Ухвала
від 02.09.2011 по справі 10-338/11
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Апеляційний суд Кіро воградської області

Справа № 10-338/11 Голов уючий у суді І-ї інстанції Ко реняк

Категорія - Допов ідач у суді ІІ-ї інстанції Р емез П. М.

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02.09.2011 року коле гія суддів судової палати з р озгляду кримінальних справ а пеляційного суду Кіровоград ської області у складі:

головуючого судді - Дра ного О.П.,

суддів - Ремеза П.М., Гончар а В.М.,

за участю прокурора - Салю ка С.М.,

захисника-адвоката - ОСО БА_2,

обвинуваченого - ОСОБА_3 ,

розглянула у відкритому с удовому засіданні в м. Кірово граді апеляцію прокурора, як ий брав участь у розгляді под ання судом першої інстанції, на постанову Ленінського ра йонного суду м. Кіровограда в ід 19.08.2011 року, якою щодо

ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Оникієве Мало висківського району Кіровог радської області, українця , громадянина України, з вищ ою освітою, одруженого, пра цюючого головою ФГ «Степове» , депутата 6-го скликання Малов исківської районної ради, ін валіда 3-ї групи, який проживає за адресою: АДРЕСА_1 раніш е не судимого,

відмовлено у обранні запо біжного заходу у виді взяття під варту.

Органами досудового слід ства ОСОБА_3 обвинувачуєт ься у вчиненні злочинів, пере дбачених ч. 1 ст. 310, ч. 1 ст. 320 КК Укра їни, а саме в тому, що в період з серпня 2008 року по червень 2011 рок у мешканець м. Мала Виска Кіро воградської області ОСОБА _3, ІНФОРМАЦІЯ_5, який відп овідно листа Маловисківсько ї районної ради Кіровоградсь кої області № 01-10/231-1 від 16.06.11 р. є де путатом Маловисківської рай онної ради VI скликання, перебу ваючи на посаді голови Ферме рського господарства «Степо ве»(код 23092944, Кіровоградська об ласть, Маловисківський район , м. Мала Виска, вул. Київська, 34а ), згідно з рішенням єдиного з асновника ФГ «Степове»№ 4 від 11.08.08 та змін до Статуту вказано го ФГ від 11.08.08, скоїв порушення в становлених правил вирощува ння снотворного маку, а також порушення правил виробництв а, обліку наркотичних засобі в.

Крім цього, в період з квітн я по 10 серпня 2011 року ОСОБА_3 скоїв незаконний посів та ви рощування конопель в кількос ті від 10 до 50 рослин.

Відмовляючи у обранні за побіжного заходу у виді взят тя під варту щодо ОСОБА_3 с уд першої інстанції вказав, щ о останній є керівником ферм ерського господарства і

д епутатом районної ради, одру жений, має постійне місце про живання, позитивно

характ еризується за місцем роботи і проживання, раніше не судим ий, страждає

захворювання ми, які включено до Переліку з ахворювань, які є підставою д ля подання в суди

матеріал ів про звільнення засуджених від дальшого відбування пок арання, затвердженого

нак азом Державного департамент у України з питань виконання покарань та Міністерства

охорони здоров»я України ві д 18.01.2000 р. № 3/6, обвинувачується в с коєнні злочинів невеликої і середньої тяжкості, за які за коном передбачено покарання у вигляді позбавлення волі н а строк до трьох років, і по сп раві відсутні дані про намір и ОСОБА_3 ухилятися від сл ідства і суду, перешкоджати в становленню істини по справі і продовжувати злочинну дія льність. У зв' язку з цим пере дбачені законом виняткові пі дстави для застосування відн осно ОСОБА_3 запобіжного з аходу у вигляді взяття під ва рту відсутні, належна поведі нка обвинуваченого в разі не обхідності може бути забезпе чена шляхом обрання відносно нього іншого запобіжного за ходу.

В апеляції прокурор, яки й брав участь у розгляді пода ння, просить скасувати поста нову суду першої інстанції, а матеріали повернути до суду першої інстанції на новий су довий розгляд. Свої доводи ап елянт мотивує тим, що перебув аючи на волі ОСОБА_3 намаг ається перешкодити встановл енню істини по справі, ухилит ися від слідства та суду, оскі льки впливає на свідків, які д о того ж є його підлеглими та п рацюють на ФГ «Степове», а том у обрання стосовно обвинувач еного міри запобіжного заход у у виді взяття під варту спри ятиме забезпеченню виконанн я останнім своїх процесуальн их обов' язків та дотримання належної процесуальної пове дінки, швидкому здійсненню п о справі процесуальних рішен ь.

Заслухавши доповідача, про курора, який підтримав апеля цію в повному обсязі, обвинув аченого ОСОБА_3 та у його і нтересах захисника-адвоката ОСОБА_2, які висловились п ро залишення постанови суду без зміни, перевіривши матер іали справи, зваживши доводи апеляції, колегія суддів вва жає, що апеляцію слід залишит и без задоволення, а постанов у суду першої інстанції - бе з зміни, за таких підстав.

Відповідно ст.ст.148, 155 КПК Укр аїни взяття під варту як запо біжний захід застосовується у справах про злочини, за які законом передбачено позбавл ення волі на строк не менше тр ьох років, а також за наявност і достатніх підстав вважати, що підозрюваний, обвинуваче ний буде намагатися ухилитис я від слідства і суду або від в иконання процесуальних ріше нь, перешкоджати встановленн ю істини у справі, або продовж увати злочинну діяльність.

Як вбачається з матеріал ів подання, що ОСОБА_3 є кер івником фермерського господ арства депутатом районної ра ди, одружений, має постійне мі сце проживання, він позитивн о характеризується за місцем роботи і проживання, раніше н е судимий, страждає

захвор юваннями, які включено до Пер еліку захворювань, які є підс тавою для подання в суди

м атеріалів про звільнення зас уджених від дальшого відбува ння покарання, затвердженого

наказом Державного депар таменту України з питань вик онання покарань та Міністерс тва

охорони здоров»я Укра їни від 18.01.2000 р. № 3/6. „

Незважаючи на те, що ОСОБА _3 обвинувачується в скоєнн і злочинів невеликої і серед ньої тяжкості, за які законом передбачено покарання у виг ляді позбавлення волі на стр ок до трьох років, доводи апел яції прокурора щодо ухилення обвинуваченого від слідства і суду не є достатніми для тог о, щоб обрати йому запобіжний захід у виді взяття під варту , оскільки у матеріалах подан ня відсутні докази на підтве рдження даних про наміри ОС ОБА_3 ухилятися від слідств а і суду, перешкоджати встано вленню істини по справі і про довжувати злочинну діяльніс ть.

За викладених обставин, колегія суддів, враховуючи в имоги ст.ст. 148, 150, 155 та положення ст. ст. 5,6 Конвенції про захист п рав людини і основоположних свобод, із урахуванням наявн их матеріалів справи, даних п ро особу обвинуваченого, виз нає, що постанова районного с уду щодо відмови в обранні ст осовно ОСОБА_3 запобіжног о заходу у вигляді взяття під варту є обґрунтованою, а тому підстав для зміни чи скасува ння постанови суду першої ін станції колегія суддів не вб ачає.

Керуючись ст.ст. 362, 366, 382 КПК У країни, колегія суддів -

УХВАЛИЛА:

Апеляцію прокурора, який брав участь у розгляді п одання, залишити без задовол ення, а постанову Ленінськог о районного суду м. Кіровогра да від 19.08.2011 року, якою відмовле но у обранні запобіжного зах оду у виді взяття під варту що до ОСОБА_3 - без зміни.

Судді:

Дата ухвалення рішення02.09.2011
Оприлюднено16.09.2011
Номер документу17970381
СудочинствоКримінальне
Сутьживання, позитивно

Судовий реєстр по справі —10-338/11

Ухвала від 04.11.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Херсонської області

Бугрименко В. Г.

Ухвала від 06.05.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Запорізької області

Прямілова Н. С.

Ухвала від 29.12.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Миколаївської області

Рудяк А. В.

Ухвала від 02.09.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Вінницької області

Пікановський Б. В.

Ухвала від 21.11.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Рівненської області

Квятковський А.С. А. С.

Ухвала від 18.08.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Сумської області

Ященко В. А.

Ухвала від 02.09.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Ремез П. М.

Ухвала від 16.06.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Черкаської області

Шкреба Р. Д.

Ухвала від 24.06.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Косенко Л.М.

Ухвала від 22.06.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Косенко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні