Постанова
від 25.08.2011 по справі 2а/0570/12389/2011
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 серпня 2011 р. справа № 2а/0570/12389/2011

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

час прийняття постанови: 1 6:10

Донецький окружний адмін істративний суд в складі:

головуючого судді < Довідн ик >

при секретарі Кішенк овій Г.О.

за участю:

представника позивача - ОСОБА_1 (за довіреністю від 0 3.06.2011 року);

представник відповідача - не з' явився,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні суду за адресою: 83052, місто До нецьк, вул. 50-ої Гвардійської д ивізії, 17, адміністративну спр аву за позовом Донецького об ласного відділення Фонду соц іального страхування з тимча сової втрати працездатності до Приватного підприємства «Данко» про стягнення заборг ованості зі сплати страхових внесків у сумі 101,40 грн., -

В С Т А Н О В И В :

У липні 2011 року Донецьке обл асне відділення Фонду соціал ьного страхування з тимчасов ої втрати працездатності зве рнулось до суду з адміністра тивним позовом до Приватного підприємства «Данко», в яком у зазначало, що згідно з надан им відповідачем звітом за фо рмою Ф4-ФСС з ТВП за 9 місяців 2007 р оку за цим рахується заборго ваність зі сплати страхових внесків до Фонду в розмірі 101,40 грн. Вказана сума заборгован ості є узгодженою, оскільки в ідображена відповідачем у зв іті, однак в добровільному по рядку сплачена не була. Проси в стягнути з Приватного підп риємства «Данко» прострочен у заборгованість зі сплати с трахових внесків у розмірі 101, 40 грн.

Представник позивача у суд овому засіданні підтримала п озовні вимоги, просила їх зад овольнити.

Представник відповідача у судове засідання не з' явив ся, про час і місце розгляду сп рави повідомлявся належним ч ином. Причин неявки суду не по відомив, заяв про відкладенн я розгляду справи не надсила в. Письмових заперечень прот и адміністративного позову д о суду не надав.

Суд вважає за можливе розгл янути справу за його відсутн ості на підставі наявних у сп раві доказів.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, вирішивш и питання чи мали місце обста вини, якими обґрунтовувалися вимоги та заперечення, та яки ми доказами вони підтверджую ться, чи є інші фактичні дані, які мають значення для виріш ення справи, та докази на їх пі дтвердження, яку правову нор му належить застосувати до ц их правовідносин, суд приход ить до висновку про те, що позо в підлягає задоволенню з так их підстав.

Судом встановлено, що Прива тне підприємство «Данко» зар еєстроване Виконавчим коміт етом Горлівської міської рад и Донецької області 04.11.1995 року, що підтверджується Свідоцтв ом про державну реєстрацію (п еререєстрацію) суб' єкта під приємницької діяльності №237858 96 та як платник страхових вне сків перебуває на обліку у Го рлівській міській Виконавчі й дирекції Донецького обласн ого відділення Фонду соціаль ного страхування з тимчасово ї втрати працездатності з 03 лю того 2002 року.

Відповідачем до Горлівськ ої міської Виконавчої дирекц ії Донецького обласного відд ілення Фонду соціального стр ахування з тимчасової втрати працездатності подано звіт за 9 місяців 2007 року, де самості йно відображено заборговані сть на кінець звітного періо ду.

На підставі звітних даних з а формою Ф4-ФСС з ТВП за 9 місяці в 2007 року Приватне підприємст во «Данко» має прострочену з аборгованість перед органом Фонду в сумі 101,40 грн., з них: 33,80 грн . - поточна заборгованість, 67 ,60 грн. - заборгованість, пов' язана з невиплатою заробітно ї плати.

Відповідно до статті 14 Осно в законодавства України про загальнообов'язкове державн е соціальне страхування стра хові фонди є органами, які зді йснюють керівництво та управ ління окремими видами загаль нообов'язкового державного с оціального страхування, пров адять збір та акумулювання с трахових внесків, контроль з а використанням коштів, забе зпечують фінансування випла т за загальнообов'язковим де ржавним соціальним страхува нням та здійснюють інші функ ції згідно з затвердженими с татутами.

Законом України «Про загал ьнообов'язкове державне соці альне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працезда тності та витратами, зумовле ними похованням» (далі - Зак он) визначені правові, органі заційні та фінансові основи загальнообов'язкового держа вного соціального страхуван ня громадян на випадок тимча сової втрати працездатності , у зв'язку з вагітністю та пол огами, у разі смерті, а також н адання послуг із санаторно-к урортного лікування та оздор овлення застрахованим особа м та членам їх сімей.

Згідно з розділом 1 Методичн их рекомендацій по заповненн ю звіту за формою Ф4-Фсс з ТВП т а додатка до нього за формою Ф 14, затверджених постановою Пр авління Фонду соціального ст рахування з тимчасової втрат и працездатності від 18 травня 2006 року №48, у Звіті проставляют ься дані за всіма передбачен ими Звітом показниками за зв ітний квартал та наростаючим підсумком з початку звітног о (фінансового) року. Отже, згі дно з даними звітів за формою Ф4-ФСС з ТВП за 9 місяців 2007 року сума заборгованості за Прива тним підприємством «Данко» п еред органом Фонду становить 101,40 грн.

У відповідності до статті 9 Закону Фонд соціального стра хування з тимчасової втрати працездатності (далі - Фонд) є органом, який здійснює керів ництво та управління загальн ообов'язковим державним соці альним страхуванням у зв'язк у з тимчасовою втратою праце здатності та витратами, зумо вленими похованням, провадит ь збір і акумуляцію страхови х внесків та інших коштів, при значених для фінансування ма теріального забезпечення та соціальних послуг, види яких передбачені статтею 34 цього З акону, та забезпечує їх надан ня, а також здійснює контроль за використанням цих коштів . Фонд належить до цільових по забюджетних страхових фонді в.

Відповідно до статті 22 Зако ну платниками страхових внес ків на загальнообов'язкове д ержавне соціальне страхуван ня у зв'язку з тимчасовою втра тою працездатності та витрат ами, зумовленими похованням, є страхувальники та застрах овані особи.

Згідно з пункту 2 частини 2 ст атті 27 Закону страхувальник зобов'язаний нараховувати і сплачувати в установлені стр оки та в повному обсязі страх ові внески.

На підставі частини 1 статті 50 Закону матеріальне забезпе чення та соціальні послуги з а загальнообов'язковим держа вним соціальним страхування м у зв'язку з тимчасовою втрат ою працездатності та витрата ми, зумовленими похованням, з астрахованим особам, зазначе ним у частині першій статті 6 ц ього Закону, призначаються т а надаються за основним місц ем роботи за рахунок сплачен их застрахованими особами ст рахових внесків (крім видів м атеріального забезпечення, п ередбачених пунктами 1, 2 статт і 34 цього Закону, яке надаєтьс я за основним місцем роботи т а за сумісництвом у порядку, в изначеному Кабінетом Мініст рів України).

Відповідно до статті 46 Конс титуції України громадяни ма ють право на соціальний захи ст, що включає право на забезп ечення їх у разі повної, частк ової або тимчасової втрати п рацездатності, втрати годува льника, безробіття з незалеж них від них обставин, а також у старості та в інших випадках , передбачених законом.

Це право гарантується зага льнообов'язковим державним с оціальним страхуванням за ра хунок страхових внесків гром адян, підприємств, установ і о рганізацій, а також бюджетни х та інших джерел соціальног о забезпечення; створенням м ережі державних, комунальних , приватних закладів для догл яду за непрацездатними.

Відповідачем своєчасно не погашена узгоджена заборгов аність зі сплати страхових в несків.

Згідно з частиною 2 статті 30 З акону України «Про загальноо бов'язкове державне соціальн е страхування у зв'язку з тимч асовою втратою працездатнос ті та витратами,зумовленими похованням» не сплачені в ст рок страхові внески, пеня і шт раф стягуються в доход Фонду із страхувальника у безспір ному порядку. Строк давності в разі стягнення страхових в несків, пені та фінансових са нкцій, передбачених цією ста ттею, не застосовується.

Оскільки протягом встанов леного законом строку та на ч ас розгляду справи суми само стійно визначених відповіда чем страхових внесків сплаче ні не були, тому вони підлягаю ть стягненню з нього.

Відповідно до статті 94 Коде ксу адміністративного судоч инства України, судові витра ти з відповідача не стягують ся.

Керуючись ст. ст. 8, 9, 10, 11, 23, 94, 158, 159, 160, 161, 162, 163 Кодексу адміністративно го судочинства України, Доне цький окружний адміністрати вний суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позовні вимоги Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з ти мчасової втрати працездатно сті до Приватного підприємст ва «Данко» про стягнення заб оргованості зі сплати страхо вих внесків у сумі 101,40 грн., - зад овольнити.

Стягнути з Приватного підп риємства «Данко» (код ЄДРПОУ 23785896) на користь Донецького обл асного відділення Фонду соці ального страхування з тимчас ової втрати працездатності ( на транзитний рахунок Горлів ської міської виконавчої дир екції Донецького обласного в ідділення Фонду соціального страхування з тимчасової вт рати працездатності (т/р 25602326 00 у ДОД ВАТ «Райффайзен Банк «Аваль», ЄДРПОУ 26081533, МФО 335076) заб оргованість зі сплати страхо вих внесків у сумі 101 (сто одна) грн. 40 (сорок) коп.

Вступну та резолютивну час тини постанови виготовлено у нарадчій кімнаті і проголош ено 25 серпня 2011 року.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання апеляційної скар ги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі по дання апеляційної скарги пос танова, якщо її не скасовано, н абирає законної сили після з акінчення апеляційного розг ляду справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Донецького апеляційного ад міністративного суду через Д онецький окружний адміністр ативний суд шляхом подачі ап еляційної скарги в 10-денний ст рок з дня проголошення поста нови. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до Донецько го апеляційного адміністрат ивного суду.

В разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу, а та кож прийняття постанови у пи сьмовому провадженні, апеляц ійна скарга подається протяг ом десяти днів з дня отриманн я копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною 4 стат ті 167 цього Кодексу, було повід омлено про можливість отрима ння копії постанови суду без посередньо в суді, то десятид енний строк на апеляційне ос карження постанови суду обчи слюється з наступного дня пі сля закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання с уб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови с уду.

Повний текст постанови виг отовлено 30 серпня 2011 року.

Суддя Фещук А.В.

Дата ухвалення рішення25.08.2011
Оприлюднено13.09.2011
Номер документу18112581
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/12389/2011

Ухвала від 19.12.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Фещук А.В.

Постанова від 25.08.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Фещук А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні