Ухвала
від 23.08.2011 по справі 1/17-2011-1558
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



УХВАЛА

про повернення позовної за яви

"23" серпня 2011 р. № 1/17-2011-1558

Суддя Найфлейш В. Д., розгля нувши заяву № 4909/2011 від 18.08.2011 р. ЗАКР ИТОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТ ВА «ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ СУДНОБУДІВ ЕЛЬНО-СУДНОРЕМОНТНИЙ ЗАВОД»

про порушення справи про б анкрутство ЗАКРИТОГО АКЦІОН ЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ІЗМАЇЛЬС ЬКИЙ СУДНОБУДІВЕЛЬНО-СУДНОР ЕМОНТНИЙ ЗАВОД»(68600, Одеська об ласть, м. Ізмаїл, вул. Артема, 1; к од ЄДРПОУ 32783269)

В С Т А Н О В И В :

ЗАКРИТЕ АКЦІОНЕРНЕ ТО ВАРИСТВО «ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ СУДН ОБУДІВЕЛЬНО-СУДНОРЕМОНТНИЙ ЗАВОД»звернулось до господа рського суду Одеської област і із заявою про порушення спр ави про банкрутство, в порядк у ст. 51 Закону України „Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом”, оскільки останній неспроможний погасити креди торську заборгованість в заг альній сумі 4 764 166, 82 грн., а саме пе ред компанією РІАЛ ЕСТЕЙТ ХО ЛДІНГЗ ЛІМІТЕД заборгованіс ть складає 3 602 352, 01 грн.; перед фіз ичною особою-підприємцем О СОБА_2 - 541 937, 00 грн.; перед фізич ною особою-підприємцем ОСО БА_1 - 458 050, 00 грн.; перед ТОВ «ПР АЙДСТІЛ»- 161 354, 32 грн.; ТОВ «КААЛБА Й ГРУП ХОЛДИНГ УКРАЇНА»- 320, 00 гр н.; перед ТОВ «МЕТАЛЛАЙН»- 153, 49 гр н.

Відповідно до ст.4-1 ГПК Украї ни господарські суди розгляд ають справи про банкрутство у порядку провадження, перед баченому цим Кодексом, з урах уванням особливостей, встано влених Законом України “Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом”.

Згідно з п. 1 ст. 5 Закону Украї ни “Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом” провадже ння у справах про банкрутств о регулюється цим Законом, Го сподарським процесуальним к одексом України, іншими зако нодавчими актами України.

Згідно з преамбулою Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” ц ей Закон встановлює умови та порядок відновлення платосп роможності суб'єкта підпри ємницької діяльності - борж ника або визнання його банкр утом та застосування ліквіда ційної процедури, повного аб о часткового задоволення вим ог кредиторів.

Статтею 51 Закону України “П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом” передбачено , що якщо вартості майна боржн ика - юридичної особи, щодо я кого прийнято рішення про лі квідацію, недостатньо для за доволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідує ться в порядку, передбаченом у цим Законом. У разі виявлени х зазначених обставин ліквід атор (ліквідаційна комісія) з обов'язані звернутися в гос подарський суд із заявою про порушення справи про банкру тство такої юридичної особи.

Відповідно до вимог ч.4 ст.105 Ц К України комісія з припинен ня юридичної особи поміщає в друкованих засобах масової інформації, в яких публікуют ься відомості про державну р еєстрацію юридичної особи, щ о припиняється, повідомлення про припинення юридичної ос оби та про порядок і строк зая влення кредиторами вимог до неї. Цей строк не може станови ти менше двох місяців з дня пу блікації повідомлення про пр ипинення юридичної особи.

Відповідно до вимог ч.1 ст.110 Ц К України юридична особа лік відується за рішенням її уча сників або органу юридичної особи, уповноваженого на це у становчими документами, в то му числі, у зв'язку із закінчен ням строку, на який було створ ено юридичну особу, досягнен ня мети, для якої її створено, а також в інших випадках, пере дбачених установчими докуме нтами.

Згідно з вимогами ч.3 ст.110 ЦК У країни, якщо вартість майна ю ридичної особи є недостатньо ю для задоволення вимог кред иторів, юридична особа лікві дується в порядку, встановле ному законом про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом .

Відповідно до вимог ч. 1 ст.111 Ц К України ліквідаційна коміс ія після закінчення строку д ля пред'явлення вимог кредит орами складає проміжний лікв ідаційний баланс, який місти ть відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідує ться, перелік пред'явлених кр едиторами вимог, а також про р езультати їх розгляду. Промі жний ліквідаційний баланс за тверджується учасниками юри дичної особи або органом, яки й прийняв рішення про ліквід ацію юридичної особи.

За змістом частини 5 статті 60 Господарського кодексу Укр аїни, яка регулює загальний п орядок ліквідації суб'єкта г осподарювання, вбачається, щ о ліквідаційна комісія оціню є наявне майно суб'єкта госпо дарювання, який ліквідується , і розраховується з кредитор ами, складає ліквідаційний б аланс та подає його власнику або органу, який призначив лі квідаційну комісію. Достовір ність та повнота ліквідаційн ого балансу повинні бути пер евірені у встановленому зако нодавством порядку з обов'я зковою перевіркою органом де ржавної податкової служби, у якому перебуває на обліку су б'єкт господарювання.

Згідно п. 5 ч. 1 ст. 9 Закону Укра їни «Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом»суддя не пізніше п'яти днів з дня над ходження повертає заяву про порушення справи про банкрут ство і додані до неї документ и без розгляду, про що виносит ь ухвалу з інших підстав, пере дбачених статтею 63 Господарс ького процесуального кодекс у України, з урахуванням вимо г цього Закону.

Згідно п. 3 ст. 63 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни суддя повертає позовну заяву і додані до неї докумен ти без розгляду, якщо у позовн ій заяві не вказано обставин , на яких ґрунтується позовна вимога, доказів, що підтвердж ують викладені в заяві обста вини, обґрунтований розраху нок стягуваної чи оспорювано ї суми.

До заяви голови ліквідацій ної комісії про визнання ЗАК РИТОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИС ТВА «ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ СУДНОБУДІ ВЕЛЬНО-СУДНОРЕМОНТНИЙ ЗАВОД »банкрутом не надано доказів (первинних документів), що під тверджують наявність заборг ованості боржника перед комп анією РІАЛ ЕСТЕЙТ ХОЛДІНГЗ Л ІМІТЕД в сумі 3 602 352, 01 грн.; перед ф ізичною особою-підприємцем ОСОБА_2 - 541 937, 00 грн.; перед фі зичною особою-підприємцем ОСОБА_1 - 458 050, 00 грн.; перед ТОВ «ПРАЙДСТІЛ»- 161 354, 32 грн.; ТОВ «КА АЛБАЙ ГРУП ХОЛДИНГ УКРАЇНА»- 320, 00 грн.; перед ТОВ «МЕТАЛЛАЙН» - 153, 49 грн., а саме договори, накла дні, акти виконаних робіт, кви танції, платіжні доручення, у зв'язку з чим неможливо вст ановити наявність кредиторс ької заборгованості і ознаки неплатоспроможності, що є пі дставами порушення справи пр о банкрутство.

Крім того, головою ліквідац ійної комісії боржника не на дано суду доказів повідомлен ня органу державної податков ої служби про ліквідацію під приємства, а також доказів на дання проміжного балансу дер жавній податковій інспекції для перевірки.

Таким чином, заявником не на дано доказів проведення від повідних дій, як передумови д ля звернення ліквідатора (лі квідаційної комісії) із заяв ою про порушення справи про б анкрутство відповідно до ст. 60 ГК України та ст. 51 Закону Укр аїни “Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом”, а тому заява голови ліквідаційної комісії ЗАКРИТОГО АКЦІОНЕРН ОГО ТОВАРИСТВА «ІЗМАЇЛЬСЬКИ Й СУДНОБУДІВЕЛЬНО-СУДНОРЕМО НТНИЙ ЗАВОД»підлягає поверн енню без розгляду на підстав і ст. 9 Закону України "Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом" та п. 3 ст. 63 ГПК України .

Повернення заяви про поруш ення справи про банкрутство не перешкоджає повторному зв ерненню з нею до господарськ ого суду в загальному порядк у після усунення допущеного порушення.

Керуючись п. 3 ст. 63 Господар ського процесуального кодек су України та ст. ст. 9, 51 Закону У країни “Про відновлення непл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”, с уддя, -

У Х В А Л И В:

1. Заяву ЗАКРИТОГО АКЦІ ОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ІЗМАЇЛ ЬСЬКИЙ СУДНОБУДІВЕЛЬНО-СУДН ОРЕМОНТНИЙ ЗАВОД»(68600, Одеська область, м. Ізмаїл, вул. Артема , 1; код ЄДРПОУ 32783269) про визнання б анкрутом у порядку ст. 51 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” - повернути заявнику без розг ляду.

2. Видати довідку на поверне ння держмита.

У відповідності з п. 2 ст. 8 Де крету Кабінету Міністрів Укр аїни “Про державне мито” від 21.10.93 р. № 7-93 державне мито у сумі 85 ,00 грн., перераховане квитанці єю №143258581 від 01.04.2011 р. підлягає пове рненню.

Додаток: заява про порушення справи про банкрут ство з додатком на 62 аркушах.

Примірник ухвали надіслат и сторонам.

Суддя Най флейш В.Д.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення23.08.2011
Оприлюднено30.08.2011
Номер документу17880389
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —1/17-2011-1558

Ухвала від 23.08.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні