Постанова
від 09.06.2011 по справі 1-66/11
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 1-66/11

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРА ЇНИ

09.06.2011 року м. Кременчук

Автозаводський райо нний суд м. Кременчука Полтав ської області в складі:

головуючого - судді - Гафя к В.М.

при секретарі - Шпунтовій А.С.

з участю: прокурора - Семен яченко Н.О.

захисника - ОС ОБА_1

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Кремен чуці кримінальну справу по о бвинуваченню

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець: м. Кандалакша, Мурманської області,Росій ської Федерації, не одружени й, має сина, працює директором ПП «Кремінь-Агро-Колос», заре єстрований та фактично прожи ває: АДРЕСА_1, не судимого,

у вчиненні злочинів, перед бачених ст. 212 ч.3, ч.1 ст.358, ч.3 ст.358 К К України,

В С Т А Н О В И В :

Органами досудового слідства ОСОБА_2 обвинува чується в тому що він, будучи с уб'єктом підприємницької дія льності - фізичною особою (дал і СПД-ФО), усвідомлюючи поклад ені на нього права і обов'язки , щодо дотримання законодавс тва про оподаткування, діючи умисно, в період з 01.01.2008р. по 31.12.2009р ., посягаючи на встановлений • законодавством порядок здій снення підприємницької діял ьності і в першу чергу оподат кування, шляхом безпідставно го завищення податкового кре диту та витрат, умисно ухилив ся від сплати податків на заг альну суму 3 790 448,93грн., що в 13 288 разі в перевищує встановлений зак онодавством неоподатковува ний мінімум доходів громадян та призвело до фактичного не надходження до бюджету кошті в в особливо великих розміра х.

Також, ОСОБА_2, будучи зар еєстрованим як суб'єкт підпр иємницької діяльності - фізи чна особа, використав підроб лені первісні документи, та ш ляхом внесення до офіційних документів - податкових декл арацій з податку на додану ва ртість та декларацій про отр имані доходи за період з січн я 2008 року по грудень 2009 року, зав ідомо неправдивих відомосте й, підробив дані декларації т а подав їх до Кременчуцької О ДПІ.

Умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах ОСОБА_2 вчинив п ри наступних обставинах:

ОСОБА_2 як суб'єкт підприєм ницької діяльності - фізична особа (і.п.н. НОМЕР_1) зареєс трований державним реєстрат ором Виконавчого комітету Кр еменчуцької міської ради Пол тавської області під реєстра ційним номером №25850170000001351 від 18.06.1996р ., за адресою: АДРЕСА_1, та з 04 .06.1996р. перебуває на обліку плат ників податку у Кременчуцькі й ОДПІ за № 8026 та є платником по датку на додану вартість, на щ о видано свідоцтво за №НОМЕ Р_2 від 13.07.1999 року.

ОСОБА_2, у період з 01.01.2008р. по 31. 12.2009р, з метою ухилення від спла ти податків, шляхом безпідст авного формування податково го кредиту з податку на додан у вартість (далі ПДВ) та витрат по податку з доходів фізични х осіб (далі ПДФО), по господар ським операціям з придбання продукції (зернових та техні чних культур) і транспортних послуг (перевезення вантажу ) у суб'єктів підприємницької діяльності платників ПДВ, фа ктично придбавав дану продук цію та послуги, у громадян та с уб'єктів підприємницької дія льності, що не є платниками ПД В за готівку.

Так, ОСОБА_2 будучі обізн аний в Аграрному ринку Полта вської області та інших обла стей, за допомогою посередни ків чи особисто, проводив поп ередні домовленості з фермер ськими господарствами та фіз ичними особами, щодо придбан ня у останніх продукції (сої, п шениці, кукурудзи, ріпаку та я чменю). Після проведених домо вленостей, відбиралися зразк и для дослідження та контрол ю якості продукції, за виснов ками яких, з постачальником п огоджувалися ціни закупки. В подальшому, досліджена прод укція завантажувалася в вант ажні автомобілі та ОСОБА_2 виписував товарно-транспор тні накладні на перевезення вантажу, з зазначенням всіх р еквізитів (авто перевізника, замовника, пункту навантаже ння, розвантаження та інш.). Ро зрахунок з постачальниками п родукції проводився в готівк овій формі, без будь-яких підт верджуючих документів. Перев езення даної продукції відбу валося найманими ОСОБА_2 в одіями та транспортними засо бами, що належали самому ОС ОБА_2, посередникам або воді ям.

Водії, доставивши вантаж до пункту призначення - покупця продукції, повторно проходи ли контрольне зважування, да ні якого у телефонному режим і повідомляли ОСОБА_2 Післ я чого, ОСОБА_2, з метою зани ження об'єкту оподаткування, шляхом незаконного формуван ня податкового кредиту та ви трат, документально відображ ав придбання продукції у вир обників зернопродуктів не пл атників ПДВ, від суб'єктів під приємницької діяльності, пла тників ПДВ, а саме: ПП «Авалон- 27» (код ЄДРПОУ 35216932), ПП «Дельта-Юг » (код ЄДРПОУ 35267984), ПП «ПК-Промбу д Гарант» (код ЄДРПОУ 36142073) та ПП «Дніпро Агротехбуд Регіон » (код ЄДРПОУ 36208810). Також від да них підприємств документаль но відображалося придбання т ранспортних послуг по переве зенню продукції. Грошові кош ти за нібито придбану продук цію та послуги, ОСОБА_2 пер ераховував зі свого банківсь кого рахунку, на рахунки дани х підприємств, які в свою черг у знімалися та в готівковій ф ормі одержувалися ОСОБА_2

В результаті даних дій, ОС ОБА_2 незаконно набував фор мальних підстав для формуван ня податкового кредиту з ПДВ та витрат з ПДФО, і як особа на яку покладено обов'язок спла чувати податки, свідомо змен шував за вказаний період сво ї податкові зобов'язання.

Також встановлено, що періо д з 01.01.2008р. по 31.12.2009р., з метою ухилен ня від сплати податків, ОСО БА_2 придбавав у невстановл ених в вході досудового слід ства осіб підроблені докумен ти, щодо господарських опера цій з придбання у ПП «Авалон-27 », ПП «Дельта-Юг», ПП «Дніпро-А гротехбуд-Регіон» та ПП «ПК-П ромбуд Гарант» продукції та транспортних послуг. ш Дані д окументи, на протязі 2008 року, на давалися ОСОБА_2 громадян ці ОСОБА_4, для складання й ого податкової звітності. О СОБА_5, не будучі обізнаною п ро фактичні обставини даних взаємовідносин, на підставі наданих ОСОБА_2 підроблен их документів та за вказівка ми самого ОСОБА_2, відобра жала в податкових декларація х з податку на додану вартіст ь та деклараціях про отриман і доходи, придбання продукці ї та транспортних послуг ЄПД -ФО ОСОБА_2 від ПП «Авалон-27 », ПП «Дельта-Юг» та ПП «ПК- Про мбуд Гарант», в результаті чо го до останніх ОСОБА_2 з ме тою ухилення від сплати пода тків було внесено завідомо н еправдиві дані. На протязі пе ріоду з 01.01.2009р. по 31.12.2009р., ОСОБА_2 з метою ухилення від сплати п одатків, придбавав у невстан овлених в вході досудового с лідства осіб підроблені доку менти, щодо господарських оп ерацій з придбання ЄПД- ^ФО О СОБА_2 у ПП «Дніпро-Агротехб уд-Регіон» та ПП «ПК-Промбуд Г арант» продукції татранспор тних послуг. В подальшому дан і документи надавалися ОСО БА_2 директору ТОВ «Баланс+А удит» ОСОБА_6 (згідно дого вору про надання аудиторськи х послуг укладених з СПД-ФО ОСОБА_2 від 29.01.2009р.)? для складан ня його податкової звітності . ОСОБА_6, не будучі обізнан ою про фактичні обставини да них господарських взаємовід носин та введеною ОСОБА_2 в оману, на підставі наданих с амим ОСОБА_2 підроблених д окументів, відображала на пі дставі наданих, придбання СП Д-ФО ОСОБА_2 у ПП «Дніпро- Аг ротехбуд-Регіон» та ПП «ПК-Пр омбуд Гарант» продукції та т ранспортних послуг, в резуль таті чого до документів пода ткової звітності ОСОБА_2, з метою ухилення від сплати п одатків, було внесено завідо мо неправдиві дані.

Відповідно до п. 5.1 ст. 5 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» від 28.12 .1994р. №334/94-ВР - валові витрати виро бництва та обігу (далі - валові витрати) - сума будь-яких витр ат платника податку у грошов ій, матеріальній або нематер іальній формах, здійснюваних як компенсація вартості тов арів (робіт, послуг), які придб аваються (виготовляються) та ким платником податку для їх подальшого використання у в ласній господарській діяльн ості

п.п. 5.2.1 п.5.2 ст.5 даного закону, - д оскладу валових витрат включ аються, суми будь-яких витрат , сплачених (нарахованих) прот ягом звітного періоду у зв'яз ку з підготовкою, організаці єю, веденням виробництва, про дажем продукції (робіт, послу г) і охороною праці, у тому чис лі витрати з придбання елект ричної енергії (включаючи ре активну), з урахуванням обмеж ень, установлених пунктами 5.3- 5.7 цієї статті.

Відповідно до ст. 13 Декрету К МУ "Про прибутковий податок з громадян" від 26.12.1992р. № 13-92, - до скла ду витрат, безпосередньо пов 'язаних з одержанням доходів , належать витрати, які включа ються до складу валових витр ат виробництва (обігу) або під лягають амортизації згідно з Законом України "Про оподатк ування прибутку підприємств ".

Відповідно до п.п. 7.4.1. п.7.4. ст. 7, З акону України "Про податок на додану вартість" №168/97-ВР від 03.04.1 997року, - податковий кредит зві тного періоду складається із сум податків, нарахованих, сп лачених платником протягом т акого звітного періоду у зв'я зку з придбанням або виготов ленням товарів (у тому числі п ри їх імпорті) та послуг з мето ю їх подальшого використання в оподаткованих операціях у межах господарської діяльно сті платника податку.

Так у березні 2008 року ОСОБА _2, будучи суб'єктом підприєм ницької діяльності - фізично ю особою, в порушенні п.п. 7.4.1. п.7.4. ст. 7, Закону України "Про подат ок на додану вартість" №168/97-ВР в ід 03.04.1997р., придбавши за готівку продукцію у сільськогоспода рських виробників зерна, не п латників ПДВ та умисно, з мето ю ухилення від сплати податк у на додану вартість, відобра зив придбання сільськогоспо дарської продукції та трансп ортних послуг від ПП «Авалон -27». Тобто ОСОБА_2 завідомо знаючи, що між ним та ПП «Авало н-27» фінансово-господарських взаємовідносин не було, обся ги та послуги з придбання і пе ревезення продукції на загал ьну суму в 33 300грн., неправомірн о включив до складу власного податкового кредиту з ПДВ за березень 2008 року, в сумі - 6 660грн.

Таким чином, у березні 2008 рок у СПД-ФО ОСОБА_2, неправомі рно завищив свій податковий кредит по податку на додану в артість на суму 6 600 грн. та безп ідставно вніс до офіційного документу - податкової декла рації з податку на додану вар тість за березень 2008 року, в ряд ок - 17 суму в 183 365 грн., в той час як п овинен був внести суму в 176 705 гр н., після чого подав дану декла рацію до Кременчуцької ОДПІ (вх. №28296 від 15.04.2008 року).

В результаті вказаних дій, в березні 2008 року ОСОБА_2 уми сно ухилився від сплати пода тку на додану вартість на сум у 6 600 грн.

Також у квітні 2008 року ОСОБ А_2, будучи суб'єктом підприє мницької діяльності - фізичн ою особою, в порушенні п.п. 7.4.1. п. 7.4. ст. 7, Закону 2 України "Про под аток на додану вартість " №168/97-В Р від 03.04.1997р., придбавши за готів ку продукцію у сільськогоспо дарських виробників зерна, н е платників ПДВ та умисно, з ме тою ухилення від сплати пода тку на додану вартість, відоб разив придбання сільськогос подарської продукції та тран спортних послуг від ПП «Авал он-27». Тобто ОСОБА_2 завідом о знаючи, що між ним та ПП «Ава лон-27» фінансово-господарськ их взаємовідносин не було, об сяги та послуги з придбання і перевезення продукції на за гальну суму в 16 605грн., неправом ірно включив до складу власн ого податкового кредиту з ПД В за квітень 2008 року, в сумі - 3321гр н.

Таким чином, у квітні 2008 року СПД-ФО ОСОБА_2, неправомір но завищив свій податковий к редит по податку на додану ва ртість на суму 6 600 грн. та безпі дставно вніс доофіційного до кументу - податкової деклара ції з податку на додану варті сть за квітень 2008 року, в рядок - 17 суму в 101 133 грн., в той час як пов инен був внести суму в 97 812 грн., п ісля чого подав дану деклара цію до Кременчуцької ОДПІ (вх . №50732 від 15.05.2008 року).

В результаті вказаних дій, в квітні 2008 року ОСОБА_2 умис но ухилився від сплати подат ку на додану вартість на суму 3321 грн.

Крім цього, у травні 2008 року ОСОБА_2, будучи суб'єктом під приємницької діяльності - фі зичною особою, в порушенні п.п . 7.4.1. п.7.4. ст. 7, Закону України "Про податок на додану вартість" № 168/97-ВР від 03.04.1997р., придбавши за го тівку продукцію у сільського сподарських виробників зерн а, не платників ПДВ та умисно, з метою ухилення від сплати п одатку на додану вартість, ві добразив придбання сільсько господарської продукції та т ранспортних послуг від ПП «А валон-27». Тобто ОСОБА_2 заві домо знаючи, що між ним та ПП « Авалон-27» фінансово-господар ських взаємовідносин не було , обсяги та послуги з придбанн я і перевезення продукції на загальну суму в 198 395грн., неправ омірно включив до складу вла сного податкового кредиту з ПДВ за травень 2008 року, в сумі - 39 679грн.

Таким чином, у травні 2008 року СПД-ФО ОСОБА_2, неправомір но завищив свій податковий к редит по податку на додану ва ртість на суму 39 679 грн. та безпі дставно вніс до офіційного д окументу - податкової деклар ації з податку на додану варт ість за травень 2008 року, в рядок - 17 суму в 89 419 грн., в той час як пов инен був внести суму в 47 470 грн., п ісля чого подав дану деклара цію до Кременчуцької ОДПІ (вх . №59121від 11.06.08).

В результаті вказаних дій, в травні 2008 року ОСОБА_2 умис но ухилився від сплати подат ку на додану вартість на суму 39 679грн.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, у червні 2008 року ОСОБА_2, будучи суб'єктом під приємницької діяльності - фі зичною особою, в порушенні п.п . 7.4.1. п.7.4. ст. 7, Закону України "Про податок на додану вартість" № 168/97-ВР від . 03.04.1997р., придбавши за го тівку продукцію у сільського сподарських виробників зерн а, не платників ПДВ та умисно, з метою ухилення від сплати п одатку на додану вартість, ві добразив придбання сільсько господарської продукції та т ранспортних послуг від ПП «А валон-27». Тобто ОСОБА_2 заві домо знаючи, що між ним та ПП « Авалон-27» фінансово-господар ських взаємовідносин не було , обсяги та послуги з придбанн я і перевезення продукції на загальну суму в 28 900грн., неправ омірно включив до складу вла сного податкового кредиту з ПДВ за червень 2008 року, в сумі - 57 80грн.

Таким чином, у червні 2008 року СПД-ФО ОСОБА_2, неправомір но завищив свій податковий к редит по податку на додану ва ртість на суму 5780 грн. та безпід ставно вніс до ф офіційного д окументу - податкової деклар ації з податку на додану варт ість за червень 2008 року, в рядок - 17 суму в 155 014 грн., в той час як пов инен був внести суму в 149 224грн., п ісля чого подав дану деклара цію до Кременчуцької ОДПІ (вх . №79570 від 14.07.08).

В результаті вказаних дій, в червні 2008 року ОСОБА_2 умис но ухилився від сплати подат ку на додану вартість на суму 5780грн.

Так у липні 2008 року ОСОБА_2 , будучи суб'єктом підприємни цької діяльності - фізичною о собою, в порушенні п.п. 7.4.1. п.7.4. ст . 7, Закону України "Про податок на додану вартість" №168/97-ВР від 03.04.1997р., придбавши за готівку^ пр одукцію у сільськогосподарс ьких виробників зерна, не пла тників ПДВ та умисно, з метою у хилення від сплати податку н а додану вартість, відобрази в придбання сільськогоспода рської продукції та транспор тних послуг від ПП «Авалон-27». Тобто ОСОБА_2 завідомо зн аючи, що між ним та ПП «Авалон- 27» фінансово-господарських в заємовідносин не було, обсяг и та послуги з придбання і пер евезення продукції на загаль ну суму в 1 131 500грн., неправомірно включив до складу власного п одаткового кредиту з ПДВ за л ипень 2008 року, в сумі - 226 300грн.

Таким чином, у липні 2008 року С ПД-ФО ОСОБА_2, неправомірн о завищив свій податковий кр едит по податку на додану вар тість на суму 226 300 грн. та безпід ставно вніс до офіційного до кументу - податкової деклара ції з податку на додану варті сть за липень 2008 року, в рядок - 17 суму в 401 128 грн., в той час як пови нен був внести суму в 174 828 грн., п ісля чого подав дану деклара цію до Кременчуцької ОДПІ (вх . №104765 від 13.08.08).

В результаті вказаних дій, в липні 2008 року ОСОБА_2 умисн о ухилився від сплати податк у на додану вартість на суму 22 6 300грн.

Також у серпні 2008 року ОСОБ А_2, будучи суб'єктом підприє мницької діяльності - фізичн ою особою, в порушенні п.п. 7.4.1. п. 7.4. ст. 7, Закону % України "Про под аток на додану вартість" №168/97-В Р від 03.04.1997р., придбавши за готів ку продукцію у сільськогоспо дарських виробників зерна, н е платників ГІДВ та умисно, з м етоюухилення від сплати пода тку на додану вартість, відоб разив придбання сільськогос подарської продукції та тран спортних послуг від ПП «Авал он-27». Тобто ОСОБА_2 завідом о знаючи, що між ним та ПП «Ава лон-27» фінансово-господарськ их взаємовідносин не було, об сяги та послуги з придбання і перевезення продукції на за гальну суму в 1 105 385грн., неправом ірно включив до складу власн ого податкового кредиту з ПД В за серпень 2008 року, в сумі - 221 077г рн.

Таким чином, у серпні 2008 року СПД-ФО ОСОБА_2, неправомір но завищив свій податковий к редит по податку на додану ва ртість на суму 221 077 грн. та безпі дставно вніс до офіційного д окументу - податкової деклар ації з податку на додану варт ість за серпень 2008 року, в рядок - 17 суму в 260 976 грн., в той час як пов инен був внести суму в 39 899 грн., п ісля чого подав дану деклара цію до Кременчуцької ОДПІ (вх . №114773 від 11.09.08).

В результаті вказаних дій, в серпні 2008 року ОСОБА_2 умис но ухилився від сплати подат ку на додану вартість на суму 221 077грн.

Крім цього, у вересні 2008 року ОСОБА_2, будучи суб'єктом п ідприємницької діяльності - фізичною особою, в порушенні п.п. 7.4.1. п.7.4. ст. 7, Закону України "П ро податок на додану вартіст ь" №168/97-ВР від 03.04.1997р., придбавши за готівку продукцію у сільськ огосподарських виробників з ерна, не платників ПДВ та умис но, з метою ухилення від сплат и податку на додану вартість , відобразив придбання сільс ькогосподарської продукції та транспортних послуг від П П «Авалон-27». Тобто ОСОБА_2 завідомо знаючи, що між ним та ПП «Авалон-27» фінансово-госпо дарських взаємовідносин не б уло, обсяги та послуги з придб ання і перевезення продукції на загальну суму в 265 235грн., непр авомірно включив до складу в ласного податкового кредиту з ПДВ за вересень 2008 року, в сум і - 53 047грн.

Таким чином, у вересні 2008 рок у СПД-ФО ОСОБА_2, неправомі рно завищив свій податковий кредит по податку на додану в артість на суму 53 047 грн. та безп ідставно вніс до офіційного документу - податкової декла рації з податку на додану вар тість за вересень 2008 року, в ряд ок - 17 суму в 322 554 грн., в той час як п овинен був внести суму в 269 507гр н., після чого подав дану декла рацію до Кременчуцької ОДПІ (вх. №138256 від 16.10.08).

В результаті вказаних дій, у вересні 2008 року ОСОБА_2 уми сно ухилився від сплати пода тку на додану вартість на сум у 53 047грн.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, у жовтні 2008 року ОСОБА_2, будучи суб'єктом під приємницької діяльності - фі зичною особою, в порушенні п.п . 7.4.1. п.7.4. ст. 7, Закону України "Про податок на додану вартість" № 168/97-ВР від 03.04.1997р., придбавши за го тівку продукцію у сільського сподарських виробників зерн а, не платників ПДВ та умисно, з метою ухилення від сплати п одатку на додану вартість, ві добразив придбання сільсько господарської продукції та т ранспортних послуг від ПП «Д ельта Юг». Тобто ОСОБА_2 за відомо знаючи, що між ним та ПП «Дельта Юг» фінансово-госпо дарських взаємовідносин не б уло, обсяги та послуги з придб ання і перевезення продукції на загальну суму в 649 440грн., непр авомірно включив до складу в ласного податкового кредиту з ПДВ за жовтень 2008 року, в сумі - 129 888грн.

Таким чином, у жовтні 2008 року СПД-ФО ОСОБА_2, неправомір но завищив свій податковий к редит по податку на додану ва ртість на суму 129 888грн. та безпі дставно вніс до офіційного д окументу - податкової деклар ації з податку на додану варт ість за жовтень 2008 року, в рядок - 17 суму в 326 597 грн., в той час як пов инен був внести суму в 196 709грн., п ісля чого подав дану деклара цію до Кременчуцької ОДПІ (вх . №160577 від 12.11.08).

В результаті вказаних дій, у жовтні 2008 року ОСОБА_2 умис но ухилився від сплати подат ку на додану вартість на суму 129 888грн.

Так у листопаді 2008 року ОСО БА_2, будучи суб'єктом підпри ємницької діяльності - фізич ною особою, в порушенні п.п. 7.4.1. п .7.4. ст. 7, Закону^ України "Про под аток на додану вартість" №168/97-В Р від 03.04.1997р., придбавши за готів ку продукцію у сільськогоспо дарських виробників зерна, н е платників ПДВ та умисно, з ме тою ухилення від сплати пода тку на додану вартість, відоб разив придбання сільськогос подарської продукції та тран спортних послуг від ПП «Дель та Юг». Тобто ОСОБА_2 завід омо знаючи, що між ним та ПП «Д ельта Юг» фінансово-господар ських взаємовідносин не було , обсяги та послуги з придбанн я і перевезення продукції на загальну суму в 870 790грн., неправ омірно включив до складу вла сного податкового кредиту з ПДВ за листопад 2008 року, в сумі - 17 558грн.

Таким чином, у листопаді 2008 р оку СПД-ФО ОСОБА_2, неправо мірно завищив свій податкови й кредит по податку на додану вартість на суму 17 558грн. та без підставно вніс до офіційного документу - податкової декла рації з податку на додану вар тість за листопад 2008 року, в ряд ок - 17 суму в 132 564грн., в той час як п овинен був внести суму в 115 006гр н., після чого подав дану декла рацію до Кременчуцької ОДПІ (вх. №177456 від 18.12.08).

В результаті вказаних дій, у листопаді 2008 року ОСОБА_2 у мисно ухилився від сплати по датку на додану вартість на с уму 17 558грн.

Також у грудні 2008 року ОСОБ А_2, будучи суб'єктом підприє мницької діяльності - фізичн ою особою, в порушенні п.п. 7.4.1. п. 7.4. ст. 7, Закону України "Про пода ток на додану вартість" №168/97-ВР від 03.04.1997р., придбавши за готівк у продукцію у сільськогоспод арських виробників зерна, не платників ПДВ та умисно, з мет ою ухилення від сплати подат ку на додану вартість, відобр азив придбання сільськогосп одарської продукції та транс портних послуг від ПП «ПК-П ромбуд Гарант. Тобто ОСОБ А_2 завідомо знаючи, що між ни м та ПП «ПК-Промбуд Гарант фінансово-господарських вз аємовідносин не було, обсяги та послуги з придбання і пере везення продукції на загальн у суму в 226 175грн., неправомірно в ключив до складу власного по даткового кредиту з ПДВ за гр удень 2008 року, в сумі - 45 235грн.

Таким чином, у грудні 2008 року СПД-ФО ОСОБА_2, неправомір но завищив свій податковий к редит по податку на додану ва ртість на суму 45 235грн. та безпі дставно вніс до офіційного д окументу - податкової деклар ації з податку на додану варт ість за грудень 2008 року, в рядок - 17 суму в 139 131грн., в той час як пов инен був внести суму в 93 986грн., п ісля чого подав дану деклара цію до Кременчуцької ОДПІ (вх . №190535 від 16.01.09).

В результаті вказаних дій, у грудні 2008 року ОСОБА_2 умис но ухилився від сплати подат ку на додану вартість на суму 45 235грн.

В результаті вказаних злоч инних дій, в 2008 році ОСОБА_2 у мисно ухилився від сплати ПД В на суму 748 545 грн.

Крім цього, у період з 01.01.2008р. п о 31.12.2008р. ОСОБА_2, будучи суб'є ктом підприємницької діяльн ості - фізичною особою, в поруш енні ст. 13 Декрету КМУ "Про приб утковий податок з громадян" в ід 26.12.1992р. № 13-92 (зі змінами та допо вненнями), з метою ухилення ві д сплати податку з доходів фі зичних осіб, шляхом заниженн я об'єкту оподаткування, відо бразив придбання сільського сподарської продукції та тра нспортних послуг від ПП «Ава лон - 27», ПП «Дельта юг» та ПП «П К-Промбуд Гарант». Тобто ОС ОБА_2 завідомо знаючи, що між ним та ПП «Авалон - 27», ПП «Дель та юг» і ПП «ПК-Промбуд Гара нт фінансово-господарськи х взаємовідносин не було, обс яги та послуги з придбання і п еревезення продукції на зага льну суму 3 572 690грн., неправомірн о включив до складу своїх вит рат з ПДФО за 2008 рік, на суму ~ 562 903,5 6 грн.

Таким чином, у 2008 році СПД-ФО ОСОБА_2, неправомірно завищ ив свої витрати по податку з д оходів фізичних осіб на суму 562 903,56грн. та безпідставно вніс до офіційних документів - дек ларацій про одержані доходи, до розділів 1.3 пункту 3, суми в 11 560 023,83грн., в той час як повинен бу в внести суму в 7 807 333,38грн., після чого подав дані декларації д о Кременчуцької ОДПІ (вх. № 2537/Є від 30.01.09, вх. № 19790/Є від 17.07.08, вх. № 28426/Є в ід 30.10.08, вх. № 13964/є від 06.05.2008р.).

В результаті вказаних злоч инних дій, ОСОБА_2 у період з 01.01.2008р. по 31.12.2008р. умисно ухиливс я від сплати податку з доході в фізичних осіб на суму 562 903,56грн .

Продовжуючи свою злочинну діяльність, у січні 2009 року О СОБА_2, будучи суб'єктом підп риємницької діяльності - фіз ичною особою, в порушенні п.п. 7.4.1. п.7.4. ст. 7, Закону України "Про п одаток на додану вартість" №168 /97-ВР від 03.04.1997р., придбавши за гот івку продукцію у сільськогос подарських виробників зерна , не платників ПДВ та умисно, з метою ухилення від сплати по датку на додану вартість, від образив придбання сільськог осподарської продукції та тр анспортних послуг від ПП «П К-Промбуд Гарант. Тобто ОС ОБА_2 завідомо знаючи, що між ним та ПП «ПК-Промбуд Гаран т фінансово- господарських взаємовідносин не було, обся ги та послуги з придбання і пе ревезення продукції на загал ьну суму в 96 390грн., неправомірн о включив до складу власного податкового кредиту з ПДВ за січень 2009 року, в сумі - 19 278грн.

Таким чином, у січні 2009 року С ПД-ФО ОСОБА_2, неправомірн о завищив свій податковий кр едит по податку на додану вар тість на суму 19 278грн. та безпід ставно вніс до офіційного до кументу - податкової деклара ції з податку на додану варті сть за січень 2009 року, врядок - 17 суму в 71 654грн., в той час як повин ен був внести суму в 52 376грн., піс ля чого подав дану деклараці ю до Кременчуцької ОДПІ (вх. №7 368 від 17.02.09).

В результаті вказаних дій, у січні 2009 року ОСОБА_2 умисн о ухилився від сплати податк у на додану вартість на суму 19 278грн.

Так у лютому 2009 року ОСОБА_2 , будучи суб'єктом підприємн ицької діяльності - фізичною особою, в порушенні п.п. 7.4.1. п.7.4. с т. 7, Закону України "Про подато к на додану вартість" №168/97-ВР ві д 03.04.1997р., придбавши за готівку п родукцію у сільськогосподар ських виробників зерна, не пл атників ПДВ та умисно, з метою / ухилення від сплати податку на додану вартість, відобраз ив придбання сільськогоспод арської продукції та транспо ртних послуг від ПП «ПК-Про мбуд Гарант та ПП «Дніпро-А гротехбуд- Регіон». Тобто О СОБА_2 завідомо знаючи, що мі ж ним та ПП «ПК-Промбуд Гара нт і ПП «Дніпро-Агротехбуд- Регіон» фінансово-господарс ьких взаємовідносин не було, обсяги га послуги з придбанн я і перевезення продукції на загальну суму в 294 515грн., неправ омірно включив до складу вла сного податкового кредиту з ПДВ за лютий 2009 року, в сумі - 58 903г рн.

Таким чином, у лютому 2009 року СПД-ФО ОСОБА_2, неправомір но завищив свій податковий к редит по податку на додану ва ртість на суму 58 903грн. та безпі дставно вніс до офіційного д окументу - податкової деклар ації з податку на додану варт ість за лютий 2009 року, в рядок - 17 суму в 309 799грн., в той час як пови нен був внести суму в 250 896грн., пі сля чого подав дану декларац ію до Кременчуцької ОДПІ (вх. № 19272 від 19.03.09).

В результаті вказаних дій, в лютому 2009 року ОСОБА_2 умис но ухилився від сплати подат ку на додану вартість на суму 58 903 грн.

Також у березні 2009 року ОСО БА_2, будучи суб'єктом підпри ємницької діяльності - фізич ною особою, в порушенні п.п. 7.4.1. п .7.4. ст. 7, Закону України "Про пода ток на додану вартість'' №168/97-ВР від 03.04.1997р., придбавши за готівк у продукцію у сільськогоспод арських виробників зерна, не платників ПДВ та умисно, з мет ою 14 ухилення від сплати подат ку на додану вартість, відобр азив придбання сільськогосп одарської продукції та транс портних послуг від ПП «ПК-П ромбуд Гарант та ПП «Дніпро -Агротехбуд- Регіон». Тобто ОСОБА_2 завідомо знаючи, що м іж ним та ПП «ПК-Промбуд Гар ант і ПП «Дніпро-Агротехбуд -Регіон» фінансово-господарс ьких взаємовідносин не було, обсяги та послуги з придбанн я і перевезення продукції на загальну суму в 567 980грн., неправ омірно включив до складу вла сного податкового кредиту з ПДВ за березень 2009 року, в сумі - 113 596грн.

Таким чином, у березні 2009 рок у СПД-ФО ОСОБА_2, неправомі рно завищив свій податковий кредит по податку на додану в артість на суму 113 596грн. та безп ідставно вніс до офіційного документу - податкової декла рації з податку на додану вар тість за березень 2009 року, в ряд ок - 17 суму в 211 506грн., в той час як п овинен був внести суму в 97 550грн ., після чого подав дану деклар ацію до Кременчуцької ОДПІ (в х. №40628 від 17.04.09).

В результаті вказаних дій, у березні 2009 року ОСОБА_2 уми сно ухилився від сплати пода тку на додану вартість на сум у 113 596грн.

Крім цього, у квітні 2009 року ОСОБА_2, будучи суб'єктом під приємницької діяльності - фі зичною особою, в порушенні п.п . 7.4.1. п.7.4. ст. 7, Закону України "Про податок на додану вартість" № 168/97-ВР від 03.04.1997р., придбавши за го тівку & продукцію у сільськог осподарських виробників зер на, не платників ПДВ та умисно , з метою ухилення від сплати п одатку на додану вартість, ві добразив придбання сільсько господарської продукції та т ранспортних послуг від ПП « ПК-Промбуд Гарант та ПП «Дн іпро-Агротехбуд- Регіон». Тоб то ОСОБА_2 завідомо знаючи , що між ним та ПП «ПК-Промбуд Гарант і ПП «Дніпро-Агроте хбуд-Регіон» фінансово-госпо дарських взаємовідносин не б уло, обсяги та послуги з придб ання і перевезення продукції на загальну суму в 1 317 125грн., неп равомірно включив до складу власного податкового кредит у з ПДВ за квітень 2009 року, в сум і - 263 425грн.

Таким чином, у квітні 2009 року СПД-ФО ОСОБА_2, неправомір но завищив свій податковий к редит по податку на додану ва ртість на суму 263 425грн. та безпі дставно вніс до офіційного д окументу - податкової деклар ації з податку на додану варт ість за квітень 2009 року, в рядок - 17 суму в 348 659грн., в той час як пов инен був внести суму в 85 243грн., п ісля чого подав дану деклара цію до Кременчуцької ОДПІ (вх . №61483 від 19.05.09).

В результаті вказаних дій, у квітні 2009 року ОСОБА_2 умис но ухилився від сплати подат ку на додану вартість на суму 263 425грн.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, у травні 2009 року ОСОБА_2, будучи суб'єктом під приємницької діяльності - фі зичною особою, в порушенні " п. п. 7.4.1. п.7.4. ст. 7, Закону України "Про податок на додану вартість" № 168/97-ВР від03.04.1997р., придбавши за гот івку продукцію у сільськогос подарських виробників зерна , не платників ПДВ та умисно, з метою ухилення від сплати по датку на додану вартість, від образив придбання сільськог осподарської продукції та тр анспортних послуг від ПП «П К-Промбуд Гарант та ПП «Дні про-Агротехбуд-Регіон». Тобт о ОСОБА_2 завідомо знаючи, що між ним та ПП «ПК- Промбуд Гарант і ПП «Дніпро-Агроте хбуд-Регіон» фінансово-госпо дарських взаємовідносин не б уло, обсяги та послуги з придб ання і перевезення продукції на загальну суму в 352 580грн., непр авомірно включив до складу в ласного податкового кредиту з ПДВ за травень 2009 року, в сумі - 70 516грн.

Таким чином, у травні 2009 року СПД-ФО ОСОБА_2, неправомір но завищив свій податковий к редит по податку на додану ва ртість на суму 70 516грн. та безпі дставно вніс до офіційного д окументу - податкової деклар ації з податку на додану варт ість за травень 2009 року, в рядок - 17 суму в 156 801грн., в той час як пов инен був внести суму в 86 285грн., п ісля чого подав дану деклара цію до Кременчуцької ОДПІ (вх . №72916 від 19.06.09).

В результаті вказаних дій, у травні 2009 року ОСОБА_2 умис но ухилився від сплати подат ку на додану вартість на суму 70 516грн.

Так у червні 2009 року ОСОБА_2 , будучи суб'єктом підприємн ицької діяльності - фізичною особою, в порушенні п.п. 7.4.1. п.7.4. с т. 7, Закону України "Про подато к на додану вартість" №168/97-ВР ві д 03.04.1997р., придбавши за готівку п родукцію у сільськогосподар ських виробників зерна, не пл атників ПДВ та умисно, з метою ухилення від сплати податку на додану вартість, відобраз ив придбання сільськогоспод арської продукції та транспо ртних послуг від ПП «ПК-Про мбуд Гарант та ПП «Дніпро-А гротехбуд- Регіон». Тобто О СОБА_2 завідомо знаючи, що мі ж ним та ПП «ПК-Промбуд Гара нт і ПП «Дніпро-Агротехбуд- Регіон» фінансово-господарс ьких взаємовідносин не було, обсяги та послуги з придбанн я і перевезення продукції на загальну суму в 562 095грн., неправ омірно включив до складу вла сного податкового кредиту з ПДВ за червень 2009 року, в сумі - 11 2 419грн.

Таким чином, у червні 2009 року СПД-ФО ОСОБА_2, неправомір но завищив свій податковий к редит по податку на додану ва ртість на суму 112 419грн. та безпі дставно вніс до офіційного д окументу - податкової деклар ації з податку на додану варт ість за червень 2009 року, в рядок - 17 суму в 115 024грн., в той час як пов инен був внести суму в 2605грн., п ісля чого подав дану деклара цію до Кременчуцької ОДПІ (вх . №91669 від 20.07.09).

В результаті вказаних дій, в червні 2009 року ОСОБА_2 умис но ухилився від сплати подат ку на додану вартість на суму 112 419грн.

Також у липні 2009 року ОСОБА _2, будучи суб'єктом підприєм ницької діяльності - фізично ю особою, в порушенні п.п. 7.4.1. п.7.4. ст. 7, Закону України "Про подат ок на додану вартість" №168/97-ВР в ід 03.04.1997р., придбавши за готівку продукцію у сільськогоспода рських виробників зерна, не п латників ПДВ та умисно, з мето ю ухилення від сплати податк у на додану вартість, відобра зив придбання сільськогоспо дарської продукції та трансп ортних послуг від ПП «ПК-Пр омбуд Гарант та ПП «Дніпро- Агротехбуд- Регіон». Тобто ОСОБА_2 завідомо знаючи, що м іж ним та ПП «ПК-Промбуд Гар ант і ПП «Дніпро-Агротехбуд -Регіон» фінансово-господарс ьких взаємовідносин не було, обсяги та послуги з придбанн я і перевезення продукції на загальну суму в 691 815грн., неправ омірно включив до складу вла сного податкового кредиту з ПДВ за липень 2009 року, в сумі - 138 36 3грн.

Таким чином, у липні 2009 року С ПД-ФО ОСОБА_2, неправомірн о завищив свій податковий кр едит по податку на додану вар тість на суму 138 363грн. та безпід ставно вніс до офіційного до кументу - податкової деклара ції з податку на додану варті сть за липень 2009 року, в рядок - 17 суму в 217 097грн., в той час як пови нен був внести суму в 78 734грн., пі сля чого подав дану декларац ію до Кременчуцької ОДПІ (вх. № 109531 від 20.08.09).

В результаті вказаних дій, у липні 2009 року ОСОБА_2 умисн о ухилився від сплати податк у на додану вартість на суму 13 8 363грн.

Крім цього, у серпні 2009 року ОСОБА_2, будучи суб'єктом під приємницької діяльності - фі зичною особою, в порушенні п.п . 7.4.1. п.7.4. ст. 7, Закону України "Про податок на додану вартість" № 168/97-ВР від 03.04.1997р., придбавши за го тівку продукцію у сільського сподарських виробників зерн а, не платників ПДВ та умисно, з метою ухилення від сплати п одатку на додану вартість, ві добразив придбання сільсько господарської продукції та т ранспортних послуг від ПП «Д ніпро-Агротехбуд-Регіон». То бто ОСОБА_2 завідомо знаюч и, що між ним та ПП «Дніпро-Агр отехбуд-Регіон» фінансово-го сподарських взаємовідносин не було, обсяги та послуги з п ридбання і перевезення проду кції на загальну суму в1 103 335грн ., неправомірно включив до скл аду власного податкового кре диту з ПДВ за серпень 2009 року, в сумі - 220 667грн.

Таким чином, у серпні 2009 року СПД-ФО ОСОБА_2, неправомір но завищив свій податковий к редит по податку на додану ва ртість на суму 220 667грн. та безпі дставно вніс до офіційного д окументу - податкової деклар ації з податку на додану варт ість за серпень 2009 року, в рядок - 17 суму в 467 649грн., в той час як пов инен був внести суму в 246 982грн., п ісля чого подав дану деклара цію до Кременчуцької ОДПІ (вх . №122747 від 06.10.09).

В результаті вказаних дій, у серпні 2009 року ОСОБА_2 умис но ухилився від сплати подат ку на додану вартість на суму 220 667грн.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, у вересні 2009 року ОСОБА_2, будучи суб'єктом п ідприємницької діяльності - фізичною особою, в порушенні п.п. 7.4.1. п.7.4. ст. 7, Закону України "П ро податок на додану вартіст ь" №168/97-ВР від є? 03.04.1997р., придбавши з а готівку продукцію у сільсь когосподарських виробників зерна, не платників ПДВ та уми сно, з метою ухилення від спла ти податку на додану вартіст ь, відобразив придбання сіль ськогосподарської продукці ї та транспортних послуг від ПП «Дніпро-Агротехбуд- Регіо н». Тобто ОСОБА_2 завідомо знаючи, що між ним та ПП «Дніп ро-Агротехбуд-Регіон» фінанс ово-господарських взаємовід носин не було, обсяги та послу ги з придбання і перевезення продукції на загальну суму в 441 340грн., неправомірно включив до складу власного податков ого кредиту з ПДВ за вересень 2009 року, в сумі - 88 268грн.

Таким чином, у вересні 2009 рок у СПД-ФО ОСОБА_2, неправомі рно завищив свій податковий кредит по податку на додану в артість на суму 88 268грн. та безп ідставно вніс до офіційного документу - податкової декла рації з податку на додану вар тість за вересень 2009 року, в ряд ок - 17 суму в 312 195грн., в той час як п овинен був внести суму в 223 927гр н., після чого подав дану декла рацію до Кременчуцької ОДПІ (вх. №131779 від 19.10.09).

В результаті вказаних дій, у вересні 2009 року ОСОБА_2 уми сно ухилився від сплати пода тку на додану вартість на сум у 88 268грн.

Так у жовтні 2009 року ОСОБА_2 , будучи суб'єктом підприємн ицької діяльності - фізичною особою, в порушенні п.п. 7.4.1. п.7.4. с т. 7, Закону України "Про подато к на додану вартість" №168/97-ВР ві д 03.04.1997р., придбавши за готівку^ п родукцію у сільськогосподар ських виробників зерна, не пл атників ПДВ та умисно, з метою ухилення від сплати податку на додану вартість, відобраз ив придбання сільськогоспод арської продукції та транспо ртних послуг від ПП «Дніпро-А гротехбуд-Регіон». Тобто ОС ОБА_2 завідомо знаючи, що між ним та ПП «Дніпро-Агротехбуд -Регіон» фінансово-господарс ьких взаємовідносин не було, обсяги та послуги з придбанн я і перевезення продукції на загальну суму в 885 315грн., неправ омірно включив до складу вла сного податкового кредиту з ПДВ за жовтень 2009 року, в сумі - 17 7 063грн.

Таким чином, у жовтні 2009 року СПД-ФО ОСОБА_2, неправомір но завищив свій податковий к редит по податку на додану ва ртість на суму 177 063грн. та безпі дставно вніс до офіційного д окументу - податкової деклар ації з податку на додану варт ість за жовтень 2009 року, в рядок - 17 суму в 312 815грн., в той час як пов инен був внести суму в 135 752грн., п ісля чого подав дану деклара цію до Кременчуцької ОДПІ (вх . №147421 від 08.11.09).

В результаті вказаних дій, в жовтні 2009 року ОСОБА_2 умис но ухилився від сплати подат ку на додану вартість на суму 177 063грн.

Також у листопаді 2009 року О СОБА_2, будучи суб'єктом підп риємницької діяльності - фіз ичною особою, в порушенні п.п. 7.4.1. п.7.4. ст. 7, Закону України "Про п одаток на додану вартість" №168 /97-ВР від 03.04.1997р., придбавши за гот івку продукцію у сільськогос подарських виробників зерна , не платників ПДВ та умисно, з метою ухилення від сплати по датку на додану вартість, від образив придбання сільськог осподарської продукції та тр анспортних послуг від ПП «Дн іпро-Агротехбуд-Регіон». Тоб то ОСОБА_2 завідомо знаючи , що між ним та ПП «Дніпро-Агро техбуд-Регіон» фінансово-гос подарських взаємовідносин н е було, обсяги та послуги з при дбання і перевезення продукц ії на загальну суму в 215 370грн., не правомірно включив до складу власного податкового кредит у з ПДВ за листопад 2009 року, в су мі - 43 074грн.

Таким чином, у листопаді 2009 р оку СПД-ФО ОСОБА_2, неправо мірно завищив свій податкови й кредит по податку на додану вартість на суму 43 074рн. та безп ідставно вніс до офіційного документу - податкової декла рації з податку на додану вар тість за листопад 2009 року, в ряд ок - 17 суму в 167 280грн., в той час як п овинен був внести суму в 124 206гр н., після чого подав дану декла рацію до Кременчуцької ОДПІ (вх. №153858 від 18.12.09). В результаті вк азаних дій, у листопаді 2009 року ОСОБА_2 умисно ухилився в ід сплати податку на додану в артість на суму 43 074грн.

Крім цього, у грудні 2009 року ОСОБА_2, будучи суб'єктом під приємницької діяльності - фі зичною особою, в порушенні п.п . 7.4.1. п.7.4. ст. 7, Закону України "Про податок на додану вартість" № 168/97-ВР від 03.04.1997р., придбавши за го тівку продукцію у сільського сподарських виробників зерн а, не платників ПДВ та умисно, з метою і ухилення від сплати податку на додану вартість, в ідобразив придбання сільськ огосподарської продукції та транспортних послуг від ПП ж Дніпро-Агротехбуд-Регіон». Т обто ОСОБА_2 завідомо знаю чи, що між ним та ПП «Дніпро-Аг ротехбуд-Регіон» фінансово-г осподарських взаємовідноси н не було, обсяги та послуги з придбання і перевезення прод укції на загальну суму в 588 020рн ., неправомірно включив до скл аду власного податкового кре диту з ПДВ за грудень 2009 року, в сумі - 117 604грн.

Таким чином, у грудні 2009 року СПД-ФО ОСОБА_2, неправомір но завищив свій податковий к редит по податку на додану ва ртість на суму 117 604грн. та безпі дставно вніс до офіційного д окументу - податкової деклар ації з податку на додану варт ість за грудень 2009 року, в рядок - 17 суму в 177 762грн., в той час як пов инен був внести суму в 60 158грн., п ісля чого подав дану деклара цію до Кременчуцької ОДПІ (вх . №182150 від 17.02.10).

В результаті вказаних дій, в грудні 2009 року ОСОБА_2 умис но ухилився від сплати подат ку на додану вартість на суму 117 604грн.

Таким чином ОСОБА_2 в 2009 ро ці умисно ухилився від сплат и податку на додану вартість на загальну суму 1 423 536грн.

Загальна сума фактично нес плаченого ОСОБА_2 податку на додану вартість за період з 01.01.2008р. по 31.12.2009р. становить сума в 2 172 081грн.

Також, у період з 01.01.2009р. по 31.12.2009р . ОСОБА_2, будучи суб'єктом п ідприємницької діяльності - фізичною особою, в порушенні ст. 13 Декрету КМУ "Про прибутко вий податок з громадян" від 26.12. 1992р. № 13-92 (зі змінами та доповнен нями), з метою ухилення від спл ати податку з доходів фізичн их осіб, шляхом заниження об'є кту оподаткування, , відобраз ив придбання сільськогоспод арської продукції та транспо ртних послуг від ГІП «Дніпро - Агротехбуд-Регіон» та ПП «ПК -Промбуд Гарант». Тобто ОСО БА_2 завідомо знаючи, що між н им та ПП «Дніпро-Агротехбуд-Р егіон» і ПП «ПК-Промбуд Гар ант фінансово-господарськ их взаємовідносин не було, об сяги та послуги з придбання і перевезення продукції на за гальну суму 7 036 429Л 4 грн., неправо мірно включив до складу свої х витрат з ПДФО на протязі 2009 ро ку, на суму - 1 055 464,37 грн.

Таким чином, у 2009 році СПД-ФО ОСОБА_2, неправомірно завищ ив свої витрати по податку з д оходів фізичних осіб на суму 1 055 464,37 грн.

В результаті вказаних злоч инних дій, в 2009 році ОСОБА_2 у мисно ухилився від сплати по датку з доходів фізичних осі б на суму 1 055 464,37 грн.

Загальна сума несплаченог о ОСОБА_2 податку з доході в фізичних осіб за період з 01.01. 2008р. по 31.12.2009р. становить сума 1 618 367,9 3грн.

ОСОБА_2, будучи суб'єктом п ідприємницької діяльності - фізичною особою, в період з 01.01. 2008р. по 31.12.2008р. умисно ухилився ві д сплати податків в загальні й сумі 1 311 448,56грн. та в період з 01.01.20 09р. по 31.12.2009р. в загальній сумі 2 479 00 0,37грн.

В результаті вказаних злоч инних дій, охоплених єдиним у мислом, ОСОБА_2 в період з 01 .01.2008р. по 31.12.2009р., умисно ухилився в ід сплати податку на додану в артість на суму 2 172 081грн. та пода тку з доходів фізичних осіб н а суму 1 618 367,93 грн., що в загальній сумі складає 3 790 448,93грн. та в 13 288 ра зів перевищує встановлений з аконодавством неоподаткову ваний мінімум доходів громад ян, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету ко штів в особливо великих розм ірах.

Окрім того ОСОБА_2 обвин увачується в тому, що він як су б'єкт підприємницької діяльн ості - фізична особа (і.п.н. НО МЕР_1) зареєстрований держа вним реєстратором Виконавчо го комітету Кременчуцької мі ської ради Полтавської облас ті під реєстраційним номером №25850170000001351 від 18.06.1996р., за адресою: А ДРЕСА_1, та з 04.06.1996р. перебуває н а обліку платників податку у Кременчуцькій ОДПІ за № 8026 та є платником податку на додану вартість, на що видано свідоц тво за №7702126,0 від 13.07.1999 року.

В ході досудового слідства встановлено, що ОСОБА_2 в п еріод з 01.01.2008р. по 31.12.2009р., з метою ух илення від сплати податків, п ридбавав у невстановлених в вході досудового слідства ос іб підроблені документи, щод о господарських операцій з п ридбання ЄПД- ФО ОСОБА_2 у П П «Авалон-27», ПП «Дельта-Юг», ПП «Дніпро-Агротехбуд-Регіон» та ПП «ПК-Промбуд Гарант» про дукції та транспортних послу г. Дані документи, на протязі 2 008 року, надавалися ОСОБА_2 громадянці ОСОБА_4, для ск ладання його податкової звіт ності. ОСОБА_5, не будучі об ізнаною про фактичні обстави ни даних взаємовідносин, на п ідставі наданих ОСОБА_2 пі дроблених документів та за в казівками самого ОСОБА_2, відображала в податкових дек лараціях з податку на додану вартість та деклараціях про отримані доходи, придбання п родукції та транспортних пос луг ЄПД-ФО ОСОБА_2 від ПП «А валон-27», ПП «Дельта-Юг» та ПП « ПК-Промбуд Гарант», в результ аті чого до останніх ОСОБА_ 2 було внесено завідомо неп равдиві дані. В період з 01.01.2009р. п о 31.12.2009р., ОСОБА_2 з метою ухил ення від сплати податків, при дбавав у невстановлених в вх оді досудового слідства осіб підроблені документи, щодо г осподарських операцій з прид бання ЄПД-ФО ОСОБА_2 у ПП «Д ніпро-Агротехбуд-Регіон» та ПП «ПК-Промбуд Гарант» проду кції та транспортних послуг. В подальшому дані документи надавалися ОСОБА_2 директ ору ТОВ «Баланс+Аудит» ОСОБ А_6 (згідно договору про нада ння аудиторських послуг укла дених з ЄПД-ФО ОСОБА_2 від 29 .01.2009р.), для складання його подат кової звітності. ОСОБА_6, н е будучі обізнаною про факти чні обставини даних господар ських взаємовідносин та введ еною ОСОБА_2 в оману, на під ставі наданих самим ОСОБА_2 підроблених документів, ві дображала на підставі надани х, придбання ЄПД-ФО ОСОБА_2 у ПП «Дніпро-Агротехбуд-Регі он» та ПП «ПК-Промбуд Гарант» продукції та транспортних п ослуг, в результаті чого до до кументів податкової звітнос ті ОСОБА_2 було внесено за відомо неправдиві дані.

Так у березні 2008 року ОСОБА _2, будучи суб'єктом підприєм ницької діяльності - фізично ю особою, в порушенні зазначе них вище норм закону, з метою у хилення від сплати податків, шляхом заниження об'єкту опо даткування, незаконно набува в формальних підстав для фор мування податкового кредиту по ПДВ, завідомо знаючи, що у б ерезні 2008 року про фактичну за купку продукції від сільсько господарських виробників зе рна, обсяги та послуги з перев езення даної оформив від ПП « Авалон-27», в результаті чого н еправомірно включив до склад у власного податкового креди ту з ПДВ за березень 2008 року, оп ерації на загальну суму в 33 300гр н., в тому числі ПДВ - 6 660грн.

Таким чином, у жовтні 2008 року ЄПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 6 600 грн., та безпідставно вніс д о офіційного документу - пода ткової декларації з податку на додану вартість, №28296 від 15.04.200 8 року, за жовтень 2008 року, в рядо к - 17 суму в 183 365 грн., в той час як по винен був внести суму в 176 705 грн ., і тим самим підробив вказану податкову декларацію.

Також, у квітні 2008 року ОСОБ А_2, будучи суб'єктом підприє мницької діяльності - фізичн ою особою, в порушенні зазнач ених вище норм закону, з метою ухилення від сплати податкі в, шляхом заниження об'єкту оп одаткування, незаконно набув ав формальних підстав для фо рмування податкового кредит у по ПДВ, завідомо знаючи про ф актичну закупку продукції ві д сільськогосподарських вир обників зерна та послуги з пе ревезення даної оформив від ПП «Авалон-27», в результагі чо го неправомірно включив до с кладу власного податкового к редиту з ПДВ за квітень 2008 року , операції на загальну суму в 1 6 605грн., в тому числі ПДВ - 3321грн.

Таким чином, у квітні 2008 року ЄПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 3321 грн., та безпідставно вніс д о офіційного документу - пода ткової декларації з податку на додану вартість, від 15.05.08 № 50732 , за квітень 2008 року, в рядок - 17 су му в 101 133 грн., в той час як повине н був внести суму в 97 812 грн., і ти м самим ^лідробив вказану под аткову декларацію. Крім цьог о, Також, у травні 2008 року ОСОБ А_2, будучи суб'єктом підприє мницької діяльності - фізичн ою особою, в порушенні зазнач ених вище норм закону, з метою ухилення від сплати податкі в, шляхом заниження об'єкту оп одаткування, незаконно набув ав формальних підстав для фо рмування податкового кредит у по ПДВ, завідомо знаючи про ф актичну закупку продукції ві д сільськогосподарських вир обників зерна та послуги з пе ревезення даної оформив від ПП «Авалон-27», в результаті чо го неправомірно включив до с кладу власного податкового к редиту з ПДВ за травень 2008 року , операції на загальну суму в 1 98 395грн., в тому числі ПДВ - 39 679грн.

Таким чином, у травні 2008 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 39 679 грн., та безпідставно вніс д о офіційного документу - пода ткової декларації з податку на додану вартість, від 11.06.08 №59121, в рядок - 17 суму в 89 419 грн., в той ча с як повинен був внести суму в 47 740грн., і тим самим підробив вк азану податкову декларацію.

Продовжуючи злочинну діял ьність, у червні 2008 року ОСОБ А_2, будучи суб'єктом підприє мницької діяльності - фізичн ою особою, в порушенні зазнач ених вище норм закону, з метою ухилення від сплати податкі в, шляхом заниження об'єкту оп одаткування, незаконно набув ав формальних підстав для фо рмування податкового кредит у по ПДВ, завідомо знаючи про ф актичну закупку продукції ві д сільськогосподарських вир обників зерна та послуги з пе ревезення даної оформив від ПП «Авалон-27», в результаті чо го неправомірно включив до с кладу власного податкового к редиту з ПДВ за червень 2008 року , операції на загальну суму в 2 8 900грн., в тому числі ПДВ - 5780грн.

Таким чином, у червні 2008 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 5780 грн., та безпідставно вніс д о офіційного документу - пода ткової декларації з податку на додану вартість, від 14.07.08 №79570, в рядок - 17 суму в 155 014 грн., в той ча с як повинен був внести суму в 149 224грн., і тим самим підробив вк азану податкову декларацію.

Також, у липні 2008 року ОСОБА _2, будучи суб'єктом підприєм ницької діяльності - фізично ю особою, в порушенні зазначе них вище норм закону, з метою у хилення від сплати податків, шляхом заниження об'єкту опо даткування, незаконно набува в формальних підстав для фор мування податкового кредиту по ПДВ, завідомо знаючи про фа ктичну закупку продукції від сільськогосподарських виро бників зерна та послуги з пер евезення даної оформив від П П «Авалон-27», в результаті чог о неправомірно включив до ск ладу власного податкового кр едиту з ПДВ за липень 2008 року, о перації на загальну суму в 1 131 5 00грн., в тому числі ПДВ - 226 300грн.

Таким чином, у липні 2008 року С ПД-ФО ОСОБА_2, завищив свій податковий кредит по податк у на додану вартість на суму 22 6 300грн., та безпідставно вніс до офіційного документу

- податкової декларац ії з податку на додану вартіс ть, від 13.08.08 №104765, в рядок - 17 суму в 401 128грн., в той час як повинен був внести суму в 174 828грн., і тим сам им підробив вказану податков у декларацію.

Крім цього, у серпні 2008 року ОСОБА_2, будучи суб'єктом під приємницької діяльності - фі зичною особою, в порушенні за значених вище норм закону, з м етою ухилення від сплати под атків, шляхом заниження об'єк ту оподаткування, незаконно набував формальних підстав д ля формування податкового кр едиту по ПДВ, завідомо знаючи про фактичну закупку продук ції від сільськогосподарськ их виробників зерна та послу ги з перевезення даної оформ ив від ПП «Авалон-27», в результ аті чого неправомірно включи в до складу власного податко вого кредиту з ПДВ за серпень 2008 року, операції на загальну с уму в 1 105 385грн., в тому числі ПДВ - 221 077грн.

Таким чином, у серпні 2008 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 221 077грн., та безпідставно вніс д о офіційного документу

- податкової декларац ії з податку на додану вартіс ть, від 11.09.08 №114773, в рядок - 17 суму в 260 976грн., в той час як повинен був внести суму в 39 899грн., і тим сами м підробив вказану податкову декларацію.

Продовжуючи злочинну діял ьність, у вересні 2008 року ОСО БА_2, будучи суб'єктом підпри ємницької діяльності - фізич ною особою, в порушенні зазна чених вище норм закону, з мето ю ухилення від сплати податк ів, шляхом заниження об'єкту о податкування, незаконно набу вав формальних підстав для ф ормування податкового креди ту по ПДВ, завідомо знаючи про фактичну закупку продукції від сільськогосподарських в иробників зерна та послуги з перевезення даної оформив в ід ПГ1 «Авалон-27», в результаті чогонеправомірно включив до складу власного податкового кредиту з ПДВ за вересень 2008 ро ку, операції на загальну суму в 265 235грн., в тому числі ПДВ - 53 047гр н.

Таким чином, у вересні 2008 рок у СПД-ФО ОСОБА_2, завищив св ій податковий кредит по пода тку на додану вартість на сум у 53 047грн., та безпідставно вніс до офіційного документу - под аткової декларації з податку на додану вартість, від 16.10.08 №13825 6, в рядок - 17 суму в 322 554грн., в той ч ас як повинен був внести суму в 269 507грн., і тим самим підробив вказану податкову деклараці ю.

Також у жовтні 2008 року ОСОБ А_2, будучи суб'єктом підприє мницької діяльності - фізичн ою особою, в порушенні зазнач ених вище норм закону, з метою ухилення від сплати податкі в, шляхом заниження об'єкту оп одаткування, незаконно набув ав формальних підстав для фо рмування податкового кредит у по ПДВ, завідомо знаючи про ф актичну закупку продукції ві д сільськогосподарських вир обників зерна та послуги з пе ревезення даної оформив від ПП «Дельта юг», в результаті ч ого неправомірно включив до складу власного податкового кредиту з ПДВ за жовтень 2008 рок у, операції на загальну суму в 649 440грн., в тому числі ПДВ - 129 888грн .

Таким чином, у жовтні 2008 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 129 888грн., та безпідставно вніс д о офіційного документу - пода ткової декларації з податку на додану вартість, від 12.11.08 №160577 , в рядок - 17 суму в 326 597грн., в той ча с як повинен був внести суму в 196 709грн., і тим самим підробив вк азану податкову декларацію.

Крім цього у листопаді 2008 рок у ОСОБА_2, будучи суб'єктом підприємницької діяльності - фізичною особою, в порушенні зазначених вище норм закону , з метою ухилення від сплати п одатків, шляхом заниження об 'єкту оподаткування, незакон но набував формальних підста в для формування податкового кредиту по ПДВ, завідомо знаю чи про фактичну закупку прод укції від сільськогосподарс ьких виробників зерна та пос луги з перевезення даної офо рмив від ПП «Дельта юг», в резу льтаті чого неправомірно вкл ючив до складу власного пода ткового кредиту з ПДВ за лист опад 2008 року, операції на загал ьну суму в 87 790грн., в тому числі П ДВ-17 558грн.

Таким чином, у листопаді 2008 р оку СПД-ФО ОСОБА_2, завищив свій податковий кредит по по датку на додану вартість на с уму 17 558грн., та безпідставно вн іс до офіційного документу - п одаткової декларації з подат ку на додану вартість, від 12.11.08 № 160577, в рядок - 17 суму в 132 564грн., в той час як повинен був внести сум у в 115 006грн., і тим самим підробив вказану податкову деклараці ю.

Продовжуючи злочинну діял ьність, у грудні 2008 року ОСОБ А_2, будучи суб'єктом підприє мницької діяльності - фізичн ою особою, в порушенні зазнач ених вище норм закону, з метою ухилення від сплати податкі в, шляхом заниження об'єкту оп одаткування, незаконно набув ав формальних підстав для фо рмування податкового кредит у по ПДВ, завідомо знаючи про ф актичну закупку продукції ві д сільськогосподарських вир обників зерна та послуги з пе ревезення даної оформив від ПП «ПК-Промбуд Гарант, в р езультаті чого неправомірно включив до складу власного п одаткового кредиту з ПДВ за г рудень 2008 року, операції на заг альну суму в 226 175грн., в тому числ і ПДВ - 45 235грн.

Таким чином, у грудні 2008 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 45 235грн., та безпідставно вніс д о офіційного документу ~ пода ткової декларації з податку на додану вартість, від 16.01.09 №195035 , в рядок - 17 суму в 139 131грн., в той ча с як повинен був внести суму в 93 986грн., і тим самим підробив вк азану податкову декларацію.

Також, у період з 01.01.2008р. по 31.12.2008р . ОСОБА_2, будучи суб'єктом п ідприємницької діяльності - фізичною особою, в порушенні зазначених вище норм закону , з метою ухилення від сплати п одатків, шляхом заниження об 'єкту оподаткування, незакон но набував формальних підста в для формування витрат по ПД ФО, завідомо знаючи про факти чну закупку продукції від сі льськогосподарських виробн иків зерна та послуг. Придбан ня та перевезення останньої оформив від ПП «Авалон - 27», ПП « Дельта юг» та ПП «ПК-Промбуд Г арант», в результаті чого неп равомірно включив до складу витрат з ПДФО за 2008 рік, операці ї на загальну суму в 3 572 690грн., в т ому числі ПДФО - 562 903,56 грн.

Таким чином, у період з 01.01.2008р. по 31.12.2008р. СПД-ФО ОСОБА_2, зави щив свої витрати по податку з доходів фізичних осіб на сум у 562 903,56грн., та безпідставно вні с до офіційних документів - де кларацій про одержані доходи , асаме: за період з 01.01.2008р. по 31.12.2008р . - вх. № 2537/Є від 30.01.09, за період з 01.01.200 8р. по 30.06.2008р. - вх. № 19790/Євід 17.07.08, з а період з 01.01.2008р. по 30.09.2008р. - вх. № 28426/Є від 30.10.08, за період з 01.01.2008р. по 31.03.2008р .- вх. № 13964/є від 06.05.2008р., до розділу 1.3 пункту 3 суму в 11 560 023,83грн., в той ч ас як повинен був внести суму в 7 807 333,38грн., і тим самим підроби в вказану податкову декларац ію.

Також у січні 2009 року ОСОБА _2, будучи суб'єктом підприєм ницької діяльності - фізично ю особою, в порушенні зазначе них вище норм закону, з метою у хилення від сплати податків, шляхом заниження об'єкту опо даткування, незаконно набува в формальних підстав для фор мування податкового кредиту по ПДВ, завідомо знаючи про фа ктичну закупку продукції від сільськогосподарських виро бників зерна та послуги з пер евезення даної оформив від П П «ПК-Промбуд Гарант, в ре зультаті чого неправомірно в ключив до складу власного по даткового кредиту з ПДВ за сі чень 2009 року, операції на загал ьну суму в 96 390грн., в тому числі П ДВ - 19 278грн.

Таким чином, у січні 2009 року С ПД-ФО ОСОБА_2, завищив свій податковий кредит по податк у на додану вартість на суму 19 278грн., та безпідставно вніс до офіційного документу - подат кової декларації з податку н а додану вартість, від 17.02.09 №7368, в рядок - 17 суму в 71 654грн., в той час як повинен був внести суму в 5 2 376грн., і тим самим підробив вк азану податкову декларацію.

Крім цього у лютому 2009 року ОСОБА_2, будучи суб'єктом під приємницької діяльності - фі зичною особою, в порушенні за значених вище норм закону, з м етою ухилення від сплати под атків, шляхом заниження об'єк ту оподаткування, незаконно набував формальних підстав д ля формування податкового кр едиту по ПДВ, завідомо знаючи про фактичну закупку продук ції від сільськогосподарськ их виробників зерна та послу ги з перевезення даної оформ ив від ПП «ПК-Промбуд Гаран т та ПП «Дніпро-Агротехбуд- Регіон», в результаті чого не правомірно включив до складу власного податкового кредит у з ПДВ за лютий 2009 року, операц ії на загальну суму в 294 515грн., в тому числі ПДВ - 58 903грн.

Таким чином, у лютому 2009 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 58 903грн., та безпідставно вніс д о офіційного документу - пода ткової декларації з податку на додану вартість, від 19.03.09 №19272, в рядок - 17 суму в 309 799грн., в той ча с як повинен був внести суму в 250 896грн., і тим самим підробив вк азану податкову декларацію.

Продовжуючи злочинну діял ьність, у березні 2009 року ОСО БА_2, будучи суб'єктом підпри ємницької діяльності - фізич ною особою, в порушенні зазна чених вище норм закону, з мето ю ухилення від сплати податк ів, шляхом заниження об'єкту о податкування, незаконно набу вав формальних підстав для ф ормування податкового креди ту по ПДВ, завідомо знаючи про фактичну закупку продукції від сільськогосподарських в иробників зерна та послуги з перевезення даної оформив в ід ПП «ПК-Промбуд Гарант т а ПП «Дніпро- Агротехбуд-Регі он», в результаті чого неправ омірно включив до складу вла сного податкового кредиту з ПДВ за березень 2009 року, операц ії на загальну суму в 567 980грн., в тому числі ПДВ - 113 596грн.

Таким чином, у березні 2009 рок у СПД-ФО ОСОБА_2, завищив св ій податковий кредит по пода тку на додану вартість на сум у 113 596грн. та безпідставно вніс до офіційного документу - под аткової декларації з податку на додану вартість, від 17.04.09 №40628 , в рядок - 17 суму в 211 506грн., в той ча с як повинен був внести суму в 97 550грн., і тим самим підробив вк азану податкову декларацію.

Також у квітні 2009 року ОСОБ А_2, будучи суб'єктом підприє мницької діяльності - фізичн ою особою, в порушенні зазнач ених вище норм закону, з метою ухилення від сплати податкі в, шляхом заниження об'єкту оп одаткування, незаконно набув ав формальних підстав для фо рмування податкового кредит у по ПДВ про фактичну закупку продукції від сільськогоспо дарських виробників зерна та послуги з перевезення даної оформив від ПП «ПК-Промбуд Гарант та ПП «Дніпро-Агрот ехбуд-Регіон», в результаті ч ого неправомірно включив до складу власного податкового кредиту з ПДВ за квітень 2009 рок у, операції на загальну суму в 1317 125грн., в тому числі ПДВ - 263 425грн .

Таким чином, у квітні 2009 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 263 425грн. та безпідставно вніс д о офіційного документу - пода ткової декларації з податку на додану вартість, від 19.05.09 №61483, в рядок - 17 суму в 348 659грн., в той ча с як повинен був внести суму в 85 243грн., і тим самим підробив вк азану податкову декларацію. Крім цього у травні 2009 року О СОБА_2, будучи суб'єктом підп риємницької діяльності - фіз ичною особою, в порушенні заз начених вище норм закону, з ме тою ухилення від сплати пода тків, шляхом заниження об'єкт у оподаткування, незаконно н абував формальних підстав дл я формування податкового кре диту по ПДВ, завідомо знаючи п ро фактичну закупку продукці ї від сільськогосподарських виробників зерна та послуги з перевезення даної оформив від ПП «ПК-Промбуд Гарант та ПП «Дніпро-Агротехбуд-Рег іон», в результаті чого непра вомірно включив до складу вл асного податкового кредиту з ПДВ за травень 2009 року, операці ї на загальну суму в 352 580грн., в т ому-числі ПДВ - 70 516грн.

Таким чином, у травні 2009 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 70 516грн. та безпідставно вніс д о офіційного документу - пода ткової декларації з податку на додану вартість, від 19.06.09 №72916, в рядок - 17 суму в 156 801грн., в той ча с як повинен був внести суму в 86 285грн., і тим самим підробив вк азану податкову декларацію.

Продовжуючи злочинну діял ьність, у червні 2009 року ОСОБ А_2, будучи суб'єктом підприє мницької діяльності - фізичн ою особою, в порушенні зазнач ених вище норм закону, з метою ухилення від сплати податкі в, шляхом заниження об'єкту оп одаткування, незаконно набув ав формальних підстав для фо рмування податкового кредит у по ПДВ, завідомо знаючи про ф актичну закупку продукції ві д сільськогосподарських вир обників зерна та послуги з пе ревезення даної оформив від ПП «ПК-Промбуд Гарант та П П «Дніпро-Агротехбуд-Регіон» , в результаті чого неправомі рно включив до складу власно го податкового кредиту з ПДВ за червень 2009 року, операції на загальну суму в 562 095грн., в тому числі ПДВ - 112 419грн.

Таким чином, у червні 2009 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 112 419грн. та безпідставно вніс д о офіційного документу - пода ткової декларації з податку на додану вартість, від 20.07.09 №91669, в рядок - 17 суму в 115 024грн., в той ча с як повинен був внести суму в 2605грн., і тим самим підробив вк азану податкову декларацію.

Також у липні 2009 року ОСОБА _2, будучи суб'єктом підприєм ницької діяльності - фізично ю особою, в порушенні зазначе них вище норм закону, з метою у хилення від сплати податків, шляхом заниження об'єкту опо даткування, незаконно набува в формальних підстав для фор мування податкового кредиту по ПДВ, завідомо знаючи про фа ктичну закупку продукції від сільськогосподарських виро бників зерна та послуги з пер евезення даної оформив від П П «ПК-Промбуд Гарант та ПП «Дніпро-Агротехбуд-Регіон», в результаті чого неправомі рно включив до складу власно го податкового кредиту з ПДВ за липень 2009 року, операції на загальну суму в 691 815грн., в тому ч ислі ПДВ - 138 363грн.

Таким чином, у липні 2009 року С ПД-ФО ОСОБА_2, завищив свій податковий кредит по податк у на додану вартість на суму 13 8 363грн. та безпідставно вніс до офіційного документу - подат кової декларації з податку н а додану вартість, від 20.08.09 №109531, в рядок - 17 суму в 217 097грн., в той час як повинен був внести суму в 7 8 734грн., і тим самим підробив вк азану податкову декларацію

Крім цього у серпні 2009 року ОСОБА_2, будучи суб'єктом під приємницької діяльності - фі зичною особою, в порушенні за значених вище норм закону, з м етою ухилення від сплати под атків, шляхом заниження об'єк ту оподаткування, незаконно набував формальних підстав д ля формування податкового кр едиту по ПДВ, завідомо знаючи про фактичну закупку продук ції від сільськогосподарськ их виробників зерна та послу ги з перевезення даної оформ ив від ПП «Дніпро-Агротехбуд -Регіон», в результаті чого не правомірно включив до складу власного податкового кредит у з ПДВ за серпень 2009 року, опер ації на загальну суму в 1 103 335грн ., в тому числі ПДВ - 220 667грн.

Таким чином, у серпні 2009 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 220 667грн. та безпідставно вніс д о офіційного документу - пода ткової декларації з податку на додану вартість, від 06.10.09 №122747 , в рядок - 17 суму в 467 649грн., в той ча с як повинен був внести суму в 246 982грн., і тим самим підробив вк азану податкову декларацію.

Продовжуючи злочинну діял ьність, у вересні 2009 року ОСО БА_2, будучи суб'єктом підпри ємницької діяльності - фізич ною особою, в порушенні зазна чених вище норм закону, з мето ю ухилення від сплати податк ів, шляхом заниження об'єкту о податкування, незаконно набу вав формальних підстав для ф ормування податкового креди ту по ПДВ, завідомо знаючи про фактичну закупку продукції від сільськогосподарських в иробників зерна та послуги з перевезення даної оформив в ід ПП «Дніпро-Агротехбуд-Рег іон», в результатічого непра вомірно включив до складу вл асного податкового кредиту з ПДВ за вересень 2009 року, операц ії на загальну суму в 441 340грн., в тому числі ПДВ - 88 268грн.

Таким чином, у вересні 2009 рок у СПД-ФО ОСОБА_2, завищив св ій податковий кредит по пода тку на додану вартість на сум у 88 268грн. та безпідставно вніс до офіційного документу - под аткової декларації з податку на додану вартість, від 19.10.09 №13177 9, в рядок - 17 суму в 312 195грн., в той ч ас як повинен був внести суму в 223 927грн., і тим самим підробив вказану податкову деклараці ю.

Також у жовтні 2009 року ОСОБ А_2 будучи суб'єктом підприє мницької діяльності - фізичн ою особою, в порушенні зазнач ених вище норм закону, з метою ухилення від сплати податкі в, шляхом заниження об'єкту оп одаткування, незаконно набув ав формальних підстав для фо рмування податкового кредит у по ПДВ, завідомо знаючи про ф актичну закупку продукції ві д сільськогосподарських вир обників зерна та послуги з пе ревезення даної оформив від ПП «Дніпро-Агротехбуд-Регіон », в результаті чого неправом ірно включив до складу власн ого податкового кредиту з ПД В за жовтень 2009 року, операції н а загальну суму в 885 315грн., в тому числі ПДВ - 177 063грн.

Таким чином, у жовтні 2009 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 177 063грн. та безпідставно вніс д о офіційного документу - пода ткової декларації з податку на додану вартість, від 18.11.09 №147421 , в рядок - 17 суму в 312 815грн., в той ча с як повинен був внести суму в 135 752грн., і тим самим підробив вк азану податкову декларацію.

Крім цього у листопаді 2009 рок у ОСОБА_2, будучи суб'єктом підприємницької діяльності - фізичною особою, в порушенні зазначених вище норм закону , з метою ухилення від сплати п одатків, шляхом заниження об 'єкту оподаткування, незакон но набував формальних підста в для формування податкового кредиту по ПДВ, завідомо знаю чи про фактичну закупку прод укції від сільськогосподарс ьких виробників зерна та пос луги з перевезення даної офо рмив від ПП «Дніпро-Агротехб уд-Регіон», в результаті чого неправомірно включив до скл аду власного податкового кре диту з ПДВ за листопад 2009 року, операції на загальну суму в 215 370грн., в тому числі ПДВ - 43 074грн.

Таким чином, у листопаді 2009 р оку СПД-ФО ОСОБА_2, завищив свій податковий кредит по по датку на додану вартість на с уму 43 074грн. та безпідставно вні с до офіційного документу - по даткової декларації з податк у на додану вартість, від 18.12.09 №1 53858, в рядок - 17 суму в 167 280грн., в той час як повинен був внести сум у в 124 206грн., і тим самим підробив вказану податкову деклараці ю.

Продовжуючи злочинну діял ьність, у грудні 2009 року ОСОБ А_2, будучи суб'єктом підприє мницької діяльності - фізичн ою особою, в порушенні зазнач ених вище норм закону, з метою ухилення від сплати податкі в, шляхом заниження об'єкту оп одаткування, незаконно набув ав формальних підстав для фо рмування податкового кредит у по ПДВ, завідомо знаючи про ф актичну закупку продукції ві д сільськогосподарських вир обників зерна та послуги з пе ревезення даної оформив від ПП «Дніпро-Агротехбуд-Регіон », в результаті чого неправом ірно включив до складу власн ого податкового кредиту з ПД В за грудень 2009 року, операції н а загальну суму в 588 020грн., в тому числі ПДВ - 117 604грн.

Таким чином, у грудні 2009 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 117 604грн. та безпідставно вніс д о офіційного документу - пода ткової декларації з податку на додану вартість, від 17.02.10 №182150 , в рядок - 17 суму в 177 762грн., в той ча с як повинен був внести суму в 60 158грн., і тим самим підробив вк азану податкову декларацію.

Також, у період з 01.01.2009р. по 31.12.2009р . ОСОБА_2, будучи суб'єктом п ідприємницької діяльності - фізичною особою, в порушенні ст. 13 Декрету КМУ "Про прибутко вий податок з громадян" від 26.12. 1992р. № 13-92 (зі змінами та доповнен нями), з метою ухилення від спл ати податку з доходів фізичн их осіб, шляхом заниження об'є кту оподаткування, відобрази в придбання сільськогоспода рської продукції та транспор тних послуг від ПП «Дніпро- Аг ротехбуд-Регіон» та ПП «ПК-Пр омбуд Гарант». Тобто ОСОБА_ 2 завідомо знаючи, що між ним та ПП «Днігіро-Агротехбуд-Ре гіон» і ПП «ПК-Промбуд Гара нт фінансово-господарськи х взаємовідносин не було, обс яги та послуги з придбання і п еревезення продукції на зага льну суму 7 036 429,14 грн., неправомір но включив до складу своїх ви трат з ПДФО на протязі 2009 року, на суму - 1 055 464,37 грн.

Таким чином, у період з 01.01.2009р. по 31.12.2009р. ЄГІД-ФО ОСОБА_2, зав ищив свої витрати по податку з доходів фізичних осіб на су му 1 055 464,37грн., які вніс до офіційн ихдокументів - декларацій пр о одержані доходи, подані до К ременчуцької ОДПІ за період з 01.01.09 по 31.03.09 - вх. № 9252 від 06.05.09 та за пе ріод з 01.04.09. по 30.06.09р. - вх. № 13710 від 10.08.09, і тим самим підробив вказані податкові декларації.

ОСОБА_2, маючи достовірні в ідомості про фактичні показн ики своєї фінансово- господа рської діяльності, з метою пр иховування факту ухилення ві д сплати податків, діючи навм исно, засвідчив власним підп исом та печаткою «Приватний підприємець ОСОБА_2» дост овірність даних наведених у перелічених вище декларація х.

Він також обвинувачується в тому, що, . як суб'єкт підприєм ницької діяльності - фізична особа (і.п.н. НОМЕР_1) зареєс трований державним реєстрат ором Виконавчого комітету Кр еменчуцької міської ради Пол тавської області під реєстра ційним номером №25850170000001351 від 18.06.1996р ., за адресою: АДРЕСА_1, та з 04 .06.1996р. перебуває на обліку плат ників податку у Кременчуцькі й ОДПІ за № 8026 та є платником по датку на додану вартість, на щ о видано свідоцтво за №НОМЕ Р_2 від 13.07.1999 року.

В ході досудового слідства встановлено, що ОСОБА_2 в п еріод з 01.01.2008р. по 31.12.2009р., з метою ух илення від сплати податків, п ридбавав у невстановлених в вході досудового слідства ос іб, підроблені документи, щод о господарських операцій з п ридбання ЄПД- ФО ОСОБА_2 у П П «Авалон-27», ПП «Дельта-Юг», ПП «Дніпро-Агротехбуд-Регіон» та ПП «ПК-Промбуд Гарант» про дукції та транспортних послу г. Дані підроблені документи , з метою ухилення від сплати п одатків були використані О СОБА_2 у своєму податковому обліку та податковій звітно сті.

На протязі періоду з 01.01.2008р. по 31.12.2008р. підроблені документи, з метою ухилення від сплати по датків, надавалися ОСОБА_2 громадянці ОСОБА_4, для ск ладання його податкової звіт ності. ОСОБА_5, не будучі об ізнаною про фактичні обстави ни даних взаємовідносин, на п ідставі наданих ОСОБА_2 пі дроблених документів та за в казівками самого ОСОБА_2, відображала в податкових дек лараціях з податку на додану вартість та деклараціях про отримані доходи, придбання п родукції та транспортних пос луг ЄПД- ФО ОСОБА_2 від ПП «А валон-27», ПП «Дельта-Юг» та ПП « ПК-Промбуд Гарант». В результ аті даних дій ОСОБА_2 до вк азаних податкових деклараці й було внесено завідомо непр авдиві дані. Дані декларації були використанні ОСОБА_2 , шляхом підписання останніх , скріплення печаткою ЄПД-ФО ОСОБА_2 та подачі до Кременч уцької ОДПІ.

На протязі періоду з 01.01.2009р. по 31.12.2009р., підроблені документи, з метою ухилення від сплати по датків, надавалися ОСОБА_2 директору ТОВ «Баланс+Аудит » ОСОБА_6 (згідно договору про надання аудиторських по слуг укладених з ЄПД-ФО ОСО БА_2 від 29.01.2009р.), для складання й ого податкової звітності. О СОБА_6, не будучі обізнаною п ро фактичні обставини даних господарських взаємовіднос ин та введеною ОСОБА_2 в ом ану, на підставі наданих сами м ОСОБА_2 підроблених доку ментів, відображала на підст аві наданих, придбання ЄПД-ФО ОСОБА_2 у ПП «Дніпро-Агрот ехбуд-Регіон» та ПП «ПК-Промб уд Гарант» продукції та тран спортних послуг, в результат і чого до документів податко вої звітності ОСОБА_2 було внесено завідомо неправдиві дані. Дані декларації були ви користанні ОСОБА_2, шляхом підписання останніх, скріпл ення печаткою ЄПД-ФО ОСОБА_ 2 1га подачі до Кременчуцько ї ОДПІ.

Так у березні 2008 року ОСОБА _2, будучи суб'єктом підприєм ницької діяльності - фізично ю особою, в порушенні зазначе них вище норм закону, з метою у хилення від сплати податків, шляхом заниження об'єкту опо даткування, незаконно набува в формальних підстав для фор мування податкового кредиту по ПДВ, завідомо знаючи, що у б ерезні 2008 року про фактичну за купку продукції від сільсько господарських виробників зе рна та послуги з перевезення даної оформив від ПП «Авалон -27», в результаті чого неправо мірно включив до складу влас ного податкового кредиту з П ДВ за березень 2008 року, операці ї на загальну суму в 33 300грн., в то му числі ПДВ - 6 660грн. Таким чино м, у жовтні 2008 року СПД-ФО ОСОБ А_2, завищив свій податковий кредит по податку на додану в артість на суму 6 600 грн., та безп ідставно вніс до офіційного документу - податкової декла рації з податку на додану вар тість, №28296 від 15.04.2008 року, за берез ень 2008 року, в рядок - 17 суму в 183 365 г рн., в той час як повинен був вн ести суму в 176 705 грн., після чого подав дану декларацію до Кре менчуцької ОД ПІ.

Також, у квітні 2008 року ОСОБ А_2, будучи суб'єктом підприє мницької діяльності - фізичн ою особою, в порушенні зазнач ених вище норм закону, з метою ухилення від сплати податкі в, шляхом заниження об'єкту оп одаткування, незаконно набув ав формальних підстав для фо рмування податкового кредит у по ПДВ, завідомо знаючи про ф актичну закупку продукції ві д сільськогосподарських вир обників зерна та послуги з пе ревезення даної оформив від ПП «Авалон-27», в результаті чо го неправомірно включив до с кладу власного податкового к редиту з ПДВ за квітень 2008 року , операції на загальну суму в 1 6 605грн., в тому числі ПДВ - 3321грн.

Таким чином, у квітні 2008 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 3321 грн., та безпідставно вніс д о офіційного документу - пода ткової декларації з податку на додану вартість, від 15.05.08 № 50732 , за квітень 2008 року, в рядок - 17 су му в 101 133 грн., в той час як повине н був внести суму в 97 812 грн., післ я чого подав дану декларацію до Кременчуцької ОД ПІ.

Крім цього, у травні 2008 року ОСОБА_2, будучи суб'єктом під приємницької діяльності - фі зичною особою, в порушенні за значених вище норм закону, з м етою ухилення від сплати под атків, шляхом заниження об'єк ту оподаткування, незаконно набував формальних підстав д ля формування податкового кр едиту по ПДВ, завідомо знаючи про фактичну закупку продук ції від сільськогосподарськ их виробників зерна та послу ги з перевезення даної оформ ив від ПП «Авалон-27», в результ аті чого неправомірно включи в до складу власного податко вого кредиту з ПДВ за травень 2008 року, операції на загальну с уму в 198 395грн., в тому числі ПДВ - 39 679грн.

Таким чином, у травні 2008 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 39 679 грн., та безпідставно вніс д о офіційного документу - пода ткової декларації з податку на додану вартість, від 11.06.08 №59121, в рядок - 17 суму в 89 419 грн., в той ча с як повинен був внести суму в 47 740грн., після чого подав дану д екларацію до Кременчуцької О ДПІ.

Продовжуючи злочинну діял ьність, у червні 2008 року ОСОБ А_2, будучи суб'єктом підприє мницької діяльності - фізичн ою особою, в порушенні зазнач ених вище норм закону, з метою ухилення від сплати податкі в, шляхом заниження об'єкту оп одаткування, незаконно набув ав формальних підстав для фо рмування податкового кредит у по ПДВ, завідомо знаючи про ф актичну закупку продукції ві д сільськогосподарських вир обників зерна та послуги з пе ревезення даної оформив від ПП «Авалон-27», в результаті чо го неправомірно включив до с кладу власного податкового к редиту з ПДВ за червень 2008 року , операції на загальну суму в 2 8 900грн., в тому числі ПДВ - 5780грн.

Таким чином, у червні 2008 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 5780 грн., та безпідставно вніс д о офіційного документу - пода ткової декларації з податку на додану вартість, від 14.07.08 №79570, в рядок - 17 суму в 155 014 грн., в той ча с як повинен був внести суму в 149 224грн., після чого подав дану д екларацію до Кременчуцької О ДПІ.

Також, у липні 2008 року ОСОБА _2, будучи суб'єктом підприєм ницької діяльності - фізично ю особою, в порушенні зазначе них вище норм закону, з метою у хилення від сплати податків, шляхом заниження об'єкту опо даткування, незаконно набува в формальних підстав для фор мування податкового кредиту по ПДВ, завідомо знаючи про фа ктичну закупку продукції від сільськогосподарських виро бників зерна та послуги з пер евезення даної оформив від П П «Авалон-27», в результаті чог о неправомірно включив до ск ладу власного податкового кр едиту з ПДВ за липень 2008 року, о перації на загальну суму в 1 131 5 00грн., в тому числі ПДВ - 226 300грн.

Таким чином, у липні 2008 року С ПД-ФО ОСОБА_2, завищив свій податковий кредит по податк у на додану вартість на суму 22 6 300грн., та безпідставно вніс до офіційного документу - подат кової декларації з податку н а додану вартість, від 13.08.08 №104765, в рядок - 17 суму в 401 128грн., в той час як повинен був внести суму в 1 74 828грн., після чого подав дану д екларацію до Кременчуцької О ДПІ. Крім цього, у серпні 2008 рок у ОСОБА_2, будучи суб'єктом підприємницької діяльності - фізичною особою, в порушенні зазначених вище норм закону , з метою ухилення від сплати п одатків, шляхом заниження об 'єкту оподаткування, незакон но набував формальних підста в для формування податкового кредиту по ПДВ, завідомо знаю чи про фактичну закупку прод укції від сільськогосподарс ьких виробників зерна та пос луги з перевезення даної офо рмив від ПП «Авалон-27», в резул ьтаті чого неправомірно вклю чив до складу власного подат кового кредиту з ПДВ за серпе нь 2008 року, операції на загальн у суму в 1 105 385грн., в тому числі ПД В - 221 077грн.

Таким чином, у серпні 2008 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 221 077грн., та безпідставно вніс д о офіційного документу

- податкової декларац ії з податку на додану вартіс ть, від 11.09.08 №114773, в рядок - 17 суму в 260 976грн., в той час як повинен був внести суму в 39 899грн., після чог о подав дану декларацію до Кр еменчуцької ОД ПІ.

Продовжуючи злочинну діял ьність, у вересні 2008 року ОСО БА_2, будучи суб'єктом підпри ємницької діяльності - фізич ною особою, в порушенні зазна чених вище норм закону, з мето ю ухилення від сплати податк ів, шляхом заниження об'єкту о податкування, незаконно набу вав формальних підстав для ф ормування податкового креди ту по ПДВ, завідомо знаючи про фактичну закупку продукції від сільськогосподарських в иробників зерна та послуги з перевезення даної оформив в ід ПП «Авалон-27», в результаті чого неправомірно включив д о складу власного податковог о кредиту з ПДВ за вересень 2008 р оку, операції на загальну сум у в 265 235грн., в тому числі ПДВ - 53 047г рн.

Таким чином, у вересні 2008 рок у СПД-ФО ОСОБА_2, завищив св ій податковий кредит по пода тку на додану вартість на сум у 53 047грн., та безпідставно вніс до офіційного документу - под аткової декларації з податку на додану вартість, від 16.10.08 №13825 6, в рядок - 17 суму в 322 554грн., в той ч ас як повинен був внести суму в 269 507грн., після чого подав дану декларацію до Кременчуцької ОДПІ.

Також у жовтні 2008 року ОСОБ А_2, будучи суб'єктом підприє мницької діяльності - фізичн ою особою, в порушенні зазнач ених вище норм закону, з метою ухилення від сплати податкі в, шляхом заниження об'єкту оп одаткування, незаконно набув ав формальних підстав для фо рмування податкового кредит у по ПДВ, завідомо знаючи про ф актичну закупку продукції ві д сільськогосподарських вир обників зерна та послуги з пе ревезення даної оформив від ПП «Дельта юг», в результаті ч ого неправомірно включив до складу власного податкового кредиту з ПДВ за жовтень 2008 рок у, операції на загальну суму в 649 440грн., в тому числі ПДВ - 129 888грн .

Таким чином, у жовтні 2008 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 129 888грн., та безпідставно вніс д о офіційного документу

- податкової декларац ії з податку на додану вартіс ть, від 12.11.08 №160577, в рядок - 17 суму в 326 597грн., в той час як повинен був внести суму в 196 709грн., після чог о подав дану декларацію до Кр еменчуцької ОДПІ.

Крім цього у листопаді 2008 рок у ОСОБА_2, будучи суб'єктом підприємницької діяльності - фізичною особою, в порушенні зазначених вище норм закону , з метою ухилення від сплати п одатків, шляхом заниження об 'єкту оподаткування, незакон но набував формальних підста в для формування податкового кредиту по ПДВ, завідомо знаю чи про фактичну закупку прод укції від сільськогосподарс ьких виробників зерна та пос луги з перевезення даної офо рмив від ПП «Дельта юг», в резу льтаті чого неправомірно вкл ючив до складу власного пода ткового кредиту з ПДВ за лист опад 2008 року, операції на загал ьну суму в 87 790грн., в тому числі П ДВ-17 558грн.

Таким чином, у листопаді 2008 р оку СПД-ФО ОСОБА_2, завищив свій податковий^ кредит по по датку на додану вартість на с уму 17 558грн., та безпідставно вн іс до офіційного документу - п одаткової декларації з подат ку на додану вартість, від 12.11.08 № 160577, в рядок - 17 суму в 132 564грн., в той час як повинен був внести сум у в 115 006грн., після чого подав дан у декларацію до Кременчуцько ї ОДПІ.

Продовжуючи злочинну діял ьність, у грудні 2008 року ОСОБ А_2, будучи суб'єктом підприє мницької діяльності - фізичн ою особою, в порушенні зазнач ених вище норм закону, з метою ухилення від сплати податкі в, шляхом заниження об'єкту оп одаткування, незаконно набув ав формальних підстав для фо рмування податкового кредит у по ПДВ, завідомо знаючи про ф актичну закупку продукції ві д сільськогосподарських вир обників зерна та послуги з пе ревезення даної оформив від ПП «ПК-Промбуд Гарант, в р езультаті чогонеправомірно включив до складу власного п одаткового кредиту з ПДВ за г рудень 2008 року операції на заг альну суму в 226 175грн., в тому числ і ПДВ - 45 235грн.

Таким чином, у грудні 2008 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 45 235грн., та безпідставно вніс д о офіційного документу - пода ткової декларації з податку на додану вартість, від 16.01.09 №195035 , в рядок - 17 суму в 13? 131грн., в той ча с як повинен був внести суму в 93 986грн., після чого подав дану д екларацію де Кременчуцької О Д ПІ.

Також, у період з 01.01.2008р. по 31.1,2.2008р . ОСОБА_2, будучи суб'єктом п ідприємницької діяльності - фізичною особою, в порушенні зазначених вище норм закону , з метою ухилення від сплати п одатків, шляхом заниження об 'єкту оподаткування, незакон но набував формальних підста в для формування витрат по ПД ФО, завідомо знаючи про факти чну закупку продукції від сі льськогосподарських виробн иків зерна та послуг. Придбан ня та перевезення останньої оформив від ПП «Авалон - 27», ПП « Дельта юг» та ПП «ПК-Промбуд Г арант», в результаті чого неп равомірно включив до складу витрат з ПДФО за 2008 рік, операці ї на загальну суму в 3 572 690грн., в т ому числі ПДФО - 562 903,56 грн.

Таким чином, у період з 01.01.2008р. по 31.12.2008р. СПД-ФО ОСОБА_2, зави щив свої витрати по податку з доходів фізичних осіб на сум у 562 903,56грн., та безпідставно вні с до офіційних документів - де кларацій про одержані доходи , асаме: за період з 01.01.2008р. по 31.12.2008р . - вх. № 2537/Є від 30.01.09, за період з 01.01.200 8р. по 30.06.2008р. - вх. № 19790/Є від 17.07.08, за пе ріод з 01.01.2008р. по 30.09.2008р. - вх. № 28426/Є від 30.10.08, за період з 01.01.2008р. по 31.03.2008р.- вх . № 13964/є від 06.05.2008р., до розділу 1.3 пун кту 3 суму в 11 560 023,83грн., в той час я к повинен був внести суму в 7 807 333,38грн., після чого подав дану д екларацію до Кременчуцької О ДПІ.

Також у січні 2009 року ОСОБА _2, будучи суб'єктом підприєм ницької діяльності - фізично ю особою, в порушенні зазначе них вище норм закону, з метою у хилення від сплати податків, шляхом заниження об'єкту опо даткування, незаконно набува в формальних підстав для фор мування податкового кредиту по ПДВ, завідомо знаючи про фа ктичну закупку продукції від сільськогосподарських виро бників зерна та послуги з пер евезення уданої оформив від ПП «ПК-Промбуд Гарант, в р езультаті чого неправомірно включив до складу власного п одаткового кредиту з ПДВ за с ічень 2009 року, операції на зага льну суму в 96 390грн., в тому числі ПДВ - 19 278грн.

Таким чином, у січні 2009 року С ПД-ФО ОСОБА_2, завищив свій податковий кредит по податк у на додану вартість на суму 19 278грн., та безпідставно вніс до офіційного документу - подат кової декларації з податку н а додану вартість, від 17.02.09 №7368, в рядок - 17 суму в 71 654грн., в той час як повинен був внести суму в 5 2 376грн., після чого подав дану д екларацію до Кременчуцької О ДПІ.

Крім цього у лютому 2009 року ОСОБА_2, будучи суб'єктом під приємницької діяльності - фі зичною особою, в порушенні за значених вище норм закону, з м етою ухилення від сплати под атків, шляхом заниження об'єк ту оподаткування, незаконно набував формальних підстав д ля формування податкового кр едиту по ПДВ, завідомо знаючи про фактичну закупку продук ції від сільськогосподарськ их виробників зерна та послу ги з перевезення даної оформ ив від ПП «ПК-Промбуд Гаран т та ПП «Дніпро-Агротехбуд- Регіон», в результаті чого не правомірно включив до складу власного податкового кредит у з ПДВ за лютий 2009 року, операц ії на загальну суму в 294 515грн., в тому числі ПДВ - 58 903грн.

Таким чином, у лютому 2009 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 58 903грн., та безпідставно вніс д о офіційного документу - пода ткової декларації з податку на додану вартість, від 19.03.09 №19272, в рядок - 17 суму в 30^ 799грн., в той ча с як повинен був внести суму в 250 896грн., після чого подав дану д екларацію до Кременчуцької О ДПІ.

Продовжуючи злочинну діял ьність, у березні 2009 року ОСО БА_2, будучи суб'єктом підпри ємницької діяльності - фізич ною особою, в порушенні зазна чених вище норм закону, з мето ю ухилення від сплати податк ів, шляхом заниження об'єкту о податкування, незаконно набу вав формальних підстав для ф ормування податкового креди ту по ПДВ, завідомо знаючи про фактичну закупку продукції від сільськогосподарських в иробників зерна та послуги з перевезення даної оформив в ід ПП «ПК-Промбуд Гарант т а ПП «Дніпро- Агротехбуд-Регі он», в результаті чого неправ омірно включив до складу вла сного податковогокредиту з П ДВ за березень 2009 року, операці ї на загальну суму в 567 980грн., в т ому числі ПДВ - 113 596грн.

Таким чином, у березні 2009 рок у СПД-ФО ОСОБА_2, завищив св ій податковий кредит по пода тку на додану вартість на сум у 113 596грн. та безпідставно вніс до офіційного документу - под аткової декларації з податку на додану вартість, від 17.04.09 №40628 , в рядок - 17 суму в 211 506грн., в той ча с як повинен був внести суму в 97 550грн., після чого подав дану д екларацію до Кременчуцької О Д ПІ.

Також у квітні 2009 року ОСОБ А_2, будучи суб'єктом підприє мницької діяльності - фізичн ою особою, в порушенні зазнач ених вище норм закону, з метою ухилення від сплати податкі в, шляхом заниження об'єкту оп одаткування, незаконно набув ав формальних підстав для фо рмування податкового кредит у по ПДВ про фактичну закупку продукції від сільськогоспо дарських виробників зерна та послуги з перевезення даної оформив від ПП «ПК-Промбуд Гарант та ПП «Дніпро-Агрот ехбуд-Регіон», в результаті ч ого неправомірно включив до складу власного податкового кредиту з ПДВ за квітень 2009 рок у, операції на загальну суму в 1317 125грн., в тому числі ПДВ - 263 425грн .

Таким чином, у квітні 2009 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 263 425грн. та безпідставно вніс д о офіційного документу - пода ткової декларації з податку на додану вартість, від 19.05.09 №61483, в рядок - 17 суму в 348 659грн., в той ча с як повинен був внести суму в 85 243грн., після чого подав дану д екларацію до Кременчуцької О Д ПІ.

Крім цього у травні 2009 року ОСОБА_2, будучи суб'єктом під приємницької діяльності - фі зичною особою, в порушенні за значених вище ьіорм закону, з метою ухилення від сплати по датків, шляхом заниження об'є кту оподаткування, незаконно набував формальних підстав для формування податкового к редиту по ПДВ, завідомо знаюч и про фактичну закупку проду кції від сільськогосподарсь ких виробників зерна та посл уги з перевезення даної офор мив від ПП «ПК-Промбуд Гара нт та ПП «Дніпро-Агротехбуд -Регіон», в результаті чого не правомірно включив до складу власного податкового кредит у з ПДВ за травень 2009 року, опер ації на загальну суму в 352 580грн ., в тому числі ПДВ - 70 516грн.

Таким чином, у травні 2009 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 70 516грн. та безпідставно вніс д о офіційного документу - пода ткової декларації з податку на додану вартість, від 19.06.09 №72916, в рядок - 17 суму в 156 801грн., в той ча с як повинен був внести суму в 86 285грн., після чого подав дану д екларацію до Кременчуцької О ДПІ.

Продовжуючи злочинну діял ьність, у червні 2009 року ОСОБ А_2, будучи суб'єктом підприє мницької діяльності - фізичн ою особою, в порушенні зазнач ених вище норм закону, з метою ухилення від сплати податкі в, шляхом заниження об'єкту оп одаткування, незаконно набув ав формальних підстав для фо рмування податкового кредит у по ПДВ, завідомо знаючи про ф актичну закупку продукції ві д сільськогосподарських вир обників зерна та послуги з пе ревезення даної оформив від ПП «ГІК-Промбуд Гарант та ПП «Дніпро-Агротехбуд-Регіо н», в результаті чого неправо мірно включив до складу влас ного податкового кредиту з П ДВ за червень 2009 року, операції на загальну суму в 562 095грн., в то му числі ПДВ - 112 419грн.

Таким чином, у червні 2009 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 112 419грн. та безпідставно вніс д о офіційного документу - пода ткової декларації з податку на додану вартість, від 20.07.09 №91669, в рядок - 17 суму в 115 024грн., в той ча с як повинен був внести суму в 2605грн., після чого подав дану д екларацію до Кременчуцької О ДГІІ.

Також у липні 2009 року ОСОБА _2, будучи суб'єктом підприєм ницької діяльності - фізично ю особою, в порушенні зазначе них вище норм закону, з метою у хилення від сплати податків, шляхом заниження об'єкту опо даткування, незаконно набува в формальних підстав для фор мування податкового кредиту по ПДВ, завідомо знаючи про фа ктичну закупку продукції від сільськогосподарських виро бників зерна та послуги з пер евезення даної оформив від П П «ПК-Промбуд Гарант та ПП «Дніпро-Агротехбуд-Регіон», в результаті чого неправомі рно включив до складу власно го податкового кредиту з ПДВ за липень 2009 року, операції на загальну суму в 691 815грн., в тому ч ислі ПДВ - 138 363грн.

Таким чином, у липні 2009 року С ПД-ФО ОСОБА_2, завищив свій податковий кредит по податк у на додану вартість на суму 13 8 363грн. та безпідставно вніс до офіційного документу - подат кової декларації з податку н а додану вартість, від 20.08.09 №109531, в рядок - 17 суму в 217097грн., в той час як повинен був внести суму в 7 8 734грн., після чого подав дану д екларацію до Кременчуцької О Д ПІ.

Крім цього у серпні 2009 року ОСОБА_2, будучи суб'єктом під приємницької діяльності - фі зичною особою, в порушенні за значених вище норм закону, з м етою ухилення від сплати под атків, шляхом заниження об'єк ту оподаткування, незаконно набував формальних підстав д ля формування податкового кр едиту по ПДВ, завідомо знаючи про фактичну закупку продук ції від сільськогосподарськ их виробників зерна та послу ги з перевезення даної оформ ив від ПП «Дніпро-Агротехбуд -Регіон», в результаті чого не правомірно включив до складу власного податкового кредит у з ПДВ за серпень 2009 року, опер ації на загальну суму в 1 103 335грн ., в тому числі ПДВ - 220 667грн.

Таким чином, у серпні 2009 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 220 667грн. та безпідставно вніс д о офіційного документу - пода ткової декларації з податку на додану вартість, від 06.10.09 №122747 , в рядок - 17 суму в 467 649грн., в той ча с як повинен був внести суму в 246 982грн., після чого подав дану д екларацію до Кременчуцької О Д ПІ.

Продовжуючи злочинну діял ьність, у вересні 2009 року ОСО БА_2, будучи суб'єктом підпри ємницької діяльності - фізич ною особою, в порушенні зазна чених вище норм закону, з мето ю ухилення від сплати податк ів, шляхом заниження об'єкту о податкування, незаконно набу вав формальних підстав для ф ормування податкового креди ту по ПДВ, завідомо знаючи про фактичну закупку продукції від сільськогосподарських в иробників зерна та послуги з перевезення даної оформив в ід ПП «Дніпро-Агротехбуд-Рег іон», в результаті чого непра вомірно включив до складу вл асного податкового кредиту з ПДВ за вересень 2009 року, операц ії на загальну суму в 441 340грн., в тому числі ПДВ - 88 268грн.

Таким чином, у вересні 2009 рок у СПД-ФО ОСОБА_2, завищив св ій податковий кредит по пода тку на додану вартість на сум у 88 268грн. та безпідставно вніс до офіційного документу - под аткової декларації з податку на додану вартість, від 19.10.09 №13177 9, в рядок - 17 суму в 312 195грн., в той ч ас як повинен був внести суму в 223 927грн., після чого подав дану декларацію до Кременчуцької ОД ПІ.

Також у жовтні 2009 року ОСОБ А_2, будучи суб'єктом -підприє мницької діяльності - фізичн ою особою, в порушенні зазнач ених вище норм закону, з метою ухилення від сплати податкі в, шляхом заниження об'єкту оп одаткування, незаконно набув ав формальних підстав для фо рмування податкового кредит у по ПДВ, завідомо знаючи про ф актичну закупку продукції ві д сільськогосподарських вир обників зерна та послуги з пе ревезення даної оформив від ПП «Дніпро-Агротехбуд-Регіон », в результаті чого неправом ірно включив до складу власн ого податкового кредиту з ПД В за жовтень 2009 року, операції н а загальну суму в 885 315грн., в тому числі ПДВ - 177 063грн.

Таким чином, у жовтні 2009 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредит по подат ку на додану вартість на суму 177 063грн. та безпідставно вніс д о офіційного документу - пода ткової декларації з податку на додану вартість, від 18.11.09 №147421 , в рядок - 17 суму в 312 815грн., в той ча с як повинен був внести суму в 135 752грн., після чого подав дану д екларацію до Кременчуцької О ДПІ.

Крім цього у листопаді 2009 рок у ОСОБА_2, будучи суб'єктом підприємницької діяльності - фізичною особою, в порушенні зазначених вище норм закону , з метою ухилення від сплати п одатків, шляхом заниження об 'єкту оподаткування, незакон но набував формальних підста в для формування податкового кредиту по ПДВ, завідомо знаю чи про фактичну закупку прод укції від сільськогосподарс ьких виробників зерна та пос луги з перевезення даної офо рмив від ПП «Дніпро-Агротехб уд-Регіон», в результаті чого неправомірно включив до скл аду власного податкового кре диту з ПДВ за листопад 2009 року, операції на загальну суму в 215 370грн., в тому числі ПДВ - 43 074грн.

Таким чином, у листопаді 2009 р оку СПД-ФО ОСОБА_2, завищив свій податковий кредит по по датку на додану вартість на с уму 43 074грн. га безпідставно вні с до офіційного документу - по даткової декларації з податк у на додану вартість, від 18.12.09 №1 53858, в рядок - 17 суму в 167 280грн., в той час як повинен був внести сум у в 124 206грн., після чого подав дан у декларацію до Кременчуцько ї ОДПІ.

Продовжуючи злочинну діял ьність, у грудні 2009 року ОСОБ А_2, будучи суб'єктом підприє мницької діяльності - фізичн ою особою, в порушенні зазнач ених вище норм закону, з метою ухилення від сплати податкі в, шляхом заниження об'єкту оп одаткування, незаконно набув ав формальних підстав для фо рмування податкового кредит у по ПДВ, завідомознаючи про ф актичну закупку продукції ві д сільськогосподарських вир обників зерна та послуги пер евезення даної оформив від П П «Дніпро-Агротехбуд-Регіон» , в результаті чого неправомі рні» включив до складу власн ого податкового кредиту з ПД В за грудень 2009 року, операції н загальну суму в 588 020грн., в тому числі ПДВ - 117 604грн.

Таким чином, у грудні 2009 року СПД-ФО ОСОБА_2, завищив сві й податковий кредиг по подат ку на додану вартість на суму 117 604грн. та безпідставно вніс д о офіційного документу - пода ткової декларації з податку на додану вартість, від 17.02.10 №182150 , в рядок - 17 суму в 17' 762грн., в той ча с як повинен був внести суму в 60 158грн., після чого подав дану д екларацію де Кременчуцької О Д ПІ.

Також, у період з 01.01.2009р. по 31.12.2009р . ОСОБА_2, будучг суб'єктом п ідприємницької діяльності - фізичною особою, в порушенні ст. 13 Декрету КМУ "Пре прибутко вий податок з громадян" від 26.12. 1992р. № 13-92 (зі змінами та доповнен нями), з меток ухилення від спл ати податку з доходів фізичн их осіб, шляхом заниження об'є кту оподаткування, відобрази в придбання сільськогоспода рської продукції та транспор тних послуг від ПП «Дніпро- Аг ротехбуд-Регіон» та ПП «ПК-Пр омбуд Гарант». Тобто ОСОБА_ 2 завідомо знаючи, що між ним та ПП «Дніпро-Агротехбуд-Рег іон» і ПП «ПК-Промбуд Гаран т фінансово-господарських взаємовідносин не було, обся ги та послуги з придбання і пе ревезення продукції на загал ьну суму 7 036 429,14 грн., неправомірн о включив до складу своїх вит рат з ПДФО на протязі 2009 року, н а суму - 1 055 464,37 грн.

Таким чином, у період з 01.01.2009р. по 31.12.2009р. СІ1Д-ФО ОСОБА_2, зави щив свої витрати по податку з доходів фізичних осіб на сум у 1 055 464,37грн., які вніс до офіційни х документів - декларацій про одержані доходи за період з 01 .01.09 по 31.03.09 - вх. № 9252 від 06.05.09 та за пері од з 01.04.09. по 30.06.09р. - вх. № 13710 від 10.08.09, і т им самим підробив вказані по даткові декларації, після чо го подав дані до Кременчуцьк ої ОДПІ.

Всього в період з 01.01.2008 року по 31.12.2009 року, ОСОБА_2 в результ аті використання підроблени х податкових декларацій СПД- ФО ОСОБА_2 та підроблених документів ПП «Авалон-27» (код ЄДРПОУ 35216932), ПП «Дельта Юг» (код ЄДРПОУ 35267984), ПП «ПК- Промбуд Гар ант» (код ЄДРПОУ 36142073) та ПП «Дні про Агротехбуд Регіон» (к од ЄДРПОУ 36208810), умисно ухилився від сплати податків на суму 3 790 448,93грн.

Суд, розглянувши спра ву, дослідивши матеріали спр ави, заслухавши думку учасни ків судового розгляду, вважа є, що вона з мотивів неповноти досудового слідства підляга є направленню на додаткове р озслідування з наступних під став.

Так, в ході судового розгляд у справи підсудний ОСОБА_2 свою вину у вчинені інкримін ованих злочинів не визнав та стверджував, що інкримінова ні йому злочини він не вчиняв вів господарську діяльність відповідно до вимог чинного законодавства, попередні пе ревірки органів податкової с лужби порушень у нього не вия вили. Первинні бухгалтерські документи господарської дія льності органами досудового слідства вилучені були не вс і і він надав суду ці документ и.

Відповідно до диспозиції с т.212 ч.3 КК України суб»єктивна с торона зазначеного злочину х арактеризується наявністю у мислу, який є прямим , заздалег іть обдуманим. Злочини перед бачені ст.358 КК України які інк риміновані підсудному харак теризуються також наявністю лише прямого умислу.

Однак як видно з пред»явлен ого органами досудового слід ства обвинувачення за вказан ими статтями посилання на на явність в діях підсудного О СОБА_2 саме такого умислу не йдеться при цьому органами д осудового слідства не конкре тизовано що саме підтверджує наявність в діях підсудного саме такого умислу.

Ст.212 КК України передбачено кримінальну відповідальніс ть не за сам факт несплати в ус тановлений строк податків, а за умисне ухилення від їх спл ати.

Підсудним в ході судового с лідства надано оригінали та копії документів фінансової та господарської діяльності за 2009 рік його, як фізичної осо би підприємця, які приєднані до матеріалів справи, по взає мовідносинах з ПП «Дніпро А гротехбуд Регіон» папки №1- 5, по взаємовідносинах з ПП «Ав алон- 27» папки № 6-8, по взаємовід носинах з ПП «ПК-Промбут Г агрант» папки № 9-10, по взаємові дносинах з ПП «Дельта - ЮГ» п апки № 11-12 та звітності докумен ти бухгалтерської звітності у 12 папках та таблиці провед ення господарських операції за 2008-2009 рік з зазначеними вище суб»єктами.

Як видно з матеріалів справ и зазначені документи органа ми досудового слідства не до сліджувались.

В ході судового розгляду сп рави державним обвинувачем б уло поставлено під сумнів на явність таких документів та їх дійсність у зв»зку з чим бу ло заявлено клопотання про д ачу судового доручення орган ам досудового слідства в пор ядку ст.315-1 КПК України для вста новлення місця знаходження д иректорів зазначених вище пі дприємств ОСОБА_11, ОСОБА _12, та ОСОБА_13, які органам и досудового слідства по спр аві не допитувались, доставк и їх в судове засідання, відіб рання у вказаних осіб необхі дної кількості зразків почер ків для проведення подальшог о експертного дослідження, я ке судом частково задоволено та доручено органам досудов ого слідства встановити місц е знаходження зазначених осі б та доставки їх в судове засі дання для допиту в якості сві дків.

З метою перевірки вказаних фактів судом 13.05.2011 року в поряд ку ст. 315-1 КПК України органу до судового слідства було дано доручення встановити та допи тати вказаних осіб щодо факт ів їх господарської діяльнос ті з підсудним.

Вказане судове доручення о рганом досудового слідства в иконано формально, зазначені особи не допитані, а до матері алів долучені рапорти органу досудового про те, що вказан і особи за адресами вказаним и в постанові суду не прожива ють и їх не можливо встановит и та відібрано розписки про н еобхідність явки в судове за сідання, які виконані невідо мо ким.

Однак органами досудового слідства зазначена постанов а суду в повному об»ємі викон ана не була. ОСОБА_11 та ОС ОБА_13 в судове засідання дос тавлені не були. Окрім того су дом за клопотанням прокурор а винесена постанов про прив ід зазначених свідків, яка та кож в повному об»ємі виконан а не була. Свідки ОСОБА_11 та ОСОБА_13 в судове засіданн я доставлені не були.

Допитаний в судовому засід анні свідок ОСОБА_12 - дир ектор ПП «Дніпро Агротехб уд Регіон» та « Авалон-27» огл янувши надані судом оригінал и та копії оригінали та копії документів фінансової та го сподарської діяльності за 200 9 рік зазначених підприємств папки № 1-5, 6-8 , підтвердив належн ість йому підписів на докуме нтах які містяться у зазначе них папках.

Як видно з матеріалів справ и та як встановлено в ході суд ового розгляду органами досу дового слідства не всі факти чні дані та обставини які маю ть істотне значення по справ і та суттєво впливають на об» єм обвинувачення досліджува лись, не всі документи фінанс ово - господарської діяльнос ті підсудного були виявлені , долучені до справи та дослід жені в ході досудового слідс тва.

Таким чином досудове слідс тво по справі проведено не по вно всупереч вимогам ст.22, 64 КПК України не були досліджені т а були поверхово і однобічно досліджені обставини, котрі мають істотне значення для п равильного вирішення справи .

Досудове слідство визнаєт ься неповним та неправильним , якщо під час його провадженн я всупереч вимогам ст. ст. 22, 64 КП К України не були досліджені або були поверхово чи однобі чно досліджені обставини, як і мають істотне значення для правильного вирішення справ и.

Вказане вище неповнота та н еправильність досудового сл ідства є істотною та такою що не може бути усунута судом ш ляхом виконання вимог ст.315-1 КП К України, оскільки для усуне ння її необхідно проведення оперативно-розшукових та слі дчих дій, в такому обсязі та об »ємі, які не можуть бути викон ані судом враховуючи специфі ку судового розгляду, тому сп рав підлягає направленню на додаткове розслідування.

В ході додаткового розслід ування органам досудового сл ідства необхідно встановити та допитати по справі в якост і свідків ОСОБА_11 та ОСО БА_13, провести з ними очні ст авки з підсудним, провести за їх участю підсудного та його захисника огляд долучених д о справи оригіналів та копій документів фінансової та го сподарської діяльності за 200 9 рік його, очолюваних ними під приємств.

В разі необхідності відібр ати зразки підписів ОСОБА_1 2, ОСОБА_11 та ОСОБА_13 та призначити і провести почер кознавчу експертизу.

В ході додаткового розслід ування органам досудового сл ідства необхідно розширити к оло свідків із числа виготов ивших та підписавших докумен ти, які долучені за клопотанн ям підсудного, встановивши т а допитавши по справі їх в яко сті свідків щодо проведення фінансово-господарської дія льності з ОСОБА_2

Для цього необхідно провес ти відповідні оперативно-роз шукові та слідчі дії по встан овленню вказаних осіб.

Призначити та провести вза ємо - зустрічні перевірки та р евізії діяльності підсудно го та зазначених нижче підпр иємств відповідними органам и, з урахуванням наданих суду оригіналів та копії докумен тів фінансової та господарсь кої діяльності за 2009 рік його, як фізичної особи підприємц я, які приєднані до матеріалі в справи, по взаємовідносина х з ПП «Дніпро Агротехбуд Р егіон» папки №1-5, по взаємові дносинах з ПП «Авалон- 27» папк и № 6-8, по взаємовідносинах з П П «ПК-Промбут Гарант» папки № 9-10, по взаємовідносинах з ПП «Д ельта - ЮГ» папки № 11-12 призна чити та провести по справі ві дповідні криміналістичні ек спертизи на предмет встановл ення дійсності цих документі в.

Як видно з матеріалів справ и в основу проведеної по спра ві судово-економічної експер тизи ( т.20 а.с.42-50 ) покладено акт по запланової документальної п еревірки Кременчуцької ОДПІ № 3219/17-309/НОМЕР_1 від 26.06.2010 року.

Як видно зі змісту зазначен ого висновку він не відповід ає вимогам ст.200 КПК України, а с аме в частині мотивування ві дповідей на поставлені питан ня таким чином зазначений ви сновок експерта викликає су мніви у суду що до його обгрун тованості.

За таких обставин органам д осудового слідства необхідн о за результатами дослідуван ня та з урахуванням наданих п ідсудним додатково оригінал ів та копій документів фінан сової та господарської діяль ності за 2009 рік його, як фізичн ої особи підприємця призначи ти повторну судово-економічн у експертизу провадження яко ї доручити експертам Полтавс ького відділення ХНДІ судови х експертиз ім. заслуженого п рофесора М.С. Бокаріуса.

Окрім того органам досудов ого слідства слідчим шляхом необхідно дослідити зміст ум ислу в діях підсудного з огля ду та те, що злочини, які інкри міновані ОСОБА_2 вчиняють ся лише з прямим умислом та з у рахуванням того, що про наявн ість умислу на ухилення від с плати податків можуть свідчи ти : відсутність податкового обліку чи ведення його з пору шенням установленого порядк у, перекручування в облікові й або звітній документації, н еоприбуткування готівкових коштів, одержаних за виконан ня робіт чи надання послуг, ве дення подвійного/ офіційного та неофіційного/ обліку, вико ристання банківських рахун ків, проякі не повідомлено ор гани податкової служби тощо, зазначивши це в обвинувачен ні.

Виконати інші, передбачені законом, дії направлені на вс ебічне повне та об' єктивне розслідування по справі, та з а результатами здобутого дат и правильну юридичну оцінку діям ОСОБА_2, пред' явивши йому відповідне конкретне о бвинувачення .

Керуючись ст.281 КПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Кримінальну справу по обви нуваченню ОСОБА_2 за ст.212 ч .3, 358 ч.1, 358 ч.3 КК України.

Запобіжний захід відносно ОСОБА_2 залишити попередн ій - заставу.

Апеляція на постанову може бути подана до апеляційного суду Полтавської області пр отягом 7 діб з дня її винесення .

СУДДЯ:

Дата ухвалення рішення09.06.2011
Оприлюднено29.09.2011
Номер документу18008938
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-66/11

Ухвала від 16.01.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко А. Г.

Ухвала від 16.01.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко А. Г.

Ухвала від 05.12.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко А. Г.

Постанова від 12.04.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін В. Є.

Постанова від 01.04.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін В. Є.

Постанова від 03.10.2019

Кримінальне

Московський районний суд м.Харкова

Крівцов Д. А.

Постанова від 08.09.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Постанова від 23.08.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Постанова від 26.05.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Ухвала від 18.06.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Осіік Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні