Ухвала
від 08.09.2011 по справі 7/76-04
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКО Ї ОБЛАСТІ

УХВАЛА

08.09.11 Справа №7/76-04.

Господарський суд Сумськ ої області у складі судді Кот ельницької В.Л.,

при секретарі Лаврик О.В.,

за участю представників ст орін:

кредиторів - не з' явилис ь

боржника - не з' явився

ліквідатор - Шевченко І.В. (ліцензія серії НОМЕР_1 ві д 11.01.2010р.)

розглянувши у відкритому с удовому засіданні у приміщен ні господарського суду Сумсь кої області клопотання лікві датора банкрута - Товариств а з обмеженою відповідальніс тю виробничо-комерційного пі дприємства «Еко-продукт» - арбітражного керуючого Шевч енка І.В. про продовження стр оку ліквідаційної процедури у справі №7/76-04

за заявою - Сумської міжр айонної державної податково ї інспекції

до боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційного підп риємства «Еко-продукт» (42340, Сум ська область, Сумський район , с. Іволжанське, вул. Заводськ а, 4; код ЄДРПОУ 24001168)

про банкрутство,

ВСТАНОВИВ:

До суду звернувся ліквідат ор банкрута з клопотанням пр о продовження строку ліквіда ційної процедури. В обґрунту вання свого клопотання лікві датор посилався на те, що на да ний час ним проводиться робо та з повторного продажу майн ових активів банкрута, оскіл ьки переможець попередніх то ргів, проведених 24.07.2011 р., відмов ився від підписання договору купівлі-продажу обладнання, яке належить банкруту. Лікві датором банкрута до поданого клопотання додані відповідн і документи.

В судовому засіданні лікві датор підтримав подане ним к лопотання та просив суд його задовольнити, вказував на те , що на даний час відсутні підс тави для подачі звіту ліквід атора до суду, оскільки ще не р еалізована ліквідаційна мас а банкрута.

Представники кредиторів в судове засідання не з' явил ись, про причини неявки суд не повідомили.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши пояснення лі квідатора, суд встановив нас тупне.

Ухвалою господарського су ду Сумської області від 26.05.2004 р. порушено провадження у спра ві № 7/76-04 про банкрутство Товар иства з обмеженою відповідал ьністю Виробничо-комерційн ого підприємства “Еко-продук т” за заявою ініціюючого кре дитора - Сумської міжрайонно ї державної податкової інспе кції відповідно до ст. 11 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”.

Постановою господарського суду від 02.09.2004р. боржника - Товар иство з обмеженою відповідал ьністю Виробничо-комерційне підприємство “Еко-продукт” визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та пр изначено ліквідатором банкр ута арбітражного керуючого Ш евченко Ігоря Валерійовича.

Ухвалою господарського су ду Сумської області № 7/76-04 від 04. 03.2008 р. повноваження Шевченко І .В. - припинено та призначено л іквідатором банкрута арбітр ажного керуючого Шевченко Г. Г.

Ухвалою господарського су ду від 01.12.2008 р. відмовлено лікві датору Шевченко Г.Г. в задовол енні клопотання про продовже ння строку ліквідаційної про цедури по справі про банкрут ство ТОВ ВКП “Еко-продукт”.

Ухвалою господарського су ду від 23.03.2011р. зобов' язано лікв ідатора банкрута арбітражно го керуючого Шевченко Г.Г. под ати в строк до 11.04.2011 року до суду звіт та ліквідаційний балан с банкрута по справі № 7/76-04.

Ухвалою господарського су ду Сумської області від 16.05.2011 р. припинено повноваження арбі тражного керуючого Шевченко Г.Г. та призначено ліквідатор ом банкрута арбітражного кер уючого Шевченка Ігоря Валері йовича із зобов' язанням ост аннього виконати ліквідацій ну процедуру, надати суду обґ рунтований звіт про виконану роботу в строк до 01.07.2011 р.

Згідно з частиною 2 статті 22 З акону України про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м» строк ліквідаційної проце дури не може перевищувати дв анадцяти місяців. Господарсь кий суд може продовжити цей с трок на шість місяців, якщо ін ше не передбачено цим Законо м.

Враховуючи той факт, що лік відаційна процедура триває в же більше ніж 18 місяців і Зако ном України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом » не передбачено продовження ліквідаційної процедури біл ьше 18 місяців, суд робить висн овок про відсутність правови х підстав для задоволення кл опотання ліквідатора і продо вження строку ліквідаційної процедури.

Разом з цим, суд вважає за до цільне зазначити наступне:

Відповідно до частини 1 ст. 25 Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом” ліквідатор з дня свого призначення формує ліквідац ійну масу та вживає заходів, с прямованих на пошук, виявлен ня та повернення майна банкр ута, яке знаходиться у третіх осіб, реалізує майно банкрут а для задоволення вимог, вклю чених до реєстру вимог креди торів та здійснює інші повно важення, передбачені Законом .

Ліквідатор (ліквідаційна к омісія) виконують свої повно важення до завершення ліквід аційної процедури по справі, оскільки відповідно до стат ті 32 Закону України “Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом” звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкру та подається ліквідатором до господарського суду після з авершення всіх розрахунків з кредиторами.

Закон України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом” не містить правових на слідків перевищення строку л іквідаційної процедури.

З огляду на вищевикладене, л іквідатор виконує свої повно важення відповідно до постан ови суду, якою відкрито лікві даційну процедуру та признач ено його ліквідатором до зат вердження господарським суд ом звіту та ліквідаційного б алансу та припинення провадж ення у справі.

Оскільки по даній справі на дату даного судового засіда ння звіт та ліквідаційний ба ланс банкрута судом не затве рджувалися, повноваження лік відатора по даній справі ухв алою суду не припинялися, то в ідповідно до Закону арбітраж ний керуючий Шевченко І.В. має право здійснювати свої повн оваження як ліквідатора банк рута, зокрема: укладати догов ори купівлі-продажу та інші ц ивільно-правові договори.

Керуючись ст. ст. 22-25, 32 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання банкрутом”, ст. 86 Госп одарського процесуального к одексу України, суд -

УХВАЛИВ :

1. У задоволенні клопотання ліквідатора Товариства з об меженою відповідальністю ви робничо-комерційного підпри ємства «Еко-продукт»- арбіт ражного керуючого Шевченка І .В. про продовження строку лік відаційної процедури - відмо вити.

2. Зобов' язати ліквідатора Шевченка І.В. подати до суду з віт та ліквідаційний баланс банкрута в строк до 01.12.2011р.

3. Роз' яснити учасникам пр овадження у справі про банкр утство, що ліквідатор викону є свої повноваження, визначе ні Законом України «Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом», в тому числі: повнов аження щодо укладення догово рів купівлі-продажу та інших цивільно-правових договорів , до затвердження судом звіту ліквідатора та ліквідаційно го балансу підприємства-банк рута.

4. Копію даної ухвали надісл ати кредиторам, ліквідатору, банкруту, Державному органу з питань банкрутства.

Суддя (підпис) В.Л. Котельницька

Дата ухвалення рішення08.09.2011
Оприлюднено14.09.2011
Номер документу18121564
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/76-04

Ухвала від 24.11.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 26.01.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 16.01.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 19.12.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 04.01.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 08.12.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 21.11.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 08.09.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 29.08.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 16.05.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні