Постанова
від 12.04.2011 по справі 4-386/11
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 березня 2011 року м. Хмельницький

Суддя Хмельницького м іськрайонного суду Трембач О .Л., розглянувши подання старш ого слідчого з ОВС СВ ПМ ДПА у Хмельницькій області майора податкової міліції В. В. Дра патого, про надання дозвол у на проведення виїмки оригі налів первинних фінансово-го сподарських, бухгалтерських та інших документів,

ВСТАНОВИВ :

Старший слідчий з ОВС СВ П М ДПА у Хмельницькій області майор податкової міліції В . В. Драпатий звернувся до су ду з поданням, в якому просить надати дозвіл на провед ення виїмки оригіналів перви нних фінансово-господарськи х, бухгалтерських та інших до кументів в ДП “Птахогоспода рство “Южная - Холдінг” АТОВ “Южная - Холдінг” пос илаючись на те, що слідчим від ділом податкової міліції ДПА у Хмельницькій області пров одиться досудове слідство по кримінальній справі № 41/0255, пор ушеній стосовно директора ТО В “Кам' янець-Подільський ко мбікормовий завод”, с. Гуменц і, Кам' янець-Подільського р айону ОСОБА_2, та головног о бухгалтера ОСОБА_3 по фа кту ухилення від сплати пода тків в особливо великих розм ірах за ознаками злочину, пер едбаченого ст. 212 ч.3 Кримінальн ого кодексу України.

Проведеним досудовим слі дством встановлено, що дирек тор ТОВ “Кам' янець-Подільсь кий комбікормовий завод”, с. Г уменці, Кам' янця-Подільсько го району, ОСОБА_2, за попер едньою змовою з головним бух галтером цього ж підприємств а ОСОБА_3, упродовж березн я 2010 року, в порушення п.п.7.4.1 п.7.4 ст .7 Закону України «Про податок на додану вартість»№168/97-ВР від 03.04.1997 року із змінами та доповн еннями, шляхом безпідставног о формування податкового кре диту з ПДВ умисно ухилились в ід сплати податку на додану в артість в сумі 3 482 353 грн., що приз вело до ненадходження до бюд жету коштів у особливо велик их розмірах.

Так, в березні 2010 року директор підприємства ОСО БА_2, за попередньою змовою з головним бухгалтером ОСОБ А_3, з метою ухилення від спла ти податків, безпідставно оф ормили по бухгалтерських та податкових обліках товарист ва операції із нібито придба ння від ВАТ “Мега-Захід” м. Тис мениця та ТОВ “Прикарпатська Фінансова компанія” м. Івано -Франківськ, зерна, яке фактич но на підприємство не поступ ало.

Фактично вказані під приємства на ТОВ “Кам' янець -Подільський комбікормовий з авод” зерна не поставляли. На товаристві відсутні будь-як і документи про перевезення та поставку зерна (товарно-тр анспортні накладні, акти при ймання-передачі товару, серт ифікати якості на продукцію та інше).

Також перевіркою вст ановлено, що нібито придбане зерно не використовувалось та не могло бути використане у господарській діяльності при виготовленні комбікормі в, оскільки у зазначений пері од ТОВ “Кам' янець-Подільськ ий комбікормовий завод” взаг алі виробничою діяльністю не займалось, продукції не виго товляло та не переробляло. Оп ерації з нібито поставки зер на не мали реального товарно го характеру, а лише документ ально оформлялись по регістр ах бухгалтерського та податк ового обліку. Проте, від повідно до даних бухгалтерсь кого та податкового обліків підприємства, що на основі ні бито придбаного зерна були в иготовлені кормосуміші, які в подальшому реалізовані ряд у підприємств по Україні.

Одним із таких підприємс тв, на яке документально було відписано реалізацію кормос умішей, є ДП “Птахогосподарс тво “Южная - Холдінг” АТОВ “ Южная - Холдінг”.

На підставі вище ви кладеного, з метою повного, вс ебічного та об' єктивного ро зслідування кримінальної сп рави, для отримання оригінал ів первинних фінансово-госпо дарських та бухгалтерських д окументів щодо отримання та оприбуткування комбікорму (к ормосуміші) від ТОВ “Кам' ян ець-Подільський комбікормов ий завод”, які мають у справі в ажливе доказове значення, ке руючись ст. 178 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ :

Подання задовольнит и.

Надати згоду на проведення виїмки оригіналі в первинних фінансово-господ арських та бухгалтерських до кументів ДП “Птахогосподарс тво “Южная - Холдінг” АТОВ “ Южная - Холдінг” (код ЄДРПОУ 35087661), с. Перове, Сімферопольськ ого району, АР Крим, а саме: дог овори, товарні, податкові та т оварно-транспортні накладні , шляхові листи, документи щод о оплати (виписки банку прибу ткові - видаткові касові орд ери), за отриманий товар (послу ги), книги складського обліку ; журнали обліку вагової, журн ал реєстрації виданих довіре ностей; та інших документів щ одо взаєморозрахунків з ТОВ «Кам' янець-Подільський ком бікормовий завод»(ЄДРПОУ 34422333) за період березень - квітен ь 2010 року.

Постанова оск арженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення12.04.2011
Оприлюднено03.04.2012
Номер документу17936555
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-386/11

Постанова від 07.11.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Постанова від 24.01.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Лабунський В. М.

Постанова від 12.05.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шаповал Т. В.

Постанова від 22.08.2011

Кримінальне

Московський районний суд м.Харкова

Горбунова Я. М.

Постанова від 22.08.2011

Кримінальне

Московський районний суд м.Харкова

Горбунова Я. М.

Постанова від 12.08.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Срокіна І. І.

Постанова від 18.08.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Срокіна І. І.

Постанова від 05.07.2011

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Павлів З. С.

Постанова від 10.10.2011

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Свистунова О. В.

Постанова від 13.10.2011

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Пошкурлат О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні