Постанова
від 03.07.2008 по справі 7/255-ап-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

7/255-АП-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"03" липня 2008 р.                                                           Справа № 7/255-АП-08

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Задорожної Н.О. при секретарі Степановій О. В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу  

за позовом прокурора Голопристанського району Херсонської області в особі Голопристанської районної виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

до відкритого акціонерного товариства "Голопристанське племпідприємство"  

про  стягнення 780 грн. 09 коп.

за участю представників сторін:

прокурор: М'ясніков К. К.

від  позивача - керівник Корнієнко О. С. дов. від 08.01.08р. № 6.

від  відповідача - не прибув.

          Прокурор Голопристанського району Херсонської області в особі Голопристанської районної виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (позивач) звернувся до господарського суду з позовом про стягнення з відкритого акціонерного товариства "Голопристанське племпідприємство" (відповідач) 780 грн. 09 коп. заборгованості по внесках на загальнообов'язкове державне соціальне страхування з тимчасової втрати працездатності.

          Відповідач проти позову письмових заперечень не надав. Представник відповідача у судове засідання не прибув, із заявою про відкладення слухання справи не звернувся. Копія ухвали про відкриття провадження, повістка та позовна заява, направлені відповідачу за офіційною юридичною адресою: 75600, Херсонська область, м. Гола Пристань, вул. 1 Травня, будинок 1, повернулися до суду з відміткою пошти про відмову адресата від одержання конверта. Використане відповідачем право відмови від отримання судової повістки не позбавляє суд повноважень здійснювати розгляд справи по суті.

          За таких обставин, суд здійснює розгляд справи за відсутності представника відповідача, за наявними в матеріалах справи доказами, відповідно до ч.6 ст.71 Кодексу адміністративного судочинства України.    

          Розглянувши матеріали справи, заслухавши прокурора, представника позивача, суд -

                                              в с т а н о в и в:

          Відкрите акціонерне товариство "Голопристанське племпідприємство" зареєстроване Голопристанською райдержадміністрацією, є юридичною особою і роботодавцем. З 12 листопада 2001 року відповідач знаходиться на обліку Голопристанської районної виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності і, відповідно до ст.22 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням", є платником страхових внесків до фонду.

          Стаття 23 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням" зобов'язує роботодавців сплачувати щомісячно суму страхових внесків у день, встановлений для одержання в банківських установах коштів на оплату праці працівників за відповідний період.

          Поданим до контролюючого органу звіту про нараховані внески на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за І квартал 2008 року, відповідачем самостійно задекларовано та узгоджено суму внесків у розмірі 780 грн. 09 коп., однак зобов'язання перед фондом у встановлений Законом строк не виконав, що підтверджується розрахунком заборгованості, звітом за І квартал 2008 року.

          Ст.23 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням" зобов'язує страхувальників сплачувати належні суми страхових внесків у встановлений Законом строк.

          Сума заборгованості відповідача, станом  на 12.05.08р., узгоджена, не погашена, та складає 780 грн. 09 коп.

          Доказів сплати заборгованості суду не надано.

          Позовні вимоги, обґрунтовані належними доказами, задовольняються у повному обсязі. Судові витрати, відповідно до ст. 94 КАС України, не стягуються.

          У судовому засіданні проголошено вступну та резолютивну частини постанови та повідомлено про дату, час та місце складення її повного тексту - 04.07.2008р. о 09 год. 10 хв., каб. № 324, м. Херсон, вул. Горького, 18.

На підставіп.2 ч.2 ст.27, ст.30 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням", керуючись ст. 94, 159-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

                                           П О С Т А Н О В И В :

          1. Позов задовольнити. Стягнути з відкритого акціонерного товариства "Голопристанське племпідприємство" (75600, Херсонська область, м. Гола Пристань, вул. 1 Травня, будинок 1, код ЄДРПОУ 00710902, р/рах. 260032881 в ХОД ВАТ "Райффайзен Банк Аваль", МФО 352093) 780 грн. 09 коп. заборгованості по страхових внесках на користь Голопристанської районної виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (Херсонська область, м. Гола Пристань, вул.1 Травня 17, код ЄДРПОУ 26083124, р/рах. 25603179 в ХОД ВАТ "Райффайзен Банк Аваль", МФО 352093).

          Виконавчий лист видати позивачу після набрання постановою законної сили.

          

          Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.  

          Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

           Суддя                                                                  Н.О. Задорожна

Постанову складено у повному обсязі

  та підписано 04.07.2008р.

Дата ухвалення рішення03.07.2008
Оприлюднено10.07.2008

Судовий реєстр по справі —7/255-ап-08

Постанова від 03.07.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Задорожна Н.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні