Постанова
від 14.07.2011 по справі 2а-0870/4169/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 липня 2011 року < Текст > Справа № 2а-0870/4169/11

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого - судді Авдєє ва М.П.,

при секретарі судового зас ідання Задунайському І.О.,

за участю представників:

позивача - не з' явився;

відповідача - не з' явивс я;

третя особа - не з' явився ;

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу

за позовом Державної подат кової інспекції у Ленінськом у районі м. Запоріжжя

до Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Агротехно сервіс»

третя особа ОСОБА_1

про припинення юридичної о соби,

ВСТАНОВИВ:

31 травня 2011 року Державна под аткова інспекція у Ленінсько му районі м. Запоріжжя (далі - ДПІ у Ленінському районі м. За поріжжя, позивач) звернулась до Запорізького окружного а дміністративного суду (далі- суд) із позовною заявою до Тов ариства з обмеженою відповід альністю « Агротехносервіс» (далі - відповідач), в якій пр осить припинити юридичну осо бу. Позовні вимоги обґрунтов ує ч.2 ст.38 Закону України «Про д ержавну реєстрацію юридични х осіб та фізичних осіб - під приємців» від 15.05.2003 №755-ІV (далі - Закон №755-ІV) та Податковим коде ксом України від 02.12.2010 № 2755-VI (далі - ПК України), зокрема зазнач ає, що підставою для постанов лення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи, зокрема є н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону. Зазн ачає, що відповідач не надає д о податкових органів фінансо ву звітність з січня 2001 року. Пр осить позов задовольнити.

Ухвалою суду від 01 червня 2011 р оку позовну заяву залишено б ез руху на підставі ст.ст.106, 108 КА С України у строк до 14 червня 201 1 року. У термін, встановлений судом позивач виправив недол іки позовної заяви.

Ухвалою суду від 17 червня ві дкрито провадження у справі №2а-0870/4169/11 та призначено розгляд на 04 липня 2011 року. В зв' язку з неявкою сторін у судове засі дання розгляд справи було ві дкладено до 14 липня 2011 року.

Представник позивача у суд ове засідання не з' явився, п роте 14 липня 2011 року надіслав н а адресу суду клопотання про розгляд справи без його учас ті.

Відповідач у судове засіда ння повторно не з' явився, на адресу, вказану в довідці з Єд иного державного реєстру юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців а саме: 69121, м.Зап оріжжя вул. Товариська 43, кв. 17, с удом неодноразово було напра влено ухвали суду з повідомл енням про дату проведення су дового засідання, однак, відп овідно до відмітки поштового відділення, направлені лист и було повернуто в зв' язку і з неявкою адресата. За правил ами ст.33 КАС України, у разі від сутності осіб, які беруть уча сть у справі, за адресою вважа ється, що судовий виклик або с удове повідомлення вручене ї м належним чином, у зв' язку з чим суд розглянув справу на п ідставі наявних доказів.

Третя особа у судове засіда ння не з' явився, на адресу, а саме: АДРЕСА_1, судом неодн оразово було направлено ухва ли суду з повідомленням про д ату проведення судового засі дання, однак, відповідно до ві дмітки поштового відділення , направлені листи було повер нуто в зв' язку із неявкою ад ресата. За правилами ст.33 КАС У країни, у разі відсутності ос іб, які беруть участь у справі , за адресою вважається, що суд овий виклик або судове повід омлення вручене їм належним чином, у зв' язку з чим суд ро зглянув справу на підставі н аявних доказів.

За таких обставин суд вважа є за можливе розглянути спра ву по суті без участі предста вників сторін.

У зв' язку із неявкою у судо ве засідання всіх осіб, які бе руть участь у справі, на підст аві приписів ч.6 ст.12 та ч.1 ст. 41 КА С України фіксування судовог о засідання за допомогою зву козаписувального технічног о засобу не здійснювалося.

Розглянувши подані докуме нти і матеріали судом встано влені наступні обставини.

ТОВ «Агротехносервіс» (код ЄДРПОУ 22124292) є юридичною особою та зареєстроване Відділом р еєстрації та єдиного реєстру Ленінської районної адмініс трації Запорізької міської р ади 20.01.1994.

Згідно довідки ДПІ у Ленінс ькому районі м. Запоріжжя №5571/10 /28-142/4 від 26 квітня 2011 року ТОВ «Агр отехносервіс» не звітує до п одаткових органів починаючи з січня 2001року.

Відповідно до довідки з ДПІ у Ленінському районі м. Запор іжжя №5634/10-19-11 від 27 квітня 2011 року з аборгованість перед бюджето м у відповідача відсутня.

Оцінивши надані документи та матеріали, суд вважає позо вні вимоги такими, що підляга ють задоволенню з огляду на н аступне.

Відповідно до ст. 15 ПК Україн и платниками податків визнаю ться фізичні особи (резидент и і нерезиденти України), юрид ичні особи (резиденти і нерез иденти України) та їх відокре млені підрозділи, які мають, о держують (передають) об'єкти о податкування або провадять д іяльність (операції), що є об'є ктом оподаткування згідно з цим Кодексом або податковими законами, і на яких покладено обов'язок із сплати податків та зборів згідно з цим Кодекс ом.

Пунктом 16.1.3 ст. 16 ПК України пе редбачено, що платник податк ів зобов'язаний: подавати до к онтролюючих органів у порядк у, встановленому податковим та митним законодавством, де кларації, звітність та інші д окументи, пов'язані з обчисле нням і сплатою податків та зб орів.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців» від 15. 05.2003 № 755-IV, підставою для постанов лення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов' язано з банкрутст вом юридичної особи, зокрема , є неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону т а наявність в Єдиному держав ному реєстрі запису про відс утність юридичної особи за в казаним її місцезнаходження м.

Із матеріалів справи вбача ється, що відповідач не надає органам державної податково ї служби фінансову звітність з січня 2001 року, що, на думку поз ивача, є підставами для припи нення юридичної особи.

Судом встановлено що ТОВ «А гротехносервіс» не надає орг анам державної податкової сл ужби фінансову звітність з с ічня 2001 року.

Проаналізувавши вищезазна чені норми законодавства та всебічно розглянувши матері али справи суд дійшов виснов ку, що позовні вимоги правомі рні, позивачем обґрунтовані, відповідачем не спростовані .

Згідно ст. 11 КАС України, розг ляд і вирішення справ в адмін істративних судах здійснюєт ься на засадах змагальності сторін та свободи в наданні н ими суду своїх доказів і у дов еденні перед судом їх переко нливості.

Згідно ч. 4 ст. 94 КАС України, у справах, в яких позивачем є су б' єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юр идична особа, судові витрати , здійснені позивачем, з відпо відача не стягуються.

Керуючись ст.ст.161 - 163, 167 КАС Ук раїни, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов Д ержавної податкової інспекц ії у Ленінському районі м.Зап оріжжя до Товариства з обмеж еною відповідальністю «Агро техносервіс» третя особа О СОБА_1 - задовольнити.

2. Припинити юридичну о собу - Товариство з обмежен ою відповідальністю «Агроте хносервіс» (код ЄДРПОУ 22124292, 69121, м. Запоріжжя, вул. Товариська 43, кв.7).

3. Після набрання судовим рі шенням законної сили, його ко пію надіслати державному реє стратору Запорізької місько ї ради.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скасо вано, набирає законної сили п ісля повернення апеляційно ї скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження аб о набрання законної сили ріш енням за наслідками апеляцій ного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України, або прийняття пос танови у письмовому провадже нні - з дня отримання копії п останови, апеляційної скарги , з подачею її копії відповідн о до кількості осіб, які берут ь участь у справі.

Якщо суб' єкта владних пов новажень у випадках та поряд ку, передбачених частиною че твертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб' єктом владних повноважень повідомлення пр о можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Постанова в повному обсязі , у відповідності до вимог ст. 160 КАС України, оформлена і під писана 19 липня 2011.

Суддя М.П. Авдєєв

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.07.2011
Оприлюднено05.09.2011
Номер документу17889305
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/4169/11

Постанова від 14.07.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Авдєєв Максим Петрович

Ухвала від 04.07.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Авдєєв Максим Петрович

Ухвала від 17.06.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Авдєєв Максим Петрович

Ухвала від 01.06.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Авдєєв Максим Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні