Постанова
від 01.09.2011 по справі 2а/0470/5014/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

01.09.2011

< копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 серпня 2011 р. Справа № 2а/0470/5014/11

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді -

при секретарі судового зас ідання -

без участі сторін Власенка Д.О.

Кінарєєві В.І.

розглянувши у відкрито му судовому засіданні в поря дку письмового провадження а дміністративну справу за поз овом Інспекції державного а рхітектурно-будівельного ко нтролю у Дніпропетровській о бласті до Закритого акціон ерного товариства «АВТ Бавар ія-Дніпропетровськ» про стяг нення штрафу, -

ВСТАНОВИВ:

Інспекція державного архітектурно-будівельного к онтролю у Дніпропетровській області звернулась до Дніпр опетровського окружного адм іністративного суду з позово м до ЗАТ «АВТ Баварія-Дніпроп етровськ» про стягнення штра фу. В обґрунтування позову по зивач зазначив, що за фактом п равопорушення відповідача б уло притягнуто до відповідал ьності та накладено штраф у р озмірі 121413,23 грн., який станом на 21 квітня 2011 року добровільно н е сплачений.

Сторони у судове засідання не з' явились будучи належн им чином повідомлені про дат у, час та місце слухання справ и, тому у відповідності до ст. 41 КАС України у разі неявки у с удове засідання всіх осіб, як і беруть участь у справі, чи як що відповідно до положень ць ого Кодексу розгляд справи з дійснюється за відсутності о сіб, які беруть участь у справ і (ст. 128 КАС України), фіксуванн я судового засідання за допо могою звукозаписувального т ехнічного засобу не здійснює ться.

Представник позивача нада ла до суду клопотання про роз гляд справи за її відсутност і в порядку письмового прова дження, позовні вимоги підтр имує у повному обсязі.

Ухвалою судді Дніпропетро вського окружного адміністр ативного суду від 29 квітня 2011 р оку було відкрито скорочене провадження у даній адмініст ративній справі. Проте 10 червн я 2011 року представником відпо відача було подано клопотанн я про призначення справи до р озгляду. Судове засідання бу ло призначене на 15 липня 2011 рок у, але представником відпові дача 15 липня 2011 року було надан о клопотання про перенесення розгляду справи у зв'язку із з айнятістю представника в інш ому судовому засіданні, дока зів на підтвердження даного факту суду не надано. Судове з асідання було перенесено на 12 серпня 2011 року, але представн иком відповідача 12 серпня 2011 ро ку було надано клопотання пр о перенесення розгляду справ и у зв'язку із хворобою предст авника, доказів на підтвердж ення даного факту суду не над ано. Судове засідання було пе ренесено на 31 серпня 2011 року. Пр едставник відповідача в судо ве засідання призначене на 31 с ерпня 2011 року не з'явився, 30 серп ня 2011 року надав до суду клопот ання про перенесення судовог о засідання у зв'язку з хвороб ою (находженням на стаціонар ному лікуванні), проте доказі в на підтвердження даного фа кту суду не надано.

Відповідно ч. 1 ст. 122 КАС Украї ни адміністративна справа ма є бути розглянута і вирішена протягом розумного строку, а ле не більше місяця з дня відк риття провадження у справі, я кщо інше не встановлено цим К одексом.

За таких обставин суд вважа є за можливе розглянути спра ву за наявними у ній матеріал ами, оскільки сторони в судов е засідання не з'явились, відп овідачем жодного разу не над ано доказів на підтвердження фактів, які викладаються у кл опотаннях про перенесення ро згляду справи, отже суд вважа є дані клопотання необґрунто ваними, в тому числі у діях від повідача вбачається умисел щ одо затягування розгляду адм іністративної справи.

Розглянувши матеріали спр ави та дослідивши письмові д окази, суд вважає, що адмініст ративний позов підлягає задо воленню з наступних підстав.

З матеріалів справи вбачає ться, що ЗАТ «АВТ Баварія-Дніп ропетровськ» (код ЄДРПОУ 25007606) 24 .10.1997 року зареєстроване у якос ті юридичної особи, що підтве рджується Витягом з Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців Серії АЕ № 811298 /а.с. 19-20, 48-49/.

За фактом правопорушення в ідносно ЗАТ «АВТ Баварія-Дні пропетровськ» було складено протокол про правопорушення у сфері містобудування від 14 березня 2011 року, в якому зазнач ено, що у результаті перевірк и встановлено проведення буд івельних робіт по реконструк ції станції технічного обслу говування з автосалоном за а дресою: м. Дніпропетровськ, ву л. Панікахи, 5, здійснювалось б ез дозволу на їх використанн я /а.с. 6/.

На підставі протоколу про п равопорушення у сфері містоб удування, заступником началь ника Інспекції державного ар хітектурно-будівельного кон тролю у Дніпропетровській об ласті Вовк О.М. було винес ено постанову про накладення штрафу за правопорушення у с фері містобудування від 16 бер езня 2011 року № 41-ю на ЗАТ «АВТ Бав арія-Дніпропетровськ» у розм ірі 121413,23 грн. /а.с. 7/.

Згідно ст. 1 Закону України « Про відповідальність підпри ємств, їх об'єднань, установ та організацій за правопорушен ня у сфері містобудування» п ідприємства, їх об'єднання, ус танови та організації незале жно від форм власності, які зд ійснюють проектування, робот и по будівництву, реконструк ції, реставрації та капіталь ному ремонту, виготовляють б удівельні матеріали, вироби і конструкції, а так само які є замовниками у будівництві а бо поєднують функції замовни ка і підрядчика, несуть відпо відальність у вигляді штрафу проведення будівельних робі т без дозволу на їх виконання або без затвердженої проект ної документації - у розмір і п'ятдесяти відсотків варто сті цих робіт.

Відповідно ч. 7 ст. 3 Закону Ук раїни «Про відповідальність підприємств, їх об'єднань, уст анов та організацій за право порушення у сфері містобудув ання» штраф підлягає сплаті підприємством у п'ятнадцятид енний термін з дня його накла дення. У разі несплати штрафу у зазначений термін він стяг ується у судовому порядку.

Статтею 4 вищевказаного Зак ону встановлено, що рішення у справах про правопорушення у сфері містобудування, пере дбачені цим Законом, може бут и оскаржено до господарськог о суду. При цьому виконання по станови про накладення штраф у зупиняється до прийняття в ідповідного рішення або ухва ли господарським судом.

Враховуючи викладене, а так ож те, що до суду не було надан о доказів того, що ЗАТ «АВТ Бав арія-Дніпропетровськ» оскар жувало рішення у справі про п равопорушення у сфері містоб удування або у добровільному порядку сплатило накладений на нього штраф, суд вважає, що позовні вимоги обґрунтовані та підлягають задоволенню у повному обсязі, тобто з ЗАТ «А ВТ Баварія-Дніпропетровськ» необхідно стягнути штраф у с умі 121413,23 грн.

Відповідно до ч.4 ст.94 Кодексу адміністративного судочинс тва України у справах, в яких п озивачем є суб' єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа , судові витрати з відповідач а не стягуються.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 2, 4-12, 41, 94, 128, 158-163, 185-186, 254 Ко дексу адміністративного суд очинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Інспекції державного архіте ктурно-будівельного контрол ю у Дніпропетровській област і до Закритого акціонерного товариства «АВТ Баварія-Дніп ропетровськ» про стягнення ш трафу - задовольнити у повн ому обсязі.

Стягнути з Закритого акціо нерного товариства «АВТ Бава рія-Дніпропетровськ» (код ЄД РПОУ 25007606) штраф за правопоруше ння у сфері містобудування н а користь державного бюджету України (код платежу 21081100, р/р 3111810 6700002, одержувач ГУДКУ у Дніпроп етровській області, код ЄДРП ОУ 23928791, МФО 805012) у розмірі 121413,23 грн. (с то двадцять одна тисяча чоти риста тринадцять гривень 23 ко пійок).

Судові витрати по справі не стягуються.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня отримання копії поста нови. Якщо суб'єкта владних по вноважень у випадках та поря дку, передбачених частиною ч етвертою статті 167 Кодексу адм іністративного судочинства України, було повідомлено пр о можливість отримання копії постанови суду безпосереднь о в суді, то десятиденний стро к на апеляційне оскарження п останови суду обчислюється з наступного дня після закінч ення п'ятиденного строку з мо менту отримання суб'єктом вл адних повноважень повідомле ння про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова суду першої ін станції набирає законної сил и в порядку, визначеному ст. 254 К АС України.

Суддя < (підпис ) >

< Список >

< Список >

< Список > Д.О. Власенко

< Текст >

Дата ухвалення рішення01.09.2011
Оприлюднено13.09.2011
Номер документу18112427
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/5014/11

Ухвала від 15.06.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Власенко Денис Олександрович

Ухвала від 29.04.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Власенко Денис Олександрович

Постанова від 01.09.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Власенко Денис Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні