деклар ацій, документів фінансової звітності відповідно до зако ну; наявність в Єдиному держа вному реєстрі запису про від сутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженн ям.

У відповідності до ч.2 ст.41 За кону України «Про державну р еєстрацію юридичних і фізичн их осіб-підприємців», суд, яки й постановив рішення щодо ві дміни державної реєстрації п рипинення юридичної особи, у день набрання таким рішення м законної сили направляє йо го державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи для внесення до Єдиног о державного реєстру запису про відміну державної реєстр ації припинення юридичної ос оби.

За таких підстав, суд вважає , що адміністративний позов Д ержавної податкової інспекц ії у Амур - Нижньодніпровсь кому районі м.Дніпропетровсь ка до товариства з обмеженою відповідальністю фірми «Сол о» про припинення юридичної особи такий, що підлягає задо воленню в повному обсязі.

Керуючись ст.ст.158-163 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспек ції у Амур - Нижньодніпровс ькому районі м.Дніпропетровс ька до товариства з обмежено ю відповідальністю фірми «Со ло» про припинення юридичної особи - задовольнити повні стю.

Припинити юридичну особу - т овариство з обмеженою відпов ідальністю фірма «Соло» (код ЄДРПОУ 30493636).

У день набрання постановою законної сили направити її к опію державному реєстратору за місцезнаходженням особи для внесення до Єдиного держ авного реєстру юридичних осі б та фізичних осіб-підприємц ів запису про судове рішення .

Постанова суду набирає зак онної сили відповідно до ст.254 Кодексу адміністративного с удочинства України та може б ути оскаржена в порядку та у с троки, встановлені ст.186 Кодек су адміністративного судочи нства України.

Повний текст постанови скл адений 22.08.2011р.

Суддя

Є.О. Жукова

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.08.2011
Оприлюднено29.08.2011
Номер документу17875844
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/3642/11

Ухвала від 02.08.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

Ухвала від 30.03.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

Постанова від 23.08.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні