Постанова
від 02.08.2011 по справі 4-1596/11
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№4-1596/11

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 серпня 2011 року м. Ч ернігів

Новозаводс ький районний суд м. Чернігов а

в складі : головуючого судд і Кузьміна М. В.

при секретарі Сидоренко О. М.

за участю прокурора ПОХИЛЬКА Я.В.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м. Чернігові справу за пода нням слідчого з ОВС СВ ПМ ДПА в Чернігівській області О.В. Невмовенко про надання доз волу на проведення виїмки ор игіналів первинних фінансов о-господарських та бухгалтер ських документів

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло подання сл ідчого з ОВС СВ ПМ ДПА в Черніг івській області О.В.Невмове нко про надання дозволу на проведення виїмки оригіналі в первинних фінансово-господ арських та бухгалтерських до кументів в зв`язку з розсліду ванням кримінальної справи № 902/223, яка порушена відносно дир ектора ТОВ «Гідромакс-Інжині рінг» ОСОБА_2, головного б ухгалтера товариства ОСОБ А_3 за ознаками злочину, пере дбаченого ч.3 ст.212 КК України, в ідносно засновника ТОВ «Гід ромакс-Інжинірінг» ОСОБА_4 , відносно ОСОБА_5, ОСОБ А_6 та ОСОБА_7 за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст. 27 ч.3 ст.212, ч.2 ст.28 ч.2 ст.205 КК України .

Досудовим слідством встан овлено, що службові особи ТОВ «Гідромакс-Інжиніринг», з ме тою ухилення від сплати пода тків, вступили в злочинну змо ву з групою осіб, а саме: дирек тором ТОВ «Укрбуд Консалтинг » (код ЄДРПОУ 35199836, юридична адре са: м. Київ, вул. Дніпроводська , буд.1) ОСОБА_5 та засновник ом даного підприємства ОСО БА_6, протягом 2010 року, з корис ливих мотивів, організували та використали схему прикрит тя незаконної діяльності, на правлену на заниження податк ових зобов' язань, які підля гають сплаті до бюджету.

Реалізуючи свої спільні зл очинні наміри, направлені на умисне ухилення від сплати п одатків, службові особи ТОВ « Гідромакс-Інжиніринг», діючи за попередньою змовою з дире ктором ТОВ «Укрбуд Консалтин г» ОСОБА_5, та засновником даного підприємства ОСОБА _6, протягом 2010 року, незаконно сформували податковий креди т з ПДВ по господарських опер аціях проведених нібито з ТО В «Укрбуд Консалтинг».

При цьому, підприємства на я кі в подальшому перераховува лись грошові кошти ТОВ «Укрб уд Консалтинг» фактично фіна нсово - господарську діяльн ість не здійснювали, а викори стовувались для незаконного переведення грошових коштів у готівку та забезпечення шт учного права підприємств - легальних платників податкі в. Створення та придбання дан их підприємств, з метою прикр иття незаконної діяльності о рганізували ОСОБА_5 та О СОБА_6 Одним з таких підприє мств, на які перераховувало к ошти ТОВ «Укрбуд Консалтинг» являється ТОВ «Міріс».

Таким чином, підприємства в игодонабувачі, товари (робот и, послуги) від ТОВ «Міріс», не отримували, а необґрунтован е формування податкового кре диту з ПДВ відбувалось по без товарних операціях.

Одним з підприємств яке ніб ито мало фінансово-господарс ькі відносини з ТОВ «Міріс» є ТОВ «Укравто - Трейд».

В ході досудового слідства по справі встановлено, що слу жбові особи ТОВ «Укравто - Тре йд», в період з 01.01.2009 року по 14.07.2011 р оку, шляхом використання пер винних бухгалтерських докум ентів ТОВ «Міріс», яке займал ось фіктивним підприємництв ом, забезпечували собі безпі дставне штучне право на форм ування податкового кредиту з податку на додану вартість, ш ляхом заниження об' єкту опо даткування.

В судовому засідан ні слідчий подання підтримав та просив його задовольнити .

Прокурор в судов ому засіданні вважав, що пода ння обґрунтоване та підлягає задоволенню.

Вислухавши учасн иків процесу та дослідивши м атеріали справи, суд вважає, щ о подання обґрунтоване та пі длягає задоволенню, оскільки в ТОВ «Укравто - Трейд» можуть знаходитись документи, які м ають значення для встановлен ня істини по даній криміналь ній справі.

Керуючись ст.178 КП К України, суд

Постановив:

Надати дозвіл на проведен ня виїмки в ТОВ «Укравто - Трей д» (код ЄДРПОУ 36449231, Київська обл асть, Києво - Святошинський район, с. Новосілки, вул. Озерн а, буд. 20б ) документів, що свідч ать про взаємовідносини з ТО В «Міріс» (код за ЄДРПОУ 34620298, м. К иїв), а саме: договори, податко ві накладні, накладні, рахунк и - фактур, платіжні доручення , книги в' їзду та виїзду авто транспорту, актів взаємозвір ок в односторонньому порядку , реєстрів виданих та отриман их податкових накладних, зас відчених копій книги придбан ня та продажу товарів, робіт т а послуг, товарно-транспортн і накладні, сертифікати якос ті та технічної документації на придбані ТМЦ, за період 01.01.200 9 - 14.07.2011 рр.

Всі документи надати в ориг іналах і в повному обсязі, а в разі відсутності оригіналів , надати засвідчені копії вка заних документів та протокол ів виїмки, що підтверджують в илучення оригіналів. В разі в ідсутності будь-яких з вище п ерелічених документів, зазна чити про причину не надання д окументів.

Постанова не оскаржує ться.

Суддя: М.В. Кузь мін

Дата ухвалення рішення02.08.2011
Оприлюднено02.04.2012
Номер документу17944106
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1596/11

Постанова від 11.11.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Чебанова-Губарєва Н. В.

Постанова від 31.10.2011

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Педенко А. М.

Постанова від 12.09.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Шелестов К. О.

Постанова від 02.08.2011

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Кузьмін М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні