Ухвала
від 30.08.2011 по справі 7/101-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"30" серпня 2011 р. Справа № №7/101-Б

За клопотанням ліквід атора - Пурія Р.П.

про зупинення провад ження у справі за заявою приватного підприємства «А ГУ», м.Луцьк

про банкрутство

Суддя Шум М.С.

За участю представників с торін:

від банкрута: ліквідатор Пурій Р.П.

за участю представників кр едиторів: Луцької ОДПІ, УПФ в м . Луцьку, ПАТ «Банк Націонал ьний Кредит», ПАТ «БМ Банк»

ВСТАНОВИВ: 21.12.2009р. пост ановою господарського суду в изнано банкрутом приватне пі дприємство «АГУ»та відкрито ліквідаційну процедуру. Лік відатором приватного підпри ємства «АГУ»призначено арбі тражного керуючого Пурія Р услана Петровича.

19.07.2011р. на адресу суду від лікв ідатора банкрута надійшло кл опотання про зупинення прова дження у справі про банкрутс тво №7/101-Б до розгляду господар ським судом Волинської облас ті справи №5004/799/11 про банкрутств о підприємця ОСОБА_3 та сп рави №5004/800/11 про банкрутство під приємця ОСОБА_4

Клопотання вмотивоване ти м, що порушені господарським судом Волинської області сп рави про банкрутство дебітор ів ПП «Агу»- підприємців ОС ОБА_3 та ОСОБА_4 пов'язані із справою про банкрутство П П «Агу»в частині повернення активів банкрута які складаю ть ліквідаційну масу ПП «Агу ». Ліквідатор вважає, що без ви рішення справ про банкрутств о підприємців по суті в части ні відшкодування дебіторськ ої заборгованості проведенн я повного розрахунку з креди торами ПП «Агу»не можливе. Ві дшкодування сум дебіторсько ї заборгованості за рахунок коштів банкрутів - підприємц ів ОСОБА_3 та ОСОБА_4 не здійснювалось.

В судовому засіданні лікві датор підтримав своє клопота ння, просить зупинити провад ження у справі.

Представник кредитора ПАТ «Банк Національний Кред ит»у запереченні на клопотан ня про зупинення провадження у справі та в судовому засіда нні просить відмовити в клоп отанні ліквідатора, оскільки вважає його необґрунтованим .

Представники УПФ в м. Луцьку , ПАТ «БМ Банк»підтримали зап еречення ПАТ «Банк Націона льний Кредит»та просять су д відмовити в клопотанні лік відатора про зупинення прова дження у справі.

Суд дослідивши надані дока зи, заслухавши пояснення та д оводи представників сторін в важає, що у задоволенні клопо тання ліквідатора про зупине ння провадження у справі слі д відмовити з наступних підс тав.

Згідно ст. 5 Закону України „ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом” провадження у справах про банкрутство ре гулюється не лише вказаним З аконом, а і Господарським про цесуальним кодексом України , іншими законодавчими актам и.

Статтею 79 ГПК визначено під стави зупинення провадження у справі, проте суд вважає, що ліквідатором у своєму клопо танні не наведено достатніх підстав, які б зумовили необх ідність зупинення проваджен ня у справі.

Згідно частин 1, 2 статті 26 Зак ону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " усі види майнових акти вів (майно та майнові права) ба нкрута, які належать йому на п раві власності або повного г осподарського відання на дат у відкриття ліквідаційної пр оцедури та виявлені в ході лі квідаційної процедури, включ аються до складу ліквідаційн ої маси, за винятком об'єктів ж итлового фонду, в тому числі г уртожитків, дитячих дошкільн их закладів та об'єктів комун альної інфраструктури, які в разі банкрутства підприємст ва передаються в порядку, вст ановленому законодавством, д о комунальної власності відп овідних територіальних гром ад без додаткових умов і фіна нсуються в установленому пор ядку. Речі, визначені родовим и ознаками, що належать банкр уту на праві володіння або ко ристування, включаються до с кладу ліквідаційної маси. Ма йно банкрута, що є предметом з астави, включається до склад у ліквідаційної маси, але вик ористовується виключно для п ершочергового задоволення в имог заставодержателя.

Відтак, обов'язком ліквідат ора є належне виконанням ним усіх повноважень в ході лікв ідаційної процедури.

В даному випадку як вбачаєт ься з наданих суду звітів лік відатора у підприємства банк рута наявні майнові активи р еалізація яких здійснюється ліквідатором, також ліквіда тором проводяться інші заход и ліквідаційної процедури. З упинення провадження у справ і про банкрутство зумовить з упинення усіх дій спрямовани х на погашення вимог кредито рів, що у свою чергу вплине на їх права, а також унеможливит ь виконання ліквідатором пок ладених на нього обов' язків спрямованих на закінчення л іквідаційної процедури.

Крім того слід зазначити, що відповідно до ч. 2 ст. 22 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом" стро к ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцят и місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не пе редбачено цим Законом.

За обставин, що викладені у клопотанні про зупинення про вадження у справі, ліквідато р не позбавлений права зверн утися з клопотанням до суду п ро продовження строку ліквід аційної процедури.

Керуючись ст. 5 Закону Укр аїни "Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом", ст.ст. 79, 86 ГПК України господарський с уд, -

ухвалив:

В задоволенні клопотан ня ліквідатора ПП «АГУ»про з упинення провадження у справ і відмовити.

Суддя М. С. Шум

Дата ухвалення рішення30.08.2011
Оприлюднено10.10.2011
Номер документу18108385
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —7/101-б

Ухвала від 19.02.2013

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Коломис В.В.

Постанова від 23.04.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 10.04.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Постанова від 05.03.2013

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Коломис В.В.

Ухвала від 04.02.2013

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Коломис В.В.

Ухвала від 18.01.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 11.01.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 14.11.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 22.10.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 23.06.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні