Ухвала
від 05.09.2011 по справі 8/94пд/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ , 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

05.09.11 Справа № 8/94пд/2011

За позово м Прокурора Сваті вського району Луганської об ласті в інтересах держави в о собі Державної екологічної і нспекції в Луганській област і, м. Луганськ,

до Сватівської р айонної державної адміністр ації Луганської області, м. Св атове Луганської області,

за участю третьої осо би, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору на ст ороні відповідача - Фізичної особи - підприє мця ОСОБА_2, м. Сватове Луга нської області

про визнання договорі в оренди землі нечинними.

Суддя господарськог о суду Луганської області Середа А.П.

при секретарі судового за сідання Качановській О .А.,

в присутності представни ків сторін:

від заявника - Кулак овський Р.В. - прокурор, - пос відчення № 92 від 25.03.2011;

від позивача - ОСО БА_3 - юрисконсульт, - довіре ність № б/н від 08.06.2011;

від відповідача - пре дставник не з' явився;

від 3-ої особи - ОСОБ А_4 - адвокат, - ордер на веде ння господарської справи № б/н від 04.08.2011; посвідчен ня № 1792 від 05.06.2008, -

розглянувши матеріали спр ави , -

в с т а н о в и в:

суть спору: прокуроро м в інтересах держави в особі позивача заявлено вимоги п ро визнання недійсними догов орів оренди землі та водного об' єкту від 28.12.2009 року, укладе них між Сватівською районною державною адміністрацією Лу ганської області та ОСОБА_2 , згідно яким ОСОБА_2 нада но в оренду земельну ділянку під існуючим водним об' єкт ом, загальною площею 72,8000 га, яка знаходиться на території Кр углівської сільської ради та земельну ділянку під існуюч им водним об' єктом, загальн ою площею 50,8000 га, яка знаходить ся на території Рудівської с ільської ради.

На підставі ст. 77 ГПК Україн и розгляд справи було відкла дено з 21 липня до 04 серпня 2011 рок у - у зв' язку з неявкою прокур ора та представників сторін, невиконанням вимог суду у ча стині подання витребуваних д окументів та залученням до у часті справі третьої особи; з 04 серпня до 22 серпня 2011 року - у зв' язку з неявкою прокурор а та представників позивача та відповідача, а також невик онанням вимог суду у частині подання витребуваних докуме нтів; з 22 серпня до 05 вересня 2011 р оку - у зв' язку з неявкою пр окурора та представника 3-ої о соби, невиконанням вимог суд у у частині подання витребув аних документів.

Прокурор та позивач п озов підтримали.

Відповідач проти позо ву заперечує, з підстав викла дених у відзиві на позовну за яву № б\н від 19.08.2011 та просить суд відмовити в задоволенні поз ову у повному обсязі, в судове засідання, яке відбулось 05.09.11, явку повноважного представ ника не забезпечив, про причи ни неявки не повідомив, хоча н алежним чином був повідомлен ий про дату, час та місце прове дення судового засідання, ні яких клопотань не представив .

Третя особа проти поз ову заперечує, з підстав викл адених у відзиві № б/н від 02.09.11 т а просить відмовити в задово лені позовних вимог за необґ рунтованістю.

Відповідно до ст. 24 Господар ського процесуального кодек су України господарський суд за наявності достатніх підс тав має право до прийняття рі шення залучити за своєю ініц іативою до участі у справі ін шого відповідача.

Розглянувши матеріали спр ави, суд вважає за необхідне з алучити в якості другого від повідача - Фізичну особу - п ідприємця ОСОБА_2 (АДРЕС А_1, ід. код НОМЕР_1).

Також, суд на підставі ст . 27 ГПК України може залучити д о участі у справі третіх осіб , які не заявляють самостійни х вимог на предмет спору на ст ороні позивача або відповіда ча до прийняття рішення госп одарським судом, якщо рішенн я з господарського спору мож е вплинути на їх права або обо в' язки щодо однієї з сторін . Їх може бути залучено до учас ті у справі також за клопотан ням сторін або прокурора.

Треті особи, які не заявляют ь самостійних вимог, користу ються процесуальними правам и і несуть процесуальні обов ' язки сторін, крім права на з міну підстави і предмета спо ру, збільшення чи зменшення р озміру позовних вимог, а тако ж на відмову від позову або ви знання позову.

Суд вважає за доцільне залу чити до участі у справі в якос ті третіх осіб, які не заявляю ть самостійних вимог на пред мет спору на стороні позивач а:

1. Державне управління охорони навколишнього приро дного середовища в Луганські й області (91021, м. Луганськ, вул. А .Ліньова, 85, ід.код 05523932);

2. Луганське обласне в иробниче управління меліора ції і водного господарства (910 21, м. Луганськ, вул. А.Ліньова, 75, і д.код 01033757).

Враховуючи вищевиклад ене та у зв' язку з залучення м до участі справі другого ві дповідача та третіх осіб, вир ішити спір по суті у даному су довому засіданні не вбачаєть ся можливим, тому розгляд спр ави слід відкласти.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.4-3,22,24,27,32-36,43, ст. ст. 77, 86 Господарського проц есуального кодексу Україн и, суд

у х в а л и в :

1. Розгляд с прави відкласти до 26.09.11 на 10 г од. 30 хв.

2. Судове засі дання відбудеться у приміщен ні господарського суду Луган ської області за адресою: м . Луганськ, вул. Коцюбинського , 2, 5-й поверх, кабінет № 511 (с уддя Середа А.П.) .

3. Вивести з числа Третіх осі б, які не заявляють самостійн их вимог на предмет спору, на с тороні відповідача - Фізичн у особу - підприємця ОСОБА _2, м. Сватове Луганської обла сті.

4. Залучити до участі у цій справі в якості другого в ідповідача - Фізичну осо бу - підприємця ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1, ід. код НОМЕР_1) зобов' язавши його надати:

- відзив (пояснення) на позовну заяву, докази його на дсилання сторонам по справі надати суду, нормативне та до кументальне підтвердження в икладених у відзиві (пояснен ні) доводів;

- докази узгодження спірних договорів з Державним управ лінням охорони навколишньог о природного середовища в Лу ганській області та Луганськ им обласним виробничим управ лінням меліорації і водного господарства;

- інші докази (за наявності);

- оригінали документів, які надані до матеріалів справи у копіях.

Витребувані судом докумен ти надати у копіях - для долу чення до справи, в оригіналах - для огляду у судовому засі данні.

5. Залучити д о участі у справі в якості тре тіх осіб, які не заявляють сам остійних вимог на предмет сп ору на стороні позивача:

1. Державне управління охор они навколишнього природног о середовища в Луганській об ласті (91021, м. Луганськ, вул. А.Л іньова, 85, ід.код 05523932);

2. Луганське обласне виробн иче управління меліорації і водного господарства (91 021, м. Луганськ, вул. А.Ліньова, 75, і д.код 01033757), - зобов' язавши їх надати:

- відзив (пояснення) на позов ну заяву, докази його надсила ння сторонам по справі надат и суду, нормативне та докумен тальне підтвердження виклад ених у відзиві (поясненні) дов одів;

- документи, які підтверджую ть статус юридичної особи (св ідоцтво про державну реєстра цію, статут або положення, дов ідка про внесення до ЄДРПОУ) (о ригінал - для огляду у судов ому засідання, належним чино м посвідчені копії - до мате ріалів справи);

- письмове підтвердження та документальні докази факту узгодження відповідачем спі рних договорів (якщо таке мал о місце);

- інші докази (за наявності).

6. Зобов' язати п рокурора негайно надісл ати другому відповідача та т ретім особам копію позовної заяви та доданих до неї докум ентів, докази надіслання над ати суду; надати: додаткові докази в підтверд ження своїх позовних вимог; і нші докази (за наявності); ор игінали документів, які нада ні до матеріалів справи у коп іях .

7. Зобов' язати позивача надати: запереч ення на відзив другого відпо відача та третіх осіб; нормат ивне та документальне підтве рдження своїх доводів; додат кові докази в підтвердження своїх позовних вимог; оригі нали документів, які надані д о матеріалів справи у копіях .

8. Зобов' язати ві дповідача (Сватівську РДА) надати:

- документальні доказ и складання проекту землеуст рою з відводу обох земельних ділянок, на яких розташовані 2 водні об' єкти;

- акти визначення їх меж на м ісцевості;

- кадастровий план кожної зе мельної ділянки;

- акти приймання-передачі ко жного об' єкту від Сватівськ ої РДА на користь ОСОБА_2;

- інші докази (за наявності);

- оригінали документів, які надані до матеріалів справи у копіях.

Явка повноважних пр едставників сторін в засідан ня суду обов' язкова.

Суддя А.П. Середа

Дата ухвалення рішення05.09.2011
Оприлюднено16.09.2011
Номер документу18115939
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання договорі в оренди землі нечинними.

Судовий реєстр по справі —8/94пд/2011

Рішення від 21.11.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Середа А.П.

Ухвала від 07.11.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Середа А.П.

Ухвала від 10.10.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Середа А.П.

Ухвала від 26.09.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Середа А.П.

Ухвала від 05.09.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Середа А.П.

Ухвала від 22.08.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Середа А.П.

Ухвала від 04.08.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Середа А.П.

Ухвала від 21.07.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Середа А.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні